icon

Kdy po samovolném potratu opět otěhotnět?

1. srp 2025

Ahoj, po velké radosti z těhotenství přišla studená sprcha, kdy na první kontrole v 9. týdnu plod velikostně neodpovídal a nebyla patrná srdeční akce. Do týdne jsem začala špinit, pak krvácet, teď 12. den, kdy už jde spíš o špinění, odešla nečekaně hromada tkáně a krvi a snad už to bude finále. Zajímaly by mě vaše zkušenosti, ať se trochu od toho smutku rozptýlím. Všude čtu, že tělo je po potratu "jako pohnojené" a mnoho žen otěhotnělo nedlouho poté, co potratily. Tím, že jsem se vyhnula kyretáži a potrat probíhá samovolně, nedostala jsem ani doporučení na několikaměsíční regeneraci a klid od snažení. Zajímalo by mě, kdy jste po samovolném potratu otěhotněly - mnoho žen píše, že hned. Znamená to, že po potratu už ani menstruace nepřišla, nebo že proběhla 1. MS po potratu a následně se vám povedlo počít? Nějaké rady a zkušenosti?

anonym_8a27fc
1. srp 2025

@anonym_autor nechala bych jednu Ms projít a pak se snažila aby tělo bylo taky připravené je to individuální každé tělo je jiné někdo otěhotní hned po někdo později zalezi na těle ženy ...

reeeza
1. srp 2025

Já jsem nechala jednu ms projít a pak jsme se hned snažili ale bohužel u nás další rok a něco nic :/. U nás ale byl zřejmě hematologický problém ( v té době ještě nezjištěná trombofilní mutace). Je to individuální. Ty šance ale zvýšené být mohou. Otěhotněla jsem po biochemickém těhu, což už je tělo taky trochu nastartované🙂 hlavně zo chce ale netlačit a prostě žít 🙏❤️

krisstina93
1. srp 2025

Mě naopak dr radila počkat aspoň 3 cykly, at se tělo vzpamatuje, ja necekala a otěhotněla další měsíc znovu a znovu sem potratila. Pak sem cekala půl roku a uz se zadařilo.

anpineapple
1. srp 2025

Určitě bych aspoň jednu ms nechala projít, ať se děloha pořádně dočistí a celkově se tělo připraví přijmout případné další miminko. S tím pohnojením to není vzdy úplně pravda a občas je spíš na škodu, když žena otěhotní hned. Rozdíl je taky, jestli se jedna o potrat v úplném začátku a nebo trochu později. U tebe bych opravdu tu jednu ms vydržela. Držím moc pěsti ❤️

enikla
1. srp 2025

SP září a červen těhotenství.
Nechala jsem projít dvě menstruace a pak jsme se snažili.

autor
1. srp 2025

Děkuji všem za odpovědi. Máme v plánu tomu nechat volný průběh po první MS, jestli se budu cítit fyzicky v pořádku a jestli kontrola u gynekologa po proběhlém potratu dopadne v pořádkum ale zajímalo mě zejména to, jak "hned" otěhotněly holky, které říkají/píšou, že se jim to povedlo hned 🙂

anpineapple
1. srp 2025
@anonym_autor

Děkuji všem za odpovědi. Máme v plánu tomu nechat volný průběh po první MS, jestli se budu cítit fyzicky v pořádku a jestli kontrola u gynekologa po proběhlém potratu dopadne v pořádkum ale zajímalo mě zejména to, jak "hned" otěhotněly holky, které říkají/píšou, že se jim to povedlo hned 🙂

@anonym_autor moje zkušenost - časný SP listopad, úspěšné těhu květen. Mezitím biochemka