Je pozitivní test po potratu opětovným těhotenstvím?
Dobrý den, přesně před měsícem jsem byla na potratu. Styk jsme měli před týdnem a mam pozitivní těhotenský test je možné že bych byla znovu těhotná nebo jsou to dozvuky minulého těhotenství ? Děkuji za odpověď
A vy jste po potratu nepoužili při následném sexu nějakou ochranu?
Přístup značně nezodpovědný, zvlášť když se vám již jednou nechtěně počít povedlo. Nikdo z nás tu nemá věšteckou kouli, můžeš jen doufat, že MS v příštích pár dnech dorazí a těhotenský test ještě reaguje na zbytkové hCG. V případě, že MS nepřijde, bych situaci konzultovala s gynekologem, případně můžeš zajít na krev, kde by hCG mělo po opakovaných odběrech klesat a ne stoupat.
Podla mna si znova tehotna. Neverim, ze tak dlho by sa hcg drzalo v tele zvlast ked si bola na potrativej pilulke, co znamena, ze tehotenstvo bolo ukoncene v skorom stadiu.
Děkuji za odpovědi v pondělí zavolám doktorce
Pokud byl sex opravdu prvni pred sedmi dny, je opravdu nepravdepodobne aby to byl pozitivní test z noveho těhotenství . Nebylo by ještě ani uhnizdeno, natoz tak hcg v moči. Tedy pujde o jeste hcg z predchoziho těhotenství. Velmi zalezi jak vysoke hcg bylo. Ale klidne se muze odbouravat i 4 tydny. A dokud je hcg nebude dalsi menstruace, nespusti se ani ovulace. Za par dnu bude test uz temer cisty. A jen takova vsuvka, dalsi interupci by ti ani nedovolili. Az po pul roce od te prvni.
A jen trocha matiky .... Nevim jaky tyden si byla, ale předpokládám,ze těhotenství bylo cca 6-7 tyden. To hcg mohlo byt i na hranici 25000 IU/ml . Hcg klesa asi o 50% za tri dny. Coz je vice jak mesic,skoro i klidne dva ,. nez se dostanes na nulu. Mesic po muze byt hcg jeste docela vysoke.
Samozřejmě odbourávání ovlivnuje hodne faktoru. Nekdo driv,nekdo pozdeji.
Podle mě se jedná o zbytkové hcg z předešlého těhotenství, já ho detekovala i 6 týdnů po potratu..
Navíc týden po ovu nemůže být takto silná druhá čárka.
Stoprocentně je to zbytkové HCG. Absolutně nechápu jak tady někdo může psát, že je znovu těhotná po týdnu.

@diasy2023 asi záleží zda byl jen sex před týdnem to by bylo brzo nejspíš a teď ještě jak test vypadá po potratu by se mělo počkat 6 neděli aspoň