Jak rychle po žádance dostanu termín interrupce?
Předem mého dotazu moc prosím, abyste mě hned neodsuzovali. Celý život jsem užívala antikoncepci a když jsme s manželem byli připraveni na děti, vždy jsem ji vysadila a u prvního jsme se snažili rok, s druhým jsme čekali a opět jsem užívala antikoncepci a po vysazení opět rok než se zadařilo, po narození druhého jsem opět užívala antikoncepci, ale už je mi téměř 40, tělísko ze zdravotních důvodů u mě není možné, tak jsme de s manželem domluvili, že budeme užívat kondom. Jenže se stala nehoda a z té nehody jsem zjistila, že jsem nyní v 5tt. No probírali jsme to horem dolem, já jsem se nedávno vrátila do zaměstnání po rodičovské a už také máme věk, proto jsem se rozhodli, že podstoupím interrupci. V pondělí jsme objednaná ke svému gynekologovi a chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po vypsání žádanky k přerušení těhotenství se dostane termín v nemocnici? Abych taky v zaměstnání mohla vše včas nahlásit? Děkuji za odpovědi
No popravde snad co nejdřív. Co vím, tak třeba na klinice to dělají 1x týdně. A vezmou tě klidně den před, předoperační ráno a odpoledne jsi doma.
@andelka to by asi bylo úplně nejlepší..
Pokud jsiv 5tt,tak by mohla stačit tableta a nemusela bys na zákrok.
Pokud jsiv 5tt,tak by mohla stačit tableta a nemusela bys na zákrok.
@evaviki taky jsme o tom četla, jen právě nevím za jak dlouho objedná nemocnice od zavolání, ze mam žádanku
@evaviki taky jsme o tom četla, jen právě nevím za jak dlouho objedná nemocnice od zavolání, ze mam žádanku
@anonym_autor při ukončení těhotenství pomocí tablety tě vezmou hned druhý den, tam nejsou dlouhé prodlevy už jen kvůli tomu, že je to omezené týdnem těhotenství.... jinak přijdeš, vyšetří tě, zaplatíš, dostaneš tabletu, hodinu čekáš a pak jdeš domů....potom přijdeš za dva dny pro druhou tabletku a to čekáš pak v nemocnici 3 hodiny 🙂
@anonym_autor při ukončení těhotenství pomocí tablety tě vezmou hned druhý den, tam nejsou dlouhé prodlevy už jen kvůli tomu, že je to omezené týdnem těhotenství.... jinak přijdeš, vyšetří tě, zaplatíš, dostaneš tabletu, hodinu čekáš a pak jdeš domů....potom přijdeš za dva dny pro druhou tabletku a to čekáš pak v nemocnici 3 hodiny 🙂
@hasara33 to by asi bylo úplně nejlepší, to bych pak mohla jít ještě do práce?
@anonym_autor jako teoreticky ano po té první tabletě, ale raději bych si tedy vzala marození ... nicméně po té druhé určitě, protože tam pak bude následovat krvácení a bolesti
@hasara33 dobře, jen abych věděla, co jim mám v pešci v pondělí nastínit ☺️
@hasara33 dobře, jen abych věděla, co jim mám v pešci v pondělí nastínit ☺️
@anonym_autor v obou případech bude 6 neděli a do práce urcite 14 dní ne po tabletce vám může bejt dosti blbě a můžete krvácet dost silne tak se na to připravit a taky nemusí vše odejít a pak se musí stejne na zákrok v narkóze ...
Ta tableta je taková nejistá. Člověk neví jak to bude probíhat. Kdežto po klasickém zákroku bych asi klidně do práce po 1-2 dnech šla.
@anonym_autor v obou případech bude 6 neděli a do práce urcite 14 dní ne po tabletce vám může bejt dosti blbě a můžete krvácet dost silne tak se na to připravit a taky nemusí vše odejít a pak se musí stejne na zákrok v narkóze ...
@anonym_536832 aha, no tak to pak asi úde lepší miniinterrupce..
Ta tableta je taková nejistá. Člověk neví jak to bude probíhat. Kdežto po klasickém zákroku bych asi klidně do práce po 1-2 dnech šla.
@andelka aha, tál asi lepší bude zákrok? Ja nevím, nebo si to domluvit na čtvrtek a pátek a po víkendu by se vidělo
@andelka aha, tál asi lepší bude zákrok? Ja nevím, nebo si to domluvit na čtvrtek a pátek a po víkendu by se vidělo
@anonym_autor ne invazivní zákrok fakt není lepší 🙈 a ne po zákroku opravdu není dobrý nápad jít do práce za 1-2 dny 🙈 tableta je šetrná, ale samozřejmě se může stát, že i tak bude nutná revize
@anonym_autor ne invazivní zákrok fakt není lepší 🙈 a ne po zákroku opravdu není dobrý nápad jít do práce za 1-2 dny 🙈 tableta je šetrná, ale samozřejmě se může stát, že i tak bude nutná revize
@hasara33 Zaleží na práci taky. Jako dyl než týden nevidím důvod, vůbec. Po týdnu by měla být kontrola myslím. Taky asi záleží jestli je to v začátku nebo později.
Každopádně, záleží kam půjde , jak to bude probíhat, a tam určitě dostane přesnější informace i rady.
Holky neblbnete. Miniinterupce není žádný brutal zákrok. Byla jsem 8 tydnu po porodu na kyretazi, protože mi zůstal kus placenty a ještě ten samý den jsem normálně fungovala, zvedala mimino, šla do obchodu, uklizela. Ano,může být blbě, ale u práce v kanceláři bych ani nepocitala s tím, ze bych byla doma.
Po miniinterrupce není třeba dávat neschopenku, v den zákroku je nárok na celodenní omluvenku z nemocnice, pak řešit 1-2 dny dovolené. Pokud nejsou komplikace, déle se doma zůstávat nemusí a snad na to ani není správně nárok. Jako u každého výkonu, který si pacient hradí sám a je proveden na vlastní žádost.
@hasara33 všechno tohle chápu, uvidíme, co mi pak povědí v nemocnici.. dělám v kanceláři, tak uvidíme jak bude a jak to vůbec půjde
Po miniinterrupce není třeba dávat neschopenku, v den zákroku je nárok na celodenní omluvenku z nemocnice, pak řešit 1-2 dny dovolené. Pokud nejsou komplikace, déle se doma zůstávat nemusí a snad na to ani není správně nárok. Jako u každého výkonu, který si pacient hradí sám a je proveden na vlastní žádost.
@1772 tohle by asi pro mě bylo ideální, ale jak jsem psala, uvidíme co bude a co mi řeknou na místě

No popravde snad co nejdřív. Co vím, tak třeba na klinice to dělají 1x týdně. A vezmou tě klidně den před, předoperační ráno a odpoledne jsi doma.