icon

Kočárky Bugaboo a Joolz, přijdou mi nízké

vaju
13. dub 2017

Ahoj holky🙂
nikde jsem na internetu(ani na MK) odpověď nenašla, tak pokud již taková diskuze existuje, tak budu ráda když mě navedete, pokud ne, prosím o radu.
S manželem začínáme pracovat na miminku, tak se začínáme zajímat, na kolik nás ty začátky výjdou. Samozřejmě, že víme, že přesnou částku si nepřipravíme, a vždycky může něco nastat, ale je pro nás rozdíl jestli koupíme kočárek okolo 30-40tis. nebo 10tis.🙂
Takže maminky, Vy, které již máte kočárky typu Bugaboo a Joolz(pro nás první volba, všude super recenze) a Vaše výška je nad 170cm a Váš partner má nad 180cm, jak Vám vyhovuje výška těchto kočárků. Příjdou mi nízké. Má to nějaký důvod? Někde jsem četla, že jsou nízké, pro to, že když maminka sedí, tak lépe vidí na dítě, ale tohle je pro nás málo. Tento týden jsem viděla maminku s kočárkem Bugaboo, byla menší než já a vedle kočárku vypadala obrovská.😀 Zajímá mě, jak se Vám miminko vytahuje? Opravdu mi to příjde hrozně nízko.🙂
Určitě se na oba půjdeme kouknout i na živo, třeba vybereme jiný.
Děkuji moc všem, kteří přispějí a třeba i poradí.
Přeji pěkné velikonoční svátky.🌷

Strana
z2
gnozka
13. dub 2017

Ahoj . My mame bugaboo buffalo je vyšší a pevnější nez cameleon. My jsme sice s manželem menší ale kocarek mam od pani která měří 175cm a manžel 2 metry a rikala te by nemenila . Rukojeť jde krasne vytáhnout a i dlouhy chlap s buffalem vypada v pohode 🙂 co se rozpočtu tyče tak záleží jake mate nároky 🙂 myslim ze i s kočárkem nas to do zacatku vyšlo na 70 tis . Ale je v tom opravdu všechno od zásoby pampersek na dva mesice po odsavacku do nosu . Postylka , přebalovak a pod . Přebalovak mame z ikei ten obyc a je super . Lehatko jsme meli z druhe ruky . Nejsem ten typ co musi mít nutné houpatko nuna leaf za 4 tis . Myslim ze tohle miminko nepotrebuje 🙂 to potrebuje hlavne mámu 🙂 hlavne s některými věcmi počkejte az se miminko narodí . Mam kamarádky co začaly kupovat hnízda a šátky a podobne a deti tam pak nechtěly byt . Kazde ditko je jiné a bude mít rádo jiné veci 🙂 to same kosmetika . Ja mela biodermu na zacatku a pak jsme skočili u obyc indulony🙂 a co se týká oblečeni tak pro ty nejmenší si myslim da krasne nakoupit treba tady na konikovi . Tyhle pindici maly nemaji ani šanci to nejak zničit takže je treba rozdíl kdyz koupíte jedno nove body co ma ditko mesic na sebe za 150,- nebo 5 za tu samou cenu z bazarku 🙂 nase holka chodi ve značkovem ale z bazarku a každy peje ódy jak je vždycky za modelku 🙂 my nejsme rodina co finančně strada . Mame barák sve auta ale tak nejak mi projde zbytečne utrácet za tyhle vymoženosti to radsi ty peníze ulozim a utratíme je treba za super výlet a pod . Ale co se tyče kočárku tam jsme ne šetřili protoze se to vyplatí .

vaju
autor
13. dub 2017

@gnozka Jééé moc děkuji.🙂 Úžasná odpověď.🙂
A nevíte, proč se dělají některé ty kočárky tak nízké? Jestli to má nějaký důvod?
Nemáme po kom dědit oblečení a ani další věci. Takže vše se bude kupovat nové nebo různě z bazaru. Kočárek, ale chceme opravdu nový. Plánujeme více dětí, takže pokud investujeme do nějakého kvalitního jako je např. bgb, tak si ho necháme i pro další děti.🙂 Uvidíme jak vše dopadne.😕
Počítám, že v průběhu těhotenství bude asi největší částka ten kočárek a vybavení pokojíčku(momentálně sklad). A příprava našeho bytu pro mimčo.(dodělat věci, které se odsunujou na dobu neurčitou☹).
Ještě jsme to nepočítali. Když jsem četla různé diskuze, tak někde maminky psaly, že je dítě vyšlo na 15 000Kč, ale taky i na 200 000Kč. Vím, že je to o tom, co si zvolíme a částku budeme asi hlavně určovat my, ale je fajn počítat s tím, alespoň trošku dopředu. Bojím se, že koupím kočárek za např. 30 000Kč, a potom budu zklamaná, že je moc nízký, a že budu muset k dítěti klekat a budu mít problém mimčo vytáhnout.☹ Možná řeším zbytečnosti...🙂

arielka222
13. dub 2017

@vaju v první řadě než budeš kupovat kočarek tak se na něj zajeďte podívat do obchodu a vyzkoušej si ho. Já chtěla Stokke ale je na mě hrozně těžký a vysoký. Bugaboo mi vůbec neseděl ptz je opravdu moc nízký a to i na me a to merim 170. Manžel s nim vypadal taky komicky. Takže za mě vede Joolz Day 2 nebo Cybex Priam. Oba úplně super. A na výbavu máme rozpočet cca 70-80.000 a musí se do toho vést kocar který stojí cca. 30000. A kupují teda úplně vše nové ptz nemam po kom dědit 🙂

sivima
13. dub 2017

Ahoj. Máme taky bugaboo buffalo a naprostá spokojenost - moje výška 170 cm, manžel 180 cm. Madlo se dá ještě o dost vysunout, takže si kočárek dokáži představit i pro hodně vysokého člověka. Teď už v něm vozím druhou dceru a pořád je super. Jediné co uvažuji, že si později k němu přikoupím nějaké golfky, takový kočárek do auta, ale zatím to není aktuální. U první dcerky byly počáteční náklady daleko vyšší než třeba u příspěvku výše, ani tu částku psát nebudu, přesně ji stejně nevím, od určité sumy jsem přestala počítat ... ale proč to píšu, bylo to naprosto zbytečné. Souhlasím s příspěvkem nade mnou. Já kupovala vše nové, dost drahé ... sice to teď většinou využiji pro druhou dcerku, ale úplně stejně tak by nám posloužily bazarové věci. Teď už to dost kombinuji bazarové a nové. Hlavně nakoupit jenom základ a pak uvidíš, co vlastně budeš potřebovat. Já měla např. mraky zavinovaček a ani jedna mi v nich spát nechtěla, takže teď už vše nakupuji za pochodu a jen to co opravdu potřebujeme. Koupím třeba jednu věc bazarovou a když se osvědčí, tak třeba dokoupím novou (např. teď jsem tak kupovala spací pytel). Kosmetika: u první dcery jsem používala weledu, teď klorane a docela jí bylo jedno co na ní mažu, druhá se mi už třeba osypala z rybylky, sudocremu a purelanu zatím snese jen weledu, takže každé dítě je jiné a každému vyhovuje něco jiného a tak je to se vším. Za mě nakupovat hlavně s rozmyslem a nenechat se moc ovlivnit baby nákupní horečkou.

vladienka
13. dub 2017

@vaju aj ja som chcela Bugaboo apod. ale su strasne nizke, manzel skusal a musel by byt cely cas zohnuty, nakoniec sme vybrali ovela lacnejsi s tym ze sme boli obaja nadseni, dufam ze bude spokojna aj mala 🙂 a zbytok- na niecom setrim, na niecom nie. Ale urcite komplet vybava aj s nabytkom cez 50.000 🙂

vaju
autor
13. dub 2017

@arielka222 Děkuji🙂🙂🙂
Určitě na něj půjdeme mrknout. Musí nám sedět, hlavně nás musí hned zaujmout, obrázky často vypadají hezky, ale nakonec je to v reálu jiné. Musíme se i zaměřit na velikost. Zda se nám vejde do auta(hlavně by to nejdříve chtělo ty dvě čárky😅). Máme malé auto s malým kufrem(není zas tak malý, ale před tím jsme měli kombíka, a ten měl kufr jak dodávka😀)

outeq
13. dub 2017

Ja 183cm, manzel 185cm, mame Joolz a chvili jsme meli sourozenecky Bugaboo. Kocarky nam vyhovuji, madlo se vytahne vysoko i sirkou, mam ruce pohodlne rovnobezne s telem.

arielka222
13. dub 2017

@vaju přesně to je druhá věc. Ale ten Joolz Day 2 je docela skladný do auta mi přijde 🙂 Cybex má obrovskou korbu..Však se // brzy dočkáš uvidíš 🙂 a co se týče těch peněz tak my na výbavu šetřili dopředu do obálky aby to nebyl pro účet takový šok 🙂

ivis_b
13. dub 2017

Sice tenhle kočárek neuvádíš, ale nelíbil by se ti Britax go next? Taky super kočár se super recenzema a je to kompromis, pokud jde o tu výšku - hluboká korba je na takovém adaptéru, takže je pěkně vysoko, ale sporťák už je bez adaptéru a je tím pádem nízko, což je dobrý - dítě je už těžší a je lepší mít těžiště níž, ať už vzhledem k bezpečnosti (stabilitě), tak vzhledem k ovladatelnosti kočáru. Určitě ale doporučuju kočárek vyzkoušet, to je bez debat 🙂

vaju
autor
13. dub 2017

Moc děkuji holky🙂
včera jsem ukazovala Joolz Day2 manželovi a moc se mu líbí(Nikol Štíbrová jej měla na instagramu😀). Ale uvidíme, vše záleží na penězích a dalších okolnostech.
Již nějakou dobu šetříme na miminko. Teď jsme museli koupit nové auto, má malý kufr, takže musíme přemýšlet i nad rozměrama. Hlavně mám strašně slabé ruky a moc toho neunesu, kočárek budu muset tahat do prvního patra domu, takže i váha bude rozhodovat.

@vladienka A jakou značku jste nakonec vybrali?
@sivima Obávám se, že baby horečka bude problém. Snad to ustojím.😅

gnozka
13. dub 2017

Jak pise
@ivis_b britax taky neni spatny . Ma ho kamarádka . Jinak jeste ja kdyz jsem zjistila ze jsem tehu tak jsem tak od 3 mes zacala postupne kupovat každy mesic neco . A nebyla to
Potom takova pálka 🙂 jinak
Je určite dobre si kočár někde vyzkoušet . Můžeme tady pet ódy na BGB a Vam proste nesedne . Ja chtela taky rozhodne novy a pak se naskytla příležitost ho koupit z druhe ruky jeste v zaruce za 22 tis skoro nepoužívany. BGB se da sehnat v super stavu i z druhe ruky . Dámy co maji BGB vi ze jsou maminky co jsi koupi novy a za dva mesice chtějí jiny BGB jen proto zr vyjde nova limitovaná edice .

isabelafuentes
13. dub 2017

Nám se Bogaboo vůbec nelíbily, konstrukce je hrozně těžká a v ceně kočárku není ani přebalovací taška nebo stříška korbičky. Přišlo nám to moc peněz za nic moc... Navíc pěnová kolečka..
Jinak kočárky pod 15 tisíc podle mě vůbec nestojí za řeč, jsou to šílené hadlafy, rozvrklané, nestabilní, nekvalitní, bála bych se do toho dítě dát. Kočár kupte určitě kvalitní a nešetřete na něm. Líbily se mi třeba Neonato Puro Urban nebo Joolz nebo Mutsy.

sivima
13. dub 2017

@vaju Já jsem s první dcerou taky tahala kočárek do prvního patra, proto právě vyhrálo bugaboo nad již zmiňovaným původně vybraným britaxem, který je ale taky super kočár. Nejdříve jsem to dělala tak, že jsem vzala jen korbu a pak se vrátila pro podvozek, pak jsem si ale zvykla používat do schodů buffalo jako dvojkolku, perfektní věc. S tím kufrem auta těžko říct, ale mě teda i po složení přijde dost velký a to mám kombík mondeo. Chce to hlavně vyzkoušet, poměřit a najít pro vás to nejvhodnější.

fallingstars
13. dub 2017

Bugaboo je nižší než Joolz, a co jsem zkoušela u kamarádky (Buffalo), tak mi přišel i takovej těžší na manipulaci. Potřebuju pro sebe lehký kočar (jsem drobná) a pro přítele vyšší (má 1,9 m), a nakonec jsme koupili Joolz Day 2. Má dobré recenze, rozdíly v prostornosti jsou v několika malo centimetrech (na FB to jedna paní porovnávala, má oba), a když jsem si ho zkoušela naživo, uchvátilo mě, jak lehce se ovládá.
Třeba ze Cybexu je známá zklamaná, kupovala si ho do terénu a úplně nesplnil očekávání...

vaju
autor
13. dub 2017

@ivis_b Četla jsem nějakou diskuzi, kde se nějaký pár rozhodoval jestli Joolz nebo Britax, nakonec si vybrali Britax, kvůli ceně a ještě, že se jim vešel do auta nebo něco takového, tak jsem si ho vygooglila, ale na obrázku mě moc nezaujal, zdá se mi, že ta stříška(ještě se v tom moc nevyznám, tak snad je to správné označení😉) je taková pomuchlaná a tím mi přišel divný, ale! jak jsem psala v příspěvku výše, bohužel fotky a obrázky šíleně zkreslují a v reálu můžou vypadat jinak. Připíšu si jej na seznam možných(ano mám seznam😀je těch značek tolik)🙂
@isabelafuentes Bohužel jsem slyšela i tuto recenzi, za cokoliv navíc se musí připlácet.:( Takže třeba můj vysněný a mě výjde na 50tis.:(toho se bojím:(

vladienka
13. dub 2017

@vaju Baby design dotty.. s tym ze sme netusili nic o znacke, skusali sme vsetky za radom, a tento nam obom plne vyhovoval, ja mam 160 cm, manzel skoro 2 metre, je lahky, dost velky.. este som ppzerala Neonato puro a nazivo ma sklamal taky uzky plytky aj ked dlhy 🙂

kejt29
13. dub 2017

Mam bgb cameleon. Merime 170 a 178cm. Madlo se da vytahnout, to problem neni, ale korba je nizka. Nam to nijak nevadilo, ale pri vetsi vysce muze delat potize. Jestli je to u buffala lepsi nevim, ale priste bych sla radeji do nej. Cam ma predni kola na nas moc mala. Diry v chodniku ci teren je problem...
@isabelafuentes konstrukce ale opravdu neni tezka, cely kocar ma snad 8,5kg. A cameleon 3 uz ma kolecka gumova...

gnozka
13. dub 2017

@isabelafuentes ja ted nevím kde jste koukali ale v ceně kočárku jsou strisky . Taska ne ale upřímně co mam kamarádky kde tašku mely k tomu tak si kazda stejne koupila jinou 🙂 a kolečka peniva nejsou . Jsou gumová a musím říct ze po skoro dvou letech ježdění se abi nehly. Neni na nich videt absolutne žadne opotřebení .

mku
13. dub 2017

Tak ja mam 170cm a manzel 185cm a jdeme do kocarku Britax affinity 2. Nevim co holky porizuji ve vybave za 70-80tisic... ja fakt nesetrim, chci vse nove a kvalitni a mam napocitano ze do 50tisic se vejdu (vc video chuvicky za 6tisic a autosedacky Romer)... kamaradka se vesla dokonce do 44tisic...

kejt29
13. dub 2017

@gnozka penova mely cam 1 a 2, ty jsou naprd, ale u trojky uz to vychytali 😉

mr_falko
13. dub 2017

my jsme teda oba prckove - 165 a 175 cm a mame Joolz. Jinej kocar jsem nechtela a jsem s nim ve vsem smerech naprosto spokojena. Je kupovany pres FB skupinu o Joolz - takze z druhy ruky po jednom diteti a byl jak novej, vetsina lidi se o tyhle kocary proste stara, pokud nepocitam nejakou tu oderku z auta. Stejne tak jako postylku, prebalovak atp jsme proste vzali z bazaru nebo na inzerat. Prebalovak jsem pouzila jednou - slouzi jako skladiste veci, stejne si ji pokazdy beru na postel nebo na sedacku.

je milion veci, na kterych se da usetrit - u nas to teda neni o penezich, ale o prioritach.

zdeni.r
13. dub 2017

Ono to hlavně není jen o tom kočáru, jak se ti líbí.. Navíc spousta holek kouká hlavně na hlubokou korbu ale důležitější je sporťák, ten se používá nejdyl..
Jan vybrala Brio go dneska britax go. A kdybych kupovala kočár znovu zase koupím..
Také jsem ho nosila do patra, dokonce do třetího! Chodím s ním běhat, je krásně odpružení, což třeba Buffalo není vůbec. Tenhle houpe jako ty starý tanky 🙂
Stejně ideální kočár neexistuje, každý má jiné požadavky a hlavně až v provozu zjistíš, co vlastně potřebuješ..

kejt29
13. dub 2017

@zdeni.r to je pravda. Dneska bych uz volila jinak. Prvni kocar jen hluboky, klidne z druhe ruky a hlavne houpaci. A pak zvlast sportak...

gnozka
13. dub 2017

@kejt29 a taaaaak 🙂 ja mam buffa a kamarádka mela donkey tak jsem ani nevěděla ze je delali penovy🙂

gnozka
13. dub 2017

@mku tak treba my v tom meli i pliny na 2 mesice což bylo kolem 3 tis. Bylo tam opravdu vse . Od nábytku pres periny po teploměr .

leneee
13. dub 2017

Mame joolz - a prave vyska byla take dulezita volba kdyz jsme ho kupovali,manzel i ja jsme vysoci a kocarek je pro nas vyskove super-madlo se da nastavit,korba i sportak jsou podle meho oproti jinym kocarkum i docela vysoko,na mimco je hezky videt,(dcera v korbe byla do 10mes a sportak dalsi cca 2roky taky vydrzel),navic je lehce ovladatelny a celkove je to jeden z lehcich kocarku.na prodejne i od kamaradek jsme zkouseli ruzne kocarky,ale tento byl proste nej.urcite ale doporucuji vyzkouset vic typu na zivo.totez s vybavickou-poptat kamaradky co doporuci,co se jim osvedcilo nebo ne.Ja napr.nakoupila zbytecne dudliky,flasky atd a nakonec jsme nepouzili nebot dcera byla dlouho kojena.

absintka19
13. dub 2017

Nez vubec otehotnis, a porodis mas tooooolik casu, ze muzes osahat vsechny kocarky 🙂

kkubikula
13. dub 2017

Mam BGB cama,ted jezdim beeckem.od zacatku jsem byla rozhodnuta pro tuto znacku.jsou to drzaky.muzu menit vzhled a ani s jednim nemam technicky problem.oba dam v pohode do maleho auta.jsem sice mala (165 cm),ale manzel nebo bracha (ten ma dokonce 192 cm)si prodlouzi rukojet.negatvni reakce jsou vetsinou u tech,kteri by nedali za kocar takove penize.

vaju
autor
13. dub 2017
https://www.youtube.com/watch?v=AMuhos1fUpM

Na youtube mají k bgb hezké video(nemám zvuk tak aspoň bez zvuku) a vypadá, že manipulaci, musí zvládnout snad každý.
Pořád se bojím te výšky. Naklánět se až tak šíleně nízko. Nejsem přesvědčena.

Manžel je rozhodnutý pro Joolz Day 2, takže pro náš rozpočet budu počítat s touto cenou. Dokonce už měřil auto a krásně nám tam vejde. Máme daleko rodinu a když je jedeme navštívit tak na celý víkend, tak ať tam dáme i naše věci a naše psí dítě.🐶😀
Děkuji ještě jednou všem za příspěvky. Třeba ještě někomu pomohou v rozhodování. Jakmile budou pro nás kočárky aktuální a třeba i nějaký vybereme dám vědět pro co jsme se rozhodli.🙂🙂Mějte se moc hezky.🙂

mayyas
13. dub 2017

Mam bgb Cameleon 1, bazarovy po 3 dětech, a velká spokojenost. Ja merim 176cm a manžel 196cm a rozhodne si nepripadame nepatricne nebo nepohodlne. Naopak, jsme spokojeni moc - kočár slozim i do mého opravdu pidi autíčka (citroen c1), prijedeme s nim jakýkoliv terén (bydlíme teď na vesnici u lesa, takže polní cesty a lesní cesty s kořeny). Koupili jsme si i terénní- zimni kolečka na výměnu místo malých předních, ale použili jsme je jen parkrat, opravdu projedeme vse. A diky možnosti dokupovat ruzne barevné strisky a doplňky je neskutečne variabilní. Za nas veliká spokojenost.

Strana
z2