Karanténa. Co to znamená?
Holky co si myslite o tom ze zvazuji karantenu pro celou cr? Mam pulrocni ditko a kdyz nejdeme aspon na chvili ven tak je protivna a nechce pak ani spat..je zvykla chodit za kazdeho pocasi aspon na 15 minut..bydlime v byte ve meste..zadna zahrada ani balkon..nosim ji v satku a kdyz prsi projdeme se kolem baraku a to ji staci ale kdyz nejdeme vubec je to des :( hlavne nechapu tu logiku nasich politiku ze do prace lidi muzou a matky s detmi musi sedet doma? Manzel pracuje ve firme kde je 50 lidi v jedne hale blizko u sebe..to ma asi vetsi pravdepodobnost ze se nakazi nebo nekoho nez kdyz ja pujdu s ditetem na louki a nikoho nepotkam ne? Nechapu to...proc teda nezavrou i tyhle firmy? Jsem z toho akorat vytocena a nevim jak pulrocnimu diteti vysvetlim ze nemuzem ven protoze mame karantenu ale tatinek si vesele jede do prace mezi lidi :/
@blondynka400 Tak já nevím, ale pokud by je nosili všichni a všude, následně je samozřejmě vyvařili a vyžehlili, asi by to bylo ku prospěchu, ne?
@blondynka400 - propaguje se systém nošení roušky a pak jejího vyvaření a přežehlení, nikdo neříká, že se má nosit jedna snad 10 x. Ale s osvětou přestávám, nemá to cenu, však ono to přijde za chvíli od státu...
@marcicek84 názory se na nošení různí, rozhodně nejsou všichni pro (a tím myslím i odborníky a fakt odborníky, ne názory zde). To máš pravdu přijde to od státu, když vláda poslouchá jednostranný tým "odborníků" vedený Prymulou 😅
@mourovatakocka nechci se tu pouštět do nějakých teorií a rozdmýchávat nějaké hádky. Spíš jsem chtěla poukázat na to, že na roušky existuje taky opačný názor, než je naší vlády. A že použití většiny lidí je úplně o ničem. Ale hlavně, že máme roušku a budeme všichni v klidu.
Dle meho noseni rousky ma smysl. Urcite je rozdil na nekoho prsknout ci neprsknout. Ale smysl to ma, pokud to nebudou jednotlivci bojkotovat. Kazdopadne nejvetsi smysl ma izolace lidi.
@matire to máš jedno, neber mě tak doslovně s tím výtahem, když se zamyslíš, na co všechno saháš a kolik lidí na to sahalo a prskalo před tebou (kliky, tlačítka, zábradlí, schránky, klíče, v obchodech vozíky, pečivo, pokladna)...já takové věci třeba vnímám, protože už jsem ve městě zažila pár zvýšených výskytů žloutenky a podobných nemocí a dávám si na to pozor nejen s koronavirem, ale bohužel moc jiných lidí ne...ale to by ses fakt musela zbláznit, abys byla 100% sterilní a žádná nákaza ti nehrozila. Spíš jde fakt o vyhýbání se přímému kontaktu v uzavřených místech - kulturní akce, obchody, MHD apod.
@prejeta_zaba Jen jsem se toho výtahu chytla, protože se mě taky týká. Beru taky v potaz všechno to, cos vyjmenovala. Rohlíky už nekupujeme ☹️ Místo košíku vlastní tašku, místo výtahu schody, místo peněz většinou karta. Klíče si chci zítra umýt, vážně 🙂
@marcicek84 "Upřímně, tys věděla všechny informace, které jsem k tomu napsala?" Máš na mysli ohledně používání roušek? Jo, věděla. Tobě to, mám pocit, nepřijde, ale mě se tahle situace dost dotýká a řeším ji možná až přespříliš
Přemýšlíte někdo i nad tím, jak je to s rouškou a ochranou toho, kdo ji nosí? Všechen bordel, který potkáte, se na ní zachytí, i když by jinak padl jinam, a máte ho přímo před nosem, ještě hůř i pusou... Neříkejte mi, že se to do dýchacích cest nedostane
@matire jsi si jistá že všechen bordel? A je dobré, se takto "sterilně" chránit?....
@matire nekdy mi to opravdu tak neprijde...
@blondynka400 to neni sterilni ochrana,neni to respiraror FFP3,rouska zachyti to co bychom normalne vdechli,proto je treba ji sundavat opatrve a ne sudavat a opetovne nasazovat,po sundani vyvarit,ususit a znovu prezehlit
@marcicek84 opět děkuji za přednášku na něco, na co jsem se neptala 🙂 Myslím, že rozdíl mezi respirátorem a a rouškou ví v dnešní době i cvičená opice.
Já reagovala na otázku jiné uživatelky....
@blondynka400 Dobře, řeknu to malinko jinak. Myslím, že se na ní zachytí (a zůstane tím pádem u vstupu do dýchacích cest) víc, než co by člověk vdechl bez ní. A pak to stejně vdechneme. Úplně sterilně se chránit nemusíme, ale koronu nikdo nechce 🙂
@matire ok.. Ale koronu nedostaneš jenom vdechnutím? Naopak riziko, že se se tento vir do těla dostane je vyšší přes sliznice, než přes dýchací cesty. Ač je otázka, jak to vlastně je, to nikdo stejně s určitostí neví.
Nikdo nechce žádnou nemoc, ale za mne bychom se víc měli zamyslet nad tím, jak žijeme, než nad tím, zda nosit roušku a nebo ne. To už řešíme důsledek někde na konci...
to, že tady bude někdo teď řešit, jestli to neublíží, než ty roušky nosit, to opravdu nikomu nepomůže, jde o ochranu okolí, čím víc lidí to nosí, tím je přenos nižší nikdo neříká, že bude nulový, ale každé zpomalení je nutné, proč se řeší v tomto čase ostatní bacily, to snad proto jiným nějakou imunitu máme, s rouškou manipulujeme tak, abychom při sundání nic nevdechli a znovu ji nenasazujeme, bereme novou, tím se to riziko vdechnutí minimalizuje, pokud je uvnitř ještě papírový kapesník, další minimalizace...pokud nikdo nebudeme dělat nic, budeme čekat na stát, budeme se všeho akčního nesmyslně bát, tak se ta situace sama jen tak nevyřeší...
@blondynka400 Ty jsi případ. Nechtela bych tě s tvými postoji potkat na ulici. Teď zrovna bylo o rouškách v rádiu, asi se spletli a měli si tě poslechnout.
Já včera četla článek z angličtiny od nějakého odborníka a ten nošení roušky zpochybňoval fest. Ony ty názory se zjevně rozcházejí. Asi jako třeba na mamograf.Ale lidi jsou schopni se proto lynčovat.
@blondynka400 Dýchací cesty (nos, ústa a dál) jsou právě ta sliznice 🤭Tys teď myslela oči, viď? Jak bys to chytla? Právě, že vdechnutím nebo olíznutím. Ok, pohodě, na tohle holt se moc nemyslí. Já o tom přemýšlím i z druhé strany, ale nebudu to dál rozvíjet, když se to nesetkalo s ohlasem 🙂
Já se hodně spoléhám na svůj imunitní systém. Ještě nikdy mě v dospělosti nenechal na holičkách. Ale respektuju,že chráním ty druhé. Když ale přistoupím na dva metry k jinému člověku,paní u které 30 let kupuju látky a ona na mě nepřátelsky zaječí...nepřibližujte se, ....no,obrečela jsem to.
@marcicek84 Mě jde v první řadě o ochranu mou a mých nejbližších. Kdo říká, že jemu ne, tak v 99% případů kecá. Je to špatně taky trochu přemýšlet? Není.
@matire ok, ale teď je nejhorší predátor ve světě virů pominu-li nějakého meningokoka, právě koronavirus
@marcicek84 vždyť jo
@mourovatakocka to že to bylo v rádiu je pravda 🙂. Co asi mají říkat 😀. Musí říkat to, co chce Babiš. Jinak jim hrozí vyhazov stejně jako řediteli Bulovky. Existují i jiné názory, které jsou opačné a to jsem tim chtěla říct. A proto jsem případ? Já jsem tě snad urážela? Přesně jak píše @babanci a je to značně smutné....
Zákaz vycházení bez zakrytí úst a nosu bude platit od dnešní půlnoci, informovalo ministerstvo vnitra.
tím myslím, že už se tady nad tím polemizovat nebude, kdyby lidé pochopili to důrazné doporučení, tak to mohlo být jiné, no nepochopili, nařídil stát...
Právě jsem s kolegyní našila 100 ks roušek pro kolegy. Ona to stříhala od 3 hodin ráno. Tak jsem naxsebe pyšná,i když jsem přesvědčená o tom,že je to stejně k ničemu. Jo a meningokoka se teda bojím mnohonásobně víc.

@marcicek84 nepotřebuji přednášku, ani strašením, co se stane až onemocním .-) Netvrdím, že roušky nemají někde svoje místo, mají. Ale nošení roušek všech a všude, tak jak se to teď rádoby praktikuje, nejlépe několik dní jedna 😀 je úplně nesmyslná a nepomůže nikomu.