icon

Jaký kočárek jste pořídily, proč, a jste spokojené?

odula
2. kvě 2016

Zdravím. Už nějaký týden brousim po netu, hledám kočárek a začíná mi z toho... hrabat. Vůbec netuším jaký a za kolik a proč a kde a jak... No "jak" to bych snad zvládla 😉 A tak bych vas chtěla poprosit o to, zda byste se nepodelily o svoje zkušenosti s výběrem, o rady, důvody výběru toho kterého kočárku. Moc děkuju! 🙂

Strana
z3
odula
autor
2. kvě 2016

moc děkuju všem za příspěvky 🙂 tím jako nechci uzavírat diskusi, naopak, hrňte to sem. 😉 jen že jsem fakt ráda za všechny připomínky a rady!

odula
autor
2. kvě 2016

Ještě jedna otázečka - máte někdo zkušenost s kočárky Carena nebo Graco?

cajomilka
2. kvě 2016

Tak mě to nedá a musím se zastat polských kočárků. Polský prostě podle mě neznamená nutně nekvalitní. Řekla bych, že je to trochu předsudek, asi jako s polskými potravinami. Myslím, že polské hluboké kočárky jsou OK, sporťáky pravda slabší, hrozně velké a nepohodlné, ale to neznamená, že nekvalitní. My jsme si polský kočárek pořídili kvůli velkému košíku na nákupy a odtahala jsem v něm mnohonásobně víc kg, než kolik oficiálně povolují, a vydržel vše, včetně našich dvou dětí. Žádná závada, žádná reklamace za víc než 4 roky, co s ním jezdíme (nepočítám výměnu duše u kola). Vzhled je věc vkusu, mně např. Hartan a Gesslein připadají vyloženě ošklivé...

zarecna
2. kvě 2016

@odula ale pozeraj Inglesina Sofia, lebo oni robia aj krasne retro, ale je to uz moc retro. Sofia je moderna klasika. Ingelsina je inak talianska znacka, nestoji 30 000, u nas bol manzel tvrdo proti polskym kociarom...a spatne ocenujem investiciu do kvality.

happynecka
2. kvě 2016

Já mám Maxi cosi, často cestujeme, hodně s kočárkem chodím do terénu a jsem maximálně spokojená, do hlubokého lůžka se vejdeme ještě teď, v 9.měsících. Za mě je to dobrá volba. 😉

kika_21
2. kvě 2016

Po dvaceti letech a více dětech je pro mne super Chicco, emmaljunga-pokud ji nechci zvedat a jako sporťák Jané-i CAM Cortina byla dobrá-bohužel nám ji ukradli ze sklepa. 😢

cajomilka
2. kvě 2016

@odula Sice v jiném příspěvku hájím polské kočárky, ale kdybych neměla požadavek na velký úložný prostor, volila bych např. Jané Slalom, ten mám taky vyzkoušený. Taky se mi hodně líbí Britax.

lucyp13
2. kvě 2016

@odula juknete na jane crosswalk,je supr,lehce ovladatelny,krasne skladny,korba i sporťák super,jde hezký složit a projede snad vse ;)

kika_21
2. kvě 2016

I já jsem měla-je to už 15 let-dva polské kočárky-u sporťáku malá si stoupala a byla by spadla, ale to je opravdu rok 1998-používaly se kšíry-nebyly tam popruhy na zapnutí dítěte-jinak hluboký neměl chybu-vydržel terén včetně kořenů v lese-kromě dítěte se občas vozily v košíku i kameny na základ domu-do obrovského kopce-dnes bych měla problém tam vylézt i bez kočárku. Jestli se ta kvalita nějak zhoršila, to nemůžu posoudit. 😉

verense
2. kvě 2016

Jo, tyhle stavy při výběru kočárku znám dokonale... Už jsem měla favorita, ale pak jsem se bavila s též těhotnou kolegyní a ta mě poslala katalog něm. firmy Gesslein... a bylo vymalováno. 😀 A nelituju, i když je to poněkud dražší záležitost. Takže máte další značku k přemýšlení. Můj názor je ten, že s jakoukoli německou značkou asi nešlápnete vedle.

mr_falko
2. kvě 2016

@odula to ti bohuzel nereknu, ale co jsem cetla a slysela, tak dobry....oba kocary co znam jsou na vesnici. Ja teda moc terenu okolo domu mit nebudu, takze to nepotrebuju, ale kdyz predni kola zaaretujes, pojede to podle me stejne skvele jako treba Bugaboo

denousek
2. kvě 2016

@odula ja jsem s polakem nikdy problem nemela a jdu do nej zase adamex barleta rainbow polak me nepohorsuje nedala bych za kocarek 30tis je to zbytecny a udela to sluzbu stejnou. . .a taky je to o vkusu jiny jsou moc hranaty a proste se mi to nelibi. 90% kocarku je z polska nevidim v tom zadnou tragedii

lena2012
2. kvě 2016

babydesign lupo comfort

lenbenn
3. kvě 2016

@lucyp13 Musím souhlasit. Po sedmi měsících intenzivního vybírání jsme se rozhodli pro Jane. Muzu jen doporučit! 😊

outeq
3. kvě 2016

Mame Joolz, dlouho hledala, byla rozhodnuta pro Mutsy a pak jsem narazila na Joolz a bylo jasno. Ani po 3 letech nelituju. To co se mnou zazil... Skladam do auta snad 3x za den, jezdim polem, ale i v obchodaku vypada pekne, je snadno ovladatelny.

vanilkacka
3. kvě 2016

@hanica83 Určitě budete spokojeni. Dceři je 16 měsíců a Hartan je stále dobrý partak. Má tam hodně prostoru, i když má fusak. Do košíku se vejde velký nakup. Kočárek patří k těžším, ale má tak dobrou konstrukci, že ty kila ani nejdou cítit.

vanilkacka
3. kvě 2016

@odula ABC design je taky NEMEC jako Hartan jen patří k levnějším.Ma několik kamaradek,kterým odvozil 2 děti a jsou spokojene. Bez reklamace,použity materiál je kvalitní a i 5 let starý kočárek pořád působí moderně.

svobodpetika
3. kvě 2016

měla jsem možnost vyzkoušet si v ruce Tako sportovní korbu s 10kg holčičkou a po této zkušenosti jsem věděla že nikdy 🙂 hrůza obří kočár sám o sobě těžký špatně ovladatelný, neskladný. tak jsem věděla že tohle tedy ne, nakonec po dlouhém hledání jsem se rozhodla raději kvalitnější z bazárku, máme easy walker sky dvojkombinaci hodlám si s ním vystačit bez golfek a tak jsem chtěl aby se tam vešlo i větší dítě 🙂 spoustu kočárků co se mi líbili mi bohužel přišlo že jsou pro panenky 🙂 jsem spokojená je lehký dobře ovladatelný a jednoduše se složí a hodí do auta 🙂

misulinka44
3. kvě 2016

Ja vyberu kocarku obetovala hodne tydnu,mesicu 😀 Potrebovala jsem kocar s velkou,prostornou korbou. Ty kocary,co.se.mi opravdu libily,mely korby male. Nakonec jsem vybrala Tako Monodi a jsem s kocarem opravdu spokojena. Uveze spoutu veci,kos ohromny, korba velikanska. Sportak vyhovujici do 18m syna,ale.on je obrik (92cm) vesel by se i ted,ale protoze tako je tezsi a velky(coz do terénu jedine plus), tak na mestske popojizdeni mame golfky. Ale do terenu vytahnu opet sportak Tako. Kocar projede vsude,perfektne se ovlada jednou rukou,na rovine i jednim prstem. Kazdy,kdo ho vozil,rikal,ze je super. Hlavne maminy drazsich,nepolskych kocaru 🙂 Opravdu jsem rada,ze jsem.nepodlehla nekterym.nazorum,ze poslky kocar je na houby...protoze jsem opravdu hodne spokojena 🙂

soleilll
3. kvě 2016

@odula Pokud chceš něco do terénu a zároveň na dlažbu, asi bych hlasovala pro co největší nafukovací kola, přední otočný s možností aretace. Do terénu jsou lepší 4 pevný kola (vyjedou jen 2 stopy, takže v hlubším terénu, jako je sníh nebo písek ideál), ale zase ve městě se s nimi mnohem hůř manipuluje (při zatáčení nutnost vždy zvedat předek). Drahý značky mají podle mýho názoru strašně malý hluboký korbičky a je podle mě nesmysl dávat za každý blbý doplněk, který má "polák" v základu, několik tisíc. Ale to je věc osobních preferencí 🙂 Taky je potřeba si vybrat, jestli chceš lehký kočárek s konstrukcí z moderních materiálů, který se ti ale dřv poškrábe, nebo "tank" z poctivé oceli, kterej bude těžší, ale vydrží všechno. Za mě klidně novej polák v záruce než stejně drahej jetej němec (stejně vyrobenej v číně) po záruce a s kdoví jakým zacházením předešlého majitele. Ale opět - můj osobní názor. Kdyby mi někdo dal na výběr Joolz (rozhodně bych za něj ty hříšný peníze sama nedala) a můj starej dobrej Firkon, fakt bych nešla do jinýho. 🙂

odula
autor
3. kvě 2016

@misulinka44 no... já mám s polákem jednu zkušenost a to dost hroznou. Je fakt, že to byl docela starší model... bylo to ale fakt hrozný.
Pak jsem z nouze pořídila prastarou emmaljungu za pár stovek, ale to bylo nebe a dudy. I tak starej kvalitní kočárek byl proti polákovi neporovnatelnej. neříkám, že se nedá najít třeba i kvalitní a funkční. Jenže tady není nanštěstí takovej výběr z různých polských značek jako v Čechách, takže je výběr ještě navíc zúženej...
Navíc když tady projíždím bazary, tak kočárky, které mají v popisu "úplně nový", nebo "téměř nepoužitý" jsou výhradně polský výroby... takže to mě taky trochu znejisťuje. Je asi jasný, že kdyby byly vyhovující, tak se člověk "téměř nových" nebo "nových" kočárků nezbavuje. no uvidíme. Budu prostě muset vyjet za humna a pár si jich osahat. ;)

loafeer
3. kvě 2016

někdo tu psal, že nebrat Poláky. Mně to přijde, jakože to kdysi kdosi řekl a od té doby se to s polskýma kočárkama táhne a nikdo vlastně ani neví proč....My měli Roana Maritu a byl to krásný kvalitní kočár, ale na druhé jsme měli x Landra ( oba Poláci ). x Lander bych klidně doporučila, skladný kočár, lehce ovladatelný, zvládne terén, zvládne město, zvládne jízdu na bruslích, v pohodě se s ním leze do MHD....

odula
autor
3. kvě 2016

@soleilll určitě chci 4kolku a přední kola otočný. Pokud možno nafukovací nebo pořádná guma ;) i když naposledy jsem měla sporťák Graco pro sourozence s pidimini kolečkama, a to šlo kupodivu prošoupnout i na pláži v písku.

odula
autor
3. kvě 2016

@vanilkacka jop - ještě tady hodně nabízej hauck a crescent... v tom aby se fakt pes vyznal.... 😖 😲 😠

martsla
3. kvě 2016

Mám joolz a spokojenost.... + baby jogger elite a také spokojenost.... Jogger na brusle super i do terénu na vesnici super.... joolz je srdcovka vzhledem i ovládáním - skládání několikrát každý den do auta...

selwy
3. kvě 2016

@zlatkavlk udělala jsem to přesně takhle taky. 😉

teerulka
3. kvě 2016

Mám polský kočárek a nemůžu si ho vynachválit. Bydlím na vesnici a mám ten na klasickém podvozku - projel úplně vše a je hodně veliký - malá mi v něm stále spinká a to už má 9 měsíců a 10,5 kg. Konkrétně mám Prampol Verona. Vozí už druhé dítě a věřím, že jich ještě pár odvozí a to ho opravdu nešetřím, poměr cena - výkon je skvělý🙂

misulinka44
3. kvě 2016

@odula jasny,treba takovy firkon nebo dorjan oproti memu tako monodi byly des... i nektera taka...ale tento,co mam je fakt super. Nemenila bych ani za nic 🙂

78marcela
3. kvě 2016

@misulinka44 taky mam tako monodi a super, nemuzu si ani v nejmensim stezovat. Na skladani do auta mam maly golfak. Tako se hur sklada do auta, ale to kazda trojkombinace se musi rozdelavat. Jsem s nim spokojena.

denousek
3. kvě 2016

Ja teda pri vyberu myslim na pohodli mimca a aby melo misto coz polaci splnuji nepotrebuju byt za hvezdu s pidi kocarem znackovym za 30tis a pak v 5mes dite cpat do sportaku ze se tam uz nevleze . . .

Strana
z3