Nechají mi miminko se mnou v nemocnici?
Prosím o radu, je možné, že mi nedopadnou dobře výsledky krve a ja bych zůstala par dní hospitalizována v nemocnici. Konkrétně s trombozou. Mam 8m dceru, kterou stale kojím a samozřejmě chci kojit dál. Nevíte, jestli mi ji nechají? Případně pokud jste někdo takhle řešil trombozu, nechali vas doma? Pichat injekce si umim, tak soi říkám, že by v tom nemusel snad být problem. Děkuji
Ozvi se na fb skupině "podpoříte mne v osvětě? o právech při hospital.- aktivní řešení stížností)" nebo jestli chceš, můžu se tam za tebe zeptat. Je tam paní, co přímo řeší práva dětí v nemocnici, může ti pomoct. A ty čarodějnice výše neposlouchej, vždycky to zařídit nějak jde, jen se musí chtít. Nemusíme být tupé ovce, co všechno odkývou. Zažádej si nadstandart, tam dítě být určitě může. Kamarádka řekla, že chce nadstandart, jinak v nemocnici nebude. Nejdříve, to nejde nejde, a jak dala ultimátum, najednou to šlo 😉. V nemocnici máš právo na přítomnost osoby blízké, což je dítě, takže právně to zařídit určitě jde.
Z této diskuze je mi strašně smutno a říkám si kam ten svět speje
@terry1512 chápu, každopádně paní psala, že v okolních státech je to samozřejmě, že kojene dítě je na odděleni. Tak píšu, že v nemocnici, kde pracuji já, to nejde. Maminky si musí zařídit hlídání. Dítě tam může být celý den, ale jen na jednoluzaku a na noc musí pryč. Zažila jsem to jen jednou a to bylo na jeden den při uraze, než se vrátil odněkud otec.
@radka8888 nevím jak to mají právně, legislativně atd... v Německu.
Resim co lze u nás v CR, a řekla bych že v Německu to taky bude nemocnice id nemocnice jinak. ostatně tak jako všude .
Někde jsou prostě dál, a někde stále jinou v komunismu a vůbec se jich nedotýkají třeba doporučení WHO atd...
Tak za 1.s trombózou můžeš být i doma a za 2. Mě teď málem čekal slepák, ale rozehnali to a malého 5m. bych klidně na nadstandardu mít mohla😉
@sudylichozrout ale no tak...
@ilonne Jedeš jak kolovrátek. Jak už jsem psala, odsát se nemusí podařit nic, flašku ani UM nemusí dítě přijmout. Co tedy pak? Matka má tři možnosti - riskovat svoje zdraví a zůstat doma s dítětem, riskovat zdraví dítěte a nechat se hospitalizovat, nebo mít dítě s sebou v nemocnici (případně nechat si ho ve dne v noci nosit na kojení).
@sudylichozrout Mamynka roku! Gratuluji!
@rebe Nemůžeš se zeptat... spis jsem to vyvozovala ze svých pocitu, které ve mě nemocnice jako v dítěti vyvolávala 😉 a já měla i tatínkovu naruc, což není úplně nepodstatná položka 🙂 jenže můj táta se mnou od malá trávil hodně času. Je samozřejmě otázka reakce dítěte, který má tatínka spis svátečního
@chiara75 jo, diky moc! Dary a kvetiny prebiram na Vaclavaku pod konem od 16:00.
Tohle je těžký. Já jsem takový člověk, že často - určitě víc než okolí - řeším, jestli někoho neobtěžuju, atd. Takže by mi nebylo příjemný, kdyby přítomnost mého dítěte způsobovala nepříjemnosti ostatním pacientům. Taky vím, že personál toho má nad hlavu, a fakt bych jim nerada přidělávala práci. Ale jsou to dospělí lidé. Kdybych měla doma osmiměsíční mimino, který je na mě závislý a nemá kapacitu pochopit, že to prostě jinak "nejde", a sice bych věděla, že ono bude přebalený, a pochovaný, bude u něj postaráno, ale jeho duše bude zoufalá, protože osoba, na kterou je fixovaný najednou prostě není, tak to bych nesla mnohem hůř. Takže pokud bych musela volit, čí potřeby jsou pro mě přednější, tak volím svoje dítě, a pokud je to jenom trochu možný, a hospitalizaci se nevyhnu, tak bych ho u sebe prostě chtěla. Kdo už by ho měl stavět na první místo, když né máma?
@bayt Já ale nemluvila o osmi měsících, mluvila jsem o dětech obecně. Jak jsem psala - v nemocnici jsem jako dítě strávila hodně času. A ty pocity mě provázejí i v dospělosti. A to i v případě, ze tam byla mamka se mnou. Nechci se přít, je to jen zase další pohled. Zažila jsem i situaci, kdy mamka byla v nemocnici v době, kdy bylo brachovi půl roku. Starala jsem se o nej hlavně já,protože už mi bylo dost. A upřímně si fakt žádný dramata nevybavuju. Ta jediná špatná vecbyla, ze to trvalo měsíc a to už bylo fakt dlouho. Ale tehdy to fakt jinak resit neslo.
@treasurka Úplně mi to mluví z duše, co jsi napsala....A přijde mi, že takové volby musí člověk v menším dělat pořád. Nakojím svoje dítě venku, když má hlad, i když si někteří lidi okolo ukroutí nesouhlasem hlavu? Budu s ním doma, i když bych ho ze všeho nejradši strčila do babyboxu a šla si aspoň na tři hodiny odpočinout do práce? Zajdu se s ním najíst, i když paní odvedle znechuceně zaklapne knížku a odejde do jiný kavárny?
@werumka Já to chápu, pro mě nemocnice nejsou terno, a určitě ne ani pro to dítě, ale jako pořád by si spíš vybralo být s maminkou. Půlroční brácha ale asi nebyl kojený, ne? Ono teda taky záleží, jaký to dítě je, jak je zvyklé na hlídání atd. Třeba můj syn je pěkný mamánek, kojený intenzivně ještě teď, ten by to nedal....

@jana_toula Ahoj, chápu, že se hlavně bojíš, že se ti bude stýskat a také jak to mimi bez Tebe zvládne. Ale co ostatní pacienti,kteří potřebují klid, vyspat se apod. Mimi asi nebude potichu, kam budeš vyhazovat pleny, co příkrmy, čerstvý vzduch pro mimi?