icon

Chodítka, jaká jsou teď nejlepší?

annabolla
16. čer 2015

Chci poridit synkovi choditko ale nevim kde v Praze sezenu nejlepsi?
Nevite kde maji krasna a dobra choditka?🙂

Strana
z7
gepe
17. čer 2015

@leniczka23 achaa 🙂 osobne nerada oznacuju lidi zviratami, protoze nejednou je to urazka pro to zvire 😅
@annabolla ahoj 🙂 neprispela jsem odpovedi pro Tebe, jelikoz jsme choditko nemeli a ani nechteli .Prispela jsem jinak, aby byl respekt atd. ostatne to je viz. vyse. V podstate jsem se postavila za Tebe i kdyz mam na choditka rozdilny nazor. A k tomu noseni. Nosila jsem ja i manzel dite v ergonomickem nositku a to primarne, kde kocar byt all terain byl neprakticky - ovce v ohrade za mlynem, ci terenni hodne velka nerovnost, anebo kdyz jsem potrebovala nekam zabehnout bliz u domu. I ve vetsi spolecnosti lidi. Takze jsem ted na rozpacich dost, protoze za me osobne je jedno zda je dite v satku ci ergo nositku 🙂 mam ted ve vysledku pocit, ze taky nemam rozum, jsem zakomplexovana drbna 😅 apropo ten mlyn je kamarada, my zijeme v panelaku v Pze, nezijeme alternativnim zpusobem zivota 🙂

infokonik
17. čer 2015

Prosím, nepouštějme se do nicneříkajícího napadání ani z jedné strany, moc děkuji, at může diskuse pokračovat dál, může pomoci dalším maminkám. Děkuji za pochopení.

gepe
17. čer 2015

@infokonik mam si to vzit jako informaci i pro me? 🙂

majkoz
17. čer 2015

@gepe Ona nepsala, že jsou kr..mamky, co nosej v šátku, ale že ona by to chodítko používala, když by vařila a že kdo napíše, že vaří s dítětem v šátku, tak je kr... Asi takhle. Ufff, jsem na sebe naštvaná, že to vím, pže sledovat to tu-jakože občas při vaření nahlídnu-je strašná ztráta času....Ale musela jsem zakladatelku trochu obhájit, páč se to krapet překroutilo..

infokonik
17. čer 2015

@gepe Obecně. Slušnost sluší každému🙂

annabolla
autor
17. čer 2015

missveru- děkuji za odkaz na článek ale už jen chvilka čtení že i přítahování a posazování a vodění za ruce je škodlivé bohatě stačí!! dál takové čtení opravdu číst nebudu-

bunny123
17. čer 2015

Jsem presvedcena, ze si tazatelka z nas tady dela legraci 😀

elu
17. čer 2015

normálmně staré chodítko po tobě...akorát si ušiješ hezčí potah

missveru
17. čer 2015

@annabolla Komu není rady... to jsi tak arogantní, že si myslíš, že víš všechno nejlíp? ☹ Nebo proč když ti tady tisíc ženských řekne, že chodítko je špatně, pořád trváš na svém?

andrrriiik
17. čer 2015

Tak bere to ze své zkušenosti.Děti má zdravé,záleží taky jak často a na jak dlouho je tam dávala.Zas já mám kámošku co holku dávala do chodítka,a donedávna chodila po špičkách.Dnes má 5 let.Já osobně taky nechápu smysl chodítka.Vždyť každý blb ví,že se dítko hrbí,stojí na špičkách,kyčle se namáhají ve stoji,protože nejsou zralé(pokud tam strčíte 6m mimino).Navíc nevidím problém v tom,aby dítko lezlo 🙂

annabolla
autor
17. čer 2015

missveru.. napsala jsi odkaz na stránku já sní nesouhlasím..
a opravdu už tuhle diskuzi nechci řešit okolo mě byly chodítka a děti jak cizí tak mé jsou zdravé..
takže jestli mohu poprosit svoje negativní komentáře nepište

missveru
17. čer 2015

@andrrriiik Děti má zdravé, ale ve třiceti, až je budou bolet záda (minimálně), jí asi nepoděkujou ☹

missveru
17. čer 2015

@annabolla Když jsi ten článek ani nedočetla do konce, článek od odborníka, tak co ti na to mám říct. Radši nic, nebo mi ten komentář zase smažou .-)

annabolla
autor
17. čer 2015

ano nedočetla každý odborník řekne něco jiného..

missveru
17. čer 2015

@annabolla Jenže v tomto případě říkají všichni odborníci to samé!!!

annabolla
autor
17. čer 2015

každý má prostě svůj názor

kajalka
17. čer 2015

@annabolla Jenže škodlivost chodítek není o názoru, to je holý fakt.

annabolla
autor
Odpověď byla odstraněná
andrrriiik
17. čer 2015

@missveru A tak to si zas nemyslím,že se to projeví tak pozdě.Tam jsou už jiné faktory,než chodítka.Každopádně jsou chodítka blbost,zbytečná,ničí zdraví.Pokud má děti zdravé,nejspíš měla štěstí.
A přesně tak,v tomto se odborníci shodnou všichni 🙂

kajalka
17. čer 2015

@andrrriiik Prohřešky se jednoduše vrství na sebe, psala jsem to už výš. Projeví se ve chvíli, kdy tělo nezvládne kompenzovat vadné držení. Při neobvyklé zátěži. Např. v těhotenství. A nemusí jít nutně jen o pohybový aparát, souvislosti jsou i s fungováním vnitřních orgánů.

humpio
17. čer 2015

U dvou dětí jsem chodítko použila a zjistila jsem vždycky že je k ničemu..Pak dětem trvalo než začli lezt a chodit.Malá byla do roka lenivá sebrala jsem chodítko a do 14ti dnů chodila a lezla.Ted u třetího sem řekla že už chodítko domu nechci.

andrrriiik
17. čer 2015

@kajalka Prostě každopádně to ničí zdraví,stejně tak posazování,postavování(když to není furt a dlouho),atd.,pokud tělo na to není zralé 🙂

@humpio A to je právě další věc-brzdí vývoj.

gepe
17. čer 2015

Zeny chapu, ze chcete poradit v dobrem umyslu, ale tady proste zajem o to neni 🙂 taky uz jsem chtela psat o pojivovych tkanich u deti do 3 let, ci jak jsme v sobotu videli cca 6-7m visici rukama v rukach otce, vlajici nozky tahajic po zemi napodobujici chuzi,k tomu patricne kroutici telicko i s jeste mirne klimbajici hlavou. No, ted jsem to napsala 😅
@annabolla sestrenka kdysi mela chvilicku chicco choditko na koleckach, do ktereho se dite dalo usadit. To mas na mysli? Jinak, zkus se podivat na www.heureka.cz tam zadat choditko a mela by Ti vyjet dostupna v obchodech, taky jako u jineho zbozi je urcite zebricek Top.

kajjina
17. čer 2015

kup si třeba pět chodítek 😀 ...bud by tu člověk musel bejt už sprostej a nebo si z toho jedině dělat srandu .......ale když příroda někde zapomněla nadělit,tak se prostě těžko radí

andelkaprdelka
17. čer 2015

Zkus kontaktovat maminku @eficenka ta Ti na toto téma ráda řekne svéé....a vliv chodítka se nemusí projevit hned...ale až v pozdějším věku....jinak aktivní chodítka jsou v pořádku....když dítko cokoliv tlačí před sebou 😉 🙂

andelkaprdelka
17. čer 2015

A teda...ehm....každá máme právo na názor...ale každý, i nesouhlasný názor, jde napsat i SLUŠNĚ!!!!

dolda
17. čer 2015

Ježiš zakladatelka snad chtěla radu, jaké chodítko, ne osvětu proč chodítko ne, neumíte číst 😠

eficenka
17. čer 2015

@annabolla
za mě jako dětskou fyzioterapeutku Ti můžu doporučit tzv. aktivní chodítko.
dělají i ve stylu autíčka a nebo ve stylu hracího pultíku. 🙂
třeba zde

http://www.aaahracky.cz/choditka-odrazedla/9197...

kvakuska
18. čer 2015

@dolda ale jo, umíme číst ... zakladatelka chtěla radu, jaké chodítko je nejlepší ... no a jelikož žádné není nejlepší, protože všechna jsou špatná, tak se diskuze posunuje i jiným směrem ... a zakladatelka ať si vybere chodítko jaké chce, může vybírat podle barvy, podle ceny, podle tvaru, podle vyobrazených zvířátek nebo já nevím podle čeho, "dobré chodítko" to stejně nikdy nebude 😠

ilonne
18. čer 2015

@eficenka Prosím te, to aktivní choditko je opravdu vhodné nebo je to jen "menší zlo"? Případně, kdy je vhodné ho pořídit?

Strana
z7