icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
3. dub 2021

@ilonne hele,pochopila jsi,ze jsem si tukala na celo kvuli testovani 2 x tydne antigeny,ktere stejne nejsou spolehlive (spolehlivost 40 procent).Ja to nevidim totiz jako ochranu zdravi,ale jen jako byznys s testy a vadi mi to.

hojda
3. dub 2021

@marcicek84 Já do práce nejezdím😂 a až skončí NS, tak taky nepojedu, dostali jsme všichni plně HO, do práce chodíme, jen když sami chceme/potřebujeme.

marcicek84
3. dub 2021

@hojda neboj,neni vsem dnum konec,na dozivoti to mit nikdo nebudeme,i kdyz asi by si to nekteri prali,jak to tady ctu 🙈

gramar
3. dub 2021

@ilonne Můžu se tě zeptat jak to ty jako učitel a rodiče dětí vidí ohledně té rotace? Nevím zda jsem přecitlivělá, ale z toho jak to vypadalo naposledy jsem mírně řečeno rozladěná, protože vždy několik dní trvalo nastolení "režimu" který se po dalších pár dnech zase úplně měnil a i učitelé si stěžovali, že jsou děti na zabití... Takže s tímto způsobem mám určitý problém, stejně jako s testováním před školou, když by to logisticky dle mého bylo lepší doma... 🙄 Nebo jestli jsem fakt takový optimista, když si nemyslím že by s tím rodiče fixlovali...

hojda
3. dub 2021

@marcicek84 Ale bude😂, měli jsem HO už v době, kdy ty jsi chodila ještě po pohovorech😉. , není to pro nás nic nového, teď to jen rozšíří. Plno lidí už se do kanceláří nevrátí, to je fakt.

marcicek84
3. dub 2021

@hojda jo taaak,ty jsi uz starenka 🤣 A mit to natrvalo,tak se zblaznim,takze lituju vsechny,kterym to tak zustane...je rozdil mit HO dobrovolne nebo porad,ale uzij si to ☺️😘

ilonne
3. dub 2021

@gramar Vzhledem k tomu, že plná prezenční výuka zřejmě nebyla na pořadu dne (při těch číslech, co máme, je prostě nutné udržet sníženou mobilitu),;tak si myslím, ze je to lepší než nic, respektive lepší než pouze DV. Jak jsem psala, já mám to štěstí, že se můžu domluvit a půjdu učit. Bohužel někdo bude muset zůstat na OCR. Vyhovět všem se nedá. A ani není cílem, aby se rodiče vraceli do práce. Spíš si myslím, že než ty skolkove a prvostupnove, by se měly pustit starší děti. Ty jsou jsou na tom daleko hůře. Skolkova mrnata to zas tak akutně nepotřebují.

hojda
3. dub 2021

@marcicek84 Musíš umět číst, píšu, že do práce, bude chodit jen ten, kdo bude chtít nebo potřebovat, takže je to zcela na zaměstnanci, co jemu vyhovuje a jak si práci naplánuje😉 Pokud si myslíš, že ty jsi stařenka, tak ano i já jsem stařenka😂

hojda
3. dub 2021

@ilonne Myslím, že už se i toto řeší, právě pro rodiče dětí z kritické infrastruktury, středočeská hejtmanka o tom mluvila, že se na to zapomnělo.

marcicek84
3. dub 2021

@gramar ja myslim,ze to bude zabijak ta rotace a chteji to tak mit do konce skolniho roku,u prvniho stupne to bude velmi narocne,projevi se to detem ucite na skolnich vysledcich,testy doma a nejlip sliny na spolehlive PCR by byly ideal,tam by se ani nedalo jak fixlovat,kdyby to slo do laboratore,ale muselo by se to delat o vikendu a asi nekam v nejaky cas dovezt odevzdat,aby na pondeli byly vysledky.Precitlivela nejsi,vnima to stejne hodne rodicu skolnich deti,zvazuji i variantu deti do konce skolniho roku do skoly neposlat,v pasti jsou rodice prvnaku a druhaku...

ilonne
3. dub 2021

@marcicek84 Pořád je to lepší než nic. Prostě otevřít než podmínek v současné situaci nelze

gramar
3. dub 2021

@ilonne Já to chápu z epidemiologického hlediska, ta mobilita i tak bude obrovská a obávám se že to nebude akce až do prázdnin... Jen z funkčního hlediska po těch posledních zkušenostech to byl horor mama horor... Jinak ano souhlasím, byla bych raději aby se vrátilo dítě v šestce, s tím čtvrťákem a druhákem (i když ten je tedy v režimu specky, kde jsem pochopila že rotace nebude?) to ještě zvládnu vybojovat, aniž by to mělo kdo ví jak extrémní dopad, ale tu šestku už v tomto zápřahu (při všech třech) nedávám a chudák "doplácí" na to že je nejstarší a nejsamostatnější 🤐

ilonne
3. dub 2021

@gramar Jenže takto ušetří na OCR, bude se platit už jen dva týdny z měsíce. I pro mě je to masakr a jsem neskutečně šťastná za to, že učím právě na naší škole. Ne všichni to tak budou moci mít.

marcicek84
3. dub 2021

@ilonne tak jestli to brat jako lepsi nez nic a na OCR usetrit nemusi,zalezi jestli se ten rozpis na prvnim stupni obema sourozencum sejde

gramar
3. dub 2021

@ilonne A ne všem, lidi co mají děti nad deset let, o OČR přijdou v okamžiku kdy se škola otevře a znovu už nárok nebude... Navíc se obávám toho že díky tomu vzroste počet lidí na pracáku, takže ta rentabilní složka to moc nebude...

Navíc je otázka, zda je moudré sice ulevit teď ekonomice na OČR, ale tu ekonomiku poslat do háje pokud toto neklapne a zase se vše protáhne... Ale to je otázka na odborníky.
Navíc nikdo neví co vůbec bude s ohledem na to že Blatný má končit a Babiš má úplně jiné stanoviska a na odborníky dlabe... Je taky možné že se 12. neotevře nic, rozdají se úřední "maturite" a půjdeme se všichni klouzat 😖 Protože se zase budeme řídit veřejným míněním a ne odbornou skupinou...

hojda
3. dub 2021

@gramar Taky mám obavu, aby to nezkonili hned na začátku a tím se veškeré rozvolňování utne☹.

marcicek84
3. dub 2021

@gramar vsak oni se ale verejnym minenim ridi,proto se otvira i kdyz dle odborne skupiny cisla na otevreni nejsou. Myslim,ze kazdy by chtel klidne leto a vydechnout,nacerpat sily,jestli sety skoly maji otebrit v pulce dubna nebo az v kvetnu po te dobe co jsou zavrene uz nehraje podstatnou roli...

marketa11112
3. dub 2021

Já bych po příjezdu z lázní měla dát syna do skolky- je předškolák. Ale jak chodit do práce, když dcerka je mladší a nevezmou ji? Takže zase budu moci chodit jen ty dny, kdy bude doma manžel a bude hlídat. A do toho budeme s dcerou neustále pendlovat pro syna. Ona mi bude brečet, že chce také do školky.... No paráda. Naši mi sice nabízejí,že dcerku pohlídali, pak v půl jedné vyzvednou syna, a budou u nich do půl čtvrté....ale mě se to fakt nelíbí. To budou s dětma v respirátorech? Navíc fakt nechci, aby případně něco od syna chytli. Očkovaní zatím nejsou. V našem kraji nejsou vakcíny. Opět se na tento konec země vláda vybodla. Takže mě stejně OCR nemine. V práci ze mě budou mít fakt radost. A teda nedivím se. Samotné mi to leze krkem. Pokud teda nějak vyřeší děti z nouzové infrastruktury, tak by mi možná dceru vzali. Uvidíme. Ale je tu další ale. Mluvila jsem s vychovatelkama. Pry je to ve školce šílené. Velké množství plavících děti v cizím prostředí, děti si nehrají, sedí v koutcích, často nekomunikují, pocuravaji se. Navíc jich měli více, než předpokládali. Rodiče si je vyzvedávání velmi pozdě. Prý hrůza.

marketa11112
3. dub 2021

Další věc jsou nemocnice. Stále tvrdí, že je situace špatná. Sestry chtějí podávat výpovědi. Co pak.

marcicek84
3. dub 2021

Mne je uprimne letosni skolni rok uz jedno,ale rada bych stabilizaci situace,aby uz v zari nejak normalne ta vyuka probihala.Tak mi je uz srdecne jedno,jestli skolky a predskolaky otevrou o 14 dni driv nebo o 14 dni pozdeji.Uz v zadnem pripade zadny dalsi LD,fakt stacilo.

marcicek84
3. dub 2021

Nakonec ti ockovani netestovani budou vsechny vetsi riziko nez ti neockovani testovani...
https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clane...

ilonne
3. dub 2021

@marcicek84 vždyť nikdy nikdo netvrdil, že Covid nechytnete, když budeš očkovaná. Ale že budeš mít mírnější průběh. Tohle není žádný převratný objev 😉

marcicek84
3. dub 2021

@ilonne jen pak tezko mit jako ockovany vyhody...zas jim do toho prsi

marketka_m
3. dub 2021

@hojda nepřečtu celé.. ale zajímá mě to.. je tam prosím napsané, jak to ověřili? děkuji

hojda
3. dub 2021

@marketka_m Studie v Izraeli, ale další běží, jen Izrael má pořád náskok.

marketka_m
3. dub 2021

@hojda takže víceméně není napsané, jak se na to přišlo nebo jak ověřovalo? tak to pak pro mne není "informace"... pro mě to jsou prozatím "uklidnění" lidu.. protože očkování jsou pozitivní.. kéžby to bylo tak jak píšou

gramar
3. dub 2021

@marketka_m zkus google, někde jsem narazila na probíhající studii, ale nevím přesně kde to bylo. Byl tam i popis té studie, když na to nezapomenu zkusím to dohledat

hojda
3. dub 2021

@marketka_m

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-02...

Tady je přehled probíhajících studii: https://www.nature.com/articles/d41586-021-00450-z

Výsledky jsou předběžné, vědci to vše stále zkoumají, něco prostě chce svůj čas....

marketka_m
3. dub 2021

@hojda kouknunzitra.diky

Strana