Otočná přední kola u kočárků, ano či ne?

stepula90
6. zář 2015

Dobrý den, zajímalo by mě, jaký máte názor a zkušenosti s otočnými předními koly u kočárků? Je to praktické nebo se hodně porouchávají? Od okolí slyším na tyto kolečka spíše negativní názory, že se hodně zasekávají atd. Díky všem za názor

blahova_andrea
6. zář 2015

za mě jedině ano. pevná čtyři kola bych nechtěla za nic na světě. s otočnými se kočárek snadněji řídí a pokud má pak člověk i další dítě nebo třeba psa, prostě řídí jednou rukou, tak je to o hodně pohodlnější 😉 já neměla s otočnými koly jediný problém. pokud jsem jela do těžšího terénu, tak jsem si je zaretovala. co jsem měla v ruce kočárky s pevnými koly, tak to byly takové těžké robustní tanky, nic pro mě. mám raději lehčí kočárky. často jsem s dětmi sama cestovala vlakem, skládala do auta apod. kočárek bych nevybírala prioritně podle kol 😉 záleží kde a jakým životním stylem žijete!

vrabcak0007
6. zář 2015

nedám na kolečka s aretací dopustit...moje sestra a mamka by asi nesouhlasily, ale je to tím, že dosud jezdily pouze s kočárky, které aretaci vepředu neměly....já ano...a teď mám po sestřiných dcerách k dispozici takový starší golfáč, který tato kolečka nemá a dost často je to na palici 🙂 ano - i kolečka s aretací mají některá proti - občas když s nimi potřebuješ změnit směr a výšku a jsou zrovna příčné poloze, tak s tím chvilku bojuješ, ale těchhle situací je jak šafránu...naopak i těžký kočárek se s nimi velice lehce ovládá..do terénu je to skvělé...a většinou pokud máš aretaci, tak je možnost ty kolečka zablokovat v klasické poloze, takže pokud jdeš někam, kde víš, že bude lepší, když budou zablokovaná (třeba při větší rychlost - sportování - ježdění na inlajnech s kočárkecm apod.), tak je zablokješ a pak zase odblokuješ 🙂

patrusa
6. zář 2015

urcite otocna, ale dostatecne velka, pokud budou ve predu pidi kolecka,tak pak se to zasekne v kazde dire.

elen222
6. zář 2015

Souhlasím s předešlými názory, absolutní spokojenost s otáčivými kolečky vepředu kočárku. Lehce se veze a cesty nejsou nikdy rovné, takže si zatáčíš podle potřeby zcela lehce, jednou rukou. Kdežto u kočárku s neotáčivými předními kolečky musíš při každé jen trochu malé změně směru neustále "zvedat" celý předek kočárku. Když moje mamka zkusila jezdit s našim kočárkem ještě než se nám narodilo mimi, tak byla úplně uchvácená, jak to jde lehce, že když jsme byli my s bráchou malí, tak tohle nebylo.

jbzirafa
6. zář 2015

mám s otočnými kolečky doboru zkušenost (mám relativně velká, nafukovací), bez problémů se vyhnu překážkám (v terénu, na nerovnostech), otočím na místě (v obchodě), případně na rovině manévruji jednou rukou. když je potřeba (např. jezdí babičky zvyklé na klasická kola) tak se kolečka zaaretují, se zasekáváním zatím problém nebyl. jako nevýhodu spatřuji menší odpružení (nehoupou) jinak nic, za mne doporučuji

sikulik
6. zář 2015

s otočnými kolečky jsem velmi spokojená, mám ty nafukovací. Nikdy jsme s nimi neměli žádný problém, když je potřeba, dají se zaaretovat, aby jely pouze rovně, to jsme ale využívali pouze při cestě těžším terénem jako např. když jsme šli hřebenovku v Krkonoších, nebo do lesa

jenny.kay
6. zář 2015

Rozhodně otočná. Měla jsem je u všech kočárů a neměnila bych. Naprosto netuším, jak bych se otáčela, nebo manévrovala např. s dlouhým sourozeneckým kočárem bez otočných koleček. Kočárek s pevnými kolečky jsem "řídila" párkrát a je to za trest. Člověk se mnohem víc nadře, pořád kočárek nadzdvihává na zadní, aby zatočil, či manipuloval. Otočná stejně můžeš v případě potřeby zaaretovat - popravdě jsem to nedělala ani ve větším terénu či v zimě.

pavcza
6. zář 2015

Já jsem rozhodně za otočná. Nemám s nima jedinou negativní zkušenost, měla jsem několik kočárku a nedokážu si představit tahat kočár s pevnejma kolama, kdy se jednou rukou na místě neotočim, ale musela bych kočár oběma rukama nadzvedávat. Většinou potřebuju druhou ruku na psa či starší dítko. Měla jsem i přední malá a plastová a taky bez problémů i v zimě i v terénu, aretaci jsem využila minimálně.

alkena
6. zář 2015

Za mě jednoznačně otočná s možností aretace. Máme velká nafukovací, kočár se ovládá snadno i jednou rukou, dokážu ho otočit v podstatě na místě. Zároveň ve špatném terénu se dají zamknout a jede se dál.

svetlus_pepca
6. zář 2015

Za mě teda otočná kolečka ne. Měla jsem tu možnost takový kočárek vyzkoušet a během půlhodiny chůze jen po městě (nedovedu si představit ty naše procházky terénem) jsem měla jasno, že takový ne. Vybrali jsme bez otočných koleček a jsme naprosto spokojeni (už víc jak rok🙂)!

smisekivuska
6. zář 2015

Než jsem vybírala kočárek, měla jsem možnost vyzkoušet kočárek od ségry a to jsem řekla, že teda s otočnýma fakt ne. Takže jsme měli s pevnýma kolama. Pak jsme pořídili sporťák trojkolku a já si to nemůžu vynachválit. Otočné kolečko je prostě nej. Jako asi záleží, jaký kočárek se pořídí. S některým to půjde dobře, s některým až tak ne. Ale za mě, určitě bych šla do otočného - šak když je potřeba, je tam aretace 🙂

hojda
6. zář 2015

Otočná se dají zaaretovat, když je špatný terén, kdo je zvyklý na pevná, tak mu většinou nevyhovují, jde o to, na co si zvykneš. Za mě je s otočnými lepší manipulace s kočárekem, zvládneš to jednou rukou a druhou můžeš držet starší dítě. Pevná kola se mi osvědčila zase v zímě do velkého sněhu.

andelka
6. zář 2015

Vyhovoval mi houpací kočárek s pevnými nafukovacími koly jako hluboký pro mimi do 10 měs. A pak sportak s otočnými koly,v něm už většinou nespal.

hansed
6. zář 2015

Měla jsem pevná kola i otočná. Kočár s pevnými koly si relativně dobře poradil se sněhem, ale stejně dobře, možná líp jsem projela s kočárek s otočnými koly, které jsem zaaretovala... Otočná kola jsou lepší i do města, kde můžeš kočár vést jednou rukou a v klidu se vyhneš, kecajícím důchodkyním, psovi, dětem, kandelábru apod. 😉

scruffy
6. zář 2015

Hluboký kočárek jsem měla s pevnými kolečky, ale po půl roce jsme přešli na sporťák s otočnými a nemůžu si to vynachválit, za pár dní jsem si na to zvykla a je to bezva, kočárek mám lehoučký, takže s těmito kolečky zatáčí sám, jak už bylo uvedeno výše, nedovedu už si jízdu jinak představit, když je potřeba, do terénu nebo když to někomu nevyhovuje, dají se zaaretovat.

pecora
6. zář 2015

Ja mam oba. Jeden ma nafukovaci otocna kola s aretaci a jeden pevna, bezdusova. Hodne zalezi kde budes nejvic jezdit. Ja pouzivam daleko vic ten s pevnymi. Ten s otocnymi si beru jen do obchodu, jinak nikam. Ten s pevnymi je vice odpruzeny, houpe a celkove se v nem malemu libi vic. Jeste pro upresneni jedna se jak o korbicku tak sportak. Golfac zatim nemam.

elib
6. zář 2015

Mám hluboký kočárek s pevnými, nafukovacími koly, je odpružený a jsem maximálně spokojená. Dobře se s ním manipuluje i jednou rukou. Zkoušela jsem kočárky s otočnými koly u kamarádek a nevyhovovalo mi to.
Myslím, že i hodně záleží na typu kočárku, kde člověk bydlí a kde ho převážně bude používat. Já bydlím v podhůří, na vesnici, jezdíme po polňačkách, v lese, po rozbitých cestách a je to paráda.

dokument
6. zář 2015

ja mela oba typy, otocna nenafukovaci, s aretaci - nevyuzila jsem vubec, protoze pak se s tim v podstate neda jezdit. A nafukovaci neotocna. S otocnymi se dobre otocis v mhd a malych prostorech, nafukovaci jsou pohodlnejsi, ty jsem mela na houpacim odpruzenem kocarku, dvojkombinaci a nemenila bych. Roan Marita, je velky, ale hlavne je to vyhodne pro dite, lepsi kocar jsem proste nevidela. Je akorat malo skladny, ale ja ho neskladala. Takze mi to bylo fuk. Pokud bych mela vyber bud, a nebo, tak volim jednoznacne neotocna, ale nafukovaci kola. Ze se neotaci, je celkem detail, dulezita je jizda.
Ta otocna, v mem pripade tvrda nenafukovaci kolecka, jsou nestabilni,kdyz najizdim v nerovnem terenu na nejaky schodek,ujizdi. Ujizdi i v mhd v zatackach 😀

misadan
6. zář 2015

Máme koupeny bez otscecich..ale ma je lehce naklápěcí s aretaci nohou vedle brzdy. .všechny stejně velký .... Jaký bude...ukáže čas☺

betelgeuzz
6. zář 2015

Měla jsem trojkombinaci s otočnými nafukovacími koly a naprosto mi to vyhovovalo. S kočárkem jsem se otočila na místě jednou rukou. Pokud má člověk druhé dítě, tak je to výhoda, že se dá kočár ovládat jednou rukou. U tchýně jsme měli nějaký starý bez otočných kol a nedokážu si představit s tím jezdit trvale. Ale každýmu vyhovuje něco jinýho, chce to vyzkoušet.

jitavrtule
6. zář 2015

otočná kola jsou super na hladký rovný chodníky a do krámu, kde člověk potřebuje manévrovat v úzkém prostoru. na ven do terénu, na jakkoliv nerovný chodník (což jsou skoro všechny), na sjíždění a vyjíždění obrubníků, schodů, nastupování do tramvaje, metra nebo na eskalátory jsou mnohem lepší neotočná kola, panč pokud má člověk otočná a zapomene si je zaaretovat, má slušnou šanci, že si dítě někde vyklopí 😝
my máme oboje - tj. malá otočná kola s aretací v základní výbavě a dokoupenou výměnnou pevnou nápravu s velkými koly do terénu. s malýma chodím fakt akorát na nákup nebo občas do města ( a neustále zaaretovávám), jinak jezdím s velkýma.

olusenka
7. zář 2015

kočárek jedině s otočnými koly, ostatně jdou zaaretovat, a pak jezdit jako s normálními. Na manipulaci kdekoliv a hlavně v krámě v uličkách je to zlatá věc. problém byl jen u kočárku Tako , tam přední kolečka zlobila, vrklala se, pak jsme měli Easywalker, ten byl úplně super, a teď máme trojkolku Britax, taky bez problému. Zaaretovaná kola používám naprosto minimálně, spíš vůbec. A jezdím i v terénu, všude.

babanci
19. pro 2015

Neumím si už představit kočár bez nich. Krásně se s ním jezdì,můžeme aretovat,ale nikdy jsme to ještě neudělali.

terka_85
19. pro 2015

Přesně jak píše babanci. Taky si neumím představit kočár bez otočných kol.

strawberr
19. pro 2015

Rozhodně ano, zaaretovat se dá vždycky. A není nutno kočár nadzvedávat, aby se odbočilo 🙂 . Aretace je super při nastupování do nízkopodlažní mhd/vlaku 🙂 . A hlavně u tříkolky se to vyplatí 🙂 (párkrát se mi stalo, že se mi 4 i 3-kolka se mi hnula do strany, ale aretace vyřeší všechno 🙂 - rozhodně bych kvůli tomu nekoupila kočár s koly napevno 🙂 )

kamino
19. pro 2015

Urcite otocna... mela jsem s vetsimi nafukovacimi, projel vse, i na houbach jsme byli, kostky na silnici zvladal v pohode, tramvajove pruhy.. vyzkousela jsem od kamaradky na prochazce bez otocnych a behem 10 minut jsem ho vracela a utvrdila.jsem se, ze toto ne 😃 a kamaradka odpurce otocnych mela do 14 dnu novy 😃😃

zlatkavlk
19. pro 2015

Mám tříkolku a od začátku jezdíme bez aretace, je to paráda, přesně jak tu holky píšou - otočíš se jednou rukou na minimálním prostoru. Jen teď se mi stalo, že jsem si kolo asi při vykládání konstrukce z kufru auta omylem zaaretovala a nešlo mi odaretovat, resp.pořád se mi při jízdě zacvakávalo a než jsem přišla na to, jak odaretovat, byla jsem z toho šílená, přišlo mi, že kočár se absolutně nedá ovládat, takže za mě určitě ano 🙂

jemi
19. pro 2015

Otočná, mám 2 kočárky s otočnými koly a v pohodě a babička má jeden takový zahradní, který nemá otočná a je to děs.

lajla
19. pro 2015

Ano

formelina
19. pro 2015

Ano, hodně to lehčí ä do terénu se zamknou a je to 🙂