icon

Menstruace přišla o 13 dní dříve. Co to způsobilo?

anulka26
23. bře 2025

Dobry den chtěla bych se zeptat mam cyklus většinou 35-36 dnu ale teď jsem to dostala o 13 dnu dříve nikdy se mi to nestalo. Většinou me bolí před menstruaci břicho a dělají se mi mi akné na obličeji ale teď nic. Mela jsem poslední menstruaci 27.2 do 5.3 většinou 7 dni. A dostala jsem to ted 20. 3 mam to třetí den ale méně než obvykle. Měli jsme nechráněni sex 7.brezna a 9 března. Antikoncepci jsem nikdy nebrala. Co by mohlo být příčina ze mi přišla menstruace tak brzy. Ovulaci nemám protože jsem si dělala testy.

merope
23. bře 2025

Mně se tohle začalo dít nějak po čtyřicítce, může to souviset s přechodem (což je dlouhodobý proces - u mě určitě skoro 10 let). Dle ultrazvuku to mohlo souviset s více ovulacemi v cyklu (a za tím zkrácený cyklus).

Ale může to mít i jiné důvody.

anulka26
autor
23. bře 2025

@merope je mi 23 let

reeeza
23. bře 2025

Zřejmě rozhozené hormony. Nejsme stroje, to se prostě někdy stává každé ženě 🤷‍♀️

Nebo že by nidace? Ale tam mi to moc časově nesedí. Snažíte se asi o mimi, víš kdy máš ovulaci?

lencaa11
24. bře 2025

@anulka26 může to bejt 100 důvodu a taky žádný tělo někdy jede si po svém ...počkala bych co z toho bude a když se to bude opakovat zašla bych k lékaři ..

1pomnenka
24. bře 2025

Není to jedno?

izz76
24. bře 2025

@anulka26 Treba změna prostředí, nebo větší fyzický výkon, nemoc.. Párkrát za život se mi to stalo, v návaznosti právě na to co jsem uvedla.

miryp
24. bře 2025

Stres, nachlazení, změna prostředí, cysta, špatná štítná žláza, atd. A nebo se ti prostě začíná jen rovnat cyklus, to není nic neobvyklého.

ninive211
24. bře 2025

Nějaký prodělaný infekt? Nebrala jsi antibiotika nebo jiné léky? Ty dokáží rozhodit MS hodně, i když o 13 dní se mi to i tak zdá dost. Taky to může být třeba prasklá cysta. Pokud tě to nějak neobtěžuje a není to doprovázeno bolestmi, počkej do dalšího cyklu, jestli ten se srovná, tak to je pravděpodobně nějaký jednorázový výkyv a je to OK. Pokud ne, tak to pak řeš. Jinak ten cyklus 35 dní máš dlouhodobě takto ustálený? Je to docela dlouhý cyklus (ale i tak může být normální, pokud je pravidlený),

anulka26
autor
24. bře 2025

@reeeza nevim kdy mam ovulaci chtěli bychom miminko ale zatím dva měsíce mame nechráněny sex

anulka26
autor
24. bře 2025

@ninive211 ne antibiotika a ani nemocna jsem nebyla.stres jsem nemela .

anulka26
autor
24. bře 2025

Dělala jsem si těhotenský test. A nevim jestli tam neni naznak ducha .

lencaa11
24. bře 2025

@anulka26 něco tam je ale pro lepší potvrzení bych šla pro jiný test ( Benu ,Dr max ,rosmann ,nebo na krev ) a tento zatím brala z rezervou

ninive211
24. bře 2025

@anulka26 Taky vidím, zkus ještě jinou značku,obden a z ranní moči.

reeeza
25. bře 2025

Tak že by se jednalo o nidaci?

Nemáš jiný test? Tyhle dělají často fakešňáky, ale vidím něco 🙂