icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketa11112
17. únor 2021

@marge_s uvidíme za pár dnů.

marcicek84
17. únor 2021

A tady je neco k tomu pandemickemu plabolu https://www.seznamzpravy.cz/clanek/opozice-jedn...

marge_s
17. únor 2021

@marketa11112 uvidime, ze uz to odpiskali 😱 nevim, kam az to vidis, hodim sem nejaky spek z prostredka :/
https://denikn.cz/563620/lide-na-to-kaslou-rozv...

marge_s
17. únor 2021

Ja tu tapetu pak smazu, at tu necloni. Ale jsme v rukou psychopatu :o
Tomuhle predchazel rozhovor na tema, ze se neda delat nic, protoze v ostatnich statech se to taky mnozi a ze zadna data treba o mutacich nesleduji. A tak...nedelaji nic a je jim to jedno

Chápu to správně, že jste smířený s tím, že se pravděpodobně kapacity v Česku vyčerpají?

To není otázka mého smíření, ale otázka hodnocení situace.

Tak jestli s tím počítáte.

Ten systém je konečný. Ať se nám to líbí, nebo ne, každý systém má své limity. Podstatné je, aby byl nachystán na to, až mu kapacita dojde. Tuto situaci můžete různými postupy oddalovat, ale pokud vám selžou a možnosti k dalšímu navyšování se vyčerpají, dostanete se do situace jako u jiných hromadných neštěstí. Systém bude na konci svých možností.

Opět to zopakuji. Mám pocit, že s tím počítáte.

To je manipulativní otázka směrem k mé osobě. Jestli z toho, co jsem řekl výše, čtete, že s tím počítám, tak ano, počítám.

ilonne
17. únor 2021

Každopádně souhlasím s německým názorem - můžeme si za to sami. Naši politici si z Covidu udělali předvolební boj - všichni. Pak ta taky vypadá, jak to vypadá.

marketa11112
17. únor 2021

@marge_s vidím jen kousek, nemám předplatné.

Ale pravdou je, že na to lidé kašlou. Určitě za to můžou politici, ale také ta celková česká morálka a postoj. Nadávat jen na politiky, kteří jsou vlastně jasnė danou ukázkou toho,jací Češi jsou,je asi bezpředmětné.
A kdo ví jak to bude s tzv. ,,rozvolněním,, . V pátek už zase budou jednat, čísla zase stoupají?

gramar
17. únor 2021

Tak přátelé a zase jedeme z kopce kapacity plné a nová čísla jedou 🤦 Je vážně zvláštní že se to takto mění po neúspěchu/úspěchu vlády, čím dál více mám dojem že si ty veřejný čísla prostě vymýšlí 🤷🤣

marge_s
17. únor 2021

@marketa11112 tak ono to pry neni rozvolneni, je to zmena nastaveni, ted rikal Blatny

marge_s
17. únor 2021

@gramar kez bys mela pravdu 🙂 kez by si ta cisla vymysleli, tak dam snad na konspiraci.

gramar
17. únor 2021

@marge_s jako ano pozitivní by bylo kdyby je uměle navyšovali a to kvůli tomu že by bylo méně nemocných, negativní na tom je že v takovém případě jsme dlouhodobě v prdeli nebo zavření 🤣

jelenice_zavodnice
17. únor 2021

@marge_s Jsme zavření z východu, ze západu i z jihu, Němci ti nedovolí územím ani projet bez testu, nikde nás nikdo nechce. V Evropě pozvolna čísla klesají, dokonce někde už je i mírný optimismus na zlepšení, tady nikoliv, začalo to opět stoupat. I když se údajně dělají čachry s antigenem a PCR v případě jedné osoby, tak pořád to máme vysoké. Nechce se mi věřit, že ostatní země zatajují čísla a uvádějí nižší přírůstky a jen Češi uvádějí všechno poctivě. Vždyť i testů se dělá málo, není koho testovat ani trasovat.

marge_s
17. únor 2021

@jelenice_zavodnice jediny, kdo to nevidi je ten sasek blatny. Ja proste neverim svym ocim. On na te tiskovce mele o tom, ze zatez nemocnic byva proste v lednu a unoru vetsi. V jedne vete rekne, ze jsme v hajzlu kvuli tomu, ze to lidi nedodrzuji a zariven, ze se otevre, aby se dal duraz na individualni zodpovednost.
Ten clovek je blazen 😱

jelenice_zavodnice
17. únor 2021

@marge_s Jj, individuální zodpovědnost = "Dva roky prázdnin".

hojda
17. únor 2021

@marge_s Sokol byl uzasny, normalne jsem si dem predtim nez umrel vzpomnela na nejaky rozhovir s nim a jak na nej prijel tramvaji a druhy den zprava, ze zemrel.😔

marge_s
17. únor 2021

@hojda 😔

hojda
17. únor 2021

Tak píšou,že dítě bez testu, bude mít omluvenou absenci a úkoly na doma. Popravdě mi stejně přijde, že se bavíme o něčem, co možná ani nenastane, když vidím ty nemocnice☹.

marge_s
17. únor 2021

@hojda taky se obavam, ze budeme mit uplne jine starosti :/

ninive211
17. únor 2021

A na tohle přišel Blaťák sám nebo mu někdo napovídal? 😂https://www.novinky.cz/domaci/clanek/blatny-men...

marketa11112
17. únor 2021

@ninive211 necháme to na lidech. Mám pocit,že jsme v háji.

ninive211
17. únor 2021

Ono kdyby ti idioti nahore nesmyslné nezavirali některé obchody (např. s oblečením), zatimco jiné (např. zbraně nebo zahrádkářské potřeby) zůstaly otevřené, tak by to lidem smysl dávalo a nad by i byla větší ochota něco dodržovat...takhle ta nasranost je už tak velká, že někteří lidi (a je jich dost, možná i většina) těm číslům prostě nevěří...všechno uzavřené, děcka rok doma, lidé na HO a přesto to pořád roste...

gramar
17. únor 2021

@ninive211 Jo když jsem to viděla (zvlášť po tom co pouštěl do éteru ráno/dopoledne) jsem si říkala že má buď rozmnoženou osobnost, nebo je to naprostý ovád...

ninive211
17. únor 2021

@marketa11112 Ale ono to je uplně to elementární - JE to o lidech, o JEDNOTLIVCÍCH. Kdo ta opatreni nedodrzoval (nebo dobre, ne vzdy 100%),tak to nebude dělat, ani kdyby tady bylo naráz milion nemocných a zavreny uplne vsechno...takova je frustrace mezi lidma.

gramar
17. únor 2021

@ninive211 Mladému se rozpadli včera ve škole bačkory, no nebudu lhát sehnat (cokoliv) jiného byl pětiboj hodný mistrovství světa, nakonec nás zachránil decathlon a baletní piškoty...

ninive211
17. únor 2021

@gramar Já dnes (radši) ČT nesledovala, vikend a ta šaškarna s NS mi stačilo.

gramar
17. únor 2021

@ninive211 Já to neposlouchala, jen jsem si četla souhrn a ráno tam byl určitě někdo jiný, než ten co pak řekl že se to nechá na lidech, nebo schíza...

ninive211
17. únor 2021

@gramar My dnes jeli hon za jarníma botama pro děcka, o víkendu má být 10 stupnů, příští tyden az 13...naštěstí Baťa měl otevřeno, outdoorkids taky, tak máme splněno a o jednu starost (a spoustu peněz) méně

ninive211
17. únor 2021

@gramar Ono už vsem z toho covidu solidně hrabe... 🤪

gramar
17. únor 2021

@ninive211 Jo boty teoreticky člověk sežene (za kolik, raději nekomentuji, asi by mě kleplo, říct to nahlas...), ale ty bačkory se ukázalo jako průser, projela jsem tři obchodní centra a ani jedna obuv otevřená nebyla, dokonce ani deichmann což jsem byla v šoku 😅

Jináč ano lidem hrabe a já se vůbec nedivím

ninive211
17. únor 2021

@gramar Ano, Deichmann i CCC zavreno, a to mají i dětské odd., kde prodavat můžou...ale jak mi rekla prodavacka od Bati, ono se jim nevyplatí to mit otevrene, kdyz nemají otevreno full. Ta pritomnost prodavacky tam je stoji mnohem. Vic, nez kolik potenciálně vydelají za prodej 3-5 ks obuvi za ten den, tak radsi neotevrou vubec a cerpaji kompenzace

gramar
17. únor 2021

@ninive211 což je logické, já je chápu jen jsem to nějak nečekala 😂

Strana