icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

odula
22. bře 2020

@betelgeuzz no mě přišlo cool ze to vůbec existuje a funguje (fungovalo), myslela jsem ze je to kompletní hoax

marcicek84
22. bře 2020

@betelgeuzz vis co,zkousej si nekoho jineho,nejsi ty pani ucitelka,ktera se nudi? 🤷🏻‍♀️Nezlob se na me,ale do takovych her se odmitam zapojovat,uz jsem to psala tady nekolikrar,puda byla maximum co jsem pro to byla ochotna udelat.Situaci v jednotlivych bankach zjistovat nehodlam,neb muj cas neco stoji a urcite na zebricku hodnot je pro me dukaz pro nejakou betelgeuzz v diskuzi opravdu na tom nejposlednejsim miste 😜 A hlave jsi mimo tema,ja se tady o bankovnictvi bavit ani nechtela.Tim bych to ukoncila a vratila se ke koronaviru jestli sis vsimla,uz privezli totiz ruslanem ty rousky,tak jsem zvedava jestli budou schopni neco distrubovat a kdy a resi se tady dva posledni konspiracni clanky od marketka_m tvuj nazor jsem tady jeate nezaznamenala,takze ti davam prostor,potrebu diskuze mas zrejme velkou,jen ji tematicky smerujes nespravnym smerem,leda,ze bys byla jen dalsi z mistnich prudicek.

matire
22. bře 2020

@hojda takových mám v dojezdové vzdálenosti několik 🙂

llluckaaa
22. bře 2020

@marcicek84 @eviicka Čtu o těch bankovních kartách a sledování turistů, kdo kde po návratu vybral. Mně se to nějak nezdá... Všechny banky jsou pod velmi přísnou kontrolou, nesmí šířit osobní data, nesmí na neanonymizovaných datech nic testovat a divila bych se, kdyby někdo z banky "prodal" čerstvá citlivá data takové mladé firmě, kde je obrovské riziko úniku...
A že by fungoval ten obrácený PIN, to jsem taky nikdy neslyšela. Nevím, jaké učebnice bankovnictví máš ty, ale v těch mých to nebylo a ani jsem si toho nikdo nevšimla v žádných manuálech nebo předpisech v bance. Věřím, že ten software vyvinutý byl a že by mohl fungovat, ale v praxi jsem ho tu nikdy nezaznamenala...

matire
22. bře 2020

@marcicek84 Klid 😉 To s tím pinem tady zaujalo víc lidí a bylo by fajn vědět, jestli to funguje. Manžel teď zběžně zkoušel najít info a nejspíš je to u nás nepoužitelný. Nevěřím, že se tyhle přivezené roušky dostanou mezi obyčejnou veřejnost.

marcicek84
22. bře 2020

@llluckaaa jako pokud to je zajem statu a treba nouzovy stav muze byt,je to i opravneni zajem trasovat,schvalili si k tomu i zakon,tak je to celkem mozne,ze jim to banky musely dat.
Reverzni PIN fungovat musel,protoze ty informace sdelovaly v minulosti i pracovnice prepazek pri zakladani uctu s kartami,na tuto i formaci sirili i samotni straznici mestke policie na bezpecnostnich besedach,to si pamatuju i ze SS.Bankomaty se v case meni,jedinou otazkou zustava,zda treba u tech novych nerozsiruji funkce na ukor tohoto zabezpeceni a pak verejnosti dementuji,ale je to soucasri znalosti studentu VS v predmetech bankovnictvi,urcite si to nikdo jen tak nevymyslel,to normalne fakt nevymyslis a hlavne by kecali vsichni ti autori skript.

llluckaaa
22. bře 2020

@marcicek84 Mrkla jsem se na to, odkud mají data a prý spolupracují Českou spořitelnou a Unicredit. Asi společně dělají nějaké dlouhodobé projekty. Schvalují se sice nové zákony, ale uvedení do praxe pro banky je otázkou několika týdnů až měsíců právě hlavně kvůli tomu, jaká je u nich přísná informační bezpečnost a zavání to průserem. Tohle není pružná záležitost. A o nějaké změně u informační povinnosti bank z poslední doby taky nevím (což neznamená, že není, nedělám bezpečáka u všech bank, které v ČR jsou 😉). Jinak o použití karet na různých územích se pravidelně do ČNB reportuje, ale prostě ta data nejsou k dispozici takto rychle. To si neber jako rýpání, spíš zírám, jak by se někdo mohl jednoduše dostat k takových informacím.
Hele, možná to tu fakt nějakou dobu v začátcích bylo, spíš se na to dívám logikou ze strany banky, jaké to má pozitivum pro ni, že se nechá nějaký takový software do bankomatu nasadit. Podle mě žádný a z toho mi vyplývá, že to moc bankomatů mít nebude. Tyhle nucené výběry jsou výjimečné a nejlepší zabezpečení peněz je, že si nastavíš limit na výdej z bankomatu, který můžeš v případě nutnosti jednorázově navýšit, a až vybereš, tak ho hned zase snížíš. Takže případně nepřijdeš o moc peněz. Ale že si lidé půjčují karty, tomu docela věřím, že si sdělují PIN, to mi přijde už méně pravděpodobné, maximálně mezi manželi a partnery, ale u někoho dalšího si už koleduješ právě proto, že když bude nějaký problém, je to tvoje chyba, protože jsi porušila smlouvu a nedostaneš pak náhradu.

No nic, to jen taková debata o platebních kartách a jejich zabezpečení 😉

llluckaaa
22. bře 2020

Tak už je překročená magická tisícovka nakažených ☹ https://koronavirusvcr.cz/

marcicek84
22. bře 2020

@llluckaaa nelibi se mi narust tech lidi v nemocnici...a to bude naskakovat jak roste pocat nakazenych

Pravda,ze asi s pistoli u bankomatu to uz neni realny scenar,spise se ty karty kopiruji a PINy nataceji zlodeji na kamery.Fakt nevim jak to tak rychle ziskali,ale kazdopadne pokud ty data maji opravdu to poruseni karanten by meli zacit pokutovat

marketka_m
22. bře 2020

@marcicek84 je nekde statistika kdy v obdobi chripky jsou lide na JIP??? jaky to je pocet?nasla jsem umrti na CR cca 1500 plus minus..na chripkz..a to je dost

llluckaaa
22. bře 2020

@marcicek84 Já si ani neumím představit, jak by policajti hned startovali k tomu bankomatu a stihli někoho chytit, navíc když v tom budou i plané výjezdy, kdy to třeba blbne nebo někdo zvoře to číslo sám od sebe a nemusí vedle něj nikdo stát ☹ Teď už je to fakt někde jinde, policajti spíš sledují městské kamery a když vidí někoho s revolverem, pošlou k němu hlídku.
Tak ono to může mít i pozitivní vysvětlení, jak se víc testuje, tak se víc lidí odhaluje, a když má někdo v nemocnici vysokou horečku a kašle, tak mu ten test udělají také. V nemocnici mohou být i z jiného důvodu, Covid může být přidružená komplikace. Nevím, jen vařím z vody...
Když se dívám na celosvětové počty, tak mě spíš zaráží, že tady ještě není žádné úmrtí. To je hodně dobrý signál a pochvala pro naše zdravotnictí 🙂

marcicek84
22. bře 2020

Holky takova hypoteticka otazka,kdyz uz si vsichbi v cesku usili rousky,nebylo by lepsi,at uz je stat necha a nedistrubuuje obcanu nebo jen zajemcum co nemaji a zbytek nechat zdravotnikum?To stejne nebude reseni na mesic,dva,mizne je lepsi aby spis udelali sici dilnu a davali obcanum usite,ty se dsji pouzivat opskovane.
Jinak nase obec ma aktualne potvrzene 4 nakazene.

marketka_m
22. bře 2020

uz sem neco nasla
V aktuální chřipkové sezoně (2019/2020) bylo do pátku, tj. 6. 3. 2020, hlášeno celkem 267 klinicky závažných případů chřipkové infekce vyžadující hospitalizaci v režimu intenzivní péče, z nichž 55 osob infekci podlehlo.

marcicek84
22. bře 2020

@marketka_m to asi u COVID bude bohuzel vice ☹

@llluckaaa dobra predstava,ale s revolverem se jen tak mezi lidmi neprovhazich,kdyz mas zbroujak mas ho pod bundou u pasu,na kamere neni videt,co se tyce vyjezdu staci videt n akmare oblecej a pres dalsi kamery vis kde ten clocek je a jedes,to by asi zrealizovat slo.

marketka_m
22. bře 2020

dalsi cisla
celosvětově zemře na následky onemocnění chřipkou 1 500 až 2 000 lidí na každých 10 milionů lidí. Celosvětově tedy mluvíme každý rok o 250 000 až 500 000 lidí.

marketka_m
22. bře 2020

@marcicek84 tak to neni zas tak moc oproti chripky...dalsi zajimave cisla z jednoho clanku

V naší republice (deset milionů) onemocní „obyčejnou“ každoroční sezónní chřipkou až jeden milion lidí. Zemře na ni (opět většinou na komplikace ve spojení s jinou chorobou především u starých chronicky nemocných lidí nebo dětí) kolem dvou tisíc (!) nakažených. Nic se neděje, nevysílá se o tom hodiny a hodiny, nevidíme videa „padlých“.

marcicek84
22. bře 2020

@marketka_m videlas to video zdravotniku,vyzyvaji,ze se s chripkou opravdu srovnavat neda,je to uplne jina nemoc.

marketka_m
22. bře 2020

@marcicek84 je jiny prubeh...ale stale jenom 1000 nakazenych...kde prijdeme k milionu...jeste ma rezervu korona v provonani s chripkou..a pak muzu rici ano je to jine..ted to vypada spise ze se jenom medializuje neco co tu mame kazdy rok a v uplne jinych znacbe vetsich cisleh

betelgeuzz
22. bře 2020

@marcicek84 to je přesně tvůj styl diskuze. Hodíš neověřenou informaci, a když jsi tázána na zdroj, tak začneš být agresivní, navážet se do tazatele a vymlouváš se, že nemáš čas něco hledat, otáčíš téma, že o tom diskuze není. A proto jsi tu byla "vláčena kanálama" jak často ráda připomínáš, ne kvůli názorům, ale že neumíš věcně diskutovat.

autor
22. bře 2020

@marcicek84 a odkud je info ohledně nakažených a obcích?
@marketka_m nestíhám teď číst, jen takové menší zamyšlení, jak by to asi vypadalo za normálního pochodu, když při opatřeních je tolik lidí už na JIP. Ale budiš, ale co Itálie? Karanténa na nejvíc postižené území to v Itálii jakoz takoz stopuje,ALE na území, kde Covid řádí nestíhají ani pálit mrtvé, musí je vozit do okolních obcí, protože mrtvých je tak hrozně moc. Tohle jsem u chřipky teda nikdy před tím neslyšela. A jak by to vypadalo, kdyby Covid propuknou v plné parádě bez zastavování? Byl by tu globální kolaps zdravotnictví. Tohle je horší než chřipka

mourovatakocka
22. bře 2020

Nevím, kam koukáte na čísla o koroně, ale podle krajů, věku apod trochu vylepšili web koronavirusvcr.cz Před pár dny to nefungovalo, ale už jsou zase v pohodě.

llluckaaa
22. bře 2020

@marcicek84 Tak ten revolver je nadsazený, ale spíš šlo o to, že u těch kamer máš někoho na služebně, kdo je sleduje a vyhodnocuje situaci na ulici, a když vidí něco divného, pošle tam hlídku, co je blízko, aby to prověřila. Díky kamerám pak mohou najít i toho, kdo někoho přinutil ten výběr. Přijde mi to i bezpečnější, než nějaký rychlý zásah u bankomatu, kde je hned vedle rukojmí... Všechno mi to hovoří proti tomu, že byl ten systém obráceného pinu fungoval teď v reálu. Kdo to půjde vyzkoušet? 😀😀😀
Já si myslím, že to tak dopadne. Podle mě by bylo lepší nechat ty jednorázové zdravotníkům a obyčejní smrtelníci by měli alternativy pro opakovatelné praní a žehlení. Těžko říct, kolik vyváření ty roušky vydrží. Hlavně pořád platí, že lidi by neměli nikde zbytečně courat a chodit trávit čas do obchodů, na úřady a do nějakých zahrádek u výdejního okénka u hospody.

marcicek84
22. bře 2020

@betelgeuzz mila zlata,pokud jsi necetla,doplnila jsem i kde to bylo, rok vydani...no asi je to nepotkalo,tak presne proto se na takove jako jsi ty vzdy rada vys*** z vysoka.Je zbytecne se jakkoli namahat kvuli nejake diskuze,pokud si autor nadnesenych pozadavku neuvedomuje co po ostatnich zada a je ze jde o prace na nekolik dni,tak si myslim,ze dotazovany ma pravo takovy pozadavek odmitnout a nemit zajem to pro nekoho zdarma delat,obvzlast nejedna si je o predmet diskuze.Bohuzel nejsi tento fakt schopna prijmout,je rozdil mezi vecnou diskuzi a pozadavky ktere se opravdu pracnosti blizi diplomce🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ a k tematu jsi nenapsla nic,tak ses aspon odkopala,ze opravdu jde o prudice.

marcicek84
22. bře 2020

Anonymni ted nevim na co se me ptas,odkud vin kolik mame v obci nakazenych? Nam to dava na web starosta obce,at vime aktualni stav v obci

marcicek84
22. bře 2020

@llluckaaa nic nezkouset pak ti tam prijede komando a budes treba platit vyjezd😂,asi bych doporucila se informovat po tom nouzovem stavu na infolince sve banky jak to je konketne v jejich bankomatech 😜 bude to asi nejrychlejsi zpusob ziskani aktualniho infa 🙂

llluckaaa
22. bře 2020

@marketka_m Navzdory všem opatřením, zákazům a testování jen 1000 prokázaných nákaz za tak krátkou dobu, co se jen identifikoval vir, který to způsobuje a začalo se testovat? Mně to nepřijde málo. A jak to dopadá, když je reakce pomalá, to můžeš vidět na Itálii, kde se smrtnost dostane na vyšší hodnoty a je vidět, že ani zdravý mladý člověk není v bezpečí. Nedostatek léků, nedostatek zdravotní péče, porostou i úmrtí na jiné choroby, protože nebudou zdravotníci, kteří by je stihli včas zachytit...

marcicek84
22. bře 2020

https://www.novinky.cz/stalo-se/clanek/on-line-...

Takze prymula rika,ze se zacne rovolnovat nejdriv az od pulky dubna,do 10.4. je nouzovy stav to nic prekotneho necekejme...

matire
22. bře 2020

@marketka_m Od kdy je chřipková sezóna? Říjen - duben? Na podzim tedy budeme moct porovnat, až tu i covid bude tak dlouho. Jo, je to jiná nemoc, ale taky vážná, taky viróza, taky rozšířená, taky jde na srdce i zápal plic. Obyčejní lidé potřebují srovnání a i mě se k tomu chřipka celkem hodí.

marcicek84
22. bře 2020

Holky tak do do Velikonoc nic,spise do pulky dubna a otevreni skol se ceka az na prelomu kvetna a cervna a to pokud na tom budeme dobre....No to si doma jeste posedime...

Strana