Downův syndrom, vyskytne se i při dalším těhotenství?
Ahoj holky.Bohužel i mě potkala nepříjemnost.Byla jsem na potratu přímo ve 13 týdnu. Na vyšetření ve 12 týdnu mi vyšlo hydrops plodu s velkou pravděpodobností downa. Dnes mi volal genetik,že plod měl downův syndrom, s manželem půjdeme na vyšetření chromozomů. Chtěla jsem se zeptat zda jste se už s tím některá setkala? A jaká je pravděpodobnost, že by se down vyskytl i při dalším těhotenství? Je mi letos 30 let.
Manželova matka byla 3x těhotná, 2x dítě s Downovým syndromem. První dítě (s Downem si nechali), při druhém těhotenství (opět Down) podstoupila interrupci, třetí těhotenství bylo zdravé dítě. Být vámi, tak o ničem nespekuluju a zajdu si na genetiku.
pokud vám ji doporučily tak bych šla, my podle pitvy mame nededičnou formu a mame 2 děti zdravé, 3si vybralo černyho petra
Dobrý den,
jsem studentkou 3. ročníku oboru Porodní asistence Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice. Momentálně píši svoji bakalářkou práci na téma: Informovanost žen o screeningu Downova syndromu v těhotenství. Ráda bych Vás touto cestou poprosila o osobní rozhovor s některou z Vás, která má dítě s Downovým syndromem, přestože výsledky genetiky byly negativní či pozitivní nebo která po zjištění genetiky se rozhodla pro ukončení těhotenství. Vzhledem k tomu, že je toto téma velice citlivé a osobní bylo by vhodnější komunikovat přes e- mail (smyckova.t@seznam.cz) či tel. (737060267). Předem děkuji za Vaši ochotu. Smyčková Tereza

měli sme stejny problém, mě je teda 23, genetik nám řekl že je to náhodná mutace, že nezná nikoho u koho by se tohle postižení opakovalo, u nás teda z pitvy vyšlo že to byla tzv. volna trizomie (nedědična a čistě náhodná). pokud už máte další miminko, budu ráda za info že to je tak jak tvrdil doktor. pokud nejste tehotna držím palce aby ste tohle nemuseli zažít znovu