icon

Společné spaní. Kdy se děti osamostatnily?

1. srp 2021

Ahojky. Spím s dcerou 3 roky a synem 1 rok v jedné posteli. Vyhovuje mi, že k synovi nemusím vyloženě vstávat, nakojin ho v polospanku. Je pro mě snazší podat dudlík, přikrýt ho atd. Dcera také stále vyžaduje mou přítomnost, v noci se budí, hledá mě. Obě děti cestují po posteli, odkopávají se, no jsem vzhůru x krát za noc. Takže nám společné spaní zatim vyhovuje. Momentálně si neumím představit ani u dcery, že už by měla spát sama. Kdy se vaše děti osamostatnily a začaly spát ve své posteli ve vlastním pokoji, pokud s vámi před tím spaly v posteli? Postel pro děti vzhledem k malé ložnici nejde dát k manželské posteli.

95newmommy2020
•
1. srp 2021

Mám skoro 18 měsíčního v posteli. A taky mám docela dobrou paměť, a u mě to přišlo cca po 5 roce. Do ty doby mi ta fantazie hrozne jela. Fakt jsem se bála čehosi tajemného. Ani to nejde vysvětlit. Myslím, že jsem i něco cítila, že děti jsou napojeny na ten onen svět. Navíc to byl dům s bohatou historii. Taky si pamatuju, jak strašně děsivá byla ta představa vůbec usnout, protože ve spanku o sobě nevíš. Asi i tím, že si to dokážu tak moc dobře vybavit se umím vcítit, a tak bych to nechala na těch dětech. Pak to šlo ráz na raz.

baraskaska
•
1. srp 2021

Mam triletou taky stale v posteli, v noci me hleda a strasne cestuje takze i presto ze mame zabranu ze vsech stran a jen malou mezeru na vlezeni tak je schopna docestovat az k te mezere.🙈 Takze vazne netusim jak bude spat ve sve posteli a kdy.

emamaira
•
1. srp 2021

V roce a půl, bylo to v létě, v ložnici bylo hrozný vedro a v pokojíčku mnohem lépe. Ale když se v noci probudí, tak přijde do ložnice a spí se mnou. Teď je mu 3,5 a máme 3 měsíční miminko, od porodu se starší nastěhoval zpátky do ložnice ale po těch 3 měsících sám řekl, že půjde zase spát do pokojíčku.

matkacekatelka
•
1. srp 2021

Zkuste je dát do pokojíčku spát spolu. Bojím se, že u 3leté už je pozdě, ale možná je dát spát spolu v pokojíčku a říct jí, že bude hlídat brášku. Píchnout jim tam chůvičku a vyspíte se i vy. Syn je od 2 let ve velké posteli v pokojíčku, musel uvolnit postýlku pro ségru a malou jsem k němu šoupla asi v 15 měsících( to už jsem kojila v noci jen 1x, někdy vůbec). Malá se dokonce přestala budit, dříve se vzbudila párkrát za noc, když mě viděla. Takže bych zkusila to společné spaní dětí v pokojíčku, za rok už byste se všichni v jedné posteli mačkali 🙂

marketa11112
•
1. srp 2021

Detem je 6 a 4 a jsou u nás v posteli. Starsi chce obcas spat ve své posteli pristrcene bokem k me. V pokojíčku maji dve nove velke postele. Tak uvidíme, kdy se budou chtit prestehovat. Manzel se moc tesi. Ale bude tu pak prazdno.

jaja01k
•
1. srp 2021

Do pokojíčku jsme stěhovali obě děti společně, když jim bylo 2,5 a 3,5 roku. Do té doby spali se mnou v posteli.

dia27
•
1. srp 2021

Malý má 16.mesiacov,taktiež to chceme skúsiť (spí u nas v spálni v postieľke) veľa známych takto funguje už od roka dieťaťa alebo aj skôr ale zasa sú vravím,načo sa tak ponáhľať ?🤷mne by asi chýbal,je ešte malý ,či už s tým,že sa neprykryje sám keby mu bola zima😊hlavne ešte sa mu to nedá vysvetliť ,že prečo by mal spinkať inde.Ja myslím že sa netreba ponáhľať ,pokiaľ to dieťa bude chcieť ,pôjde to .

blondynka400
•
1. srp 2021

@baraskaska velká část dětských postelí pro děti cca 2-10 let má vyvýšené bočnice. Cestování a nebo padání tedy není potřeba se bát.

rebe
•
1. srp 2021

Kolem pěti let se dcerka začala těsně před usnutím přesouvat do své postýlky, dneska už se jen pomazlí a jde do své. Nebojte se, nebude s vámi spát navždycky, osamostatní se 🙂

konidana
•
2. srp 2021

Deti vylozene s nami v posteli nespaly, ale kojence jsem po 4.rano uz neprenasela a zustaval. Batolata usinala ve sve posteli, ale kolem pulnoci se previdelne presunula k nam🙄. U prvni jsem se to snazila eliminivat, ale nemelo to smysl... ta k nam chodila cca do 3 let, pak byla uz nahore na palande a chodit prestala. Mladsi k nam chodil určitě do 6 let denne, cca do 8 az 9 let obcas ( jen kdyz jeden z rodicu nebyl doma, neb pochopil ze na nasi 140 postel se 3 fakt nevejdem)

aguu
•
2. srp 2021

Kolem toho třetího roku jsme začali uspávat u nich v postylkach, při pohádce a v noci za náma přišli. Kolem pátého roku přestali chodit 😉

lenerka1
•
2. srp 2021

Ve 4,5 letech projevil zájem spát ve svém pokojíčku, vzal peřinu a od té doby tam spí, ale nechce tam být sám, manžel musí spát ve stejné místnosti na matraci.

baraskaska
•
2. srp 2021

@blondynka400 to sice ano alr ona je schopna se napasovat do te male diry kde se vlejza.🙈😅

rimortis
•
2. srp 2021

Dcerka se mnou v posteli nespala skoro nikdy, když jsme teda obě neusnuly u kojení 😀 Spala s námi tedy v jedné místnosti, ale ve svojí postýlce. Když jsme se přestěhovali, postýlka by se nám do ložnice už moc snadno nevešla, tak jsme jí daly do pokojíku vedle. Neměla ještě ani 3 roky, a bez problémů začala spát sama. Jasně, někdy přišla k nám, ale nebylo to denně, spíš měla taková období, že třeba týden courala, pak dva týdny nic a tak. Teď má 5 let, občas "se za námi zastaví" ale není to moc často.

autor
•
2. srp 2021

Děkuji 😊 Já na to nijak nespěchám, ráda si je užiju a dopřeju jim svoji přítomnost, když to potřebují. Ale samozřejmě se z druhé strany už těším, až budou ve svém. Plánujeme pokojíček příští rok, tak je tam zkusíme dát oba, jak jste tady některá psala.