Nosítko pro měsíční holčičku - pomůže na prdíky?

novacka1276
3. únor 2019

Ahoj, mám měsíční holčičku.. Trpí na prdíky.. Většinu dne nechce spát.. To samé v noci.. Usne jen když ji nosím na ruce.. Ale ne vždy na 100%, jakmile ji dám do postýlky tak je vzhůru..
Na prdíky jsme zkusili snad vše.. Ale nic nezabírá..
Napadlo mě jako tak nějak jedna z posledních možnosti pořídit nosítko.. Máte s tím někdo zkušenost i s takhle malým mimčem? Případně jaké? Děkuji za všechny rady

monny3
Autor odpověď smazal
Zobraz
monny3
3. únor 2019

I v nosítku se dá nosit již od narození, i když lepší je šátek (vždy miminko tak akorát správně obemkne), pokud nemáš odvahu na šátek, můžeš vybírat z nosítek, ideálně se můžeš na Fb přidat do skupiny Nosíme děti, tak se dozvíš plno tipů a recenzí. Ideální je nosítko si vyzkoušet, jestli ti sedí (podobně jako třeba batoh), k tomu můžeš oslovit regionální nosící skupinu (info opět zjistíš na FB ve skupině). Jinak já osobně jsem do 3/4 roku nosila v šátku, nyní mám nosítko Andala a raději nosím, kočár máme na nákupy 😃 A na prdíky si nošení chválí hodně rodičů, určitě tím malé jen prospěješ i vzájemnou blízkostí 😉 Jinak i tady je skupina o nošení, tam ti holky také poradí 🙂

novacka1276
autor
3. únor 2019

@monny3 moc děkuji!! 🙂

peta34
3. únor 2019

ahoj, syn trpěl hrozně na prdíky a jediné co nás zachránilo je nosítko. Chvilku si teda zvykal trochu plakal, ale stačilo chodit nebo se jít projít ven a asi za 2 týdny si zvyknul. Je pravda, že mu je už 11 měsícu a zachraňuje nás pořád 🙂. : zuby, bolení bříška, očkování, když je mrzuty, nechce spinkat atd. Je to čistokrevný nošenec 🙂

terka2018
3. únor 2019

@novacka1276 ahoj, ja to teda osobne vubec nedoporucuji. S bolenim briska se da ucine bojovat jinak nez takhle 🙂 ty prdiky stejne prejdou ale viset na tobe bude tak ci tak chtit porad, vidim to u kamaradky a nijak zuzo si to neuziva. Jestli chces poslu no zpravy super cviceni krok za krokem na brisko 🙂

sudylichozrout
3. únor 2019

@novacka1276 ahoj, ja ti nevim. Bala bych se, ze si na sebe upletes trochu bic. Jakmile neco zavedes, premeni se to pomerne rychle v ritual. Aby se ti pak jeste nekdy vyspinkal v postylce.

monny3
3. únor 2019

Vzhledem ke komentářům o tom, jak si na sebe upleteš bič atp. tak jen chci ujistit, že znám i rodiče, kteří nosí a miminko spí v postýlce a další část nošenců usíná v klidu ve velké posteli s rodiči. Když má dítě problémy (bříško, zoubky), tak třeba usne v nosítku a potom jej rodiče položí do postýlky. Já syna v šátku neuspávala skoro nikdy, přestože aktivně nosím v podstatě každý den... Psala jsem nedávno i článek o tom, jak doma praktikujeme kontaktní rodičovství, můžeš mrknout tam 😉 Jinak mi přijde úsměvné, jak někdo, kdo nenosí, to hodnotí, ale to je jako se vším ostatním.

berenika39
3. únor 2019

@novacka1276 ahoj, můžeš vyzkoušet poradnu tady na Koníku, mrkni - jsou tam odbornice na slovo vzaté🙂-
https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn...

treasurka
3. únor 2019

Ahoj, měla jsem Manducu a několik šátků různých značek. Ani jedno z mých tří dětí v tom nechtělo být. Nejstarší to vzal na milost kolem roku, prostřední vůbec, ta v tom plakala, až se pozvracela. Nejmladší to už kolem roku taky jakž takž snesla. Dál mi to přišlo děsně nepraktické. Když už v tom dítě bylo, tak aby nebrečelo (nebo se nevzbudilo), musela jsem být neustále v pohybu, tedy nešlo si sednout, zastavit se, dojít si na záchod, ... Atd. atd. mohla bych toho psát spoustu. Moje zkušenost je taková, že je to jedna z nejzbytčnějších věcí, co jsem koupila. Ale u tebe to může být jinak, každopádně doporučuju půjčit a vyzkoušet dív, než koupíš.

no_title
3. únor 2019

Určitě to zkus. Ale dávej si pozor na vhodnost nosítka. Šátek nikdy neuškodí, ale špatně zvolené nosítko (neergonomické) může poškodit páteř nebo kyčle.
Nebýt nosítka, tak se těch prvních 5 měsíců zblázním, jen nošení mi poskytlo aspoň trochu klidu bez pernementního řevu 😀
Syn v postýlce opravdu nespal, (cca od 4 měsíců už tam být nechtěl) ale vůbec mi to nevadí. Do roku a něco jsme spali spolu ve velké posteli, teď už spí ve velké posteli sám, občas má období, kdy mě během spánku potřebuje mít u sebe, ale je to párkrát do měsíce.

myrei
3. únor 2019

@terka2018 Ahoj, mohla bych tě také poprosit o zaslání toho cvičení na prdíky? Moc děkuji ☺

no_title
3. únor 2019

@myrei Nevím, jestli myslely toto, ale snad jo 🙂 každopádně toto fungovalo u nás https://www.modrykonik.cz/blog/ji_tuli/article/cviceni-na-prdiky-opravdu-fungujici-73hqzb/

bayt
3. únor 2019

@novacka1276 Syn první tři měsíce spal jen v nosítku, měli jsme novorozenecké od Storcha. Je fakt, že na nošení si "zvyknul", i když možná si na to zvyknout nelze, možná je kontakt s matkou přirozená potřeba mláděte všech savců. Upřímně neznám dítě, které by neřvalo v kočáru. Možná mají děti lepší období a horší, ale kdo kočárkuje, tomu alespoň někdy ty děti v kočáru prostě brečej.

gnozka
3. únor 2019

Ja jsem dřív taky byla proti nositku ale když se narodila druhá dcera tak mi neskutečné pomohlo . Třeba udělat večeři starší a pod . A děkuji bohu za nositko když má malá horečku . Chce být jen u mě takže bych neudělala nic . Její rok a normálně spinka a usina v postýlce . Takže za mě ano .

myrei
3. únor 2019

@no_title Perfektní, moc děkuji!! Už jsem tu na to jednou narazila, ale když jsem to pak zpětně hledala, už jsem to nemohla najít..

eithelwing
3. únor 2019

Klidně bych šla do nosítka. 🙂 My zkoušeli manducu, ale nemůžu pro takto malé doporučit. Sice má novorozeneckou vložku, ale přišlo mi to k ničemu.
Takže jsem měla nejprve babyvak, je to ale hrůza pro tvá záda. Někdo na babyvak nadává, za mě si myslím, že je to o dobrém napolohování. A jak v tom prděla a hověla si. Jako v klubíčku. Pak jsme přešli do nosítka Kagano. Naprostá spokojenost. 🙂 Česká výroba.

Rozhodně se tím nerozmazlí, taky jsem pochybovala, ale prostě do roka musí být dítě u maminky. Teď je dceři přes rok a půl, nosítko ji moc nebaví, občas trochu ponosit v náručí, ale jinak nezájem. 🙂)

sudylichozrout
3. únor 2019

@monny3 jak vis, ze nenosim? Mam Manducu, pouzivam ji docela casto. Naposledy dneska, protoze bych do snehu nemohla s kocarem. Ale spis pres den. V noci dcera spi normalne ve sve postylce. Nevesti z koule, radeji se zeptej.

sudylichozrout
3. únor 2019

@bayt nene, znas dokonce dve 🙂 Ani Betka, ani Johanka v kocarku nervaly, vozily/vozi se rady a dobre v nem spaly/spi 🙂
Mam kliku jak od blazince, jinak bych nosila porad taky. Takhle muzu nosit, jen kdyz potrebuju volny ruce, nebo chci nosit.

monny3
3. únor 2019

@sudylichozrout tak to promiň, tvůj příspěvek tak vyzněl, že BY ses bála... tak jsem si domyslela, že KDYBYS nosila, takže asi nenosíš. Pak moc nechápu, když spokojeně nosíš, proč to někomu nedoporučuješ, ale každý to vnímáme jinak 😉

sudylichozrout
3. únor 2019

@monny3 v pohode, nic se nedeje. No, protoze mam dve deti a vidim na nich, jak se z nekterych veci stava ritual. Mladsi rostly zuby, tak jsem uspavala v naruci, protoze plakala. Pak to chtela dobre dva mesice porad 🙂 Kdyby si to sama nerozmyslela a nechtela zas usinat vleze na brise a prikryta, uspavala bych v naruci jeste ted 🙂

kittyy17
3. únor 2019

@novacka1276 koupila jsem Manducu když měl starší kluk měsíc. Vzhledem k tomu, že hodně blil, vydržel v ní tak pět minut, a pak jsem nás musela oba převléct a Manducu vyprat.
Mladší syn strašně vyváděl, když jsem ho do ní zkusila dat ve třech měsících, a opět jsem prevlikala a prala...
Takže jsem ji využila dvakrát na pár minut a pak prodala se ztrátou 1000 Kč

monina1210
3. únor 2019

Pokud má miminko nějaké bolení, je přirozené, že chce být u maminky/tatínka, jasně, že chce chovat. A za mě nosítko geniální vynález! Dnes se dá vybrat z několika vhodných i pro novorozence, doporučuji poradit se např. ve skupince Nosíme děti na fb, poradna je teď nově i tady na MK. Nosítko by mělo být správně nastavené (zase - stačí hodit fotku jak nosíte na Nosíme děti, holky rády poradí). Miminka nemívají rády to štelování do nosítka/šátku, pak ale většinou spokojeně usínají. A že by sis nošením na sebe ušila bič? Musela jsem se pousmát, až dítě začne lozit, chodit, bude to pro něj daleko zajímavější jak být pořád u mámy. Občasné ponošení je pak taková krása! 🙂 A dlouho bude nosítko výborný pomocník v nemocech, při růstu zubů a jiných bolístkách.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
terka2018
3. únor 2019

@no_title
@myrei ano presne tohle cviceni nam hrozne pomohlo 🙂 dale to u nas byla biogaia v kombinaci s espumizanem, nahrata plena nebo polstarek, v pripade nejvyssi nouze sem pouzila rourku 2x celkem. Pomaha i u prebaleni posimrat konecnik vlhcenym ubrouskem trochu aby se stimuloval, dale davat na brisku a pri kojeni jsem pila kminovy odvar.. obdobi prdiku sme diky tomuhle presli pomerne v klidu 🙂

puhelin
3. únor 2019

Ja uz jsem to psala v jine diskuzi. Co se tyce prdiku, zkuste ji bez plenky podrzet v klubicku (hlavicku oprit o svuj hrudnik, ruce drzet pod stehynky), na brisko pustite vlaznou vodu a pockate, az prd vyleti. Delam to tak s dcerkou od narozeni, pri kazdem prebaleni ji oplachuju pod tekouci vodou, nemusela jsem ji davat kapky, krasne se vyprazdila. K tomu nebyla ani opruzena, protoze jsem ji pri tom oplachla od moci i stolice, zadne kremy, zadne vlhcene ubrousky.
Jinak jsem zastancem pro takhle mala miminka spis satku, nez nositka. Nositko (i Storchenwiege, to je pro mala miminka nejvhodnejsi) nedokaze tak obepnout ta krehka zadicka a prizpusobit se kazdemu zahybu. A urcite bych se nebala zavislosti na noseni, jakmile pozna nezavislost v pohybu, bude zvidave. Ale na usinani v pritomnosti maminky je to stale nejlepsi pomocnik. Rozhodne ale nedoporucuju ruzne Ergobaby, Manducy apod., to jsou sice proflakle znacky, ale existuje spousta propracovanejsich vhodnejsich.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
puhelin
3. únor 2019

@ttm Ja ho doma mam, ale dcerka se mi v nem okolo 6 tydnu zdala porad hrozne volne, asi jak jsem byla zvykla na mekkoucky satek. Pozdeji uz to samozrejme bylo lepsi.

puhelin
3. únor 2019

@ttm My uz jsme se tu potkaly asi pred 3 lety, ze? Moc gratuluju ke dvema miminkum <3

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
lennus
4. únor 2019

Jsou i nosítka vhodná pro novorozence, ale šátek miminko mnohem lépe obepne. Naše holčička první tři měsíce hodně plakala až křičela, zkoušeli jsme i kraniosakrální terapii, ale šátek nás zachránil, měla jsem ho naštěstí brzy doma. Potom to přešlo a máme doma spokojenou usměvavou slečnu, která si i hraje sama, nosím ji v nosítku jen když už je hodně unavená, vlastně čím dál míň, ale jsem tu pro ni. Za mě nejlepší věc - nosit dítě a být mu na blízku!