Kdy jste dítěti pořídili tablet?

emamaira
8. srp 2022

Hezký večer,
zajímalo by mě, kdy jste koupili dětem tablet? Synovi je 4,5 a máme doma diskuzi, zda už koupit nebo ještě ne. Žádný doma nemáme, příležitostně mu půjčím telefon.

gabkekoczi
8. srp 2022

@emamaira My jsme dceři koupili k 7.narozeninám. Jinak si půjčovala do té doby náš telefon. Syn, skoro 5, zatím tablet nemá, tak si stále půjčuje telefon. Ne ale denně. A dcera je naučená, že ačkoliv je tablet její, vždy se zeptá, zda si ho může zapnout.

gracinka7
8. srp 2022

@emamaira 6,5 roku. Tablet nemá, mobil mu nepůjčuji. Ta mě má na tohle času dost.

felixfelicis
8. srp 2022

Nejstarsi jde do 1. tridy a nevidim potrebu. Pohadky poustime na telefonu nebo notebooku, hry hraji obcas na Decku, obcas sachy, obcas Steve a Maggie. Auto, cekarnu u dr. zvladame bez. Pro tablet nevidim prostor.

fazolkazuzka
8. srp 2022

No než se narodila dcera ve všem jsem mela jasno.a taky vtom že telefon a podobne věci neuvidí dost dlouho. Ted ma 2 roky. A tablet dostane k vanocum. Tam semuze koukat na svoje pohádky a videa na YouTube.

blondynka400
8. srp 2022

@emamaira nikdy. Nevidím jediný důvod, proč tablet pořizovat.

felixfelicis
8. srp 2022

@fazolkazuzka pohadky a videa taky poustime, ale proc by melo mit dite svoje vlastni zarizeni (protoze to pak imho akorat svadi povolovat toho vic)?

fazolkazuzka
8. srp 2022

@felixfelicis no já se před nikým nemusim obhajovat a nic vysvětlovat,ale je to jediná možnost kdy vím že slečna sedí na gauči nebo posteli a ani se nehne. A už mne štve používat můj telefon.

ee.liska
8. srp 2022

Nikdy. Starší mají telefony a počítače. Nejmladší dostane telefon stejně jako jeho sourozenci za první třídu. Na pohádky máme TV, hry hrát nebude.

felixfelicis
8. srp 2022

@fazolkazuzka jo, to chapu. Ale ono mne hodina bez telefonu taky prospeje a zaroven vim, ze je na to diky tomu nenecham koukat moc dlouho.

merope
8. srp 2022

Z hlediska psychomotorického vývoje v tomto věku tablet opravdu ne. Na pouštění pohádek případně nějaký starý notebook postačuje.

gbp
9. srp 2022

@emamaira ja mam stary tablet, mysleno neporizovala sem kvuli diteti. nevidim rozdil mezi tv, pc, mobilem a tabletem 🤷🏼‍♀️ musi se vyuzivat rozumne. my na nem poustime pohadky cestou autem, protoze to byl vzdycky problem. mobil ji pujcuju minimalne, protoze je schopna zavolat na tisnovou linku, nebo ji spadne apod., na tabletu nenapacha tolik skod 🙈 tv mame starou, bez internetu a pc se mi nechce zapinat. a ano jsem lina, na tabletu si tukne sama co chce, na pc ne. a ano, je na to mala a neni to vhodne ani zdrave, ale nekdy proste musim uvarit nebo neco a nemuzu se ji stale venovat. takze obdivuju vsechny, co maj ten moral a diteti zadne pohadky jeste nedali a funguji s nimi normalne a jeste vse stihnou a dite nerve. ma 2 roky a 3 mesice.

jaja01k
9. srp 2022

@emamaira Dětem je 7 a 8, vlastní tablet ani telefon zatím nemají.

jana7ka
9. srp 2022

Staršímu je 10 a letos ho donese Ježíšek.

leilinka1234
9. srp 2022

Dcery mají každá svůj tablet. Je jim 3 a 6,dostaly je loňské léto. Používají to pouze s povolením, tablety mám uklizené já a kolikrát ho 14 dní ani nezapnem. S manželem to máme nastavené tak, že mobil jim půjčovat nechceme, takže pro ty chvíle, kdy je "potřeba", mají svoje.

zuza92
9. srp 2022

Obě mé děti mají cca od 3 let vlastní, syn má od 7 let i mobil. Berou si je na dlouhé cesty do auta a můj telefon dětem zásadně nepujčuji.

veruuu_kubesovic
9. srp 2022

Děti mají 8 a 4roky a vlastní tablet nemají, k čemu by jim byl?

betelgeuzz
9. srp 2022

Tablet jsme kupovali, když měla starší asi 2. Na tablet jsou pěkné aplikace, třeba lego duplo má fajn, vzdělávací kartičky apod. Svoje telefony dětem nepůjčujeme, takže někdy si ten tablet vzaly. Je moderní doba, tak nevidím důvod, proč dítě nenaučit pracovat s technikou. Dnes už mají svoje telefony, tak už ho používají míň, ale pořád ho občas využijí.

sinicka
9. srp 2022

Kupovali jsme ve iPad ve 3,5 jak nastupoval do školky. Bylo to fajn na pohadky do auta, uceni cisel, pismenka atd.. hry si poradne ale zahral tal od 4-4,5.. kazdopadne se s tim naucil krasne manipulovat a v dnesni dobe to je nutnost. Ja jsem byla “ze stare skoly” a rozhodl partner, kterej je hráč :D .. a je fakt, ze by byli deti 100 let za opicema. Proste se s tim budou muset naucit.. a velke plus je anglictina.. to se prcek naucil taky prakticky sam.. za me jen od zacatku nastavit dobu a dodrzovat..

martiniquest
9. srp 2022

Syn bude mit v patek 6 a tablet nema ani ho neplanuju. Pohadku mu pustim na svem tabletu/ntb, nepotrebuje vlastni. O existenci her zatim nevi, coz se nejspis zmeni pristi rok s nastupem do skoly. Tehdy mam v planu koupit hodinky na telefonovani, jinak nic dalsiho, zatim.

g_m
9. srp 2022

Můžu se zeptat, na co by 4,5leté dítě používalo tablet? Mám doma děti 4 a skoro 6 let a nevím, k čemu by i té starší byl. Tablet máme, ale vytáhneme ho jednou za rok do auta, když jedeme daleko na dovolenou. Telefon umí dcera max odemknout, jinak na něm nic dělat neumí.
Jsme učitelka na SŠ a když vidím, jak zazvoní a všichni místo povídání si, skloní hlavu k mobilu, tak jakoukoliv elektroniku se budu snažit oddalovat, co to půjde.

zrzeckas
9. srp 2022

Deti maji stary mobil po me (lze na nem uz jen yt kids nebo tam maji cosik s detskyma hrama - barvy, tvary...), funguje fotak, jinak nic, vse ostatni je zablokovane/nefukncni zduvodu neaktualizovani, obe deti se ptaji, zda si ho muzou vzit (starsi 5 mladsi 3) a musi si ho pujcovat, a kdyz tak jim dam i delsi dobu pauzu.... Ve skolce maji tablet, ktery vyuzivaji v ramci nejakych her k vyuce, na ozvlastneni a seznameni s technologii.... Jestli mas stary tablet/mobil, pujc zatim stary, at se seznami, vyzkousi, nauci pravidla, kdyz spadne nebude to takova hruza jak novy.... Novy/vlastni bych poridila az s prvni tridou a nejlíp po ni jak si sam neco precte, ale stejne bych to udelala jak s mobilem - zeptat na vziti tabletu/mobilu a nesedet na nem neustale a podobne 😁.... Ale je to ciste na vas a vas nazor je ten spravny pro vase dite🙂... Segrina mala je na mobilu furt a snad od narozeni, protoze segra chce met klid.. Je to jeji rozhodnuti, vychova, (s prominutim) neseru se ji do toho ac vidim, ze male by prospelo neco jineho....

te_reza
9. srp 2022

Svoji elektroniku nemá žádnou, pokud nepočítám nefunkční tlačítkový mobil. Půjde do školy.

zlaticko22
9. srp 2022

@emamaira tak já jsem synovi kupovala tablet, když měl 5. Pořizovala jsem ho na pohádky na cesty, měl tam nějaké naučné hry. Na pohádky na dovolenou dobrý, jinak ho to vůbec nebralo. Leži v pokojíčku už jak dlouho. Nejsem si jistá, jestli vůbec půjde zapnout :D Za to mobil, jooooo, to mu pasuje víc, to ho už v jeho věku musím hlídat, aby na něm nebyl dlouho. Na 9 narozeniny dostal svůj, ale stále je to nastavené, že já určuju kolik času na něm hraje. Mám nastavenou aplikaci, která mu telefon prostě uzamkne po vypršení času..

patypresdevaty
9. srp 2022

6 let. Tablet nemá. Hry na (mem) mobilu nehraje. Myslím si, že mobil dostane tak ve 3. třídě, tablet zatím neplánujeme vůbec

krisstina93
9. srp 2022

Syn dostal na vanoce v 6 letech (skoro 7, narozky má hned po vánocích) a i tak ho to moc nezajímá, má vždycky takový zkrat, že se to nabije a drepi u toho půl dne, než to zas vybije a pak ho to přestane bavit a dva měsíce ani neví, že nějaký tablet má. Za celé prázdniny ho použil 2x, na cestu na dovolenou a zpáty. Takže za mě vyhozené peníze, to jsem mu mohla půjčit svůj :D

emamaira
autor
9. srp 2022

@g_m na pohádky, na hry, vzdělávací aplikace. Nepochybuji o tom, že by mu využití našel. V mém okolí některé školkove děti mají vlastní tablet/telefon. Mě od toho odrazuje jak psala @merope, že to není vhodné s ohledem na vývoj dítěte.

camelinka
9. srp 2022

@emamaira Dostala k desatym narozeninam, do te doby mela telefon asi od treti/ctvrte tridy myslim a stejne ji to doted (11) nijak extra netankuje...

pratensis
9. srp 2022

Synové 6 a 8 let nemají, ani mobil. Zatím jim ani nám nechybí. Tablet pořizovat ani nehodláme. Časem počítač kvůli škole, ale to tak za několik let. Mobil počítáme tak v deseti letech nejdřív. Bydlíme na malém městě, vše v dosahu několika minut chůze, nepotřebují ho. Pohádky pouštíme na starém noťasu.

g_m
9. srp 2022

@emamaira na pohádky ok, ale jsou potřeba hry a vzdělávací appky? Nerýpu, jen mě to nepřijde jako něco, co by dítě v tomto věku potřebovalo.

felixfelicis
9. srp 2022

@emamaira hru nebo cokoliv si muze prece pustit normalne na pocitaci. Deti vedi, jak se s nim maji chovat, ze ho nemuzou prenaset ani nic nikde bez dovoleni mackat, a nikdy nic neprovedly. A to tam treba vzdalene jedou docela dulezity veci. To mi prijde uzitecny ovladat do budoucna, ne tablet. Chapu to asi jedine, pokud nekomu deti bez toho nezvladaji jizdu autem.