Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Člen Rady vlády pro zdravotní rizika a epidemiolog Petr Smejkal pracuje na vytvoření týmu odborníků z různých oborů, kteří by pomáhali vládě s řešením epidemické situace.
K lidem by tak nepromlouvali jako dosud politici, ale nezávislí odborníci. Tým by mohli tvořit odborníci: Zdeněk Hel, Jan Kulveit, Dagmar Dzúrová, Daniel Prokop a René Levínský.
Složení týmu je v návrhu, zatím se projednává.
Tým bude spadat buď pod ministerstvo zdravotnictví nebo bude vyvíjet činnost při Radě vlády pro zdravotní rizika.
Vzorem je nezávislý berlínský Institut Roberta Kocha (RKI). Podobný instit by byl potřebí i v ČR. Jeho vybudování je dlouhodobější záležitostí, vznikající poradní orgán by mohl být jeho zárodkem.
@hojda no jo, ale Blatny se vyjadril jasne: 1) s vedci se bavit nebude 2) pokud vznikne neco jako druhe mzcr, tak rezignuje - tomu neverim, nerezignuje, ale bude to tak vnimat a skupina nebude mit jak svuj pohled prorazit, bude hromosvodem pro pripadny neuspech...Bylo by to skvele, pro me by to bylo to svetlo na konci tunelu, ale neverim, ze to dopadne....
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/covid... tak k čemu to má být, když očkovaní tu nákazu stejně můžou přenášet...
@marcicek84 vcera jsem slysela v tv, ze v Izraeli byl vyrazny pokles sireni viru ockovanymi osobami, rikali 5x az 10x.
@hojda no jestli se jede do Izraele inspirovat Babis,tak za chvili jsem zvedava,jak se ti bude libit jejich donucovaci system...
takova technicka.. jsme ted diskutovali s manželem.. když do firmy příjde povinné testování a manžel zjistí třeba že je pozitivní bezpříznakovo.. jak daleko zpátky se trasuje s kým byl??? nějak jsem to na ministerstvu nenašla..
@marketka_m zalezi na tom,jak to ve firme povedou,ne vsichni hraji hru na covid bonzaky,vsimni si,ze jim cisla moc nerostou...
@marketka_m Dělalo se to 3-5 dní včetně dne pozitivního testu.
@marcicek84 no jo ale jak to uhraješ ve firmě, to pak jde celý kancl do karantény ne?
@gramar hm 3-5 dní.. se mi zdá málo no.. však oni nepoznají zda jsi pozitivní první den nebo desátý..
@marketka_m U bezpříznakových to bohužel nejde určit, musí se jet podle algoritmu. Což je 5 dní. Ale třeba e-rouška nahlašuje týden nazpátek.
@marketka_m Technicky vzato tento problém může nastat akorát v prvním týdnu kdy se začne testovat, poté už bude výsledek přesný s ohledem na to že výsledky budou max. od posledního testu (tedy jednou, či dvakrát do týdne)...
@marketka_m zalezi na tom,vetsinou ty firmy kancly resi tak,ze jim daji HO a cekaji komu se co projevi...
@hojda však se jdi nechat očkovat, už brzy budeš mít příležitost, aspoň přestaneš na diskuzi mlátit prázdnou slámu o očkování 😉
@marcicek84 krutá pravda..
@marcicek84 Proč tak agresivně? Teď se očkují 70+ a školství, jestli sis nevšimla.
@marcicek84 Kvalitou zpracování to vypadá na občanskou neposlušnost.
@hojda protoze to jinak neumi 😡
Dnes rano jsem poslouchala Alexandra Tomskeho, moc ho nemusim, na me moc kontroverzni, ale rikal, ze nalada ve spolecnosti v Britanii je ohromne optimisticka, minuly tyden zpravodaj z ct24 zase, ze je videt, ze si starsi lide zacinaji verit, zacinaji zase byt videt v ulicich...je to uzasny. (O to vic se mi chce brecet nad tim nasim srabem). Hrozne jim to preju. Nejvic tem seniorum. Nakonec i u nas, kdyz jsem videla zabery z duchodaku, ze po roce muzou spolu do spolecenske mistnosti, na pohybove aktivity...jo, je to dojemny
@hojda ja nevim mam to jako sdileny prispevek na zdi od pratel,odkud to maji nevim,ale zaujalo me to,ze ty hrsnice opravdu posouvaji,takova kruta pravda...
@marcicek84 cte se mi to blbe, ale jsou tam casto pekne blaboly, ev lzi
@marge_s můžeš být konkretnější?
@marge_s nerekla bych
@marketka_m
@marcicek84 jj, rada napisu, co se mi nelibi, jestli nevadi zitra? Ted visim v dost nwprirozeny kojici poloze 🙈 se mi blbe pise delsi text
Sdílím skvělý webinář, který autor Petr Ludwig zpřístupnil zdarma na 14 dní, s názvem:
"Kritické myšlení: Jak být o trochu menší kretén?"
Jak nepodléhat klamům našeho vlastního mozku? Jak zlepšit svoji argumentaci a práci s informacemi? Jak se naučit lépe rozhodovat ohledně svého života, zdraví, výchovy či práce?
A koho by zaujalo, můžete kouknout i na další webinář s názvem:
"Jak lépe psychicky zvládat krize?"

Vsechno nej k svatku zeny!