Vaše zkušenosti s K2r

konik_testuje27.4.2020

Henkel vám přináší malé pomocníky značky K2r, kteří vám velmi pomohou a ušetří vám z každého "pracího" dne mnoho času. Vítáme vás při nové kampani Vašich zkušeností a představujeme vám výrobky, které 10 maminek z Modrého koníka testovalo v pohodlí svého domova.

Colour Catcher stop zabarvení, Intensive White intenzivní bílá, Colour Catcher stop zabarvení + odstraňovač skvrn, Intensive White intenzivní bílá + odstraňovač skvrn, Washing machine Cleaner 3in1 čistič pračky.

Jaké byly jejich názory, zkušenosti a dojmy? Přečtěte si jejich recenze v tomto fóru.

Byl to skvělý test!

Vice informací naleznete zde: http://ano.colourcatcher.cz/cs.cky.html

Jak jsme přestali třídit barevné prádlo

#test_k2r mě zastihl zcela nepřipravenou. Zpráva že jsem byla vybraná na testování došla zrovna ve chvíli, kdy jsem měla hotové velké prádlo před služební cestou a tak můj pokyn pro celou rodinu byl jasný - MUSÍTE HODNĚ ŠPINIT!! Rodina se tohoto úkolu ujala s nadšením a já mám díky tomu možnost napsat tuhle renci po kvalitním otestování a včas 🙂 



Testovat začal můj muž, já jsem v jeho započatém díle pokračovala hned po mém návratu domů. Jako první přišel na řadu Washing machine Cleaner 3in1 (čistič pračky).


Osobně jsem zvyklá jednou za čas dát do pračky (dle rady opraváře) na prací cyklus ocet a ten vždy odvede mnohem víc práce, než tento speciální čistič. Guma u bubnu zůstala špinavá, stejně jako sklo a že bych teda cítila z pračky svěží vůni, to se také říct nedá. Testování bohužel začalo zklamáním a v domě panovala velká obava z úspěchu dalšího výrobku. 


Protože se muž necítil na testování barevného prádla (má větší obavy z obarvení než já), další na řadu přišel Intensive White + Stain remover (intenzivní bílá s odstraňovačem skvrn).



Do pračky dal zašedlá trička, dětská špinavá trička co nosí do školky a prostěradla, která po mnoha a mnoha praních z dob kdy se děti učili přes noc bez plen dostali dost zabrat. Jako obrovský plus musím hodnotit to, že prádlo opravdu září, matná, zašedlá barva je pryč a prostěradla vypadají prostě skvěle. Skvrny na oblečení ale zůstali, možná trošku vybledli, ale stále tam jsou.


Tou dobou jsem se vrátila já s velkým kufrem špinavého prádla z anglie. Rozhodla jsem se udělat velký zátěžový test Colour Catcher (ubrousky proti zabarvení) a přes výrané a hlasité protesty manžela jsem prostě celý kufr vysypala do pračky, přidala pár kousků oblečení co jsem našla po bytě a pračku zapla. Výsledek byl ohromující - čisté prádlo bez jediné známky obarvení.

Do ubrousků jsem se okamžitě zamilovala a začala zběsile pobíhat po domě a sbírat další kousky prádla na další pokus. Další praní dopadlo stejně dobře a ubrousky Colour Catcher si tak vysloužili čestné místo v naší domácnosti - bez nich už totiž nedám ani pračku :o) 



Poslední z výrobků který jsem vyzkoušela byl výrobek Colour Catcher + Stain remover (ubrousky proti zabarvení s odstraňovačem skvrn). Na skvrny měl výrobek podobný efekt jako ten, co měl odstranit skvrny z bílé barvy (snažil se, ale výsledek nepřesvědčil), prádlo se ale ani navzájem nezabarvilo, což hodnotím velmi kladně :o)

A hodnocení na závěr? Bez ubrousků proti zabarvení se od této chvíle prostě neobejdu! Počet košů na prádlo se ze stávajících šesti zredukoval na pouhé tři! (na ručníky a ložní prádlo, na běžné prádlo a poslední je na mužovi košile do práce, které tvrdohlavě odmítá dávat prát s barevným prádlem). Ubrousek je malý zázrak a já ho budu odteďka doporučovat všude, kde o to bude zájem :o) Ubrousky na bílé prádlo jsou také fajn a myslím, že se i na ně najde v naší domácnosti místo. Odstraňovače skvrn a čistič pračky, bohužel, v naší domácnosti propadl a kupovat ho nebudu.


EDIT: Po napsání a zveřejnění recenze mi padl pohled na šaty mých dcer. Nádherné, proužkované šaty, které nosí jen při velmi vyjímečných příležitostech, protože nejdou prát - růžová a modrá barva na nich pouští tak, že při namočení z nich doslovy tekly barevné čůrky a měla jsem co dělat, abych je pomocí pijáku, citrnové šťávy a jedlé sody uvedla do původního stavu. Řekla jsem si "teď nebo nikdy" a dala je do pračky s ubrouskem proti zabarvení. Výsledek přikládám a myslím že není třeba komentáře - Colour Catcher (který byl při vložení do pračky stejně bílý jako proužky na šatech) to vyhrál na celé čáře.



Testování K2r aneb jak manžel převzal vládu nad pračkou


Na testování produktů K2r jsem se moc těšila, protože né vždycky se u nás nahromadí tolik prádla, aby se prádlo roztřídilo a já neprala na stokrát. K tomu máme velmi zvědavé sousedy, kteří snad počítají kolikrát za den peru.


Ovšem co čert nechtěl, když balíček přišel stihla jsem vyzkoušet některé produkty K2r...pár dní nato jsem totiž porodila našeho chlapečka a celé testování jsem trávila v porodnici. Zbytku se tedy ujal můj úžasný manžel, naprosto nic před ním neuniklo a on vypral a vyčistil vše co se dalo. 


Washing machine Cleaner 3in1 - čistič pračky, který slibuje odstranění vodního kamene, čistí a k tomu má přinášet svěžest. Čistič je ve formě prášku, který se nasype do pračky a dá se prát na 60 stupňů. Já osobně tyto čističe používám často, snažím se minimálně 3x za měsíc. Máme doma pejska jehož chlupy ač člověk nechce jsou prostě všude a tím hrozí rychlejší zničení a znečištění pračky. Čistič se mi líbí díky snadnému a rychlému použití, skutečně svěže voní, řekla bych, po citronech a pračka je po něm krásně čistá a vyvoněná. Určitě to chce, ale používat dlouhodobě za mě ale fajn věc, která svůj účel splní. 



Colour Catcher stop obarvení - tento produkt jsem stihla testovat jak já, tak manžel. Pár dní před termínem porodu jsem si řekla, že bych si měla vyprat nějaké oblečení také po porodu, protože za poslední půl rok se můj šatník skládal vlastně jen z legín a těhotenstkých trik...ještě, že teď si užiju trochu víc 🙂. 


S ubrousky už nějakou zkušenost mám a tak jsem byla zvědavá na K2r. Neměla jsem zrovna po ruce nijak extra barevné prádlo, ale u nás hodně pouští zvláště modré věci. Po vytažení z práčky byl papírek čistý, takže asi dobrý, ale nevím jestli to není tím, že se papírek dostal do dveří pračky a tam prakticky zůstal po celou dobu praní, což hodnotím trošku negativně, protože tím pádem nevím jestli by nějaké prádlo pustilo nebo ne. 

Ovšem manžel ukázal, že se toho nebojí a tak vypral snad všechno se vším...já když to viděla, tak jsem měla hrůzu v očích, ale světe div se...všechno prádlo přežilo. 


Doufám, že nikoho nepohorším fotkou spodního prádla 🙂. Jak, ale říkám, nebyl čas přemýšlet co je co...úkol zněl jasně...všechno vyprat. 




Colour Catcher + Stain Remover - stop obarvení a odstraňovač skvrn. Tady jsem manžela zaúkolovala, aby mi vypral noční košile z porodnice. Jak jsem si přála, tak manžel udělal. Bohužel, zde bylo stop obarvení na mojí červenou noční košili krátké. Sice se nějaká barva uchytila na papírku, ale druhá noční košile to schytala a je trochu narůžovělá. No, je to jen košile a je možné, že po pár vyprání bude zase v pohodě. 

Každopádně i přes tyto papírky, prostě na ty červené věci opatrně. Je jasné, že pro světlou košili to byl těžký kalibr a ty červené byli v přesile. 



Intensive White - intenzivní bílá, která by měla zajistit zářivější bílou a prádlo chránit před zašednutím. Což je bohužel něco co mě u bílého prádla děsně štve, po pár vyprání je prostě zašedlé a nic moc. 

Tady manžel vytáhl svou nejlepší košili na kterou je náležitě pyšný a musí se s ní zacházet v rukavičkách...je totiž svatební 🙂 a " hodobóžová ". A protože se během mé nepřítomnosti zúčastnil svatby našich přátel...bylo nutné vytasit se s touto košilí. Papírek je modrý a po vyprání bílý. Údajně se cítil nejsvěžejší a nejbělejší na celé svatbě 🙂. 



Intensive White + Stan remover - intenzivní bílá + odstraňovač skvrn. 

Tento produkt jsem již testovala já, protože s miminkem máte najednou tolik prádla, že ani vlastně nevíte jak k tomu došlo. Zrovna dneska ráno jsem si nachystala čisté oblečení, vrhnu se na přebalování malého a ano...po sundání plenky následoval gejzír, který zasáhl jak mě, tak čistě vyprané oblečení.


Další méně příjemnou věcí, které ze sebe miminko dokáže dostat je stolice někdy v takové míře, že i vlhčené ubrousky nejsou schopné posloužit a tak přichází na řadu žínka a očištění na nečisto... Takže utěrek, plínek a žínek se mi sešlo dost, abych otestovala jak pěkně se skvrny vyčistí. 


Se skvrnami si poradil parádně. Jen ač jsem se snažila sáček vložit do pračky rafinovaněji, stejně zůstal ve dveřích pračky to je asi jediné mínus. 



Tímto bych chtěla poděkovat, že jsem se testování mohla zúčastnit a produkty K2r vyzkoušet. Myslím, že je to určitě dobrá věc, kterou doma využije každá z nás. Sice dál nebudu prát bílé s červeným to mám prostě zažité, ale jinak si myslím, že je to dobrý pomocník. 


#test_k2r

Jak to zvládly výrobky k2r u nás doma

Ráda bych se s vámi podělila, jak probíhalo testování výrobků k2r u nás doma.


Když jsem zjistila, že jsem byla vybrána, měla jsem velikou radost. Vzhledem k hromadám prádla, které doma generujeme byla možnost vyzkoušet něco nového zajímavou výzvou. A to nejen pro prádlo, ale i pro mě, co jsem vůbec ochotna podstoupit - případné obarvení prádla, kdyby si výrobce tak trochu vymýšlel…


Dokud jsme byli jen tři, bylo to prádlo víceméně na pohodu. Všechno spíš tmavé, kromě plínek, ale prostě docela dobře kompatibilní. Ale co se narodila dcera a syn začal chodit do lesní školky je to o fous zajímavější…. Přibylo dost růžové a bílé, taky i ostatní barvy nezůstávají pozadu, samozřejmě je od každé barvy pár kousků, takže čekat na naplnění pračky by byl holý nesmysl a plýtvání prostorem… Co se týče lesní školky, tak ta zase skýtá velké množství různých materiálů, které se perou – když pominu synovo oblečení, které čítá od funkčního spodního prádla, přes vlněné, outlastové i softshelové oblečení po přírodní materiály, které se na všech těchto částech mnohdy nachází, také kapsy, které se občas zapomenou vypráznit – kameny, písek, hlína, tráva a nezapomenutelné všudypřítomné bahýnko! a velmi oblíbené papírové kapesníky :o) Nemůžu taky zapomenout na manžela, který začal mít nějaký dress code v práci, takže přibylo košil a bílých triček...


Balíček přišel v pondělí krátce po poledni. Vydržela jsem neprat celý víkend, abych měla na čem testovat. Takže jsem se hned do balíčku pustila, rozbalila, vytřídila první pokusnou hromádku prádla a pustila se do něj.


Nejdřív jsem chtěla použít čistič pračky, ale pak jsem si řekla, že pro mé srovnání bude ideální vyprat pár praček tak, jak jsem zvyklá a až poté pračku vyčistit a sledovat případné rozdíly… Celkem jsem udělala 10 pokusů s různými výrobky i různě špinavým a barevným oblečením.


Prvním testovaným králíkem byl Colour Catcher+Stain Remover. Jedná se o bílý pytlík s nějakým práškem, který se přidává přímo do bubnu pračky. Po vyprání se z pračky vyndá, je prázdný a zbarvený dle barev, které zadržel. Tady jsem se držela trochu při zemi a proto nesmíchala úplně všechny barvy. Šlo spíš o tmavší s černou a pletené rukavice ze školky, které bývají vždy dost výživné a nikdy se nevyperou dočista... Toto praní dopadlo bezvadně, za mě na jedničku. Nic se neobarvilo, rukavice se vypraly krásně. I límeček u košile se jevil velmi čistě. Na ubrousku bylo vidět, že se činil a bez něj by bylo prádlo o něco tmavší... Prala jsem klasicky, jak jsem zvyklá na 40°C.

Druhým byl samostatný Colour Catcher, což je vlastně bílý ubrousek, který se přidá k praní a zachytává barvy místo ostatního oblečení. Tady bylo prádlo barevnější a něco málo tmavšího, co se nevešlo do minulé pračky. I zde byly na ubrousku tmavé stopy, které udržely barevné prádlo barevným a ne zašedlým. Tudíž i tento pomocník si zaslouží nejvyšší hodnocení, takže 1*.


Do třetice jsem připravila mým pomocníkům opravdovou výzvu – utěrky, bryndáky, hadry apod, prostě bílé a dost špinavé prádlo. Bylo tam i pár triček a záclony, které již ledacos pamatovaly (hlavně ty z chodby, přes kterou se v topné sezóně vynáší popel...). Tentokrát jsem si vybrala Intensive White+Stain remover. I zde se jedná o sáček, modrý, s práškem, který je po vyjmutí po praní prázdný a bílý (aspoň u nás). V tomto případě se i tento pomocník ukázal v tom nejlepším světle. Bryndáky (pleny s obrázky), které používáme již přibližně 5 let najednou prokoukly. Fleky zmizely, ty hodně staré vybledly, i když se nevypraly úplně. Věřím ale, že po několika praních by zmizely i ony. Staré triko, které jsem použila na vytření chodby se také jevilo hezky vyprané. Límeček u manželova trika jakbysmet. S touto pračkou si tento pomocník poradil, nicméně to nebyla poslední jeho zkouška, proto ještě nedávám konečnou známku.

A máme tady první várku z lesní školky, pračka s pořadovým číslem 4, takže zase Colour Catcher+Stain Remover, protože tady je to hlavně o skvrnách :o)) Tentokrát kvůli materiálům práno bez aviváže a sušeno mimo sušičku, aby se nezničily. I tady můžu říct dobrý, nicméně na takovou tu zažranou špínu to nepomohlo. Mohla být třeba o odstín světlejší, ale asi jsem čekala větší zázrak. Inu, nevadí, jedeme dál!

Vyfotit vyprané jsem nestihla, neb je toto oblečení hodně používáno a bylo třeba. Když jsem si to uvědomila, bylo pozdě, vypadalo v podstatě stejně jako před vypráním :o))


Pátou pračkou jsme se odvážila vyprat barevné prádlo s nově koupenými ručníky (a velmi velmi jsem věřila, že se nic nestane. Jako že se to neobarví, že ano…). I ty kytičkované kalhoty byly nové a prané poprvé. Takže Colour Catcher a bez ztráty kytičky! Uffff, přiznám se, že jsem si oddychla.

Šestou pračkou jsme se zbavili špíny po sobotní brigádě v lesní školce. Takže kromě dětského byly k mání také dospělácké zabahněné věci. Vzhledem k materiálu zase práno šetrně, bez aviváže i bez sušičky. A po kterém oblíbenci jsem na tuto spoušť zase sáhla? Jasně, Colour Catcher+Stain Remover. Jak vidno v naší domácnosti nejvyužitější pomocník. Škoda, že jich je v balení jen 5. Budu se muset podívat po nějakém větším… I tady vše proběhlo hladce, zažraná špína z let minulých zůstala na svém místě, ale jinak bylo oblečení hezky čisté i voňavé.

Jako na sedmého došlo konečně na dalšího pomocníka, kterého jsme tu ještě neměli (a ne, ještě stále to není onen na začátku zmiňovaný čistič pračky :o)) – Intensive White. Jedná se opět o ubrousek v modré barvě, který se přidává k prádlu. Rozhodla jsem se, že mi pomůže vyprat miminčí bílé věci, včetně peřinky a takových těch klasických zavazovacích košilek ještě po nás. Faktem je, že prádlo bylo po vyprání hezky bílé, nicméně ty kusy, které byly zažloutlé a staré, tak takové i zůstaly. Dobrá, řekla jsem si, vymyslím, jak s tím naložím dál.


Takže začnu tím, že bych konečně po tom všem mohla vyčistit tu pračku. No ne? Tak jdem na to a číslo 8 v pořadí vyhrálo právě to čištění s přípravkem Washing maschine Cleaner 3in1. Podle návodu jsem vysypala jeden ze dvou sáčku v balení do bubnu pračky a pustila jí na program na 60°C. Po skončení programu mě čekala voňavoučká svítící čistá pračka.

Tudíž jsem si řekla, že zkusím udělat bílé košilky bílými a tudíž musím být „tvrdší“ a použít Intensive White+Stain Remover. Na krabičce píšou: Bělící efekt a odstranění skvrn. Tak co by mi mělo pomoct, když ne tohle, že? Faktem je, že bílá byla hezky bílá, nicméně ty staré zažloutlé fleky zůstaly. A to jsem prala, stejně jako poprvé, na 60 (a ne na 40, jak jsem zvyklá). Takže mi zrovna tento pomocník moc nezaimponoval. Asi jsem čekala víc.


A poslední pračku si zase vysloužil můj oblíbenec na odstranění skvrn a zabránění obarvení. Byli jsme totiž na čarodějnicích a bylo tam úžasné bahno, které děti lákalo jako magnet, takže netrvalo dlouho a madam měla nohu až ke koleni hnědou :o)) Očičková záplata na synovo koleni taky docela zhnědla, ale tady vidím jako hlavního viníka písek. Každopádně tady to dopadlo dobře, nic se neobarvilo a veškerou barvu navíc pohltil sáček, o čemž vypovídá jeho výsledná barva.

*hnědé fleky jsou od barvy, která nejde vyprat. 

Kdybych to měla shrnout.

Čistič pračky, Washing maschine Cleaner 3in1, uspěl nepochybně. Pračka se leskla a voněla. Máme hodně tvrdou vodu, takže je potřeba se o pračku nějak starat.

Colour Catcher a Colour Catcher+Stain Remover uspěli také na 1*. Žádné prádlo se mi za celý týden neobarvilo, byť bylo úplně nové a práno poprvé. Prádlo také hezky vonělo. Věřím, že kdybych CC+SR používala při každém praní věcí z lesní školky, prokoukly by a i ta zažraná špína by se uvolnila. Nejspíš to zkusím…

Intensive White a Intensive White+Stain Remover také nebyly špatné. Přijde mi, že bílá byla bělejší, nicméně jsem trochu čekala, že i ty zažloutlé staré skvrny na košilkách po mě pustí, obzvláště s pomocí IW+SR. Možná kdybych to zkusila ještě několikrát, nevím. Bílého prádla moc nemám (snažím se mu vyhýbat), takže zbylé zásoby mi vydrží ještě nějakou dobu, a poté se rozhodnu jestli a jaké budu používat i nadále.

Taky se mi líbí, že obsah každé krabičky je jinak barevný, takže když mi budou pomáhat prát děti, dokážu dohledat, ze které krabičky malého pomocníka vytáhly a jestli je to ten správny a právě potřebný.


#test_k2r

Naše testování K2r-pomocníci při praní



Za prvé bych chtěla poděkovat za vybrání a tím pádem i možností testovat tyto pomocníky. #test_k2r

Už když nám balíček přišel bylo jasné že bude o zábavu postaráno, neboť starší syn se hned ujal rozbalování balíčku a krabičky začal používat k obrazu svéme a trošku jinému učelu než byly vytvořeny.

Jako první co bylo tak mě upoutala velmi příjemná a jemná vůně, a přiznám se že mi dlouho trvalo zjistit co to tak krásně vonělo a byly to ubrousky na rozjasnění bélého prádla.

Balíček obsahoval 5 výrobků a to čistič pračky, ubrousky na rozjasnění bílé barvy, ubrousky oproti obarvení barevného prádla, odstraňovač skvrn a obnovení bílé a poslední je odstraňovač skvrn a stop obarvení barevného prádla.

  • Nejprve jsem testovala čistič pračky - postupovala jsem dle návodu a do prázdné pračky vysypala obsah sáčku a zapla. Po doprání bylo krásně vidět jak je buben pračky čistý a svítí ( přiznám se že jsem nikdy nějak pračku nečistila, takže to bylo znát) a přišlo mi i voněl jak kdyby čistotou. Bohužel nemám fotky, foťák to neuměl zachytit, tak bez důkazů.
  • Dalším testovaným výrobkem byly ubrousky proti nechtěnému obarvení - provedla jsem dvě testování. První byl opravdu zatěžkávací test a to jsem měla skoro plnou pračku červeného prádla a přihodila jsem bílou plenku a nějaké bílé utěrky a použila jeden ubrousek proti obarvení a zapla na můj program ( v podstatě používám jen jeden program a to bavlna na 60°c).


     Jak to dopadlo? Nevím jestli jsem měla dát dva ubrousky anebo to bylo opravdu tím že jsem tam dala samé červené prádlo, ale plenka po vyprání získala lehce narůžovělou barvu ikdyž ubrousek byl červený, tudíž pochytal nějakou barvu.

Doufám že to jde vidět na fotografii.

    Proto jsem se rozhodla dát ubrouskům druhou šanci, přeci jen mohla být chyba ve mně a ne ve výrobku. Vyhrabala jsem z koše prádlo u kterého jsem delší dobu uvažovala s čím a jak ho vyprat abych si ho neobarvila a přihodila jsem ubrousek proti obarvení a zapla pračku. Tentokrát to byl šetrnější program 40°c syntetika a bavlna, protože to byl opravdu mix.

    Výsledek byl opravdu povzbudivý, tentokrát se opravdu nic neobarvilo a že tam bylo opavdu dost nových nevypraných věcí které pouštěli, ubrousek byl cel modrý (viz.foto) .

  • Třetí testovaný výrobek byly sáčky na odstranění skvrn a rozjasnění bílé barvy. Na tomto testování se nejvíce podílel mladší syn, který pilně vytvářel skvny a to od příkrmů a taky hovínkové. Vůbec jsem se s tím nepárala a vyhrabala jsem z koše světlé prádlo, jak jsem psala většina prádla byly věci od mladšího syna, některé byly kvalitně zaschlé ( před testováním jsem byla nemocná takže pračka měla dovolenou tak 14 dní, tak si umíte představit jak to vypadalo) jiné čerstvé. Další skvrny, které se mi špatně perou jsou skrvny od kupovaných rajčat, tak jsou taky zapojeny do testování.


Postupovala jsem dle návodu a do pračky vložila pytlík a přidala prádlo a zapnula. Výsledky byly velmi přijemné s rajčaty, hovínky si to poradilo, jen skvrny od příkrmů jsou ještě trochu vidět. Což je podle mě dobrý výsledek, na to že to bylo zaschlé a hlavně jsem nic neusela namáčet ani předepírat žlučovým mýdlem. Fleky od příkrmů se mi snad nikdy po  žádném odstaňovači nepodařilo na poprvé vyprat, vždy až po druhém praní zmizely. Takže za mě super.

  • Předposlední testování padlo na odstraňovač skrvn a ochrana proti obarvení barevného prádla. Posbírala jsem manželovy monterky a pracovní věci (je truhlář, takže lepidlo a barva jsou na dením pořádku).


  Výsledek no tak na půl vypráno to bylo pěkně, nic se neobarvilo, ale lepidlo i barva zůstala, takže to co jsem si myslela že zabere moc nezabralo.

Ještě jsem ho použila jednou na praní várky dětských věcí, a tam hlavně bylo na ryflíkách tráva a hlína a na tu to krásně zabralo. Takže za mě výsledek je tak na půl.

  • Poslední testované byly ubrousky na rozjasnění bílé barvy, měla jsem trošku problém vymyslet na co to použít, prvotní plán trošku ztroskotal, myslela jsem že ho použiju na záclony, ale bohužel celý týden pršelo, tak jsem nemyla okna a vyhrabala jsem košile a bílé povlečení, které bylo nažloutlé a na tom jsem to použila.

Výsledek mě moc nepřesvědčil, nebylo uplně znát rozjasnění bílé, ale myslím si že při pravidelném použití to zabere.

A protože se počasí na chvilku umoudřilo rozhodla jsem se dát druhou šanci ubrouskům na rozjasnění a honem skočila na okna a záclony vyprala s ubrousky na rozjasnění.

Jak jsem psala výše myslím si že pravidelném praní s ubrousky bude efekt více znatelný.

Ještě jednou děkuji za možnost vyzkoušet tyto výrobky, sama bych si je asi nekoupila, protože jsem je neznala a v okolí je taky neznají a já je budu dál doporučovat. Sice všechny výrobky nenaplnily mé očekávání, ale třeba  při pravidelném používání to napraví. Tak se už těším jak si napraví reputaci.


Chytac na zkousku

Aneb jak jsem testovala Colour Catcher 


Na Modrem koniku jsem uz hezkych par let a akce testování ruznych vyrobku me spise mijela. Prihlasila jsem se jednou a to jsem nebyla vybrana, proto jsem byla velmi mile prekvapena, kdyz se mi postestilo uspet s testovanim "zazracnych" ubrousku.


V den, kdy zasilka dorazila, jsme nebyli doma, kuryr volal, jestli muze balicek nechat za brankou, tak jsem rekla, at ho tam klidne hodi, ze je to male a mekke. On se zasmal a pry ok. Kdyz jsme prijeli, byla jsem celkem prekvapena velikosti balicku a doslo mi, proc se asi kuryr smal. Po jeho otevreni jsem zasla jeste vic, vubec jsem necekala, ze toho bude tolik druhu.

Prvni pradlo cekalo az po navratu z vikendu a priznam se, ze jsem mela docela strach vse namichat. Dala jsem tedy jen barevne, i svetle a k tomu par cernych kousku. 

Pradlo dopadlo paradne, zelena zustala zelenou a svetle modra svetlou, ubrousek na barevne pradlo tedy ve svem testu uspel!

Povzbuzena vysledkem jsem hned nalozila novou varku, tentokrat bile...nafotila jsem namornicke tricko, synovu zablacenou ponozku a svou oblibenou, ale ponekud zasedlou podprsenku, dale rucnik nesouci zbytky barvy na vlasy. Pridala jsem tentokrat pytlik, ktery nejen zachytava nezadouci barvy, ale navic brani zasednuti pradla, navraci mu belost a pusobi proti skvrnam. Tedy podle reklamy na obalu. Vysledek zde, posudte sami.

Pred:

A po:

Jedine, co bych pytliku a tedy i vyrobcum vytkla, je jeho velikost, kvuli niz se zasekl za gumou pracky a musela jsem tedy program zastavit, pytlik prendat a opet spustit program.

Dalsi prani barevneho pradla dopadlo obarvenim svetle ruzoveho rucniku modrym trickem a to opet kvuli zaseknuti pytliku za gumou, ktere jsem tentokrat nevychytala, odnesl to ale jen rucnik a pytlik zachytil jen tou casti, ktera mu koukala 🙂 

Dalsi varku jsem tedy neriskovala a pouzila jak ubrousek, tak pytlik a vysledek super, nove petrolejove modre manzelovo triko neobarvilo nic, synovo zlute pyzamo s roboty zustalo zlute, vse jak ma byt, jistota se vyplatila.

Jako posledni jsem zkousela cistic pracky, kde vam vysledek nemuzu ukazat a ani moc popsat, nicmene opravdu verim, ze funguje.  Protoze i ja, jako vzdy velky skeptik musim uznat, ze vyrobky k2r opravdu funguji a ja je rozhodne kupovat budu. Jeden maly ubrousek mi usetri cas s tridenim pradla a ve finale i vodu a energii, kdy bych misto jedne pracky s chytacem musela prat treba dve nebo i tri.


Dekuji vsem, kteri docetli mou recenzi az sem a jeste jednou konikovi, ze mi tento vyrobek umoznil otestovat. Zaverem se omlouvam za chybejici interpunkci, nemam s sebou bohuzel notebook 🙂


#test_k2r 

Testování k2r

Ráda bych se s vámi podělila o testování výrobků K2r značky Henkel. Byla jsem velice ráda a překvapená, že si mě vybrali pro testování. Na začátku byl trošku problém s dodáním balíčku. Nakonec se balíček našel! Sláva 🙂

Tak začínáme s testováním. První jsem vyzkoušela čistič pračky. Washing machine cleaner 3in1:

Pračka před použitím, není sice moc špinavá, protože pravidelně zhruba jednou měsíčně přidávám do praní ocet. 

Tak a jdeme na to!!! Byla jsem napnutá a těšila se na výsledek. Bohužel pračka po doprání vypadala stejně, žádná změna ani žádný závan svěžesti. Ale aspoň si prodloužíme životnost pračky! 🙂


Tak a teď začne pravé testování.

Prádlo roztříděné. A jde se na to. Jako první jsem hned vyzkoušela Colour chatcher-stop obarvení + colour chatcher+stain remover. No měla jsem z toho strach, aby se mi prádlo nezabarvilo. Ale přesto jsem hned vyzkoušela.

Tak jsem nahodila červené a bílé prádlo. A děj se vůle boží. Po doprání jsem prádlo vyndala a nebylo obarvené, super,!!! Určitě ubrousky ještě nekdy použiji. Prádlo bylo nezaprané, vonělo, jen bohužel není tak účinný na skvrny, ty bohužel na dětském oblečení zůstaly i po doprání, byly světlejší, ale přesto tak jsou. Jinak bych ubrousky určitě doporučila.  Nemáme tolik barevného prádla, tak se hodí, že se to dá prát společně. Toto určitě ocení lidé, kteří žijí třeba už jen 2. A mají míň prádla, nemusí čekat, až se naplní pračka.


Jako poslední jsem vyzkoušela Intensice white + intensive white+stain remover.

Naložila jsem prádlo, dala jsem i dceřiny punčocháče v kterých běhala po záhonu.

Byla jsem k tomu trošku skeptická, hodila jsem tam své zašlé a zašedlé tričko. Po doprání jsem byla mile překvapena, prádlo krásně vonělo, bylo zářivější, tričko nebylo zašedlé a punčocháče byly vypráné. Za mě paráda🙂

Vše bylo krásně čisťounké, a zářivější.


Ke konci testování můžu říct, že výrobky určitě doporučuji. A určitě se k nim v nejbližší době vrátím. Nikdy předtím jsem tyto výrobky neviděla a ni nezkoušela, teď co mi přišel balíček jsem se dívala v obchodě a další plus je, že nejsou vůbec drahé. Ještě jednou děkuji, že jste mě vybrali k testování 🙂


#test_k2r

Testování K2r



K testování jsem se přihlásila tímto „Tak ruhle vychytávku bych ráda zkusila. Ač malá rodinka (2 dospělí a 1 dítě) peru i 4x týdně. Máme malou pračku a kvůli třídění mi často zůstává něco nevyprané, protože to nechci prát s ostatním.

Partner nosí do práce bílé košile, ačkoliv je peru jen se světlým nebo i jen bílým prádlem, přijdou mi zašléc zašedlé, a kdyby bylo něco, co by je rychle a snodno zase rozsvítilo, bylo by to žůžo. A taky bych nemusela cvakat drat p****í, když při vyndavaní jeho košil s pračky na mě vykouknou mé červené spodní kalhotky... A já se modlím, at nejsou košile růžové...“


"Pani, vezu vam balíček...."

Po tom, co mě „koník“ informoval, že mě vybral k testování, měla jsem velkou radost a netrpělivě čekala, kdy balíček dorazí. V pondělí, když jsem zrovna byla venku a dost daleko od domova mi zazvonil telefon „Jste doma? Vezu vám nějakej balík." Ve zkratce, balík se ke mně dostal až ve středu.


Ocenila jsem, že každý jednotlivý výrobek byl zabalený ještě v bublinkové folii, aby opravdu cestou nedošel žadné úhony.


Balíček obsahoval:

  • Intensive white – 10ks ubrousků
  • Intensive white + stain remover – 5 sáčků
  • Coulour Catcher + stain remover – 5 sáčků
  • Colour Catcher – 10 ubrousků
  • Washing machine Cleaner 3in1 – 2 sáčky



Washing machine Cleaner 3in1


První co me trošku zklamalo bylo, že po otevření se krabička poněkud zdeformovala a už ji nelze znovu zavřít. Návod k použití je snadný a pochopitelný. Vůně mi přišla podobná desinfekci, nevtíravá. Po použití přislo další zklamání. Určitě se nevymyl nepořádek v prostoru těsnící gumy a efektivnost na vyčištění bubnu nemůžu posoudit, neboť mám pračku s předním plněním a na buben z druhé strany nevidím, ani na těleso. Ani vůně / nevůně mě nijak neuchvátila, necítila jsem žádný významný rozdíl.



Intensive white – Ubrousky


Tak bohužel tenhle výrobek na mě žádný velký WOW efekt neudělal. Bílé prádlo zůstalo prostě bílé, ale nic extra.


Zato Intensive white – sáčky 


To bylo jiný maso. I zapraný, popravdě záměrně obarvený povlak na polštář je opět bílý. Bodýčko pokydané jídlem – bílé, zašedlý zapraný ručník už tolik bělostí neopěvuje, ale i tak, za mě prostě WOOOOOW.



Co se balení týká, tak ubrousky i sáčky jsou balené krásně v znovu uzavíratelném balení, a moc příjemně voní.


Colour Catcher – Ubrousky / sáčky


Menší zklamání u balení ubrousků, nejen, že se velmi špatně krabička otvírala, ale následně již nešla znovu zavřít. Na tenhle test jsem byla obzvlášť zvědavá.


   

Nová košile (jasně červená) a starý povlak na polštář v souboji s ručním praním za pomoci ubrousku. Kdo jste četl pozorně, víte, že povlak se obarvil, ale z fotky je patrné, že se ubrousek snažil nehodě zabránit, jen asi té červené bylo na něj moc.



A pak jsem se stala odvážnou školačkou, naložila jsem pračku vším co mi pod ruku přišlo, vložila ubrousek, zavřela oči a zapla pračku.


Pro porovnání přidávám fotku ubrousku nového a po použití. Nic nebylo obarvené. A stejně dopadl test i se sáčkem.


Abych však mohla posoudit, že tento efekt je trvalý, že prádlo se společným praním „nezapírá“ na to je málo testovacího času i materiálu, protože to by potřebovalo dlouhodobější test.



Za sebe můžu s klidným svědomím říct, že sáčky na bílé prádlo budu doporučovat kudy budu chodit, protože pro mě měly to, co jsem potřebovala, prádlo je fakt krásně bílé a světlé. A stejně tak bych doporučila i ubrousky a sáčky na barevné prádlo, protože ačkoliv ten dlouhodobý efekt nemůžu posoudit, tak při jednorázovém praní barevného i světlého prádla k obarvení nedošlo a já doufám, že ani nedojde. Určitě si domů do zásoby dokoupím sáčky na bílé prádlo, protože košile po nich budou jak s kapkou modřidla z dob našich babiček – krásně sněhobílé. A já budu pyšná na to, že můj partner chodí do práce čistý jak panáček z cukrkandlu.


Dodatečně se omlouvám za případné překlepy a nesmysly, asistuje mi tu u toho syn, a prostě si na tu klávesnici musí taky sáhnout.


#test_k2r