Jak přežít ztrátu v druhém trimestru? Rady a zkušenosti
Ahoj, stalo se co by mě v nejhorším snu nenapadlo, vymodlené těhotenství ukončeno na konci 5 měsíce spontánním potratem. Příčina zatím nejasná, na výsledky pitvy čekáme. Doktoři říkají že se to stává a zase tak výjimečné to není, většinou se ani na nic nepřijde. A já se s tím nějak neumím vypořádat. Zhroutil se mi svět, nejsem schopná fungovat, nemůžu spát, jíst ... Pocity se mění z minuty na minutu, od zoufalství, smutku, přes vztek, obviňování sebe i celého světa až po pokus o smíření že příroda snad věděla proč to udělala.... Myslela jsem že to nějak zvládnu, začínám ale víc a víc uvažovat požádat o pomoc odborníka. Kdo máte za sebou něco podobného, jak jste to zvládly, využily jste pomoci psychologa /psychiatra? Pomohlo to? Zůstávám na neschopence takže mám vycházky jen pár hodin. Musím hledat termíny u psychologa během vycházek nebo by to OSSZ uznala jako omluvu pro nepřítomnost? Předem díky za každou reakci
@lenkalubina to mě moc mrzí... Tyhle úvahy co by kdyby jsou nejhorší, pořád se v tom plácám... Kdybych měla kontroly častěji, zjistilo by se včas že je problém nebo to bylo tak rychlý že to prostě zachránit nešlo? Kdybych víc ležela, kdybych tohle a tamto...
Rozumím,já po potratu chtěla rychle otěhotnět,potrat byl v létě,až kolem vánoc jsem začala trochu žít,jeli jsme do Benátek a ja se konečně začala usmívat.Všechno jsem to vytěsnila,takže ani nevím kdy přesně jsem otěhotněla.První dítě jsem rodila ve 38l a druhé za dva roky.Měli jsme ještě jedno embryo a vůbec by mi nenapadlo že se zadaří i podruhé.Jsem stará matka ,ale děti mám a za to děkuji každý den!
@anna987 děkuju za zprávu, je mi líto že tě to potkalo už 2x. Můžu se zeptat v jakém týdnu? Budu držet palce aby tentokrát vše dobře dopadlo, přece není možné aby měl jeden člověk takovou smůlu. Určitě to nevzdáme a zkusíme to zase znovu, i když teď moc naději nevidím. Bude to chtít nějaký čas, zatím nejsem schopná ani vylézt z bytu protože všude se to hemží kočárky...
Myslím moc na ty, co touží stát se rodiči a zatím se nedaří... Byla jsem ve stejné situaci a když se konečně zadarilo, o miminko jsme také přišli... Sice na začátku, ale bolelo to i tak moc... Vzala jsem si z toho pozitivní to, že je to ale možné - otěhotnět. A co mi moc pomohlo? Kniha Duše miminek....❤️ Pro někoho možná blbost, ale mě to dodalo velký klid a naději. A koupila jsem si Fertility blend.. Výsledkem jsou dvě děti...❤️❤️ Držím moc pěsti🙏...

@ninanela Takže těhotenství pak nebylo rizikové? Můžu se zeptat kolik ti bylo když se vám narodilo první miminko? Nám doktoři řekli že máme počkat šestinedělí a tak dva cykly a můžeme zkusit znovu. Zatím mi nezbývá než čekat na první MS, do té doby se mnou stejně nikdo nic dělat nebude. Ještě nikdy jsem tak moc nechtěla aby už konečně přišla...