icon

Jak je to po potratu se vztahy?

20. led 2021

Ahoj,mám na Vás trošku osobnější otázku,proto ta anonymita...omlouvám se.
Setkala se nějaká z Vás,určitě setkala s potratem se kterým souhlasily oba z rodičů?..prosím mně zajímá jaké to pak bylo mezi Vámi? Nevím jistě zda jsem těhotná a nebo ne,ale už teď vím,že bych si to nemohla nechat....kdyby byla situace jiná tak bych nad tím ani neuvažovala. Je to 50% na 50%,ale zajímá mně zda pak vztahy vydrží i po tomhle nepríjemném...trápí mně to.

codal
20. led 2021

Pokud budete oba za jedno, tak věřím, že to zvládnete.

autor
20. led 2021

@codal Děkuji moc...vím,že jsme se měli chránit...já věřím že nakonec bude vše v pořádku a že těhotná nebudu...bylo by mi to moc líto

jaja01k
20. led 2021

Osobní zkušenost nemám, ale mám ve svém okolí případ, kdy potrat vedl k rozpadu vztahu. Měli dvě malé děti, jednoznačně se shodli, že si třetí nemohou dovolit, s potratem oba souhlasili. Ale muž to neunesl, začal to ženě vyčítat a skončilo to rozvodem.
Ale taky znám nejeden případ, kdy potrat vztah nijak nepoznamenal.
Tohle ti bohužel dopředu nikdo neřekne. Držím palce, ať to dopadne dobře a nemusíš tuhle nelehkou otázku řešit.

autor
20. led 2021

@jaja01k Děkuji moc za vaši odpověď...také doufám že vše nakonec dobře dopadne...

andelka
21. led 2021

Zvládnout se dá všechno. Pokud budete oba přesvědčení,že dítě nechcete, nemůžete mít, tak se s tím srovnáte. Ale nikdo nezapomene,a může to vylézt po delší době. Důležité je být k sobě upřímní, empaticti..život není peříčko a člověk musí dělat rozhodnutí,aniž by měl křišťálovou kouli a viděl dopad na budoucnost.
Každopádně si myslím,že žena to zpracuje lépe,pokud si je jistá,že nechce, kvůli sobě, a ne že se nechá vyděsit, nebo ovlivnit ostatními, tím,že jí odepřou podporu a ani se nepokusí zkusit najít důvody proč a jak ano. Mnohdy situace vypadá hůř než je ve skutečnosti. Pokud má žena pochyby, podle mě by na ukončení jít neměla. Protože to je jízdenka k traumatu.