Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Jinak mám technický dotaz, nevíte jak je to momentálně s pohřby?
@gramar bylo povoleno 15 osob max.,ale pres okres te ted nepusti tam jet
@marcicek84 Nepustí ani kvůli pohřbu?
@gramar no může dojít o násilné home officy, a fabriky jenom pro chod statu nebo aby třeba vysoké pece nevyhořely apodobně.. no a pak dojde k zakazani nakupu, jenom v omezeném čase :D
@gramar nepustili ani na svatby v tech uzavrenych okresech pokud vim,zavolej si na infolinku,treba to bude mit vyjimku,nesleduju
@marcicek84 No to jsem tedy fakt zvědavá... U té svatby bych to pochopila, tam to není tak definitivní, ale pohřeb asi znovu "neoslavíš" třeba za půl roku, že... 😕
@marketka_m No ano, pravdou je že prostoru pro omezení je opravdu ještě dost, ale po pěti dnech vesnické uzávěry a pobytu max. na zahradě už jsem krapet mimo...
@gramar to jo,ale pro pohrby i svatby platily pravidla stejne...takze fakt tezko rict...
@gramar Na pohreb do zahranici je vyjimka. Takze by to bylo divne, ze za hranice te pusti ale do jineho okresu na pohreb ne? Zavolej infolinku.
@gramar @jelenice_zavodnice Na pohřeb se může i mezi okresy.
V Německu se mluví o povinném očkování na covid, greenpasy pro cestování by měly začít fungovat cca za měsíc.
@hojda kéž by lék fungoval u všech lidí .
@hojda Jj, jejich lokalni Blesk ma na titulce,”Znovu vam zavidime”. “Ockovani Britove mohou na letni dovolenou.” Kypr povolil ockovanym Britum dovolenou bez karanteny. Ale zase nedoctes se to, ze Britanie to zatim nepovolila. Mam pocit, ze Boris si nebude chtit zatahnout do zeme novou mutaci nebo nove ohniska. Takze zarim jsem toho nazoru, ze on je nikam nepusti 🤔.
@hojda do ockovani nikoho nutit nelze,hlavne pokud nemas dokoncenou studii bezpecnosti,nemusis souhlasit...
tak uz jsme zase trochu blize k povinnemu ockovani.ted "jenom" testovani muzou na pracoviste
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/testovani-...
dalsi krok je zrejmy
@marketka_m kdyz se lidi nechaji,co chces delat...a pak jak budou statisice poskozenych ockovani tka nam asi bude lip...
Nicmene na to povinne testovani je pry uz zaloba u ustavniho soudu,je v rozporu s lidskymi pravy,navic vlada cini na lodo natlak,aby nemohli odmitnout,pritom na tom maji pravo a nic na tom nemuze zmenit ani nouzovy stav...a vzhledem k tomu,ze uz se maji povinne testovat i soudci a advokati,citim v kostech,ze s tou sikanou neco udelaji pro sve vlastni blaho...pak bude moct kazdy obcan CR zalobat stst za oeychickou ujmu,kdyz na nej byl cinen natlak,nebo kdyz mu fyjde falesne pozitivni antigen a PCR negativni,tak za usly vydelek,fskt nevim ceho tim dtst dosahne,asi velkych nepokoju...
@marcicek84 lide se nechaji.a tech par bude vyvrzenci a pridjou o praci
@marketka_m jeste je varianta,ze vyjdou do ulic a ze uz sikany stacilo...navic kdyz prodkouzi LD,tak to bude posledni kapka...citim to v kostech...
@marketka_m nemuzes prijit o praci,ze nejsi ockovana,neni na zaklade ceho te propustit...
Jinak si myslim,ze ted uz nasrali i sve lidi /ty statni zamestnance/ a tak jsem zvedava co bude dale...
@marcicek84 ale to prijde
@marketka_m to s tim povinnym ockovanim,no ty snahy budou,pamatujes,jak nas tady servavali za konspiracni teorie a buch a jsme primo v nich a riti se to tam a vic a vic a hloubeji a hloubeji
@marcicek84 nj..kdy jsme to psali?pul roku tomu?
@marketka_m ja uz od jara a to nejvic vriskala marketa11112 a pak dale leto/podzim a proste ne,ze se to nestane...a podivej povinne testovani v rozporu s lidskymi pravy je tady,i ten jejich protipandemicky zakon je napadeny kvuli tomu u ustavniho soudu.Zadna povinnost,kterou si vymysleli neni a pokud je v rozporu s ustavou a LZPS muzes ji vzdy odmitnout bez postihu,to nedomysleli. To testovani je predvoj na tu povinnou vakconaci podivej jak marketu11112 si tim tydennim testovanim ochocili uz neni striktne proti ockovani,uz otaci a tak ty lidi zvykaji na veci,ktere nechteji. A nejvetsi prdel,kdyz se na nas pak bude testovat ta cinska sracka sinopharm nebo sputnik a az pak kdyz budou toto nakupovat oststni zeme EU.Prodali na nas nebo delaji bez naseho vedomi nejakou klinickou studii,jak ji delal Matovic na Slovensku,vsak nam staci zavrit jen hranice a jsme tady v pracovnim tabore,postavi chybejici krematoria a nevim v cem to bude jine nez v tech taborech za 2.svetove,kde ordinoval.dr.Mengele,uz to i prestava byt vtipne...
@marketka_m
@marcicek84 Neviděla bych to tak tragicky. I teď jsou povinná očkování a jsou lidé co je nemají, jen je nutné počítat s tím, že pokud se očkování proti covidu dostane mezi povinné, tak jeho odmítnutí bude mít nějaký dopad, tak jako např. teď u neočkovaných dětí - nemohou do školky atp.
Mimochodem tak diskutované téma je to jen proto že je to teď všude, ale za pár let už to jen málo komu bude připadat divné, tak jako se málo kdo pozastavuje např. nad tetanovkou atd.
@gramar tak jestli ti je jedno co ti nebo i tvym detem daji s jakou bezpecnosti v dlouhodobem smyslu,tak ti drzim palce,protoze zdravi mame jen jedno a je treba ho chranit,skolka je jedina restrikce,kterou si dovolili,to bylo jeste v klidu,protoze s pov.skolni dochazkou restrikce skoncila,zatim je to ockovani jen experiment...
@marcicek84 Proč "agresivní" formou podsouváš něco co jsem neřekla a ještě to taháš do nevhodné roviny... To co jsi teď použila je důvod proč nesnáším antivax skupiny lidí, protože v okamžiku kdy máš "nevhodný" dotaz PROČ začnou útočit a vysvětlí ti že jsi tak blbá že zabiješ svoje děti když je necháš naočkovat, ale argument proč je to špatně, nebo nedej bože nějakou studii, to už nemají, ale vše si ohnou jak se hodí... Nesnižuj se na jejich úroveň je to zbytečné... 😎
Jediné co jsem daným příspěvkem chtěla a dle svého i řekla je, že očkování můžeš odmítnout vždy, že už teď jsou tu povinná očkování a jsou lidé které je odmítají... Jiné to nebude ani s tímto, pokud ho v budoucnu zařadí jako povinné. Jen je prostě nutné počítat s tím, že to sebou v takovém případě může nést jistá omezení a konkrétně s tím jak to popisuješ vůbec nechápu co tě na tom zaráží, když už jsi o tom psala a dalo se to více než očekávat... Další věc je, že i kdyby dané omezení nevzniklo u nás, tak většina okolních států k této formě přistoupí...
@gramar jaka agresivni forma?,lto co jsem napsala je fakt,pokud to bude povinne pro vsechny bude se tykat i deti a zatim ta studie neni ukoncena,takze jsme ve fazi experimentu,to je dalsi fakt,to nemusime byt v antivax skupine,to se tady resi posledni pul rok
a primo v teto skupine.Jsem toho nazoru,ze kdyz neni dokonceno neco zasadniho ohledne bezpecnosti,tezko lze vyhodnocovat prinos pres urctou formou nastoleneho omezeni.Pokud bude omezeni zasadni pro zivot,to ockovani bude vynucene. Ono totiz to jiste omezeni totiz nemuze byt diskriminacni a musi mit alternativu reseni,coz jak vidis,ze zahranici,spise to smeruje k jinemu extremu.

@marketka_m No mě by zajímalo co chtějí ještě zpřísnit, nebo spíš jak?