icon

Jak zvládnout extrémně vzdorovité tříleté dítě?

7. led 2023

Ahoj jdu si sem pro radu a zároveň se vybrečet. Pokud se najde někdo kdo to celé přečte budu neskutečně vděčná. Mám syna, v květnu 2023 3 roky. Už týden co sd tyče režimu spaní je mimo režim. Odmítá spát jak odpoledne po obědě (vždy bez problémů sem tam křik ale do hodinky max spal) tak i klasický večer. Bohužel teď odmítá i odpoledne i večer a trvá to klidně i 5 hodin než se frajer uráčí spát. Nevím si rady jsem zničená. Směje se mi do obličeje a když dostane tzv výchovnou tak neúspěšně. Rve že ho to bolí ale ve vteřině jsme zas a opět tam kde jsme byli. Máme kvůli němu málo spánku nedá se to už vydržet. Chodí večer spát až pd půl noci a do té doby sním držet nás unavuje přítelkyně chodí do práce a spánek potřebuje. Bohužel díky špatným podmínkám je s námi v pokoji. Zkoušeli jsme i odpolední spánek vynechat aby večer kolem 7 už byl tuhý ale nic. Spánek jsme vynechali po obědě ale večer usl až o půl noci. Je strašně hyperaktivni není ani minuta klidu nedokáže ani u jídla sedět v jídelní stolicce je to šílené mám pocit že to psychicky přestávám zvládat jak i já tak přítelkyně. Jsme hlavně unavene. Zkoušíme po dobrém něco za něco jeho oblíbené věci atd a řekne jo dobře ale stejně nic strašně dělá naschvály a na nervy směje se do obličeje a když ho za něco potrestáme i slovně jen tak je konec světa a vzdoruje nám celé hodiny . Prosím nemáte někdo nějakou radu co s tomhle chováním dělat už máme myšlenky že ho dáme pryč je to opravdu neovladatelné. Celé dny chodí říká deme ven tak mu řekněme ano jdeme ven ale jakmile vyjdeme z bytu je kravál nechce chodit utíká a valí se po zemi kope nohama. Restaurace na oběd nepřipadá ani v úvahu. Rodina ani z jedné strany na občasnou pomoc a hlídání nefunguje.

Strana
z4
autor
10. led 2023

@kristyn86 tady si myslíte že radite a pomoci není ale je to úplně naopak měl i svou postel svůj koutek měl i svůj pokoj vždy když dáváme spát je kravál nejradeji by strávil celé dny a noci s hračkami ale to bohužel nejde

autor
10. led 2023

@klokanka31 měl bleska mcquena a stejně zlámal rošt jak tam po tom skákal

jancazao
10. led 2023

Proč nenapíšeš jak vypadá to uspávání? Pokud ho soupneš do postýlky, která je mu navíc už určitě malá a nevěnuješ se mu, tak se nedivím, že dělá bugr.

mdch91
10. led 2023

Pokud ti 2lety dite lame rosty posteli, tak vyhledejte odbornika. Bezny je dite uspavat, prituleny, cist mu, povidat, co jste cely den delali, hladit. Maj obdobi, kdy je svet tak strasne zajimavej, ze nechtej spat. Aby nepadal ze spolecne postele, jde treba prechodne udelat velke spolecne spani jen na matracich. Nepises vubec nic o tom, jak se synem jinak fungujete

kristyn86
10. led 2023

Tak proc jste sem psala? Co jste cekala za zazracnou radu? Ze staci dvakrat mavnout kouzelnym proutkem za uplnku a bude po problemu. Nic jste si z toho nevybrala? Vas chlapecek se chova jako dalsi spousta deti. Muj dyn by mi v tomto veku taky udelal z bytu kulnicku na drivi. Skakani na posteli je super. Ale tak ho nenechejte. Budte tam s nim a zabrante tomu. Klidne fyzicky ( myslim,sundat z postele,polozit ho,drzet). Dusledne rict,ze ne. To rikam jako mama kluka,o kterem si vsichni mysli,ze ma ADHD. A ve 2,5 letech mel muj syn i problem s porozumenim. A muselo to jit. Jen to nevyresil vyprask.
Zkuste napsat vice do podrobna,jak vypada vas den a uspavani. A jestli syn mluvi a rozumi.
Jinak obdobi kolem 3 roku je obdobim vzdoru. Muze byt jeste hur.
Jeste by me zajimalo,jestli jste s pritelkyni uz delsi dobu. Jestli to neni ta zmena? Me rikala nase specialni pedagozka,ze kluci vice zlobi v pritomnosti dvou zen. Ze to je pro ne jak cerveny hadr na byka. Nejak hormonalne to snad ma byt...nevim presne.

marimanta
10. led 2023

Mě pořád zajímá, jestli když jste dvě ženy, je dítě vaše biologické, resp. jedné z vás, nebo přijaté?

mdch91
10. led 2023

@marimanta a muzu se zeptat, v cem at jedno nebo druhe zmeni situaci?

mdch91
10. led 2023

@kristyn86 kluci spis nesnesou takovy to zensky peskovani, myslim, ze je to pak nuti jit do mocenskeho boje. My taky mame 3 syny a jeden je treba povahovy ultraklidny a pritomnost dvou zen ho vubec nerozhazuje

marimanta
10. led 2023

@mdch91 v mnohém, přijaté děti si nesou plný batoh úzkostí, problémů a jiných věcí. Za mě je to celkem zásadní klíč pochopení a nastavení správného postupu.
Např. dítě, které do života přišlo s tím že ho nikdo nechce, může mít poruchu attachmentu, potřebuje úplně jiný přístup než dítě milované a zdravě navázané. A tak dál... 😉

mdch91
10. led 2023

@marimanta aha, uz to chapu, kazdopadne poruchovou vazbu ma evidentne i pokud je biologicky, s pristupem Bez do postele a spi a timhle studenym odchovem

kristyn86
10. led 2023

@mdch91 Ano,tak tak. Tak jestli prave obe do neho nehuci,nesekyruji ho a on jde prave proti nim.
Ale zde tezko rict. Z druhe strany je moc malo informaci a jen sama negace...

klokanka31
10. led 2023

Ježiš tak zlámal rošty, ale nevidím na tom nic zlého když to neudělal naschvál ale jen na postely skákal. Copak vám ostatním děti neskáčou? A mimochodem my si s manželem taky už dvakrát zlámaly rošty v posteli, a nemáme žádnou vadu.

darinka84
10. led 2023

Pokud večer řeknete že se jde spát a začne peklo tak bude problém v tom uspávání, spaní.. možná se mu něco zdálo nebo viděl v televizi a má strach.boji se tmy,samoty tak dělá milion věci jen aby nespal....pokud je přes den vše v pohodě a jen při usínání problém,tak musí být problém asi tam? Jinak celkově tu zazněla dobrá poznámka, kluci nesnáší peskovani, poslechněte si Milan Studnička.zabyva se tím jak vychovávat kluky jak holky... obecně říká že maminky kluků to mají horší.ze kluk nemá důvod proč mámu poslechnout..odkoukava chování k mamince od manžela..což je jaksi u vás problém.... kluk potřebuje laskavou náruč maminky a vzor v chlapovi.ma ve svém životě nějakého muže, mužský vzor?

mdch91
10. led 2023

@klokanka31 ale asi mu nedaj misto trampoliny na skakani dalsi novej rost, to problem nevyresi 🙂. Ja jsem to pochopila tak, ze tu postel pak rozbiji vzteky, kdyz psala, ze rozmlati postylku. Pri tom skakani se to muze stat, chapu, ale v poradku mi to neprijde, postel je na odpocinek, ne na skakani. Problem je, pokud ma to dite ADHD (kdyby), tak kdyz ho budou chtit unavit fyzicky, tak ono uz nebude mit mentalni silu na to, aby se zklidnilo a slo spat v klidu.

mdch91
10. led 2023

@darinka84 tak ono pecovat o zenu muze i druha zena, ja si tu jeho teorii tak jako upravuju, protoze ze vsech muzu v nasi rodine je nejvetsi muz z pohledu Studnicky asi partnerka. A to maji deti oba dedecky a dva strycky. Jde o to, ze tam neni ta mama sluzka, hysterka, ktera je na vsechno sama. Ale v tom partnerstvi jaksi nekdo musi delat veci, ktere v hetero vztahu dela muz.

klokanka31
10. led 2023

@mdch91 Jasně, ale zakladatelka nejdřív psala jak rozbíjí postýlku (což jsem si představovala tak že kluk je superman co láme postel jako párátko), pak z ní teda vypadne že na tom jen skákal.

mdch91
10. led 2023

@klokanka31 jj, pochopila jsem to stejne, proto jsem psala o tom odbornikovi

klokanka31
10. led 2023

Každopádně takhle starýmu dítěti nebude stačit jen televize a hračky...chce to se mu opravdu věnovat, rozvíjet ho.

xxx3d
10. led 2023

osobně sázím na to, že je to obdobím
zimní čas, krátce po vánocích, má spoustu zážitků a chce si hrát místo spaní
náš to měl taky, takový kratší, nicméně vysilující období, kdy usínal až po desátý večer, bylo to hrozně vyčerpávající, hodně jsme křičeli, myslím sebe a muže, nervy v prdeli, páč prostě spánek chyběl, teda nám
nepomohlo jakoby nic, po nějaké době se to ustálilo na klasickém usínání.
vím, že je to vyčerpávající a taky se na to vyčerpání nabalují další věci a čím víc chceš, aby už spal, tím míň to funguje, ale chce to vydržet v klidu a neuhýbat.
my jsme na to doma byli dva, muž teda normálně musel brzo ráno do práce, takže se "dospával" o víkendu, já jsem se dospávala kdykoliv v průběhu dne po deseti minutách třeba... no, nebyla to úplně růžová doba, nicméně, malej chodil do školičky, takže jsem ho neměla pořád doma, paradoxně o víkendech to bývalo lepší, bylo to období, tak snad to u vás taky sedne, aniž byste skončily na antidepresivech.

crejzy
10. led 2023

To co popisujete je rozhodně nestandardní. V takovém případě bych navštívila pediatra. Jinak máme osobní kladnou zkušenost s doplňkem stravy na spaní pro děti Pediakid a nebo dětský Hypnox sirup. Zkuste.

luciksima
12. led 2023

Zkusila bych bachovky na míru....moc dobře znám tohle všechno a další věci dcera odpoledne nespala usínala o půlnoci a pořád dokola...věkem se hodně zlepšila nejhorší období bylo od 3-5 let a jen pro info bych možná zkusila zajít i psychologovi...moje dcera má od 3 let DG .Adhd první podezření padlo už v 18 m.hodne mi to pomohlo v tom že vím že vše nedělala schválně...bylo to šílené těžký období než vyrostla musíte být hlavně trpělivý a důsledný a to hlavní placani přes prdel bylo úplně k ničemu.na psychologa brzo není objednejte se co nejdřív jak tu někteří radi že nediagnostikuji tak brzy ...prd od 3 let máme DG

klokanka31
12. led 2023

@luciksima Jak ale poznáš že má dítě opravdu ADHD a není jen divočejší?

luciksima
12. led 2023

@klokanka31 já to věděla už od miminka už v porodnici rvala pořád ,jíst nechtěla ,usnout nechtěla když už na 20 min.a řev pořád rev 20 h.denne vadilo ji vše zvuky,lidí,jiný prostředí...v porodnici mi řekli že má trauma z porodu ve 4 m.ze je dráždivé miminko.jak začla chodit všude se vzteky válela rvala u ničeho nevydržela.mela noční můry.v roce přestala spát přes den usínala mezi 22-24 h.neunavitelna....proste toho bylo moc ...já na prášky z ní to člověk pozná že dítě není úplně ok.

autor
13. led 2023

@luciksima uplne s vámi soucitim my byli venku dopoledne i odpoledne stejně v noci nespal tak jak měl a já si nevěděla rady

luciksima
13. led 2023

Zkuste zajít k psychologovi alespoň vás navede pořadí...moc vám držím palce❤️🍀

westie
13. led 2023

A dáváte mu najevo, že ho máte rády?

Strana
z4