icon

Nosítko. Využili jste ho?

ffiinnkkaa
11. únor 2011

Uvažuji o koupi nosítka..a potřebuji poradit od těch co je mají 🙂
1. Využili jste ho a jak dlouho (popř. je dobré ho mít)
2. Manduca, Ergo nebo Baco?

veruska007
•
11. únor 2011

Využili jsme šátek, od narození do 1 roku, používali jsme na střídačku s kočárkem, velmi se osvědčil.

ja.na81
•
11. únor 2011

Prvni tri mesice a i ted obcas na doma - elasticky satek Moby wrap.
Od tech cca trech mesicu nosim prevazne v manduce a vyuzivam ji opravdu hodne - kdyz je potreba neco zaridit na urade, dojit na postu, rychle neco obstarat v obchode, kdyz musim vyrazit nekam busem, doma kdyz je Honzik uplakany, chce se nosit a v naruci je mi moc tezky, kdyz potrebuji jit na pudu povesit pradlo, minuly tyden jsme takhle spolu myli i schody 😉... proste ja bych se bez manducy uz neobesla a myslim, ze ji budem vyuzivat hodne dlouho 🙂

innes
•
11. únor 2011

1.Do půl roku jsem nosili v šátku a to dost, první 3 měsíce jsem byla ráda, že mi dcera nonstop neřve a uklidní se aspoň v něm a hačce. Později jsme koupili nosítko - protože máme vše daleko, takže stejně musím dojet autem a pak se navlíkat do šátku se mi moc nechtělo, jinak bysme šátkovali dál. Nosítko přes zimu využívám méně, protože nemám oblečení přes něj, ale i tak je k nezaplacení. Na jaře v něm bude malá určitě častěji 🙂
Takže za mě ano, ale sama si musíš popřemýšlet, jeslti ho využiješ 😉
2. Zkoušela jsem Beco a Manducu, Beco se mi zdálo lepší v polstrování a taky je vhodný i na drobnější postavy, nakonec máme ale manducu - koupili jsme ji za výhodnou cenu. Jinak mi přijdou tato nosítka srovnatelná.

fiallinka
•
11. únor 2011

využili, nejvíc cca od 7 - 10 měsíců (jaro, léto), na výlety... ale i další rok jsme ho užili, záleží na velikosti dítka, ale dá se nosit fakt dlouho. Máme Manduku, jsme spokojení... teď jsme ještě koupili i nosičku Salewu, děti už jsou dvě a přece jen Jurča už má dva a čtvrt roku a v Manduce nesedí už tak rád.

sambucca
•
11. únor 2011

1. Vyuzivame neustale, na nakupy misto autosedacky (tlacim jen kosik), na kratsi prochazky se psem, doma kdyz je mamanek a nechce bejt jen pod hrazdickou (spolu luxujeme, vytirame, vesime pradlo...)

2. Kazdy ti doporuci to co ma doma takze za me jedine Manduca🙂

elitera
•
11. únor 2011

K první otázce se zatím vyjádřit nemůžu. ale k tý druhý - zajdi do obchodu, kde je prodávají, a všechny favority si vyzkoušej. Mně se hrozně líbily Mandy a po vyzkoušení jsme zjistili, že nesedí ani mně, ani manželovi. S prckem pak budem zkoušet ještě Ergo a Beco, Ergo zatím vede 🙂

evaviki
•
11. únor 2011

tak my sme mali satek, ale u nas 0 bodov.. maly v nom nechcel byt.. takze sme potom kupovali nositko baby bjorn, to mal asi 8 mesiacov prave a strasne nam plakaval.. a kedze som ho uz nevladala nosit na rukach, tak sme kupili nositko..
Mne osobne sa pozdava beco alebo manduca, ak to ma byt pre malinke mimi..

majdula
•
11. únor 2011

Ahoj,
1. vyuzivame porad 😉
2. neudelas chybu ani s jednim 😎

luthien.k
•
11. únor 2011

My zezačátku (do tří měsíců, pak příležitostně i později) měli pevný šátek Vatanai, byl super. Následovalo Bondolino, které vyhovovalo oběma, manželovi i mně, nemusí se nic přenastavovat...

Malej se nosí doteď, už ho to tolik nebaví, ale MM ho sem tam vezme v nosítku na prochajdu, hlavně když je hnusně, aby ťapal sám.

Doporučuju prostudovat toto:
http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=97
Vybrat favority a pak zajít do obchodu a vyzkoušet (co vím, tak Praha, Brno, Ostrava mají kamenné prodejny).

hojda
•
11. únor 2011

Máme Manducu, kupovali jsem jí až pozděli, ale tolik jsme ji nevyužili, ale počítám, že na druhé mimi bude v provozu více🙂

majatob
•
11. únor 2011

ahoj, koukam, ze ses z F-M, dojed si do Ostravy do Trebovic do obchodu V bavlnce (najdes i na netu), jsou tam moc ochotni, muzes vsechno vyzkouset, omrknout nazivo a taky tam funguje pujcovna (a pokud se rozhodnes, ze si nositko koupis, odectou ti pujcovne z ceny 🙂 ) My jsme tam ozkouseli kde co, nakonec vyhralo Beco a jsem s nim moc spokojena 🙂 akorat ted ho teda nevyuzivam, protoze me boli kycle kdyz mam dite na zadech a vepredu pupek 😀

ninouche
•
11. únor 2011

Ahoj, my máme pevný šátek (Didymos) a Ergo (plus kočár, nejsme jen nosiči). Šátek je super a podle mě na malý miminko určitě lepší než nosítko (jakékoliv) - prostě v něm mimi líp sedí.
1. Nosítko využíváme, jsme spokojení. Teď cca od těch 4 - 5 měsíců, nemůžu si ho vynachválit: když potřebuju rychle vyběhnout (např. zvoní pošťačka), než bych navázala šátek, trvalo by to hrozně dlouho. Nebo když jdeme k doktorce, příp. někam jedem autem - venku zatím vázat neumím, takže tam všude je nosítko nedocenitelný.
2. Zkoušela jsem Manducu a Ergo. Ergo mi sedělo líp (jsem drobná, mám úkzká ramena), zároveň sedí i manželovi.
Jiné jsme nezkoušeli - u Beca mě odrazuje cena, nevím, ale paní v prodejně mi říkala, že je dražší spíš proto, že má spoustu "módních" vzorů...

kinsi
•
11. únor 2011

Mne sa zo začiatku zdala šatka taká imidžovka, kúpili sme si teda Ergo, ale miminko sa v ňom nosiť nedalo a tak som si potom po vyskúšaní u kamošky kúpila nakoniec aj tak šatku. Využili sme ju fakt často, pre malinké bábatko je lepšia ako nosič, hlavne v zime. Teraz som už malú mala pár krát i v tom Ergu, ale jednoznačne radšej má šatku, tam hneď zaspí, v Ergu sa šponuje a jeduje.Ale to je asi aj o zvyku.
Len škoda, že je dosť ťažká, 10kg, tak neviem ako dlho to ešte vydržím.Ale určite doporučujem, na vychádzky je to fakt super, hlavne kým je bábatko maličké.

markytkaaa
•
11. únor 2011

Máme Manducu ...

Syn byl nošen od 6ti týdnů do cca 6měsíců (pak teprve vzal za vděk kočárkem 😀))
Potom střídavě kočár a Manduca ... naposledy nošen byl na podzim, když jsme byli v lese na houbách a jeho strááášně boleli nožičky 😉

Dcerka je nošená od 4týdnů na střídačku s kočárkem. Nebo když je potřeba někde někam rychlejší přesun - malá do Manducy, syn do golfek, nebo pěšky 🙂

Nosí rád i manžel 🙂
Takže za nás obrovská spokojenost 🙂 😵 😵 😵