Kočárky Tudore vs. Noordi Fjordi II. Jaký na ně máte názor?

kacka_k222
27. únor 2021

Dobrý den, prosím o názor ohledně kočárků Tudore a Noordi Fjordi. Který z nich byste zvolili a proč?
Na kočárek mám následující požadavky:
- i do většího terénu (časté procházky v lese a na polňačkách)
- dlouhá korbička (prcka čekáme na červen, ale ráda bych vozila v korbičce i přes zimu)
- odpružený, středně houpací
- prodloužitelná stříška (větší zastínění v létě a na zimu aby nefoukalo dovnitř)
- fusak na korbičce ideálně rozepinatelný na zip
- raděj s batůžkem (taška na rameno mi nepřijde moc praktická)
- dostatečně vysoko nastavitelné madlo (já měřím 175cm, manžel 190cm)
- sporťák nastavitelný po i proti směru jízdy a polohovatelný až do lehu

sigyn
27. únor 2021

My tedy máme Noordi Sole, ale co tak koukám, tak je s Fjordi dost podobné:
- do terénu zvládá průměrně. Prošla jsem i polní cestou, která nebyla ani trochu rovná a dalo se, ale kočárek je těžký, takže se s ním hůře vyrovnává.
- korbička byla dlouho dostatečně (máme nadprůměrně dlouhé dítko) a nechali jsem ho v korbičce cca do 6 měsíců. Pak jsme dali do sportáku, protože už se přetáčelo na břicho a chtělo vidět - sporták jde úplně do lehu, takže nebyl problém
- odpružený je, spíše lehce houpací
- stříšku lze překlopit úplně dopředu a vytvořit kukaň, má malou sluneční clonu
- Měřím ještě trochu více než vy a manželé jsou stejně vysocí a madlo vyhovuje nám oběma, i tátovi, který měří přes 2 m.
Za mě s Noordi spokojenost, sice je tam pár prvků, které mi přijdou trochu jalové (např. zapínání nánožníku, štelování popruhů je k zlosti. Je však třeba počítat s tím, že kočárek patří do středně těžké kategorie. Určitě není vhodný na pravidelný tahání do větších schodů.

cherie24
28. únor 2021

@kacka_k222 já mám Tudore Ranger a terény zvládá dobře, ale dost to drncá mi přišlo (ne že by to snad dítěti někdy vadilo nebo jí to vzbudilo). Jezdila jsem s ním běžně polňačky vysypané kamením, rozbité cesty i lesem projedu. Chodím s ním i hodně běhat. 🙂 Korbička je teda veliká. Ta byla super na našeho malého/velkého Otesánka. S batůžkama teda nevím jestli se dělají, ale jako jedinou nevýhodu teda vnímám malý prostor pod kočárkem. Tam se toho teda fakt moc nevejde. Ale jinak drží celkem obstojně a to ho fakt nešetříme a neustále nakládáme a převážíme v autě. Taky nejsme žádní prcci a s výškou madla problém nemáme. Jen bych nedoporučila verzi s koženkou. Já měla stříšku z koženky a celá se totálně ošoupala, ale s reklamací nebyl žádný problém a do 2 týdnů mi kočárek přešili, zvolila jsem si i jinou barvu a teď mám po roce a půl nový sporťák i korbičku, takže super 😁

ada22
28. únor 2021

Omlouvám se, že malinko mimo téma, ale na miminko se nejvíc do většího nerovném terénu osvědčil houpací kočárek typu roan Marita, inglesina Magnum, emmaljunga sport. Stačí poridit bazarové a pak koupit kolem roku kvalitní lehký terénní kočárek.

kristyna109
28. únor 2021

Ja mam kocarek Tudore a jsem spokojena. I s kozenkovou strechou. Zadne loupani u nas nebylo a naopak je super na udrzbu. Kocar jsem taky nesetrila - caste skladani do auta, kazdodenni prochazky, protoze dcera prvnich 6 mesicu spala jen v nem😊
Myslim, ze splnuje i pozadavek na stredniho houpani a odpruzeni - da se nastavit.
Je pravda, ze na opravdu velkem terenu jizda nebyla uplne komfortni. Zvlast v hluboke korbe mi prislo, ze tam mimco "poskakuje", ale nemam srovnani s jinym kocarem🤷‍♀️ A ve sportaku uz je dite vetsi, takze kodrcani jsem neresila🙂
Jinak mam 177cm, takze jsem taky nechtela prtavy kocar a nas deda ma 2metry a madlo bylo dostacujici👍

keerka
28. únor 2021

Taky to není úplně odpověď na Tvůj dotaz, ale moje zkušenost je taková, že je lepší mít ,,houpák" do terénu a pak pořídit terénní sporťák zvlášť. My měli bebecar (vydržel u letního dítka až do března) a pak teutonia spirit s3 a oba super.

cherie24
28. únor 2021

@kristyna109 tak na opravdu velký terén podle mě není žádný takový kočárek. To by fakt člověk musel koupit sporťák přímo na tyto účely. Já jsem to i s paní na prodejně řešila a ona říkala, že mají lidi 2 kočárky, protože na převážení a do města je ten terénní velký, nepraktický a těžký a že bych z něho byla nešťastná při běžném užívání. Tak nakonec jsem zvolila ten Tudore a ten sportovní jsme nepořizovali. Dá se toho dost i s tímhle. Nám se ten kočárek neloupal, ale vyloženě se sedřel motiv a vznikaly tam takové bílá vyšísovaná místa. Ale reklamaci nám vyřešili fakt rychle a krásně nám to přešili ☺️

kacka_k222
autor
1. bře 2021

Zdravím, moc děkuji za názory. Taky jsme nejdřív uvažovali, že bychom pořídili zvlášť hluboký a zvlášť sporťák, ale právě z důvodu skladnosti a manipulace pro převážení jsme si říkali, že raděj zvolíme nějaký "univerzálnější". Bohužel tím, jak jsou teď všechny prodejny zavřené, tak nevím, zda vůbec stihneme někam se zajet na ty kočárky podívat, ale právě podle fotek se mi podvozky u Noordi Fjordi a u Turode zdály docela bytelné a že by snad ty naše vymleté polňačky a lesní cesty mohly zvládat.
Mohu se ještě prosím zeptat, kde jste kupovali ty Tudore? Přímo přes babycentrum nebo i přes nějakého distributora např.v Brně? Případně jak probíhala ona reklamace?
Děkuji.

kristyna109
1. bře 2021

@kacka_k222 Ja kupovala primo v Babycentru v Pardubicich.

kacka_k222
autor
1. bře 2021

A ještě bych měla dotaz ohledně prodloužení stříšky u kočárků Tudore? Dá se stříška ještě prodloužit, aby tam v létě miminku nesvítilo a v zimě naopak nefoukalo? To se mi právě libí u Noordi, že je tam ještě jeden štít navíc a miminko je tak opravdu dobře chráněné.

luciousek415
26. led 2023

Já mám kočárek NOORDI FJORDI 2022 a je senzační. V lese i na polňačce zvládá jízdu parádně 🙂 Má spoustu skvělých vychytávek, mám ho sice zatím chvíli ale už je značně otestovaný 😀

kacka_k222
autor
17. led 2024

@luciousek415 Nakonec jsme také Nordi Fjordi pořídili. Hluboká korba je super, hlavně teď v zimním období, ale už jsme jednou reklamovali kvůli kloubu u střišky, nešla nám sklápět. Nicméně se sporťákem se pak člověk opravdu nadře. Nevím jak verze 2022, my měli 2020, ale to skládání a celkově manipulace, když už v kočárku máte víc jak 10kg dítě, tak to byla pěkná makačka, zvlášť v terénu. Nakonec jsme pořídili ještě bazarový Thule, protože opravdu hodně jezdíme lesní cesty a polňačky, a musím říct, že rozdíl 100 a 1, litovala jsem, že jsem nepořídila Thule UG2 už dřív.