Výběr kočárku. S jakým sportovním kočárkem jste spokojení?

petaska
9. pro 2019

Ahoj Koníkářky, jdu si pro radu a doufám, že mě neukamenujete, když zakládám další diskuzi o kočárech. Ale zajímají mě aktuální poznatky, tak snad to projde.
Synovi je rok a já přemýšlím, jaký sportovní kočárek vybrat. Momentálně jezdíme ve sportovním ABC Design Viper 4S plus, ale přijde mi hrozně těžkopádný, přední kolečka by to chtělo trochu blíž k sobě 🙂 Hluboký jsme měli jiný, Depemo tirso, ten byl na manipulaci, zatáčení super, lehký, ale sportovní korbička nám byla divně - krátká za hlavou, úzká... Proto jsme ho vyměnili a ABC nám půjčila kámoška na přechodnou dobu, než se malý úplně posadí. Mohla bych s ním jezdit i dál, dokud nepřejdeme jen na golfky, ale právě kvůli té těžkopádnosti se rozhoduji, že pořídíme nějaký jiný, obratnější.
Ráda bych, aby byl dobře skladný do auta, upřednostňuji nafukovací kola, jezdíme i do terénu - nezpevněné cesty, louka, tak něco, co to zvládne. Taky bych ráda ještě polohování od sedu až do lehu.
Před cca dvanácti lety jsem na syna měla Patron Bohemia F3, byla to tříkolka s nastavitelným odpružením velkých nafukovacích kol, velkou plochou sedáku i opěrky, ale dlouho už se nedělají a bazarovou jsem sehnala jen bez nánožníku a předního madla pro dítko, takže s tím už teď jezdit nemůžeme :(
S jakými jste spokojené vy - prosím jen tipy na kočárky, které se dají ještě sehnat 🙂
Díky za tipy a postřehy!

jahodnice
9. pro 2019
johannka1
9. pro 2019

Asi budu uplne mimo, ale ja to drandim s G-mini Grand hlava nehlava, vsude, dite je v tom v pohode, neni mi lito penez, jestli to pak nekdo koupi za par penez na dojezdeni na zahrade, tak cajk.

makra1988
9. pro 2019

Vyzkoušela jsem jich opravdu hodně, ale vzhledem k praktičnosti, našemu terénu kolem dokola a výlety, plus malý je hodně velký, tak někdy na spaní, ale to už velmi málo, tak jsem spokojená s britax motion 3. Je to trojkolka a nafukovackama, teď se dělá s jakýmasi gelovými ale ojetý ještě s nafukovacími. Velký prostor, takže i mé metrové dítě se výjimečně vyspi. Dobrá manipulace i jednou rukou a super ho horších terénu. Ano není to úplná placka do auta ale taky to není žádná hrůza.
Tento je za mne top top top

malytlustyhroch
9. pro 2019

Na rocni bych uz asi koukala po nejakem kompromisu mezi sportakem a golfkami, my mame Valco snap 4 a prijde mi, ze splnuje temer vse co pises, neni 100% do terenu, ale je lehky takze tezsi useky se daji prenest i s ditem (travu hlinu zvladne, ale se sterkem je to nekomfortni, a pisek nebo drobne kaminky, sisky - to je tragedie, mame verzi s penovymi koly, verze s nafukovacimi by mozna zvladla vic). Da se dat do lehu, dobre se sklada (pokud nemas nic v kosiku), velmi snadno se ovlada.

dominika1986
9. pro 2019

Valco snap ultra - chteli jsme moznost po i proti smeru jizdy, je to jeden z mala, ktery toto nabizi. Dokoupili jsme nafukovacky, jizda je komfortni, zvladli jsme i kamenitou plaz v Chorvatsku. Vyborne se sklada bez nutnosti odmontovani korby. A je idealni i pro vetsi deti (dcera se sice uz vozit nechce, ale jeji 2,5, obleceni ale uz nosi na 4-5 let, je hodne velka a v pohode se tam vejde i s fusakem). Mame variantu tailormade v dzinove barve, latka je moc hezka a prakticka na udrzbu. Soucasti je nanoznik, ktery je hodne dobre vymyslen, hezky drzi a pokryva opravdu velkou plochu.

puhelin
9. pro 2019

Ja mam Valco Snap 4 Sport. Ted nam pribylo miminko, takze je chvili ulozeny, ale uz se tesim, az ho zase vytahnu. Je lehky, skladny, pohodlny, dobre se mi ovlada i jednou rukou. Bydlime na vesnici, takze casto vyrazime pres les na hriste.

suromana
9. pro 2019

Máme baby Jogger summit a neměnila bych.

miaelle90
9. pro 2019

Jsem spokojená s Tuhle Urban glide 2, pohodlný, krásně projede terén.. ačkoliv velký, tak lehký a do auta se mi dobře skládá.

amazonkajanik
12. pro 2019

Podedila jsem Mutsy urban rider . Sice moc skladny není, do naší fabie combi to je jen tak tak, ale terén dává bezvadně a jelikož je odzkoušený už od ségry, tak vím, že malému bude klidně do 2let, jelikož je možnost opěrku ještě zvýšit

petaska
autor
13. pro 2019

Všem moc děkuji, musím se na ně na všechny mrknout 😉
@malytlustyhroch ano, nějaký mezistupeň klidně, ale právě třeba i na štěrkové cesty bych ho potřebovala, nosit dítě a kočár fakt sama nedám 😀
@dominika 1986 tak to vypadá dobře, malej je taky velkej, takže hledám právě i něco s velikou ložnou plochou..

iris92
13. pro 2019

My mame Joie Litetrax 4 Air a dala bych za nej ruku do ohne. Nafukovaci kola, dobre se s nim manipuluje, je skadny, slozis ho jednou rukou, polohovani do uplneho lehu. Za me fakt super.