icon

Do kdy je vhodné vozit dítě v kočárku?

majena39
6. dub 2023

Zdravím,
do kdy je podle vás společensky přijatelné vozit dítě v kočárku?
Ať už na celodenní výlet nebo na pochůzku po městě, když člověk spěchá a nemůže na dítě pořád někde čekat?

Strana
z3
ninive211
7. dub 2023

Dcera se zbavila kočárku v necelých 2,5 letech začátkem dubna, jak skončila zima, tak jsme jeli odrážedlo, já byla těhotná, takže nějaké velké túry se stejně nekonaly. Syn byl naposledy v kočárku taky v dubnu, dva měsíce před 3. narozeninami, pak se kočár prodal a už ho nemél. To mi ještě ségra ŕíkala, jak dlouho vozím, jejich všechby holky se kočárku zbavily před 2. rokem,pak už v gěm gechtěly vůbec být
Ale ony nepotřebovaly odpolední spánek. Do těch 3 let mi to přijde úplně v pohodě.

fifinka2020
7. dub 2023

@majena39 opravdu spíš popřemýšlej nad využitím pro vaše potřeby... jestli dítě by v něm usnulo... jinak pokud řešíš 2 kočárky, tak se pak dobře osvědčí skejtik (+odrazedlo). A u nás se kočárek jednu dobu dost využíval tím, že bydlíme naopak ve městě a bylo pro mě jednodušší se někam dostat bez nehod s dítětem v kočárku (spousta ulic, aut, lidi..)

majena39
autor
7. dub 2023

@fifinka2020 na skejtiky jsem taky koukala. Jenže to mi asi neřeší problém celodenního výletu, stání na skejtu asi taky není na delší dobu než pár minut. Obe děti samozřejmě ještě přes den spí. Jako tenhle rok za mě ok. 2 lety a půlroční dítě v červnu. Spíš jsem si říkala co za rok abychom nebyli za neandrtalce ze vozime toho tříletého v tu dobu. Fakt vůbec nevím. Asi zaměřím kufr auta a podke toho zjistím jestli se mi tam dvojkocar vůbec vejde 😂🙈

fifinka2020
7. dub 2023

@majena39 no to ne no, já to měla max.na popovezeni ze školky a tak... jsou tedy i skejtiky se sedadlem, nicméně proto jsem psala o těch ucelech - pokud hledáte něco na spaní, tak je asi jasné, že nic moc jiného než kočár není, pokud není nositko nebo postel 🙂

majena39
autor
7. dub 2023

@fifinka2020 asi jo, alespoň na ty letní výlety kdy nebude kde dát slofik se bude hodit 🙂

ada22
8. dub 2023

@majena39 teprve teď jsem koukala na váš profil a do dvojkocaru bych rozhodně šla. My užili s mnohem větším rozpětí děti. Měli jsme Phil And teds. Ten kočár má spoustu much, ale je to pracant. A nebo třeba easy Walker, ten kočárek vypadá, že je velký, ale na ovládání je skvělý.

jipe
8. dub 2023

@majena39 my jsme na výletech plánovali většinou přejezd autem po obědě, aby si odpocinuli, ale syn přestal spát po o ve 2,5 a dcera ve 2. Když měli 3 a půl roku, prošli jsme v pohodě Prachovske skály, starší po svých, mladší v šátku. Takže ja bych zvažovala, kolik celodenních výletu v terénu sjízdném kočárkem uděláte.

majena39
autor
8. dub 2023

@ada22 jo? Tak to ráda slyším. Bala jsem se aby to ten starší využil. Abych pak zas příští léto jen netahala dvojkocar jen proto, že ho mám, a byl by pořád prázdnej 🙈😂
@jipe výletů určitě pár jo a teď nejspíš i nějaké "vycházky" po městě, protože starší zatím vůbec venku neposlouchá a jít s nimi sama, vezt kočárek a do toho zachraňovat staršího aby nevlitl do silnice je docela náročné. Asi jo, asi to bude dobrá investice 🙂

janedv
8. dub 2023

@majena39 necetla jsem vsechny komentare, ale - mam cerstve 4letou a hodne cestujeme. Na podzim jsem golfac odlozila, bylo ji 3,5, ze uz nepotrebuje. A ted na jare jsem se k nemu vratila - na cesty jako kdyz najdes... Na letisti mas prednost, ona se odpo v klidu prospi, odvezu hracky... Jsem v klidu, komentare nikdo nema. A kdyz jsem ted na letisti musela bezet, protoze jedno letadlo melo brutalni zpozdeni a museli jsme chytit navazny spoj, nalozila jsem do kocaru oba, 8lety na kolenou drzel 4letou a ja mastila dlouhymi chodbami 🙂 mame Maclaren techno xt, za me nejlepsi golfky. Takze klidne, 3-4 roky uplne s prehledem.

darkwitch
8. dub 2023

@andelka určitě se dá půjčit nosítko pro velké děti.

veronikav31
8. dub 2023

syn byl naposledy v kočárku ve 2 letech, přišel covid,nemohlo se nikam kromě přírody a tam kočár byl nevhodný a od té doby jej nechtěl, měla jsem ho jen na nákupy,vše zvládal bez něj,do/ze školky pro sestru bezproblémů,když jsem chtěla,aby si do něj sedl,tak by řev,vztekání,vzpouzení se, vzdala jsem to a kočár už se nevyužíval,chodilo se pěšky,nenosila jsem ho,když už nemohl,odpočinuli jsme si a šlo se dál

veronikav31
8. dub 2023

a ve 3 letech jsme pěšky riskli i celé adršpachy a dobrý,holt si po cestě odpočinuli a šlo se zase dál.ale u nás jsou dcera i syn zvyklí chodit pěšky.někdo se vozí v kočáře i jako předškolák-což jsem i viděla.

lennus
8. dub 2023

@majena39 Okolí bych neřešila, to je jak kojení, dudlík, plíny, každý, ať dělá, co uzná za vhodné, nikdo nežije můj život. Děti byly v golfkách do necelých 3, mám pocit, ale máme cyklovozík a budeme se ho zbavovat teď v 5 letech mladší a ještě vyjímečně jsem ho vytáhla, třeba po nemoci nebo na výlet v minulosti i po tom 3. roce.

veronikav31
8. dub 2023

@adelka951 syn(necelých 5 let) měl taky na podzim nechodící sádru na noze a vyřešila jsem to koloběžkou😉 ,máme obyčejnou z decathlonu a já velkou yedoo

bara88
8. dub 2023

@veronikav31 jak si vyřešila sádru koloběžku?

veronikav31
8. dub 2023

@bara88 stál zdravou nohou na koloběžce,druhou-se sádrou měl položenou,držel se koloběžky,já držela řídítka a jeli jsme.noha nezmrzala,měl na ni teplý návlek

bara88
8. dub 2023

@veronikav31 😲 a jak dlouho chudák takto vydržel stát ,?jako to si nějak nedovedu představit, vždyť ho ta zdravá noha musela strašně bolet?

exbordelar
8. dub 2023

Jestli starsi nema jeste ani dva roky, tak neni nad cim rozmyslet, kocar budete potrebovat! I kdyby rok, tak furt bude dennodenne vyuzivanej.

veronikav31
8. dub 2023

@bara88 nestál dlouho,dělali jsme přestávky,bydlíme na okraji města,takže lavičky jsou každou chvilku.noha ho nebolela,byl v pohodě,ba naopak byl rád,že může jet na koloběžce v listopadu,už byla zazimovana.

jana_zofie
9. dub 2023

@andelka nejake vetsi pluskove/ultratoddler/preschool nositko by melo 4,5letaka bez problemu zvladnout. FB skupiny Nosime deti nebo Moderni nosicky. Poradi. Jinak bych se zkusila mrknout na LennyLamb preschool, Kibi Maxi nebo Zumbuccu 3XL, Skaldino XL plus?

jana_zofie
9. dub 2023

Dcera ma 3 a kocarek moc nepouzivam. Jenze u me je to spis tim, ze me strasne rozciluje se s nim tlacit. Rocniho nosim v nositku a druhe nositko mam v batohu, kdyby nahodou, pro dceru. Batoh pak tahnu v ruce, no co uz. Nevyhoda je, kdyz to je na dyl nebo potrebuju vic veci. Pripadnou krosnu bych v ruce netahla. Vetsinou je se mnou v techto pripadech muz a dceru nosi on. Jinak kapituluju a vytahnu dvoukocar. Jinymi slovy - kdybych nepreferovala noseni, kocarek by stale mela (a vlastne ma i tak). A to toho fakt ujde dost. Ale nekdy ma toho i dospely plne kecky, az na to, ze ten se s tim nejak popere. Ale decko prece fakt nutit nebudu.

philipp
Odpověď byla odstraněná
Strana
z3