Tloustnu kvůli štítné žláze. Jak snížit moji váhu?
DOBRÝ DEN. BĚHEM ROKU JSEM PŘIBRALA SKORO 15 KILO A JÁ S TÍM NEMOHLA NIC DĚLAT. V TÉ DOBĚ JSEM MĚLA AJ OSOBNÍ PROBLÉMY,TAK JSEM SI MYSLELA,Ž EJE TO Z TOHO. NAVÍC JSEM BYLA STÁLE OSPALÁ,UNAVENÁ,NÁVALY HORKA STŘÍDALA ZIMNICE. KDYŽ MI NEDÁVNO ZJISTILI SPOMALENOU FUNKČNOST ŠTÍTNÉ ŽLÁZY MĚLA JSEM JI UŽ PŘEZ 7 ......DOSTALA JSEM LETROX,KTERÝ BERU MĚSÍC,ALE ZATÍM VÝSLEDKY ŽÁDNÉ. OSPALÁ JSEM STÁLE, KILA JDOU NAHORU JAK BLÁZEN....POCITY HORKA A ZIMY JSOU STRAŠNÉ. A KAFE,KTERÉ JSEM TAK MILOVALA ,ZE DNE NA DEN PO X LETECH,NEMUŽU ANI CÍTIT. CO DĚLAT?
letrox zabírá po cca 3 měsících jinak já přibrala 16kg za měsíc + asi 15 za dva roky a dolů to nejde
Taky mam letrox 50 a nepribrsla jsem a zadne takové věci co mate vy nemam a to beru delší dobu. Byt vama jdu k doktorce
Zkus cviky na štítnici. A víc odpočívat...
Tohle umí dobře řešit tradiční čínská medicína, u snížené funce to trvá déle než u zvýšené, ale dá se s tím něco dělat a přírodní cestou.
mě se to dělo u letroxu, nesedl mi, srovnala jsem se až po euthyroxu
Já s tím měla problém asi první týden co jsem to začala brát. Ale bylo mi zle,vysoký tlak. Jinak nic. Beru jednu tabletu. Kolik vy?
Jsem 3roky po celkove odstraneni stitky. bilance 15kg nahore a stale se zvysujici lekyx:(((
Chce to čas, ono to tělu chvíli trvá, než se dá do pořádku. Sama to mám za sebou - celou štítku mám pryč. Doživotně beru euthyrox 100. Pokud by to trvalo dál, tak bych šla na kontrolní odběry a endokrinolog vám to upraví. Držím palce 😉
Mesiac užívania letroxu určité nebude niesť žiadne výrazné zmeny. Je treba kontrolovať po 3 mesiacoch. Ono to nastavenie správnej dávky môže chvíľku trvať. Každopádne užívaním letrox sa váha nezníži. Ten len dostane funkciu štítnej žľazy na správnu úroveň. Je nutné výrazne zmeniť stravu. To jedine pomôže..
Přibírání na váze je při hypofunkci štítné žlázy běžné.
Neznamená to ale, že se s ním musíme smířit.
Naopak, řešení existuje a to v úpravě životního stylu 😉
Existuje speciální jídelníček, který umí nastartovat funkci štítné žlázy.
Správná výživa nejen zamezí přibírání, ale umožní postupně i vysazení léků 😎
Mám ozkoušeno 😉
Jinak je dobré podívat se i na psychické důvody proč štítná žláza nefunguje tak jak má (ať už jde sníženou nebo zvýšenou funkci nebo zvětší šž).
Často je důvodem přepětí, neschopnost odpočívat i když bychom třeba chvíli mohli, potlačování pocitů atd.
Ono se to zdá jako maličkost, ale psychika a šž jsou velmi propojené, protože jde o žlázu s vnitřní sekrecí, která řídí i hormonální činnost (tedy i nálady a celkové fungování těla, metabolismus, libido atd.)

Záleží na tom, jak dlouho to už bereš, třeba to ještě pořádně nezabralo. Já to beru už několik let a bohužel unavená jsem stále a kila jdou pomalu nahoru. Jiná léčba prý není.