icon

Sleduju každý kňournutí syna, mám strach. Jsem divná?

lenineek
8. pro 2014

Ahoj holky, mam mensi problem. Ve ctvrtek se nam narodil syn a ja od te doby skoro nespim, jsem v hrozny euforii, ze ho mam, kdyz zavru oci, vidim jeho, kdyz na chvili usnu a on knikne ze soani, hned jsem na nohou, jsem proste az moc zapalena. Sleduju kazdy knournuti, jestli mu neco neni, kazdej nadech, mam hroznej strach, ze neco zanedbam. Jsem divna? Mely jste to taky tak? Za jak dlouho to prestanu tak hrotit? Nerada bych sebou po par tydnech svihla..

veri0007
8. pro 2014

@lenineek první dny jsem na tom byla stejně, po měsíci jsem začala za malou chodit až po nějaké chvilce pláče😉 Když je napapaná a přebalená tak už chce jen pomazlit😀 Ráda se s malou pomazlím, ale taky se občas musím osprchovat a zajít si na záchod😀 Neboj, brzy budeš imuní na kňourání😉

lenicka07
8. pro 2014

@lenineek Jé tak gratuluju maminko, vzpomínám si na tebe, co jsi tu před pár dny řešila... jak to nakonec dopadlo, prozradíš?
Jinak ano, začátky byly podobné, první noc co byla se mnou vím, že jsem strachy ani neusnula, jestli dýchá a tak (lhostejno že tam stejně byl monitor dechu 😀 ) bála jsem se odejít třeba na záchod, na jídlo, ani jsem se pořádně nenajedla a letěla jsem zas za ní. Bála jsem se že si ublinkne a začne se dusit atd.Trochu to přejde, ale strach má člověk pořád. Přejde to hlavně, až dítě malinkko poznáš, když víš jaké má reakce...

terezapetrova
8. pro 2014

@lenineek uplne normalni casem se to srovna, nelisis se nicim od troufnu si rict vetsiny maminek, ten strach mas uz dozivotne akorát ze zacatku jsi ještě navíc vyjukana to dela dost 🙂 casem si ve Vsem udelas systém

lennus
8. pro 2014

@lenineek To přejde! 😀

lenineek
autor
8. pro 2014

@lenicka07 ahojky 🙂 nakonec nepomohl ani ricinovy koktejl a ani tableta na vyvolani v nemocnici, porodila jsem az po 2 dnech kontrakci :-/ 😀 ale je to za nama a samotne tlaceni bylo rychle, vzpominam na to hezky 🙂
Taky mame monitor dechu a taky na nej neberu zretel a bojim se :D pripadam si jak magor, ze nemuzu ani usnout i kdyz jsem vycerpana :( neznas nejaky trik, jak usnout? 🙂

lenineek
autor
8. pro 2014

@lennus a za jak dlouho tak? :D zvladne to moje telo? Vazne spim tak hodku-dve denne

lennus
8. pro 2014

@lenineek Neboj, zvládne! Čas Ti nikdo neřekne, ale zvykneš si na toho prďocha. I když ležíš, tak tělo odpočívá, věř mi. 😉

lenineek
autor
8. pro 2014

@lennus dobre, budu Ti verit 🙂

lucyjanek
8. pro 2014

😀😀😀 pardon,ze se smeju,ale uz to mam 3,5 roku 😀 a to mam uz druhyho kluka 😀 spim tak max 5 hodina a tak 2x do mesice se naspim 😀

lenineek
autor
8. pro 2014

@lucyjanek tak to je potom v haji :D :D

polaks
8. pro 2014

Viete čo,neprejde,aj dnes reaugujem na každé zaplakanie,samozrejme,že neskáčem hneď k posteli a čakám či je to len sen,alebo sa niečo deje,no aj tak mi to nedá a vždy vstanem a idem aspoň zkonrolovať,či sú všetci prikrytý,pohladím ich a až potom zaspím.

rebarborar
8. pro 2014

@lenineek spinkej s ním odpoledne, já se kochám už skoro desátej měsíc, jsou totiž dokonalý!! 🙂
GRATULACE!!! a hodně zdravíčka pro mimíska i tobě...

gabriiela
8. pro 2014

jak kdybych to psala já :D já jsem taky psycho, pořád ji sleduju, sahám na ni jestli není studena atd. monitor mám též, ale to mi nestačí :D má už tři měsíce a vůbec to nepovolilo...

lenicka07
8. pro 2014

@lenineek Tak jsi to zvládla! Jsi dobrá! No trik na usnutí nějak neznám, vidíš že ještě ani teď nespím a asi půjdu zadělávat těsto na rohlíčky 🙂 Neboj on přijde pud sebezáchovy a usneš, jsou to prostě ty poblázněné hormony 🙂 Pak jsem zas měla období že bych spala i při sebevětším řevu, jen prostě moct spát 😀

ayenkas
8. pro 2014

To je normální, já jsem ze začátku kvůli nedostatku spánku měla pak normálně v noci halucinace - asi jak jsem upadala napůl do spaní a mozek přitom chtěl být pořád vzůru... Jako dost mi to pak vadilo, nebyla jsem na tom moc dobře psychicky po porodu. Neboj, jak se ta hormonální bouře trochu uklidní, tak se zase vyspíš dobře - jestli malý dovolí🙂.

veronyk
8. pro 2014

Moc gratuluji k miminku. Měla a mám to stejně. Pokaždé po porodu jsem vůbec nespala. Pozorovala jsem celou noc naše miminko, snažila jsem se usnout, ale nešlo to. Teď s našim třetím mimískem, kterému jsou 2 měsíce, spím asi nejméně. Malá usne většinou až kolem druhé hodiny ráno. Pak rychle uklidím v kuchyni, umyji se a než se dostanu do postele jsou 3 hodiny. Nejpozději v 8 ráno už vstávají větší děti. Tak spím maximálně 5 hodin, někdy i méně. . Opravdu vyjímečně se mi podaří spát víc hodin, to když naše mimi usne při kojení a já na chvilku s ní. Takové štěstí mě potkalo zatím 2 x od porodu. To pak načerpám síly, které mi vystačí na řadu dalšíh dní. Kdyby mi někdo před lety řekl, že budu spát tak málo, asi bych nevěřila, že to zvládnu. Ale mateřství nějak pozměnilo mojí potřebu spánku. Protože nevyspala jsem se už víc než pět let 🙂 Neboj, to zvládneš 🙂

frantiska85
9. pro 2014

Tohle mně naštěstí minulo. Syna miluju, ale abych na něj koukala jak na svatý obrázek, to ne.

alcar
9. pro 2014

Takova ta euforie me presla za 14 dni, kdy uz jsem fakt padala na hubu a proste telo chtelo spat. Takovy ten podvedomy strach, zodpovednost ci jak to nazvat mam doted. Spanek stoji za houby furt, kdyz naspim prerusovane 7 hod, tak jucham. 😀 A celkove spanek je takovy melci, vzbudi me vsechno. 😝 Tesim se (asi za par let), az prijde doba, kdy se zase krasne vyspim, budou se mi zdat sny a nebudu muset ze spani nic poslouchat. 😀

jakoubka
9. pro 2014

@lenineek - v řadě gratuluji k miminku 😵 😵 Koukám, že jsi také z Olomouce 🙂

Nevím, jestli Tě uklidním...když se malý narodil, byla jsem jak pošahaná .....koukala jsem na něj jak na svatýho, mluvila s ním .....a trvá to doted 😵 😀 a to má už 7 let 😀
a když byla miminko...spávala jsem s ním po obědě. 🙂

tarra27
9. pro 2014

@lenineek ideálně když ti ho manžel pohlídal a ty se vyspis pořádně....třeba jednou týdne nebo podle potřeby.....ale řeknu ti, ze od doby co mám holky,tak spim jinak....dřív jsem sebou placka a spala.....ted slyším vše....ale když jsem hodně unavená, usnu tvrde ale i tak holky slyším z pokojicku když knuknou.....

Ale az budete mít děti víc a po nějaké době si zvyknes....a holky, odpolko chodit s téma myma i dnes 😉 pritulim je každou z jedny strany a to je nádherný spánek, i odpočinek....vim,ze jsou u me,klidně spí a já si tím pádem krasne odpočinu... 😉 .....

naomi6
10. pro 2014

@lenineek Nejsi divná, je to normální. Jsi štastná, že máš mimi 😉. Ono se to časem srovná, neboj. Přeju hodně štěstí a sil 😉

jetynka
10. pro 2014

@lenineek Neboj to je v pohodě, já se chovala při prvním dítku taky tak, bylo mi nějakých 21let, nesložila jsem se, trvalo to celé šestinedělí, asi to bylo hormonama a pak jsem se krapet zklidnila, dnes mám děti tři a ta kontrola dětí mě neopustila - někdy se vzbudím a jdu se dívat jestli dýchají, jestli nechrčí (když jsou nachlazení) jestli nejsou spocení nebo studení (často se odkopávají) tak si někdy zpětně klepu na čelo, jestli jsem v pořádku, ale hold to asi k mateřství patří a až budu chodit do práce, tak na to čas už mít asi nebudu.

lu777
10. pro 2014

naopak, jsi normální - máma! 😉 😀

jen bacha pokud nespíš, časem se to sčítne.... pokud jsi hrozně moc nabitá a nemůžeš ani spát, tak možná meduňku si uvařit apod.... ale většinou to pak člověka sklátí 😀

ale jinak je to super, na tohle se pak celý život vzpomíná!!! 😵 😵

anetka1701
10. pro 2014

Vždyt to je super!! Kolik matek tady píše, jak s nima hormony mlátěj, nemají k miminku vztah, neví co mají dělat, že "láska" prostě nenaskočila 🙂 Jen ho miluj, mazli se s ním a užívej si ho 🙂 Je to krásný...