Genetické vyšetření, na co se ptají a odebírají vzorky?
Holky, prosím o radu. Mám za sebou třetí potrat, včera jsem byla u Dr. a ten mi napsal žádanku na gen. konzultaci a hned mi vzali krev na trombo- něco🙂 Chci se zeptat, na co se na té konzultaci ptají a jestli tam odebírají také nějaké vzorky, atd.
Díky moc.
@bubinko1506 díky za odpověď, ta to je celkem na dlouho☹ my máme naštěstí zdravé děti - ale je tam podezření na gen. vadu vázanou na klučičí pohlaví☹ Ale o mimčo se budeme stejně snažit 🙂
@pavlina276 Ahoj, prodělala jsem pouze jeden potrat, ale i přes to nás doktorka také posílá na genetiku 😒 Jdeme tam příští týden...každopádně ti přeji, ať to dobře dopadne 😉
Ahoj my jdeme na gen. konzultaci příští týden z důvodu genetické vady v přímé linii rodiny. Sestřička při objednávání mi řekla, že je dobré mít pozjišťované informace o závažných nemocech 3 generace zpětně (např. cukrovka, infarkty,....), vědět potraty a mimoděložní těhotenství, zda já nebo partner absolvoval/ nějakou operaci, předčasná úmrtí a na co se v rodinách umíralo. Počítám s tím že kdyžtak budou brát i krev.
@pavlina276 Děkuju 😉
@pavlina276 u nas tiez hrozilo riziko, ze rovnaku odchylku v chromozomoch by mohol mat aj nas syn, preto nam najprv odporucali vkladat len embryo dievcatka. napokon to priroda zariadila inak, a na vklad nam vysli akurat dve embrya - zdravi chlapci. tak sa nechame prekvapit, ako to dopadne.
my sme boli v statnej ambulancii, neplatili sme sice nic, ale trvalo to dlho. ak nechces cakat dlho na vysledky, skus radsej sukromnika. niektore CAR robia vlastne geneticke vysetrenia.
@bubinko1506 Na soukromou nemáme a i bych řeka, že už by to bylo zbytečné vyhození peněz☹ Máme tři zdravé holky,spíš jde o zvědavost, jestli tam není nějaká chyba v klukovi..... 😉 Tak Vám hlavně přeji ať je vše v pořádku a ať brzy držíte v rukách zdravé miminko 🙂
@pavlina276 dakujem. skuste teda genetiku u statnych lekarov. uz len kvoli istote, ci je vsetko v poriadku.
Mě se ptali na celkovou rodinnou anamnézu,stejně tak u manžela -vzhledem k rizikové práci (chemické látky,se kterými jsem mohla přijít do kontaktu). Na základě dohody mi odebírali krev, ale byla zde i varianta AMC, dál mě poslali na podrobné ultrazvuky-které souvisely se synovcovo onemocněním (vada srdce, rozštěp patra).

ahoj, my sme absolvovali geneticke vysetrenie este pred samotnym ivf. pri konzultacii sa bude lekar pytat na tvoj a partnerov zdravotny stav, ci su nejake dedicne ochorenia v rodine, ake ochorenia maju vasi rodicia, resp. na co zomreli stari rodicia.
samotny odber vzorky nie je hrozny, kedze vam len odoberu krv. my sme vysledky mali do 8 tyzdnov, a kedze sa nasiel problem u partnera, dali sme spravit podrobnejsie vysetrenia - na tie sme cakali 4 mesiace, ale teraz uz mame po transfere, a zatial je vsetko v poriadku