Na co si dát pozor při koupi kočárku?
ahojky, chci se zeptat těch zkušenějších, na co si dát pozor při výběru kočárku - co by měl mít a co je zase zbytečné či problémové apod. Děkuju za radu 🙂 je to pro mě španělská vesnice....
@j.a.n.i Máš pravdu - neviděla jsem na vlastní oči všechny typy kočárů dané značky, ale ty, co jsem viděla, stály majlant a byly použitelné tak na výlet do obchodního centra, plus do předražené hluboké korby designu nákupního košíku se vejde dítě max do 4 měsíců... Za mě prostě nehoráznej poměr cena:výkon. 🙂
@soleilll to může opravdu říct jen někdo kdo o nich nic neví. Pokud si dobře pamatuji tak hluboké korbicky od Bugaboo mají skoro stejné rozměry jako třeba Camarelo. Co se týče ceny fakt jsem narazila jen asi na jednu maminku, která si víc pochvalovala kočárek za 12tis než kočárek za 20tis. Ono totiž u kočárku platí že čím vyšší cena tím lepší ovladatelnost a komfort. Vyjma X landeru který je opravdu predrazeny polsky tank. Vystřídala jsem 7 kočárku a další 4 řídila tak můžu tak trochu soudit. Opravdu se mi nejlépe řídil a velmi překvapil co se jízdy týče Concord Neo Carbon Limited Edition, na druhem místě je Concord Wanderer spolu s Baby jogger City Lité (25tis a 7tis-golfky) naopak nejhorší Takko a ABC design Viper 4S. Pak také Britax B motion 4 byl velkým zklamáním. Třeba takové golfky Moon Kiss se řídí hůř než můj 13kg terénní Concord. Myslím že zlatý střed co se týče penize-kvalita-ovladatelnost je CAM Cortina, Jane Crosswalk a Epic.
@tyo Promiň. Zapomněla jsem odpovědět Tobě. Tak znovu Gesslein F6. Taky jsem velmi ocenila rukávník. Než přišel originál,koupili jsme nějaký jiný a šíleně v tom zábly ruce. V originálu ...to byla jiná káva. Nemuseli jsme teda tunit,mohli jsme si koupit už sestavený z továrny,byl by mnohem levnější.
Taky máme koženou rukojeť,ta taky nebyla nutná.🙂
@kachnicky ahoj, nám nešlo o širší, ale delší....a to valco má kamarádka a pro nás na nic, ale je fajn, akorát mi přijde dost drahé na golfky...pak ty kolečka moc vábně nevypdají když jsou půl roku nebo rok ježděná tak bych volila nafukovačky a za cenu valco s nafukovačkami seženu parádní bazarový udržovaný gesslein F3...a to je setsakra rozdíl v terénu 🙂
@eliskaxox tyjo nás britax také velmi zklamal...pro těžší dítě špatně ovladatelný (extrémně těžký při nájezdech na obrubník)... 🙂
A měl tu někdo Teutonii Elegance? Jaké zkušenosti máte?
Po zkušenosti bych už tolik neřešila korbu, ale sporťák. A hlavně, každý má jiné nároky. Já měla první Zappy Pia Tutis. Bezkonkurenční korba, fakt super kočárek = neměnila bych. Sporťák mi nevyhovoval, byl brzy malý. Vyměnila jsem ho za Britax B-milion 4+ a jsem nadmíru spokojená. Přitom ti spoustu lidí řekne, že je špatný. Takže se řiď svými pocity a požadavky. Doporučení je fajn, ale každému vyhovuje něco jiného....
@j.a.n.i Tak Pět perego je fakt těžký 😁 ale jinak souhlasim, tříkolky jsou lépe ovladatelné, mnohdy do terénu 100x lepší než 4kolky, také ten mýtus ze jsou nestabilní je hloupost. Ale pozor pouze pokud se bavime o kvalitních 3kolkach typu Baby jogger, Peg perego , CAM Cortina, Bugaboo Runner nebo TFK

@galatea_a ja mužů doporučit Concord Wanderer, korbicku bych neresila, čím bude mimco větší tím lehceji oblečené bude a vejde se, navíc já jsem zastánce toho, ze v létě je lepší vozit děti ve sportaku v leže, než v korbicce. Ta je prostě jako trouba za to do sportaku aspoň trochu foukne. Wanderer nyní Camino ma všechny 4 kola odpružená a to pořádně, žádný 2 pidi pružiny na zadních kolech. Navíc sportak je dost velký a prostorný i pro 3lete dítě.