Nevhodné dárky
Určitě mnoho z vás dostalo krásné dárky, od srdce. Ale pojďme si říct jaké dárky byly naopak k ničemu. Ať vím že v tom nejsem sama 🙆♀️
Já včera obrečela mašlovačku, plastový dózy, kuchyňskou chňapku, bižuterní náušnice s průhledným kamenem - prostě co já nenosím, a ti co mi to dali, to moc dobře vědí (a dostávám takové každý rok). Moc mě mrzí, že já vybírám dárky osobní, co každého potěší, a ne kraviny které se nakoupí v penny. A nevím, asi mě nejvíc trápí fakt, že mě buď ti nejbližší vůbec neznají, a nebo prostě nechtějí dát si tu práci s přemýšlením. Asi to berou že dárek jako dárek.
Ty kuchyňské věci - pokud by byly třeba od dětí, prarodičů, a nebyl to “hlavní” dárek, by mi nevadily. Asi bych se vykašlala na konvence a řekla co chci a nechci.
Nevim,nikdy jsem nic neobrecela,i kdyz darek nebyl dle meho gusta...Nejak to asi neprozivam...Vidim tedy,ze ti,od kterych darek je,ze si mysli,ze by se mi to mohlo libit. Nemam pocit,ze dostanu darek jen tak,abych neco dostala,tak mi nekdo koupi flasku nebo ponozky.Neni lehke neco vymyslet. A ses si ty jista,ze obdarovani z tvych darku jsou opravdu spokojeni,ze je to opravdu potesilo? Ja mam pro nektere lidi taky problem vybrat darek,o kterem bych 100% vedela,ze udela radost. Protoze ne kazdy ma nejake konicky,zaliby,vetsinou si lidi co potrebuji sami koupi atd...A kdyz fakt nevim,tak kupuji jidlo,mlsky...rikam si,ze to se vzdycky aspon zuzitkuje...Jak moc jsi k druhym otevrena,co o tobe vedi? Nejsi treba introvert?
@kristyn86 Jde o mojí rodinu co mě zná 36 let. Vědí jaké mám zájmy, co mě potěší, a co naopak nepovažuju za dárek. A stejně to dostanu 🤷♀️ to by mi bylo milejší dostat peníze ať si teda koupím něco sama. Ale každý rok plastový dózy, průhledný náušnice, plastové pouzdro na drobný mince, prostě nic osobního.
Ty kuchyňské věci - pokud by byly třeba od dětí, prarodičů, a nebyl to “hlavní” dárek, by mi nevadily. Asi bych se vykašlala na konvence a řekla co chci a nechci.
@lv Jenže ono to je hlavní dárek. Milionkrát jsem říkala že bych strašně chtěla to a to. A nikdy to nedostanu, radši deset kravin co někam zahodím. Letos jsem říkala že bych si strašně přála nějakou vánoční kravinku z Teddy (sněžítko, Santa Clause), nestojí to majlant. Ale ne, radši plastový dózy.
To je smutné, nechápu, že ti nedarují peníze, aby sis koupila něco, co ti udělá radost. Dózy dej někomu, kdo je využije. Také by mi dózy neudělaly radost, používám skleněné. Řekla jsi při rozbalování, že sis přála něco jiného ? Neboj se toho, řekni, že sis přála sněžítko, tak jsem asi nebyla hodná, Ježíšku. Polepším se. Pokud by dózy nebyly o člověka, kterému je 80+, řekla bych to. To není nevděk, to je konstatování.
A co zkusit navrhnout,jestli je nutne davat si darky? Nebo jestli bys nemohla dostat penize,ze mas jine predstavy atd...Myslim,ze aby ses porad netrapila,tak budes muset tohle tema otevrit. Mas na to cely rok,nemusi to byt ted. Ale jinak se to nezmeni. Nebo to neresit,nedelat si nadeje,nechat to byt a udelat si radost sama sobe...Slavite s rodici dohromady? Mozna by stalo i za to,udelat si Vanoce doma s muzem. Ten se ti do vkusu trefi?
A co zkusit navrhnout,jestli je nutne davat si darky? Nebo jestli bys nemohla dostat penize,ze mas jine predstavy atd...Myslim,ze aby ses porad netrapila,tak budes muset tohle tema otevrit. Mas na to cely rok,nemusi to byt ted. Ale jinak se to nezmeni. Nebo to neresit,nedelat si nadeje,nechat to byt a udelat si radost sama sobe...Slavite s rodici dohromady? Mozna by stalo i za to,udelat si Vanoce doma s muzem. Ten se ti do vkusu trefi?
@kristyn86 Manžel je na dárky takový že mu mám říct pár věcí co bych chtěla, a on něco vybere. Asi mě mrzí že ale nemůžu od nikoho čekat překvapení, které by mě potěšilo.
Já si myslím, že, až na pár výjimek, jspu muži ufoni, co nemají šajnu o našem vkusu a představách. Manžel by se mi taky do vkusu netrefil a to je pak škoda peněz. Takže si prostě o dárky řeknu, konkrétně si vyberu. A pak mán radost. Občas mi dá i překvapení, ale i to už se za ty roky naučil korigovat. Mám ráda i praktické dárky, tak o to je to snadnější. Jestli si opakovaně říkáš, tak pak je to ignorant a chce to důrazněji. Jsi taky důležitá.
Žádného dárků jsem nikdy nelitovala......je pravda že si věci dáváme nápadité a originální..... Nevím o co ti vlastně jde? Asi jsou praktičtější...
Žádného dárků jsem nikdy nelitovala......je pravda že si věci dáváme nápadité a originální..... Nevím o co ti vlastně jde? Asi jsou praktičtější...
@anonym_37a33c já myslela, že napsala jasné o co jí jde. Spíš o co jde tobě.
Já si to neberu osobně. Věřím, že si každý dal s výběrem práci. A pokud je to něco prostě hodně vedle, tak si racionálně řeknu, že si sedí na vedení...nebo to nechali na poslední chvíli, tlačil je čas nebo neměli prostě nápad. Jsme jen lidi.
Partner mi každý rok kupuje přírodní kosmetiku mé oblíbené značky. Letos se mě ptal jestli mi něco z toho nedochází. Řekla jsem že krém a sérum. Zároveň jsem mu říkala, že jelikož budeme mít miminko, přestanu používat parfémy, tak ať mi parfém nekupuje. Hele koupil mi parfém 😂. Pro mě je to jasňačka - sedí si na vedení 😂😂
Takže mám parfém který mi nevoní a byl děsně drahý a to co fakt potřebuju - krem a sérum' nemám. Ani mě nenapadlo kvůli tomu brečet. Vím že se snažil jen si sedí někdy na vedení😉
@kristyn86 Manžel je na dárky takový že mu mám říct pár věcí co bych chtěla, a on něco vybere. Asi mě mrzí že ale nemůžu od nikoho čekat překvapení, které by mě potěšilo.
@anonym_autor já myslím že v zájmu zachování své psychivké pohody je dobré se v životě a ve vztahu být míň romantická a nemít očekávání. Být víc praktická a brát svého muže, jaký je. Holt mu třeba řekni co bys chtěla ale výběr varianty už nech na něm. A ne neočekávej, že se 100% trefí do tvého vkusu.
Co zkusit příští rok před Vánoci navrhnout těm dárcům, že byste si dali nějaké tipy na dárky, co potěší? Klidně i na rovinu říct, že se minulé roky ne vždy Ježíšek trefil (dóz máš plno, bižu nenosíš) a že škoda peněz. Jsou dvě varianty, buď příjemně překvapí a přijmou to nebo ne a to budeš holt vědět, že s nima nejde hnout a nezbyde než se s tím smířit nebo navrhnout zrušení vánočních dárků s nimi úplně (což ale samozřejmě může způsobit, že se urazí…)
Co na to říct, je to smutné...Já třeba Vánoce neřeším, ale ono je jedno zda se to stane na Vánoce nebo na narozeniny.
Co zkusit příští rok před Vánoci navrhnout těm dárcům, že byste si dali nějaké tipy na dárky, co potěší? Klidně i na rovinu říct, že se minulé roky ne vždy Ježíšek trefil (dóz máš plno, bižu nenosíš) a že škoda peněz. Jsou dvě varianty, buď příjemně překvapí a přijmou to nebo ne a to budeš holt vědět, že s nima nejde hnout a nezbyde než se s tím smířit nebo navrhnout zrušení vánočních dárků s nimi úplně (což ale samozřejmě může způsobit, že se urazí…)
@anonym_c6299d To jsem zkoušela milionkrát. Ale oni mně řeknou že já dávat dárky fakt umím, že je znám co je potěší. A ať řeknu já co bych ráda. Tak řeknu, a stejně nedostanu nic z toho. Nechápu.
Tak co si napsat seznam? Ja vzdycky na podzim manzelovi poslu seznam toho, co chci na whatsapp. Pekne i s odkazy a poradny seznam. On mi z toho neco vybere, pripadne vse z toho. Nebo mi da poukazy, kdyz si chci vybrat. Kdyz chci sichr, tak si to objednam a on to jen zaplati. To si letos chvalil a ja mela pod stromkem vysneny darek. Kolikrat to i vicekrat pripomenu. Pokud ani tohle nezabere, tak na to proste s-re a jsou to jen vymluvy.
Tak co si napsat seznam? Ja vzdycky na podzim manzelovi poslu seznam toho, co chci na whatsapp. Pekne i s odkazy a poradny seznam. On mi z toho neco vybere, pripadne vse z toho. Nebo mi da poukazy, kdyz si chci vybrat. Kdyz chci sichr, tak si to objednam a on to jen zaplati. To si letos chvalil a ja mela pod stromkem vysneny darek. Kolikrat to i vicekrat pripomenu. Pokud ani tohle nezabere, tak na to proste s-re a jsou to jen vymluvy.
@biciklissie Jo,takhle to u nás funguje. Ale s těmi mými rodiči to je horší. Letos jsem už v létě nadávala, že pod stromek každý rok dostávám dózy, které si manžel bere na jídlo do práce, a ztrácí se, a že je už prostě nechci. No jasně že jsem je dostala. Kdyby je aspoň teda dostal manžel když je používá on. Když chtěli dárek pro švagrovou, tak to mi řekli že ať najdu nějakou knížku se žánrem co ona čte na eshopu, a ať to k nim objednám. Ale že by to samé řekli mému bratrovi, ať on něco objedná pro mě, to ne. Nebo pro mého taťku knížky s jeho oblíbenou tématikou. Jenže jich má spoustu, a člověk se už ztrácí co má a nemá. Tak jako blbec jsem v létě projela snad sto knih v jejich knihovně, a zapisovala které má. A podle toho jsem potom objednávala to, co ještě nemá. Já vím že jde ve skutečnosti o prd, ale mrzí mě to, cítím se jako vzduch.
@lv Jenže ono to je hlavní dárek. Milionkrát jsem říkala že bych strašně chtěla to a to. A nikdy to nedostanu, radši deset kravin co někam zahodím. Letos jsem říkala že bych si strašně přála nějakou vánoční kravinku z Teddy (sněžítko, Santa Clause), nestojí to majlant. Ale ne, radši plastový dózy.
@anonym_autor a kvůli tomu depkuješ? Tak si blbost z Teddyho kup sama a pak ti může být fuk, co dostaneš. Já bych byla naštvaná, kdybych očekávala něco hodnotného a dostala nějaký nesmysl za pár korun, ale pokud si to, co chci můžu běžně koupit sama a vím, že dotyčný je v tomhle ohledu nepoužitelný, tak nad tím mávnu rukou a nekazím si náladu.
@biciklissie Jo,takhle to u nás funguje. Ale s těmi mými rodiči to je horší. Letos jsem už v létě nadávala, že pod stromek každý rok dostávám dózy, které si manžel bere na jídlo do práce, a ztrácí se, a že je už prostě nechci. No jasně že jsem je dostala. Kdyby je aspoň teda dostal manžel když je používá on. Když chtěli dárek pro švagrovou, tak to mi řekli že ať najdu nějakou knížku se žánrem co ona čte na eshopu, a ať to k nim objednám. Ale že by to samé řekli mému bratrovi, ať on něco objedná pro mě, to ne. Nebo pro mého taťku knížky s jeho oblíbenou tématikou. Jenže jich má spoustu, a člověk se už ztrácí co má a nemá. Tak jako blbec jsem v létě projela snad sto knih v jejich knihovně, a zapisovala které má. A podle toho jsem potom objednávala to, co ještě nemá. Já vím že jde ve skutečnosti o prd, ale mrzí mě to, cítím se jako vzduch.
@anonym_autor Tak to bych řekla, že to je ta starší generace. Dárky od mých rodičů jsou taky tristní a to i bohužel pro naše děti. A moje mamka si taky vždycky zavolala do kuchyně mě, kolik má dát mému manželovi jídla na talíř. Jako to fakt nemá cenu řešit. Taky mě to štve, ale kazit si Vánoce nemá smysl. Človek si je musí udělat po svém.
Moje rodina je uplne stejna, at delam cokoli. Muzu te jen podporit. Dostala jsem dozy (nepouzivam) a spoustu dalsich veci, ktere pak davam na vinted.. letos je to ale nejaky blby, protoze si to pak chteji u nas zkusit. 🤪
Ja když něco chci tak si koupím sama a dám si to pod stromek 😉😃

Nevim,nikdy jsem nic neobrecela,i kdyz darek nebyl dle meho gusta...Nejak to asi neprozivam...Vidim tedy,ze ti,od kterych darek je,ze si mysli,ze by se mi to mohlo libit. Nemam pocit,ze dostanu darek jen tak,abych neco dostala,tak mi nekdo koupi flasku nebo ponozky.Neni lehke neco vymyslet. A ses si ty jista,ze obdarovani z tvych darku jsou opravdu spokojeni,ze je to opravdu potesilo? Ja mam pro nektere lidi taky problem vybrat darek,o kterem bych 100% vedela,ze udela radost. Protoze ne kazdy ma nejake konicky,zaliby,vetsinou si lidi co potrebuji sami koupi atd...A kdyz fakt nevim,tak kupuji jidlo,mlsky...rikam si,ze to se vzdycky aspon zuzitkuje...Jak moc jsi k druhym otevrena,co o tobe vedi? Nejsi treba introvert?