Interupce a svědomí
Zdravim vas. Nekdy v rijnu 2016 nebo v listopadu jsem zjistila ze jsem tehotna. Zdravotne jsem byla v poradku a vsechny priznaky mi zacali az po tom co jsem na testu zbadala pozitivnej vysledek. Nevedela jsem co delat. Mela jsem jen 16. I tak jsem se tesila protoze jsem dite cekala s pritelem, on pracuje. Jeho reakce jelikoz je uz dospelej byla radost, tesil se a ja jsem byla taky stastna kdyz mi rikal ze vsechno zvladneme. Desilo mne ale to ze doma byli prave taky tehotny. Myslela jsem si ze se zblaznim. Mela jsem strach, odpovednost presto vsechno jsem byla stastna. Pak ale prisel den po par tydnech co sme nakoupili uz i maly blbosti pro miminko ze jsem to doma musela rict rodine. V jedny mistnosti byli v brisku 2 miminka.. Rozsudek na ktery nikdy nezapomenu.. zustane jen jedno.. Mne se zastavil svet nevedela jsem si to ani predstavit.. Rodine bylo jedno ze jsme s pritelem pro to chteli udelat vsechno, nezadali sme o nic jen o pochopeni a odpusteni. Stejne jsem se 15. prosince skoro ve 12. tydnu ocitla na salu v nemocnici kde jsem podstoupila UPT.. Nikdy na to nezapomenu. Neudelala jsem to pro to ze jsem chtela i kdyz rodina rekla ze mam udelat co uznam za vhodny. Psychicky jsem to nezvladla po tom vsem co mi rekli, bud moje dite nebo dite mych rodicu-moje vysnena sestricka. Probrecela jsem cely hodiny na pokoji, pred salem .. myslela jsem ze utecu ze to predse nemuzu udelat. Po celou dobu jsem mela v ruce ultrazvuk svyho miminka, uz bylo krasne videt... Najednou jsem se jen probudila na pokoji. Necitila jsem vubec nic. Mela jsem v sobe jen prazdno, velkou diru. Chtela jsem brecet, chtela jsem rvat ale neslo to. Uz jsem to nevedela. Par hodin po zakroku jsem sla domu a tvarila jsem se ze se nic nedeje a necitila jsem zadnou bolest, vycitky svedomi, vubec nic. Koukala jsem se porad na ultrazvuk ale nebrecela jsem. Par dni na to byli Vanoce a ja jsem byla uplne normalnej clovek, jako kdysi s tym rozdilem ze jsem si uvedomila ze uz vlastne jako kdysi nikdy nebudu. Pak jsem mela par zachvatu kdy jsem potrebovala jen objeti, neslo to zastavit. Ale bylo to skutecne jen par krat.. Zachvili se mi narodi sestricka a ja se na ni moc tesim. Ale taky je za chvili muj termin. Den kdy by se narodilo moje dite.. A cejtim vevnitr bolest. Je to tady protoze tedkom prozivam vsechny radosti a pripravy na prichod moji sestricky ale z druhy strany boli to ze jsem to samy mohla delat pro sve miminko. Snazim se nedavat najevo to ze mne to trapi, i kdyz to je asi zcela normalny. Od toho co jsem podstoupila zakrok cejtim na sobe hrozny zmeny.. Jsem strasne nervny a s pritelem se hadame skoro porad. Miluju ho a mrzi mne ze jsem mu nemohla dat dite na ktere se tak tesil. Vim ze by to bylo brzo. Rodila by jsem 7.7.2017. Stejne vsak si to nikdy neodpustim. Skryvam to nekde v sobe uvnitr a vim ze delam chybu ale nemuzu o tom s nikym mluvit nemuzu dat najevo ze mne to uzira.. Nechci aby mi moje rodina rekla jdi za nejakym psychologem.. Ja to nechci. Chci mit jen istotu ze jednou budu dobra matka pro svoje dite a muj andilek mi to odpusti.. Bojim se ze uz dite mit nebudu, po zakroku mi neco nasli na cipku.. Koncem sprna se uvidi jestli pujdu na nejakej dalsi gynekologicky zakrok kvuli tomu. Bojim se ale verim ze muj andel bude porad vedle mne. Miluju te broucku, jsi moje detatko i kdyz jsem te nikdy nevidela, jsi v mem srdicku.. Odpust mi to ❤☹
@smutna12 Pomohlo mi povídat si s tím miminkem - ať to zní, jak chce... Taky mi pomohlo pár knížek a jiné, starší ženy, jiného kalibru, než Tvoji rodiče. Je mi strašně líto, jak se k Tobě zachovali, každý máme svůj příběh, těžko někoho soudit za to, co udělal, nebo neudělal, ale tohle opravdu nepochopím a ani nechci. Jednou budeš mít zdravé miminko a svůj život, držím Ti palce. A z takovýhle kusů, jako je zde přítomná paní věřící, si nic nedělej, vždycky bude okolo spoustu psychicky narušených lidí.
@panickatlamicka Palec nahoru. Nechtěla bys knížku? Synátor ji přinesl od známých, já že si ji přečtu, ale mám tu spoustu jiných, který jsem ještě ani neotevřela.
Jsme sem tam na kordy, ale tohle jsi trefila přesně!
@pavla140 Já bych zrovna Vám tak přála, abyste se jako babička dostala do stejné situace, ani nevíte jak 😀 Já považuji víru za zlo, především ve jménu boha se neustále zabíjí, taková fanatická víra, kterou jste vy názorným příkladem, nikdy nikomu nepřinesla nic dobrého.
@amazonka.k Ve jménu boha se nezabíjí to si pletete 😝 zabíjí se ve jménu Aláha a to je něco uplně jiného 😀
@amazonka.k Víra rozhodně není zlo a zvlášť ta katolická je velmi mírumilovná a lidem pomáhá. Charity,azylové domy,domovy pro seniory...stovky dalších věcí. To není o víře,víra jako taková je skvělá,to jen paní ,která tady přidávala své zvláštní příspěvky je trošku fanatik. To je v jedinci,ne ve víře obecně.
@maagda Než se začnete smát, tak se informujte : Alláh (arabsky الله zvuk [ʔalˁˈlˁɑːh], česky Bůh), je označení pro nejvyšší bytost v islámu. V arabštině (podobné slovo existuje i v dalších semitských jazycích) označuje jméno Boží také i v křesťanství a judaismu. Poprvé se vyskytuje u arabských židů.Etymologicky slovo Alláh vzniklo zkrácením الإله (al-ilah), kde slovo إله (ilah) znamená bůh-jakékoliv božstvo a určitý člen ال (al-) klade důraz na jedinečnost Boží - podobně jako v češtině psaním velkého „B“ ve slově Bůh. Arabština má kurzivní písmo, tj. nerozlišuje velká a malá písmena; proto jediným způsobem, jak vyjádřit výjimečnost je použitím určitého členu „al-“. Bůh je název obecný, v islámu má bůh jméno Alláh, například židovský bůh má jméno Hospodin. Já ale nejsem tak hloupá, abych se Vám smála.
@verkaver Vím jak to myslíte a částečně s Vámi souhlasím, existují i dobré věci, které se ve jménu víry konají, ovšem já s vírou v konkrétního boha nesouhlasím. Na to abych něčemu věřila, nepotřebuji kostel, nemusím být ničeho součástí, ani se den co den modlit, nosit kříž na krku a bát se hříchu. Když budu chtít někomu pomoci, nepotřebuji být součástí církve. Vadí mi, že víra nutí lidi přestat přemýšlet vlastní hlavou, popírá fyzikální zákony a vzbuzuje v lidech strach. Od pradávna je využívána k vraždění. Ale je to jen můj názor. Na druhou stranu respektuji každého kdo věří a nikomu neubližuje.
@amazonka.k Naprosto souhlasím👍👏😉
@amazonka.k Nesouhlasím. V tom se jednoduše neshodnem. Víra mi nic nenutí,vlastní mozek mám a rozhodně nežijí ve strachu. Právě naopak,víra mi velmi pomáhá v případných těžkých životních situacích,je mojí oporou a útěchou. Ale chápu,že to jako nevěřící člověk nemůžete pochopit,zvlášť,když jste takto zatvrzelá a nebojím se říct i nenávistná. Jo a katolíci opravdu nikoho nevraždí. Nejsme fanatici,jsme normální lidé,kteří mají své rodiny,chodí do práce,nakupujeme,jen praktikující a nefanatický katolík je tak jaksi laskavější,chápavější a ohleduplnější ke svému okolí. To z vašich příspěvků jde cítit zloba a nenávist,vám nějakým způsobem opravdový katolík ublížil,že o nás takto smýšlíte a píšete?
@verkaver V žádném případě nejsem plná nenávisti, pokud to tak z mých příspěvků cítíte, pak mylně. Ale nejsem ztotožněná s vírou a s tím k jakým čelům se často využívá. Jsem spíše racionálně smýšlející a nepotřebuji k životu berličky, abych v něm byla spokojená, naučila jsem se ho přijímat takový jaký je. Ale jak už jsem řekla, toleruji každého kdo věří a nikomu neubližuje, to přeci není výraz nenávisti. Jen mám k lidem, které hlásají desatero na každém kroku, ještě tímto despotickým způsobem jako dáma výše, nelibý vztah, mrzí mě to, že tím mlýnským kolem melou i své děti a ty zase děti svých dětí. Odpírají jim naprostou svobodu vlastního zdravého úsudku a možnost dělat obyčejné lidské chyby bez pocitu zatracení. A neberte si to osobně, mluvím o víře jako takové, proti katolíkům konkrétně nic nemám.
@amazonka.k Můj bratranec díky víře, díky církvi málem přišel o rodinu. Peníze lítaly do církve, naštěstí jeho žena byla natolik rozumná, že to ustála, ale byl to běh na dlouhou trať. Býval by přišel o fungující rodinu a zůstal by se svou vírou sám, jelikož už nemá rodiče a ani bratra.
@magdalenax Měl štěstí, že měl takovou oporu a je fajn, že to dopadlo takhle dobře 🙂 To co mám na mysli krásně zobrazuje seriál The Young Pope, jak je církev plná netolerance a pokrytectví a kam až to může vést. To bych doporučila ke shlédnutí každému.
@amazonka.k Také mně tady zvonily u dveří nějaké věřící - pochodující a otravné ženské. Byla jsem s nimi hotová hned. Řekla jsem jim, že věřící jsem, ale bohužel, že věřím jen v jedno a to je lidská blbost, - ta že je věčná. Od té doby mám klid.
Zajímavé je, že vyhledávají lidi, kteří nejsou v docela o.k. situaci..., jak to dělají nevím, ale je tomu tak. Slyšela jsem, že chodí po špitálech, když tam někdo má rodinného příslušníka atp. ...
@amazonka.k To je přesně ono,jak píšete,mluvíte o víře obecně a to není dobře. To špatné,zlo,působí jedinci,nezávislé na víře,jak už jsem psala,to je v lidech,ne v principu víry. Škoda,že do toho nevidíte trošku víc,pak byste možná nebyla tak obecná a neodsuzovala celek,který funguje. Ale jedinci,kteří se vymykají,jsou všude,ne jen mezi věřícími...

@pavla140 hele, ty mi pripominas jednu filmovou postavu tim svym vyjadrovanim: matku ustredni postavy z filmu Carrie.