Nosítko čelem do prostoru, je nějaké?

s_arka
4. dub 2016

Ahoj maminky,
Jsou nějaka nositka,kdy je mimco čelem do prostoru a ne k memu tělu? Popř. Jaka značka je nej ? Malý má 5 m a chci,aby viděl ven a ne jen mě :
( dekuju 🙂

ladylass
4. dub 2016

Těhto nosítek je plno ale nejsou pro dítko vůbec vhodné, říká se jim visítka

elib
4. dub 2016

PROČ NENOSIT ČELEM VPŘED

Většina obchodů a eshopů, nabízí nosítka, profláknutých značek, určené dětem, která jsou označována jako ergonomická a doporučují pozici směrem od rodiče, hlavně těm, co už drží hlavičku a chtějí se rozhlížet. Je prokázáno, že tato poloha není fyziologická a děti by se tak nosit neměly. Řekneme si proč:
- Záda dítěte jsou položena na těle rodiče, kopírují jeho postavu a při chůzi jeho pohyby, takže dochází k nevhodnému zakřivování páteře. Novorozenci mají páteř do písmene C a taková poloha by se měla zachovat, než budou dokončeny všechny vývojové fáze a páteř bude do písmene S, jak známe u dospělého člověka. Hlavně u těch nejmenších, hrozí riziko přetížení krční páteře.
- Dítě se nemá o co opřít, hlava musí být stále vzpřímená, ruce a nohy nemají záchytné body na těle rodiče. Když je dítě unaveno, nemá možnost se opřít a odpočinout si.
- Nohy vísí bez opory, kyčle a stehenní kosti zaujímají nesprávnou fyziologickou pozici, která je naprosto nevyhovující pro vývoj zdravých kyčlí. Nohy dítěte naráží při každém kroku, do nohou rodiče.
- Celá váha dítěte je soustředěna na genitálie.
- Dítě je plně vystaveno všem okolním podnětům a rodič nemá možnost vidět mu do obličeje, nemá možnost vidět jeho reakce. Díte je spíše v roli filtru a nemůže se v žádném případadě chránit od toho všeho co slyší, vidí ani například od paprsků slunce. Jeho emoční zóna, místo toho aby byla chráněna, je tomu všemu vystavena a přetěžována.
Konec konců, ani rodičům takové nošení není pohodlné. Dítě je příliš nízko a jeho těžiště je vzdáleno od těla nosiče, tudíž ho váha dítěte táhne dopředu a nutí tak k nepřirozenému zapojování zádového svalstva, kterými se snaží vyvažovat a najít těžiště.
Pokud se podíváte na děti nesené v klokance, téměř vždy je rodiče drží za bříško, nohy nebo ruce, jako by jim vlastní tělo říkalo " hej, nejsme stabilní" a instinktivně hledalo oporu, aby si vytvořilo rovnováhu
Nošení dětí čelem ven je zcela nepřirozené, nemáte možnost sdílet své vzájemné reakce, mazlit se, dítě nemá možnost se schoulit, když už je na něj vjemů až moc a ten pocit když si dítě položí tu voňavou hlavičku na vaší hruď je nepopsatelný, tak se o něj nepřipravujte

bajana
4. dub 2016

Samozrejme že také sú a sú na nosenie absolútne nevhodné. Takže je na tebe, či si vyberieš pre syna pekný výhľad alebo zdravie a správny vývoj. Lebo presne o tom je táto dilema 😉

korin
4. dub 2016

Jasně, třeba Cybex nebo Baby born. Mají spoustu ocenění... Druhé zmiňované ti ráda levně přenechám. Ale doporučit ti ho rozhodně nemůžu 😉 Sama nosím v manduce.

liska01
4. dub 2016

5m mimčo ti nebude jen koukat do výstřihu bude se rozhlížet do stran i v ergonimickém nosítku. Netřeba mu prznit pohybový aparát ve visítku. 😉

panickatlamicka
4. dub 2016

Zadne ergonomicke nositko s vyhledem dopredu neexistuje. Nenic svemu diteti zada.

padura
4. dub 2016

Podívejte se na nositka typu kibi, mi ho máme tři roky a nosíme v něm i dneska 🙂. Jestli chcete dopřát dítěti výhled, dejte si pozor, aby mu to nezničila záda. Já si myslím, že dítě stejně zajímáte nejvíc vy 🙂.