icon

Polské kočárky - trojkombinace, jaký koupíte?

roseinka
5. lis 2014

Ahojky všem. 🙂
Budoucí maminky, jaký budete kupovat kočárek, jde-li o trojkombinaci? A stávající maminky, jaký byste doporučily?
Představuji si kočárek (trojkombinaci) do 12 tis. Ať jsem hledala všude možně, tak do této částky snad neexistují jiné kočárky než polské. Tak když už polské, tak jaké jsou nejkvalitnější? U kterých jste spokojení s hlubokou korbičkou i s tou sportovní? Chci 4 kolečka, ne 3.
Strašně se mi líbí kočárek Camarelo Art, ale nemůžu o něm najít žádné recenze. Máte ho někdo? A myslíte, že je rozdíl v kvalitě u polského kočárku, když stojí jedna značka 8500 tis. a druhá 11500 tis.?
A ještě jeden hloupý dotaz. Opravdu je vůbec k něčemu sportovní kočárek? Je tu někdo, kdo z hluboké korbičky přešel rovnou na golfku? Přemýšlím, zda se vůbec vyplatí kupovat trojkombinaci. Navíc chci počítat s tím, že ho použiji i na další děti. 🙂
Předem všem děkuji za příspěvky. 🙂

Strana
z3
kalipso
5. lis 2014

@roseinka mám Baby design Lupo a jsem s ním spokojená, nic nevrže a celkově je celkem dobře udělaný. Koupila bych ho znovu. 😉 A jen pro info, je to můj druhý kočár, předtím jsem měla Jané a Lupo je teda o třídu lepší co se pohodlí dítěte i jízdních vlastností týče.

milada2
5. lis 2014

@roseinka Ahoj, ja mela Firkon Verano Long a byla jsem naprosto spokojena. Sportak jsem vyuzila ohromne, naopak golfky jsem vubec neporizovala

agne
5. lis 2014

Z levnějších doporučuji Dorjana 😀 . Být tebou neberu trojkombinaci, ale dvojkombinaci (bez autosedačky). Na tom rozpočtu jsme taky začínali, ale nakonec jsme jej o mnoho více přelezli a nelituji. Ono záleží na tom jak často budeš kočár využívat a zda budeš dokupovat doplňky (taška, nánožník, clona, rukávník, atd.) nebo jsou v ceně. Co od něj očekáváš (odvožení dvou dětí), atd. A mimochodem kvalitní kočárek můžeš dál prodat... Znám holky, které kupovali jiný a toho co měli se zbavovali ještě v šestinedělí... A pro malé miminko rozhodně golfky nejsou nejvhodnější... Dá se ušetřit na všem ostatním ve výbavičce... 😉

superkousky
5. lis 2014

Měla jsem kočárek Maxim a byla jsem s ním moc spokojená.
Koupila jsem ho přímo v Polsku,za poloviční cenu než se prodává tady.
Po příjezdu z porodnice jsem používala převážně autosedačku a pak na podzim a zimu hlubokou verzi.
Pak jsem ho prodala,bo sedačková verze se mi nelíbila a koupila si sportovní kočárek Pierre Cardin.
Ten bohužel nevydržel,bo jsem mu opravdu dávala zabrat.
Nyní mám X-Lander a jsem též moc spokojená.
Malej ho sice už nepotřebuje,ale chodím 2x denně bruslit,tak proto.

pouzarovaj
5. lis 2014

@glimmer Také máme Adamex, zatím půl roku a jsem maximálně spokojená. Ještě se vejdeme do hlubokého kočárku i s fusakem , ale vidím to tak na měsíc. A kočárek je lehký, výborně skladný.

duniela
5. lis 2014

Mam polsky Maked Lucky, je z.druhe ruky, uz v nem jedno miminko jezdilo a jsem s nim velice spokojena. Vyborne se ovlada, zvlada kocici hlavy i prirodu, kolecka se dai zaaretovat atd. Taky se mi libi,ze neni moc nizko posazena korba, nekdy mi prijde,ze ji mam maminky u kolen a kdo se k tomu ma ohybat. A korba je dost velka. Takze ja jsem spokojena. Doporucuju 🙂

lostakova
5. lis 2014

@roseinka Ahoj, jsem hrdou majitelkou Camarelo Granada (viz moje album). Je podobný Artu. Jsem max. spokojená, je krásný, lehký, velký. Pořizovací cena trojkombinace byla 12tis. V 6. měsíci mám malou pořád v hluboké korbě a počítám, že tak další dva měsíce tam bude (a to mám mimčo o dost větší oproti vrstevníkům), takže ke sporťáku ti zatím moc recenzí nedám.
Co se týká tvého dotazu, jestli není lepší pořídit rovnou golfky, tak podle mě ne. Já budu mít sporťák v zimě, takže se s ním líp pojede ve sněhu a malá v něm bude mít větší teplo než v golfkách. Navíc gofky nedáš do lehu.
Co bych nejspíš příště nekupovala by byla autosedačka ke kočárku, místo ní bych vybrala kvalitnější s adaptéry na kočárek.

sim007
5. lis 2014

Taky hledame a zatim u nas vede Maked a Camarelo

eliskaxox
6. lis 2014

@roseinka Já ti teda řeknu že za mě 100% lepší kvalitní bazarový než nový polský. Mám použitý Concord wanderer a není to na něm absolutně znát že už by se v něm mimčo vozilo. Navíc kvalitní kočárek poznáš v budoucnu podle jízdních vlastností a jak se ovládá. Bohužel na krámě většinou nemají na půjčení miminko :D a prázdné jedou všechny kočárky prakticky stejně. Měla jsem krátce v ruce i Tako a Camarelo a musím říct že už jen rozjet ty kočárky byla oproti mému fuška. A to je Camarelo papírově lehčí. Navíc třeba u Concordu je extra veliký sporták takže mimi ti z něj fakt nevyroste. Vyberte si s manželem kočárek a pak si na fcb najdi skupinku zaměřující se na ty kočárky ( např. Kočárky Concord) tam se přidej. Zaprvé tam ženský koikrát fakt prodávají prakticky nové kočárky a za druhé tam seženeš kupu informací na co si třeba dát pozor

paracka
6. lis 2014

@zmrz_lina k tomu vrzani, ted sem potkala maminku a mela kocarek joolz a ten teda vrzal. Nas tako jumper naprosto bez vrzani

zmrz_lina
6. lis 2014

@eliskaxox my jsme kočárky zkoušeli v krámě tak, že jsme do nich naskládali věci a krabice, aby byl kočár zatížen asi jako kdyby v něm bylo 3-4kg dítě. A pak se teprve vidělo, jak se který kočárek ovládá... 🙂
@paracka - s joolz zkušenosti nemám a ani se mi moc nelíbí, ale zrovna u zn. TAKO co jsem tak viděla je asi 1 z 10 nevrzajících a neskřípajících

vera_vila
6. lis 2014

@roseinka Já na polské kočáry nedám dopustit... Mám polské všechny 3 - trojkombinaci Tako ještě po prvním synovi (tomu je teď 10), sice už jsme místo asi 2 nýtů dávali šrouby, ale pořád drží, nevrže, nemá vyklechtaná kolečka, pořád skvěle slouží... Pak máme polský sporťák, kupovaný letos na jaře k rodičům pro mladšího syna, taky super... A golfky do auta jsou taky polské... A akorát začalo vrzat kolečko, tak jsme ho promázli silikonem a je po vrzání... A pro miminko k našim teď máme taky půjčený polský kočár - Tako... Někdo na ty kočáry nadává, ale když jsem slyšela, jaké problémy měla kamarádka s Gesleinem, a že to má být kvalita a kolik na tom měla reklamací, tak jsem za polský kočár vděčná, protože ani na jednom jsem zatím žádnou reklamaci řešit nikdy nemusela... A mamka je prodávali v práci a říkala, že za ty roky, co tam dělá, tak měli na ty kočáry snad 2 reklamace...
Jinak záleží, jak moc chceš pohodlí dítěte... Pokud nehodláš hodně cestovat, tak je lepší dát sportovní korbu než používat golfáč... Já mám golfáč fakt jen do auta do města, abych nemusela tahat velký, ale bydlíme na dědině, u našich máme normálně koupený sporťák, líp se ovládá, líp se drží i naší mamce, která má ruku po operaci, golfáč jí nevyhovoval... I prostorově je ta sportovní korba většinou pohodlnější, širší, než golfáč... Navíc oproti golfáči můžeš sportovní korbu použít i na zimu pro větší dítko... Golfáčem v případeném sněhu těžko projedeš, zatímco větší kolečka kočáru projedou dalekou snáz...

eileenk
18. lis 2014

@roseinka Ahoj, promiň že se připojuji do diskuze i když mimo téma, ale právě řeším úplně stejný problém - nevím absolutně co vybrat, trojkolku nechci a taky polský moc nechci, i když to není největší podmínka, líbí se mi třeba X Landery a ty jsou taky asi polské. Chtěla bych trojkombinaci kvalitní kočár, který stojí nový třeba přes 20tisíc a snažím se najít jetý v inzerátech, nejlépe po 1 dítěti. S manželem se navíc vůbec neshodneme, tomu připadá že všechny kočáry bez výjimky jsou neúměrně předražené, souhlasí se mnou že koupíme použitý, ale představoval by si do 2tis. 😒 To já vybírám v relaci 5-7tis, což mi přijde adekvátní, když to nové stálo přes 20.... Dřív bych nikdy neřekla, že sehnat kočár bude takový boj!

roseinka
autor
18. lis 2014

@eileenk Je to strašný boj. Já vybrala na netu dva favority, manžel je totálně zkritizoval. 😀 Tak jsme se dohodli, že zajedeme do Plzně a koupíme nějaký v kamenném obchodě. Prostě ten, co se nám bude líbit a bude se nám zdát kvalitní. Na mobilu když tak rychle projedu recenze... Takže jsem zvědavá, co vlastně vybereme. 🙂 Co jsem hledala v inzerátech, tak jsem nic nenašla. A když našla, tak je to někdo z druhýho konce republiky a když už použitý kočárek, tak bych ho ráda omrkla. Je to fakt nejtěžší výběr ze všech miminkovských věcí.

lostakova
18. lis 2014

@eileenk No, upřímně, zkus si to vzít obráceně. Představ si situaci, že si koupíš věc za 20 tisíc a po 3 letech ji budeš prodávat. Za kolik bys ji prodala?
@roseinka A co manžel kritizoval?

eileenk
18. lis 2014

@lostakova ...no vždyť říkám, že vybírám cenovou relaci 5-7tis. 🙂 , jenom ten můj chlap pořád nechápe, co na tom tolik stojí. Když dá někdo za kočár 20tis. a údajně po 3 letech a jednom dítěti ho prodáva za 2-3tis., tak musí být podle mého něco špatně, to je podezřelé - buť je totálně zničený, nebo to není po 3 letech a 1 dítěti...
@roseinka No my jsme to rozsekli zatím tak, že počkáme až budeme vědět co čekáme (snad se mimi nebude před námi schovávat) a pak si ho zaplatím sama, takže nebude tu cenu tolik řešit...
Jinak znám v našem městě 3 holky, které mají nebo budou mít kočárek Camarelo Malaga (polský), 2 už v něm mimčo vozí (jedna cca 7 měsíců a druhá 3) a neslyšela jsem na něj zatím žádné stížnosti (ani na autosedačku/vajíčko), jenže obě zatím mají jen hlubokou korbu, takže se sporťákem zatím žádné zkušenosti.

yahoodka84
18. lis 2014

Ja loni kupovala Depemo Alpiron, neni spatny, ma mnoho vychytavek, ktere drahe kocarky nemaji, ale kdybych si mohla vybrat znovu, koupim radsi kvalitni bazarovy kocarek, napr Jane, nebo Peg perego ;)

roseinka
autor
18. lis 2014

@lostakova Vzhled a že nepotřebujeme trojkombinaci údajně. 😀 Líbí se mu styl kočárků v jakých jezdil ještě on 😀 No, konkrétně u těch dvou se mu nelíbilo, že měly zaoblený spodek korbičky. A co se týče té kombinace, tak jeho mamka přece vozila v jednom kočárku, tak proč by jich někdo potřeboval víc. Tak jsem mu řekla, že do toho mi kecat nebude, protože s tím stejně budu jezdit hlavně já. Ale souhlasila jsem s tím, že ho vybereme v kamenné prodejně. 🙂

lostakova
18. lis 2014

@roseinka Mně se ten kulatý vzhled líbí, evokujeme to, nevím proč, pocit bezpečí a naopak se mi nelíbí ty hranaté 😀 Jako že byste měli jen hlubokou korbu, jo? Tak na tohle si názor brzo poupraví, hned poté, co se mu mimčo po pár měsících začne rozčilovat, že nevidí ven 😉 Nejlepší je kočárek opravdu vidět naživo, obrázky rády zkreslují 🙂

roseinka
autor
18. lis 2014

@lostakova Taky si myslím. 😀 Stejně všechno vybírám já, tak co. Taky se mi víc líbí ty zaoblené. 🙂 A souhlasím, že naživo to bude určitě lepší. A pak i kvůli případné reklamaci mi to přijde výhodnější. 🙂

luciene1
18. lis 2014

@lucijete Taky máme Riko nano 😉 . Zaujal mě na první pohled,tenhle typ kočárku se mi moc líbí. A připadá mi bytelný,kvalitní, hezký materiál,velký košík. Tak snad bude dobře sloužit,za měsíc už ho vyzkoušíme 🙂

lucijete
18. lis 2014

@luciene1 Tak pak se těším na pochvaly jak vyzkoušíte🙂

puncinka
25. lis 2014

Ja mam zalusk na Maked lucky, recenze ma docela slusny. Ale co jsem ted narazila, tak skvele recenze ma i Baby design lupo a vzhledlve se mi take libi. Camarelo me oslovil take jako prvni, ale recenze na nej nejsou nic moc.

polaks
25. lis 2014

Ahoj.Chcem sa opýtať máte niekto skúsenosť s kočíkom TAKO Baby Heaven Line a TAKO Baby Heaven Exclusive???

nadulka87
26. lis 2014

Minulý tyden jsme přivezli kočárek EmjOt Miyo Trendy, trojkombinace za 7300,-. Je pravda, že jsme ho kupovali "naslepo", protože v ČR se moc neprodávaji a nikde jsem na nej nenašla recenzi, takže jsem překládala ty polské 😀 ale jsme nadšení... kočárek je lehký a krásně se složí do auta. A to dokonce i hluboká korba se složí na uplnou placku 🙂 konstrukce i všechny látky maji vysokou úroveň zpracování 😉

hedusska
26. lis 2014

mam z polska Adamex Royal trojkombinaci a nemůžu říct jediné špatné slovo...stál 7000

ladyhacek
26. lis 2014

Já uvažují o Baby design Lupo, Riko, Maked Lucky
Test kočárků (ve videu je vidět i polská značka)
http://www.stream.cz/adost/10004185-kocarky-2014

ladyhacek
26. lis 2014
kvakuska
26. lis 2014

@roseinka máme DORJAN Danny Sport Prestige Butterfly a spokojenost veliká ... jsme oba velcí, takže jsme očekávali, že dítko nebude žádný mrňous ... korbička snad nejdelší co se dělá, malá v ní byla do 8 měsíců, má lehce polohovací zádíčka, takže paráda ... sporťák také pohoda, vysoká opěrka, malá teď bude mít 16 měsíců, má skoro 90 cm a v kočárku ve fusaku spí v pohodě ... bouda sporťáku dostatečně kryje, korba i sporťák jdou dát po směru i proti směru, snadno se skládá, nic nevrže, mažeme tedy asi jednou za 3 měsíce silikonovým sprejem, ale to je běžná údržba ... skáčeme s ním po jedenácti schodech nahoru a dolů (i se sedícím dítětem) kdykoli jdeme ven a bez problému ... jezdili jsme s ním i v lese a pohoda, takže já můžu jen doporučit ... jo a samozřejmě vysoké madlo, takže ani dvoumetrový člověk se při vezení kočárku nemusí hrbit ... výběr nám trval dlouho, ale nelituju a neměnila bych ... máme černobílý a barva přes léto vůbec nevyšisla ... takže asi tak 😎

cervenakarkulka
27. lis 2014

take pridavam zkusenost - lonex speedy - super lehoucky kocar, krasny vzhled a moznost dvoj nebo trojkombinace. My koupili jen dvoj, preci jen jsem chtela osvedcenou aurosedacku, takze jsme koupili maxi cosi, na kterou jsou adaptery na lonex.
Jelikoz v Praze jsem na nej stesti nemela a nechtelo se mi ho kupovat bez vyzkouseni, jeli jsme na vylet do prodejny maxik, kde jsme si ho vyzkouseli a pote objednali.
plus maji mnoho barevnych variant - my mame zeleny, tady jsem nasla foto ruzovky 🙂.

Strana
z3