Inglesina Sofia nebo Roan Emma?

sofia_sofiova
3. pro 2022

Zdravím všechny,
chceme koupit klasický hluboký kočárek a rozhodujeme se s manželem mezi Inglesina Sofia a Roan Emma.
Máte někdo zkušenosti s tím či oním? Popřípadě jaké?
Inglesina se nám zdá celkově na pohled menší, kompaktnější, ale nejsem si třeba jistá u té sportovní části - je dostatečně velká i pro urostlé kojence?
Roan se nám skvěle řídil! Líbí se nám možnost výběru koleček, ale je o dost mohutnější a nacvakávání korby na podvozek je otřesné.
Děkuji za jakékoliv postřehy!

ada22
3. pro 2022

Měla jsem Inglesinu a ovládala se mi celkem špatně. Takže jestli se vám Roan ovládá hezky, tak bych šla do něj. Zkoušeli jste ovládání i naloženého kočárku . Jinak kamarádky vozily ve sportovní sedačce pěkný valibuchy a vešly se. Jen časem přešly na lehčí sportovní kočárky.

sofia_sofiova
autor
3. pro 2022

@ada22 Jako je pravda, že nám Inglesina přišla taková "měkká", odpružená až příliš, nebo nevím, jak to napsat, ale v obchodě zkoušet je něco jiného než denní provoz. Navíc jsme si říkali, že je to možná těm novorozencům příjemné. Nevím.
Časem určitě taky přejdeme na něco praktičtějšího - bydlíme ve městě, skoro každý den mhd, ale na takové to meziobdobí, kdy dítě už sedí, chce mít výhled, ale ještě hodně spí a je rádo houpané. Tak do těch 12 měsíců.
Díky za zkušenost a za názor🙂

klaruskaholubinka
3. pro 2022

Já měla na první dceru roan a na druhou dceru inglesinu. A Teda do inglesiny jsem se zamilovala vzhledově i funkčně. Obě dvě jsou letní a obě dvě byli ve hlubokém kočárku než si sedli a chvíli seděli. Do roka si myslím že ve hlubokém ti dítě stejně nevydrží, pokud bude zvědavě.
Jinak bydlíme na vesnici a oba dva terén zvladali na výbornou.
Měla jsem oba dva jen hluboký kočárek. A po pravdě pokud budete chtít popojizdet někde autem a nemáš kočár tak jakoze mi chodime hodne do lesa, takze teren, tak bych koupila jen hluboký a pak sporťák spis zvlášť. Protože ten sporťák u tehlech kočárku je dost neskladny.

plksv
3. pro 2022

Inglesina Sofia byla moje láska. Jen teda hluboký kočár, sporťák už jsem měla jiný. Nádherně měkká a odpružená, krásně se mi s ní jezdilo. Velká korba, hezká na pohled. A lehoučká konstrukce. Jen jsem přehodila rukojeť a v pohodě zvedla celý kočár do auta kombiku. Já můžu jen doporučit.

nekiaxy
3. pro 2022

@sofia_sofiova inglesina na odpruzenem podvozku nema konkurenci, jako hluboky kocar. Ten podvozek je (na houpavy kocar) lehky, uzasne miminka uspava. Odzkouseno na 3 detech. Zadny jiny kocar nebyl takovy🙂 u sportaku uz to nebylo ono. V roce a ctvrt jsme prechazeli na sportak, ktery byl do auta skladnejsi a zaroven se mi uz pak lip vozil.
Doporucuji inglesinu jako hluboky kocar a pak prejit na sportak. Potreby se zmeni.

eviicka
3. pro 2022

Měla jsem inglesinu otutto na tom jejich ergo bike podvozku (ten má myslím i Sofia). A hluboká korbička super, nemám výhrady. Dobře jsme využili i sporťák. Akorát to chce větší kufr u auta (my měli právě ještě druhý skládací podvozek do města). Na lehčí sporťák jsem přecházela vždy až tak po roce a půl.

majaveja
4. pro 2022

Měla jsem Inglesinu a dodnes na ni vzpomínám 🙂. Do lesního terénu neprekonatelna. A na procházky jsem chodila s kamarádkou, co měla ten Roan, a hlavní rozdíl jsme viděly v tom, že Roan byl výrazně těžší. Poznaly jsme to na "první potlačení", tak jsme pak koukaly na technické parametry a byl to skoro 10 kg rozdíl. Ale třeba už za poslední roky Roan materiál odlehcil. Sportak u Inglesiny jsme ale využívali jen krátce, měl hodně krátkou část pod nozickama (ale zase jsme měli neobvykle dlouhé dítě🙂).

dominikasn
4. pro 2022

@sofia_sofiova neodpovídám úplně na otázku, ale měla jsem jasmine benneta classic a za mě nejlepší kočár. Splňuje co potřebuješ a navic je fakt nádhernej...tak koukni. Kdyby se ti líbil, prodávám po jednom dítěti v barvě copper, tak kdyztak napiš

pavcatko
4. pro 2022

Já měla Firkon Maked Clasic len- koukni,byl naprosto skvělý,krásně odpružený,projel vše( lesní terén, závěje sněhu atd), jezdila jsem s ním 4roky vlakem,autobusem,byla jsem moc spokojená i se sportovní verzí.Byl to top kočárek 🙂

sofia_sofiova
autor
5. pro 2022

@klaruskaholubinka Takže za tebe lepší Inglesina? Neplánovala jsem vozit roční dítě v hlubokým kočáru:D Ale chtěli jsme dokoupit i tu sportovní část a třeba mezi 7. a 12. měsícem vozit v tý sportovní sedačce. Pak samozřejmě pořídit skladnější sporťák.
Autem skoro nejezdíme, takže skladnost naštěstí až tak řešit nemusím;)

sofia_sofiova
autor
5. pro 2022

@plksv A vešlo se ti tam mimi v pohodě i jako větší? Řekněme 7/8 měsíců? Do kdy jsi využila? Děkuju🙂

sofia_sofiova
autor
5. pro 2022

@nekiaxy Jojo, to určitě🙂 Neplánovala jsem tam dítko vozit až do 3 let, ale často od známých slýchám, že je dobrý, když má hluboký kočár tu sportovní nástavbu, že se to ještě třeba 7. a 12. měsíc dost využije a takto malé děti ještě ocení houpání.

sofia_sofiova
autor
5. pro 2022

@eviicka Autem naštěstí moc nejezdíme, tak to řešit nemusím🙂

sofia_sofiova
autor
5. pro 2022

@majaveja Jé, tak to je perfektní srovnání!
První dcerka je jinak taky nadprůměrně dlouhá (manžel má skoro dva metry), takže u druhého dítka s tím raději počítáme už dopředu:D A do hluboké se vám vešlo malé v pohodě? A do té sportovní tedy do kolika měsíců? Předem díky!

aneta15
5. pro 2022

@sofia_sofiova fakt už potřebuju mezi lidi. Kdyz jsem přečetla název diskuse, řekla jsem si, že takhle hrozný jména bych dítěti fakt nedala 🤣🤣🤣🤣

klaruskaholubinka
5. pro 2022

@sofia_sofiova určitě tam byla do března do dubna, v březnu měla 8 měsíců. Ona byla hodně akční, ale já se inglesiny nechtěla vzdát. A hlavně tam měla tepleji než ve sporťáku

galatea_a
5. pro 2022

Měla jsem Roan Emma. Hluboká korba mi vyhovovala, sporťák ne.

plksv
5. pro 2022

Mám letní dítě a vozila ho opravdu do jednoho roku. Kluk měl kšíry, aby mi nevyskočil 🙂. Byl nespavec a v tomhle kočárku spal krásně. Pak jsme přešli do jiného sporťáku.

sofia_sofiova
autor
5. pro 2022

@aneta15 😂 co ty víš, dneska je možný všechno!

veronicka89
5. pro 2022

Oba kocary budes v 8mesicich stejne menit.
Jedine ze bys poze vyjela z domu nezatacela a kocar nikde nezvedala( ani na chodnik )

Neverim ze se s tim kocar jezdi dobre dele nez do 6mesicu ditete...

nekiaxy
5. pro 2022

@veronicka89 kdo nevyzkousel, neuveri😉

veronicka89
5. pro 2022

@nekiaxy me uz vadi ze to musim v obchode zvedat do zatacky...to me nervuje silene 😃

veronicka89
5. pro 2022

@nekiaxy a jak rikam sedici deti v tom vozi malokdo ...

eviicka
5. pro 2022

@veronicka89 jak jsem psala neměla jsem problém minimálně do roku a půl (dve děti, to starší jezdilo ještě dýl) kamarádka podobný typ kočárku měla do dvou let.
Je fakt, že já měla dva podvozky, a v obchoďáku jsou praktičtější ta otočná, venku na ulici ale jasně vítězil tento typ. A jsou lidi co do krámů moc nejezdí.

nekiaxy
5. pro 2022

@veronicka89 ja zase milovala, ze kdyz ridim jednou rukou, tak nikam neuhyba a v klidu muzu vest druhe nebo treti za ruku. A to i z kopce, do kopce. U sportaku s otocnymi koly to tak nefunguje. O terenu ani nemluvim, mam kvuli tomu nechany doma tank Emmaljungu, protoze se vsemi s otocnymi koly se u nas v terenu trapim, i s brachovym Thule😉

sofia_sofiova
autor
5. pro 2022

@nekiaxy Jojo, přesně to je jeden z důvodů, proč chci klasický hluboký. Kromě pohodlí pro miminka, samozřejmě - to je bez debat. Už teď když vezu sporťák za jednu ruku a v druhé vědu malou, není to pro mě ideální. Když jsme to samé zkoušeli s hlubokým, bylo to o poznání lepší. Alespoň takhle na zkoušku, uvidíme v praxi. Bydlíme ve městě, takže krom věcných oprav všeho krpály a větší nerovnosti řešit nemusím. Ale zas je to příjemný bonus, že budeme moct s kočárken vyrazit kamkoliv do přírody nebo na výlet beze strachu, jestli to ten náš snese;)

nekiaxy
5. pro 2022

@sofia_sofiova za mě s Inglesinou nešlápneš vedle. Mně přišla super i do města (až tedy na vzhled, u třetího už byla Magnum za módním zenitem), právě na ty obrubáky a kočičí hlavy a tramvajové ostrůvky:D Inglesina měla oproti větším čtyřkolákům výhodu v tom, že je výrazně lehčí a teochu menší, takže se s ní snáz leze do auta i do městské.

eviicka
5. pro 2022

@nekiaxy přesně, taky jsem mívala v druhé ruce psí vodítko, tříděný odpad... navíc v létě nebyl problém otočit hned kočárek, aby miminku nesvitilo do očí bez nutnosti arerace, stínítek...

barchen
5. pro 2022

@sofia_sofiova Mám Inglesinu Sofia s ergo bike podvozkem a Inglesinu Trilogy jako sporťák. Všechny čtyři díly jsou kompatibilní, takže překládám, jak mi vyhovuje podvozek nebo korby. Mám je 7 let. Hluboká korba je velká, měla jsme v ní dítě až do 16m ale už jsem měla kšíry aby nevylítla. To dcera ještě nechodila a byla delší dítě než průměr. Jako ergo bike podvozek není žádná módní záležitost ale pokud netrváš na tom, aby si k tomu nosila kabelku do ruky...
Ovládaní je jiné u tohoto podvozku, prostě zvedáš na obrubníky nebo schůdky, někomu to nevyhovuje. Já s tím problém nemám, dokonce zvládám ovládat i jednu rukou, i vést ten kočár jednou rukou. Ale mám i ten druhý podvozek trilogy s aretací. To je podvozek do obchoďáku a právě k té kabelce do ruky 🙂
Ve srovnání s Roan mohu říct, že Roan po jednom dítěti děsně vrzal. Měla ho sestřenice a byly jsme spolu na procházkách.

veronicka89
5. pro 2022

@nekiaxy ja ridila vsechny kocarky 1 rukou 😜 bez otocnych kol jsem nemela....ale parkrat jsem je v terenu dala bez otaceni a uz to mi vadilo