icon

Do kdy je vhodné vozit dítě v kočárku?

majena39
6. dub 2023

Zdravím,
do kdy je podle vás společensky přijatelné vozit dítě v kočárku?
Ať už na celodenní výlet nebo na pochůzku po městě, když člověk spěchá a nemůže na dítě pořád někde čekat?

Strana
z3
bara88
7. dub 2023

@majena39 my nezname tvé dítě ty musíš vědět jestli tvé sítě jezdí rado v kočárku né?A kdyby ti tady většina napsala že je to už ve dvou a půl letech společenský nepřijatelné tak by si dítě v kočárku vozit přestala?

martinka0209
7. dub 2023

@me_druhe_ja jen mě to překvapuje,nikoho jsem neurazila je to každého věc a hlavně si to myslím já a neříkám to nahlas,každý může mít na to jiný názor a tak to je v pořádku,já to vidím jinak

me_druhe_ja
7. dub 2023

@martinka0209 já furt nerozumím, co tě na tom překvapuje....co když třeba rodice mají aktivní životní styl a třeba chodí někam na celodenní výlety a dítě mezi 3-4 lety si ještě potřebuje zdřímnout a nezvládne tapat po svých od rána do večera....
Prostě neexistuje zadna "společensky přijatelná hranice" do kdy může být dítě v kočárku nebo mít dudlík...a nebo se kojit nebo mít plinky.....

me_druhe_ja
7. dub 2023

@bara88 No už jen ten údiv mě zaráží. Já bych svoje dítě taky nekojila (například) déle než rok, ale určitě mě ani neudivuje či nepřekvapuje, že někdo kojí do 3-4 let....🙂

andelka
7. dub 2023

@me_druhe_ja mně to udivovalo,dokud jsem to sama nezažila 😁 Třeťátko drahé.

bara88
7. dub 2023

@me_druhe_ja tak čtyř leté dítě už netape ale chodí snad ne?a fakt nechápu co nedokážeš pochopit na tom ,že něco prostě někoho udivuje?tebe neudivuje nic?

me_druhe_ja
7. dub 2023

@bara88 Ohledně mateřství mě neudivuje nic. 🙂 Pokud se nejedná o týrání dětí, tak nic nesoudim, neresim, "nepodivuju se"...
A jako jo jsou některé 4 leté děti, co zvládnout ujít za den třeba 15km, ale kolik jich je....

klokanka31
7. dub 2023

Mě udivuje že se někdo nad něčím ještě může udivovat 😄

me_druhe_ja
7. dub 2023

@andelka Tak já mám kolem sebe teď skoro samé kamarádky s dětma a vidím, že prostě každej to má jinak, každý dítě je jiný. 🙂

me_druhe_ja
7. dub 2023
bara88
7. dub 2023

@me_druhe_ja aha takže když tě udivuje něco kolem mateřství tak je to divné ale jinak se udivovat nad něčím jiným je normální 🤦‍♀️

me_druhe_ja
7. dub 2023

@bara88 cože?😀 tak jsme na mateřském fóru, tak logicky řešíme většinou děti a věci okolo. 🙂

No já bych to uzavřela, to asi nemá cenu ta debata. 🙂

andelka
7. dub 2023

@me_druhe_ja no moje určitě ne. Bude mu v létě 4,5 a v létě budeme v kopcích na dovolené. Na kočárek terén nebude,na nosítko už je velký, tak to asi odnesou naše ramena.

me_druhe_ja
7. dub 2023

@andelka a taková ta krosna?

emillyhk
7. dub 2023

Já bych nějakou společenskou přijatelnost neřešila. Syn začal chodit pozdě, ale jakmile si byl trochu jistý v chůzi, už jsem ho do kočáru nedostala. Takže od cca 20 měsíců jsme bez kočáru. Ale bydlíme na vsi, obchod i poštu máme kousek, při ranních pochůzkách jsou to tak dva kilometry, se vzdáleným hřištěm 3,5 km max. Teď jsou mu dva a dva měsíce a ujde toho opravdu hodně, ale na žádné celodenní výlety nejezdíme a nákupy si nechávám vozit. Takže jak psala @me_druhe_ja, je to spíš o životním stylu rodiny, než co je a není společensky přijatelné.

andelka
7. dub 2023

@me_druhe_ja uvažuju o tom. Mrknu,jestli se dá půjčit.

amazonkajanik
7. dub 2023

Tak koukám, že máme ještě rezervu. Klukovi budou čtyři, kočár máme nosnost do 20kg min a říkala jsem si, že jestli vyrazíme zase na echt túru, že by to nemusel dát. Muž tvrdí, že ho v nejhorším ponese, ale je mi jasné, že to jde jen kousek. Tak jsem chtěla vzít sporťák, když ještě drží 😅 že jsem prý blázen, že je na něj už velký. Ale my máme fakt terénní trasy,kdy má dospělý co dělat 🤔 a kdyby to ušel, aspoň mám kam vrazit bágl a do budoucna i houby 😂

atraps
7. dub 2023

@eiliko taky kočárek do 2 let, bydlíme taky na vesnici a kousek je les... S kočárkem se moc nedá vyjít do strmějších svahu...

lvl16
7. dub 2023

Syn se vozil do 2 let. Pak si po 3. narozeninách zlomil nohu, takže se na měsíc do kočárku vrátil a lidi už se koukali divně (byl ve spacáku, takže nebylo vidět, že má sádru). Osobně bych ale na nějakou společenskou přijatelnost kašlala a dělala to tak, jak mi vyhovuje.

amazonkajanik
7. dub 2023

@atraps pche, náš mutsy Urban rider dal strmý kopec plný kamení, rozjeté cesty od harvestoru, lesní cesty plné kořenů a kolo mi píchl podělaný trn na trnkové větvi 😅

barmil
7. dub 2023

@majena39 syn není v kočárku od dvou let, všude chodí, nebo odrazedlo, teď se chystáme do Vídně, v lete k moři a koupím golfky, je mi jasné, že celodenní chození po památkách ve Vídni nedá, navic si doma rád po obědě schrupne, a u moře to bude to samé, odpo vylitany a uplavany z pláže se jistě rád sveze.

amazonkajanik
7. dub 2023

@andelka hele, krosna je záhul. Koukni kolik váží dítě a kolik jsi sama schopna unést v batohu. S tím rozdílem, že máš "živou a mrtvou" váhu. Já tahala krosnu o 60kg, pak jsem šla fyzicky dolů a dala max 30kg, ale kluka tehdy o 10 kg jsem dávala těžce...

martinka0209
7. dub 2023

@me_druhe_ja já bych to uzavřela já to mám jinak a když tříleté už na výletě nemůže,manžel ho vezme na ramena a je to,mám dvou a půl letou,mám rodit v červnu a kočár dáme pryč,ale už teď ujde za mě hodně,když nemůže má motorku a jede,výlety přizpůsobujeme podle dětí,sice to bude náročné,ale kvůli pěti měsícům,kdy bude mít tři roky a na občasné ježdění v kočáru,mi přijde zbytečný mít sourozenecký kočár a stoupatko se mi taky nelíbí,teď golfac vezmu jen když jdu nakoupit,ať to je rychlejší, včera jsme se hecli a malá šla s námi nakoupit pěšky,pro nás je obchod daleko 20 minut s ní to trvalo dvě hodiny tam a zpátky a dali jsme to i ona a kojení do dvou let je za mne v pořádku a tříleté nebo starší je divný,aby si dítě pamatovalo že je kojeno a ještě na veřejnosti,tak to je můj názor a záleží na autorce jak se rozhodne,jen jsem přidala svůj názor

me_druhe_ja
7. dub 2023

@lvl16 to je přesně to, o čem mluvím, co mi vadí "lidi koukali divně"....na dítě 3+ co jede v kočárku....fakt to nechápu proč...:/ A čeká mě u nás to samý....jak má EMKO dlouhý volný kalhoty taky nikdo na první pohled nepozna, že by mohl mít nějaký zdravotní problém. A když se přidá ještě nemluvení a plenky, tak čekám spoustu "podivujicich se" pohledů....

martinka0209
7. dub 2023

@me_druhe_ja neboj já se nedívám divně,vždycky si řeknu,třeba je to dítě nemocný,nikdy nevíme co mu je,proč jezdí v kočárku nebo proč má dudlíka atd.,jenom když vím že je opravdu zdravý,tak si pomyslím proč má dudlíka,proč jede v kočárku,ale nikdy to neřeknu nahlas

pipi_puncocha
7. dub 2023

Mám dvě zdravé děti a starší syn (3,5) jezdí v kočáře rád pořád. Usne tam, naložím tam věci na písek/koloodrážedlo, nákup... mladšího mám v nosítku, ten do kočárku nechtěl nikdy. Opravdu, každé dítě je jiné i v rámci sourozenců.

jipe
7. dub 2023

společenskou přijatelnost jsem nikdy neřešila. Kočárek jsme zrušili lehce po 2. narozeninách. Mě to obtěžovalo, když dítě chtělo ťapat, abych táhla ještě prázdný kočár. Na výletech se mi zase nechtělo řešit sjízdnost či terén. Trasy jsme přizpůsobovali dětem nebo jsem měla v batohu ergonomické nosítko a poponesli jsme (no, teda spíš manžel). Děti jsou naštěstí celkem chodci. Holka dala v necelých 5 letech 10 km pochod 🙂 V těch třech letech chodili určitě minimálně 2,5 km úplně v pohodě (do obchodu a zpět)

adelka951
7. dub 2023

Pětiletý teď měl zlomenou nohu, tak jezdil na kočárku. Bylo mi jedno, že se někdo blbě dívá. Nemůžu se s ním přece zavřít na několik týdnů doma, a nošení na záchod mi úplně stačilo. Sádru už má dole, ale chodit mu ještě nejde. Ještě že jsme ten kočárek ještě nevyhodili.

andelka
7. dub 2023

@amazonkajanik no, malej má skoro 20 kg. Asi toho moc nenachodime. Uvidíme. Není tam moc náročný terén.

amazonkajanik
7. dub 2023

@andelka Kuba má cca 18kg. Když měl 15,tak jsem na kočárku o téže váze tahala s ním ještě svačinu a pití na celý den pro dva dospělé a dítě, hračky při zastávkách,deky pro případ změny počasí, takže by to zvládnout mohl, když to hodíme na záda ☺️ navíc, něco urazí po svých, takže zátěž by byla minimální. Už je kočárku skoro 12 let, náš kluk je třetí dítě v něm a stále se drží,tak proč toho ještě nevyužít. Pokud bude další dítě,tak asi pořídím jiný, když by tento nebyl k tomu. Nejsem typ člověka, co by kupoval stále nové věci, když jsou ty staré stále funkční...

Strana
z3