Kdy se začít snažit po potratu?
Ahojte,20.2 jsem prodelala SP.Bez nutnosti revize.Kdy se začít snažit?Psychicky jsem ok,fyzicky taky.Kdy příjde ovulace?Dnes jsem zkoušela test a je tam ken slebaj duch.Mockrát dekuji
Mockrát děkuji za podporu.Dr říkala 2-3 cykly počkat.Jinak já jsem ok.Jen vychytat ovu.
Pokud se telo procistilo samo a nebyla nutna revize, opravdu nevidim duvod na co cekat 😉
Nebyla..vše odešlo samo.Jen hlídá hcg v krvi.Zkoušela jsem trhu test a ten už je negativní
MŠ jsem ještě neměla 😑 a podle testu ani ovulaci
Na ms je jeste brzy a ovu asi bude kazdou chvili. Ovsem ovu neni vzdy jen uprostred cyklu, nekdy je i na zacatku nebo na konci 😉
Doktory mi jasně bylo řečeno, že nejdřív po šestinedělí, až se tělo trochu srovná. Ptala jsem se na to 3, 4 lékařů a všichni byli za jedno. Dřív mi žádné snažení nedoporučil ani jeden.
Zkus mereni bazalni teploty misto testu. Navic nekdy je ovu na zacatku nebo na konci cyklu, nejcasteji ovsem v polovine cyklu.
@nunu22
Ahojky, jak jsem psala, my se snažili o mimi HNED po potratu, dle kontrolního UZ vse v poradku a říkala gyn, ze klidně máme hned, jestli se na to citim. MS došla presne po 28 dnech, nedavno skoncila a uz ted poprvé po tom potratu testuju OVu. Rekla bych ze za pár dnů, ovulace bude.... jen zrovna na mě něco leze :(
Beru na podporu ovulace DRMEK (nově jsem od 1.3 začala) a užívám Fertipronu 2 měsíc. Určitě se brzo zadaří, věřím v to !!!
@biedronca Holky ano, jak to píšu, ať v nemocnici, na klinice nebo u soukromého dr. Všude mi řekli to samé, fakt nekecám. Já tu čtu i častěji, že se má šestinedělí dodržet vždy víc než když ho doktor nedoporučí dodržet. Mě vyloženě zakázali cokoliv během následujících 6 týdnech a před minimálně první menstruací. Šlo o zamlklé v 10 tt. Možná když má někdo zamlklé "těhotenství" ve 4., 5., týdnu - to je opravdu jen zpožděná menstruace.... možná tam je to jiné, nevím. U mě nepřicházelo v úvahu cokoliv jiného.
@priefi Prý proto, aby se tělo srovnalo a vyrovnalo s tou změnou - vezmi si, jak pomalu se všechno chystá (fyzické změny, hormony...) a pak je najednou vše pryč. Bylo mi řečeno, že se tělo musí vzpamatovat a srovnat, že jde o jakýsi šok a tak je třeba nechat ho chvíli odpočinout.
@journals A ja šla ke gyn na kontrolní UZ, a rekal ze je deloha čista, at klidne se snazíme dal..... ze to je proste "jen" opozdena MS. Tak kazdopádne je to jedno uz, v 6tinedelí se nezadarilo, MS probehla presne po 28 dnech. A ted hlídám první OVU po tom potratu. A paradoxne, to ze jsme se mohli hned snazit, mi nejvíce psychicky pomohlo !
@biedronca Co mi dr. řekl, to píšu. Mě nejvíc uškodilo, když jsem věřila a četla, jak se každému zadařilo hned. Moc jsem se na to upínala a pak to bylo akorát horší. Kdybych tak nedoufala, ušetřila bych si hodně smutků... :-/ Všichni mi říkali jak to půjde, tak já věřila a bylo to ještě horší, než kdybych s ničím nepočítala ☹
Holky moc děkuju...necháme to osudu...buď a nebo..testy a ovu zkouším jestli to vyjde,nijak se neupínám.jednou jsem otěhotněla plánovaně po 2 cyklu a 2 neplánovaně.Věřím že se stín tělo popere,je jedno jestli teď ne o ta měsíc
Ahoj, já jsem po potratu už 6 měsíců a stále se nepodařilo. Už jsem z toho na nervy a nešťastná. Zrovna dneska volala švagrová, že má pozitivní test a zítra jde k doktoru. Chlapovo sestřenice má termín porodu za měsíc. No prostě každá druhá se kolem mě kulatí. Mám doma už 3letou dceru tak se snažím být v klidu kvůli ní. Je to těžké, tak strašně těžké. Moc nám všem držím palce 🍀🍀
@zetpee a jak dlouho se snazíte celkove? Uz jste byla na nějakém vysetrení na gyn? Ovulaci mate pravidelně? My se snazíme rok, po 8 měsících se podařílo ted v lednu,ale nakonec samovolny potrat. Hned se snazíme , zkoušíme dál ,ale taky zatim nic. Vzhledem k tomu ze to je rok snazení jdu to pristi měsíc resit s gyn.
Holky já nebyla na žádném vyšetření.Doma už mám dvě zdravé dcerky.Stalo se to poprvé,takže se mnou se bavit nikdo nebude.Jinak já teda taky narazila.Sama jsem měla mít termín 21.9 a přišla sestra že čeká miminko a termín 22.9 tak to trošku zamrzelo ale co... Hrozně jí to přenz

Ja prodelala potrat přesně měsíc pred tebou tj. 20. Ledna.Potrat skoncil napr ve ctvrtek a v nedeli jsme se snažili dále, zrovna mi skoncila pred tydnem i prvni ms po tom potratu.Prisla přesně za 28 dni.Jedeme dale, sexujem a ja věřím že brzo se zadari, prostě to do půl roku určitě vyjde!
Zacala jsem jist Drmek na podporu ovulace, dlabu Fertipronu a bylinkové caje Kontryhel do ovu.Mela by ovu cca do tydne dorazit, testují ted.
Kdyz se citis dobře, je vse ok,klidně do toho běžte 😉 my se snazime rok o 1 mimi.