Kdy po samovolném potratu opět otěhotnět?
Ahoj, po velké radosti z těhotenství přišla studená sprcha, kdy na první kontrole v 9. týdnu plod velikostně neodpovídal a nebyla patrná srdeční akce. Do týdne jsem začala špinit, pak krvácet, teď 12. den, kdy už jde spíš o špinění, odešla nečekaně hromada tkáně a krvi a snad už to bude finále. Zajímaly by mě vaše zkušenosti, ať se trochu od toho smutku rozptýlím. Všude čtu, že tělo je po potratu "jako pohnojené" a mnoho žen otěhotnělo nedlouho poté, co potratily. Tím, že jsem se vyhnula kyretáži a potrat probíhá samovolně, nedostala jsem ani doporučení na několikaměsíční regeneraci a klid od snažení. Zajímalo by mě, kdy jste po samovolném potratu otěhotněly - mnoho žen píše, že hned. Znamená to, že po potratu už ani menstruace nepřišla, nebo že proběhla 1. MS po potratu a následně se vám povedlo počít? Nějaké rady a zkušenosti?
Já jsem nechala jednu ms projít a pak jsme se hned snažili ale bohužel u nás další rok a něco nic :/. U nás ale byl zřejmě hematologický problém ( v té době ještě nezjištěná trombofilní mutace). Je to individuální. Ty šance ale zvýšené být mohou. Otěhotněla jsem po biochemickém těhu, což už je tělo taky trochu nastartované🙂 hlavně zo chce ale netlačit a prostě žít 🙏❤️
Mě naopak dr radila počkat aspoň 3 cykly, at se tělo vzpamatuje, ja necekala a otěhotněla další měsíc znovu a znovu sem potratila. Pak sem cekala půl roku a uz se zadařilo.
Určitě bych aspoň jednu ms nechala projít, ať se děloha pořádně dočistí a celkově se tělo připraví přijmout případné další miminko. S tím pohnojením to není vzdy úplně pravda a občas je spíš na škodu, když žena otěhotní hned. Rozdíl je taky, jestli se jedna o potrat v úplném začátku a nebo trochu později. U tebe bych opravdu tu jednu ms vydržela. Držím moc pěsti ❤️
SP září a červen těhotenství.
Nechala jsem projít dvě menstruace a pak jsme se snažili.
Děkuji všem za odpovědi. Máme v plánu tomu nechat volný průběh po první MS, jestli se budu cítit fyzicky v pořádku a jestli kontrola u gynekologa po proběhlém potratu dopadne v pořádkum ale zajímalo mě zejména to, jak "hned" otěhotněly holky, které říkají/píšou, že se jim to povedlo hned 🙂
Děkuji všem za odpovědi. Máme v plánu tomu nechat volný průběh po první MS, jestli se budu cítit fyzicky v pořádku a jestli kontrola u gynekologa po proběhlém potratu dopadne v pořádkum ale zajímalo mě zejména to, jak "hned" otěhotněly holky, které říkají/píšou, že se jim to povedlo hned 🙂
@anonym_autor moje zkušenost - časný SP listopad, úspěšné těhu květen. Mezitím biochemka

@anonym_autor nechala bych jednu Ms projít a pak se snažila aby tělo bylo taky připravené je to individuální každé tělo je jiné někdo otěhotní hned po někdo později zalezi na těle ženy ...