Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 pokud toto není fikce a příjde to, tak jsme v prdeli.. tohle neustojí nikdo.
A jaké překvapení? O nebezpečnosti viru, se mluví už roky. Vědci předpokládali,že to přijde. Jen se nevědělo kdy. Navíc každá civilizace jednou dosáhne svého vývojového vrcholu, po té následuje strmý pád. V minulosti přežívaly národy, které byly méně vyspělé, ovšem více bojovné. Opakování cyklu nalezneme napříč dějinami. Co si budeme povídat, v Evropě je dlouho klid.
@marketka_m koukni, nový pandemický zákon je de fakcto trvalý nouzový stav bez nutnosti jeho vyhlášení https://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=8&CT=11...
To jsme to dopracovali.
@marcicek84 jsem si řekla že juknu na petice zda se tam něco děje.. a helemese:
https://www.petice.com/vzkaz_rodi_vlad_r_a_parl...
Pro mě je důležité, že otevřou obchody. Vlastně pořád nechápu, proč jsem dětem nemohla koupit zimní boty v krámě, kde je max. pět lidí a přitom se lidé mohou strkat ve frontě na košíky u supermarketu. Ok, aby lidé necourali po kramech jen tak? Stačilo to omezení lidi na metry, ne?
Věřím, že se postupně otevřou i školy. Ale fakt to chce proockovat populaci, testovat, trasovat a lidi by fakt měli chodit do karantény, aby se covid zbytečně nešířil. Nakonec to bude jediná cesta k tomu,žít zase normalneji.
Já se teď těším na to,že až se otepli,tak dětem úplně normálně koupím tenisky a nebudu muset objednávat přes net, stát ve frontě na výdejním místě a strachovat se, zda jim ty zatracený boty budou. Tohle je pro mě kousíček té mé svobody. Já fakt věřím,že se dočkáme a že zase budeme žít ,,téměř,, normálně. Ale také si myslím, že tu už některé věci zůstanou. Možná roušky v zimním období do obchodu? Snad důraz na větší hygienu? Větší podpora určitých odvětví? Já doufám, že se společnost ponauci.
Jinak slovo svoboda se tu často používá ve špatném kontextu. Být svobodný neznamená, že si mohu dělat co chci.
@marketa11112 pro mě svoboda je to že mi nikdo neříká co můžu a co nesmím.. neznamená delej si co chceš.. ale neříká dneska boty ne zítra ano... chápeš rozdíl?
a nebo řekne, ted očkování ano zítra ne... tohle je svoboda.. svoboda není pro mě, že nemusím dodržovat zákony, protože jsem svobodná.. ale znamená to pro mě že mi nezakážou jít do obchodu nebo divadla protože nejsem očkována..
co pro tebe znamená svoboda?
@marketka_m ona nevi,ona si ji necha krast,v pandemickem zakone ji i naridi vakcinaci jako pracovnikovu soc.sluzeb a ani nemrkne a poleti pro vcelku a pred pul rokem nam tu spilala,ze ji nikdo a nic o vakcine nepresvedci a podivej se,jak je nantom za pul roli,nejdriv tedty kazdy tyden aby si zvykla a ted uz pomalu vakcina v pazi...
@marketka_m Jen pro zajímavost, jak to řešíš na úřadech? Tam mají taky vypsané úřední hodiny, takže dneska ano, zítra ne a bylo to tak i před covidem. Taky ti tam říkají, že zítra k nim nemůžeš. Tohle přece není podstata svobody.
@hojda a co je pro tebe podstavta sbvobody teda?
P.S. nekopírujme definice z netu.. spíše jak to vnímáme my.
@marketka_m svoboda? Tak třeba to,že mohu studovat školu,jakou si vyberu. Mohu pracovat v jakémkoli oboru, mohu bydlet kde chci, mohu cestovat, mohu být venku 24 hodin denne, mohu si koupit, co chci, provozovat koníčky a pod. Velkou souvislost vidím s právním systémem- pokud nic neprovedu, nejdu za katr.
Ano,teď nám určitá práva byla odepřena. Ale šlo o dobrý úmysl, o záchranu životů, ne o vypočítavý záměr. Však všichni vědí,že tím trpí celý stát, ekonomika, nebudou prachy na opravu silnic, na nová hřiště pro děti, na nové pomůcky ve školách, na lepší péči o nemocné, na opravu veřejných budov, a na mnoho dalších věcí. Ty si fakt myslíš,že někdo upíra lidem svobodu schválně a chce je jen tak poštvat proti sobě? Já bych tomu věřila ve chvíli,kdyby jsme v tom byli sami. Ale rozhlédni se kolem, co vidíš v okolních státech? Já vidím rozdíl asi jen v té škole. Ale některá omezení mají ještě horší, než my. Prostě jsme v háji všichni. Tohle by si měli lidé uvědomit. Neříkám,že máme věřit vládě, mě štvou úplně všichni, ale troska pokory je v tuto dobu opravdu na místě.
Jinak,že jsou skupiny lidí,kteří se na pandemii snaží vydělat prachy, je holý fakt. Když je ale lidi volí a věří jim? Co na to říct? P
Když jsme u očkování, tak aby tu Marcela nešířila bludy, jako vždy. Zatím nevím,zda se nechám očkovat. Hodně záleží čím a kdy.
@marcicek84 ona je pi..
@marketa11112 hmmmm, pokoru mám, sedím na prdeli.. dodržuji omezení.. jenom mám mozek a ten nevypínám.. a když mi ještě nevypli net, snažím se číst co nejvíce.. konspirace, noviny, co se kde hemží.. jendndou odhodím článek, jinde sdílím a tak dokola..
svobodu ve výsledku Tobě omezili.. ale ty říkáš že z důvodu ochrany.. OK beru.. ale jak dlouhá ta ochrana může být? třeba rok? dva tři? deset? do kdy? kde je hranice? kdo ji má určit? já ty? vláda? prezident? kdo?
@marketa11112 tys jeste na jare vyrvavala,ze ne,hadala ses se mnou,ze to povinne nebude a nemuze byt a koukej,jak mame naslapnuto a nakonec jsi psala,ze nemas rada nove veci a ze tomu ockovani neveris a kdyz az bude proverene a ted uz otacis,no jo hrdinka jara 2020. Tady vidim jasnou zmenu nazoru a nezapomen,za to jsi me tady sbad 100 stran popotahovala a koukni na sebe v cem jsi lepsi?🙈🙉🙊 A nenadavej si do pi...
@marcicek84
@marketa11112
DÁMY...
klid.. každý může změnit názor.. ano jednu dobou i já jsem měla našláípnutu.. že co mi bude zbávat - pujdu na očkování... ale to se zase vrátlo.. a dokud to pujde.. nebudu očkovat ani sebe ani děti. amen
@marketka_m jinak dokud existují zákony a pravidla, defakto i společenská pravidla, tak ti neustále někdo říká a diktuje co smíš, nesmíš, můžeš a nemůžeš, co je a co není vhodné. Ne, nikdo z nás není svobodný člověk. Leda si musíš koupit opuštěný ostrov a tam se zabarikádovat.
Já se cítím svobodná i teď. Ano,některé požitky mi chybí, ale věřím,že se to zase spraví.
Ber to tak, že tu není válka. Krom Slováka Babiše, nás defakto nikdo neokupuje, krom corony tu lidi nikdo nezabíjí, máme co jíst, určitě radosti máme že života stále. A že nás nechtějí okolní země? Na ně teď kašlu 😃😀, však ještě budou hrabat prstickem. Ekonomicky jsou na tom totiž bídně také. Všechny země to teď stojí peníze, které vlastně nemají a všichni se budou potřebovat zahojit.
@marketka_m oprava vsichni muzou krome marcicka84 vis 💃
@marketa11112 ok..jinak..kdY pro tebe skonci svoboda?
protize zTveho prispevku chapu ze zadna neni
@marketka_m svoboda ji davno skoncila ale presto si namlouva,ze ji stale ma a je stastna a spokojena,mozna si to tez budeme muset casem vsugerovat,protoze pokud clovek neni covidovy fanatik,tak si uvedomovat musi...
@marketka_m vědci?
Ber to tak,že se dozijes lepších zítřků, pokud tě neskoli Corona či nějaká debilni nemoc, kterou ti kvůli corone nebudou léčit. Vtip, snad.
Neboj, postupně vše ožije. Oni vědí,že to nejde do nekonečna, lidé by se vzbouřili a byla by z toho občanská valka a defenestrace. Je třeba mít rozumnou strategii. Jenže asi už víš, že u nás vše trvá trošku déle, než ve vyspělých zemích.
Konspirace už nečti. Zblbnes z toho. Netem lítají strašne hovadiny. Pak už nevíš, čemu věřit.
@marketka_m hlavně nevěř cvokům. Oni bývají strašně urputni a melou dokola to své, až tě nakonec o té své hovadině přesvědčí.
A pak ze ty plne nemocnice nebyly o penezich... https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zdravotnikum... ale hlavne,ze z nas nekteri delali cvoky...
@marketa11112 vzd, nejake konspirace byly.pravdive..vzdy..takze na kazdem neci pravdy.
ono ty veris ze to skonci...a ja vim ze to neskonci...omezeni budou dal a vetsina z nas po tech letech to prijme za novou svobodu..pak za dalsich par let utahnou vic..a zase svobodu vysvetlime trochu jinak.nakonec budeme v kleci(ber s nadsazkou) ale budeme po tech ticiciletich zmeneni..a budeme se citit svobodne...vsak se staci podivat na dokument veznenych lidi v pokoji...to byla pro ne svoboda..jak jim dali svkbodu zivota..nevedeli co s tim..a o tom to je...naucit lidi jine svobod
@marketa11112 kdo je cvok?ty to umis poznat?nebo davas na svuj pocit.?
@marketka_m jinak já svůj názor nezměnila. Zatím ne. Očkování povinné není a já očkována nejsem.
@marcicek84 Marcelo, manipulujes s lidma. Ale já věřím,že lidé nejsou hloupí a nakonec pochopí, co jsi zač.
@marketa11112 ja rikam ze kazdy ma pravo na zmenu..ne ze jsi zmenila
@marketa11112 prosim te,jdi uz radeji spat,neni treba s nikym manipulovat,ty clanky jsou ofiko zdroj a dost podporuji jednu konspiraci o priplatcich za kazde covidove luzko a to jste tady obijeli marketce_m nekolikrat o hlavu,ze to jen v USA,tak jsem zvedava kdo z vas se ji omluvi...
@marketka_m Stále tu máš různé možnosti. Nelíbí se ti v ČR, nelíbí se ti vláda, nelíbí se ti žít tu s bandou zabedněncu, nelíbí se ti zákony? Stále je možnost stěhování, emigrace, cestování. Můžeme to nazvat různě. A tohle je pro mě ta svoboda. Zemi na výběr je.

@marketka_m no, nebo o chvíli později, no to nás čekají pěkné věci...