icon

Nespěchejte po potratu na druhé mimi

europa00
9. srp 2016

HOLKY JÁ TAKTO DOPLATIL NA SVOU NEDOČKAVOST a bohuzel je to tak že díky tomujsem potratila podruhé .-( děloha prostě ještě nebla ok...já to vedět počkám delší dobu než 3 měsíce...
samozřejmě že se to může povést i to se stáva..ale je hodně opakujících se potratů právě z tohoto důvodu..já už riskovat nehodlám a dávam si pauzu 9-10 měsíců než se začneme zase snažit...

děloha dostala co zabrat protože mi to ted vrací krvácením před menzes vždy po styku...proste mi tam porusili hodne i spodni vrstvu té sliznice a ta ted při prokrvení před menzes zacne z cévek krvácet .-( SNAD SE BRZY DÁM DOKUPY..VŠEM SNAŽILKÁM PŘEJI VYTOUŽENÉ MIMI, ALE DEJTE ČAS SOBĚ I TĚLU SE S TÍM POPRAT

Strana
z2
europa00
autor
10. srp 2016

@hankar20 no vidíš říkáš čekat..ale tady se dozvídám, že některý dokror řekne že můžou po měsící když jsou po revizi..to mi třeba příjde šílené..však jen 6 neděli je více jk měsíc..já ho třeba nedodržela ale ne za účelem početí teda

hankar20
10. srp 2016

@europa00 po revizi min. 3 mesice čekat, tělo se musi dat dokupy a to neni hned

europa00
autor
10. srp 2016

@hankar20 mi rekli minimálně 3 měsíce..a po dvou potratech s revizí minimáln půl roku...že tělo je v naprostem šoku..a trvá mu se srovnat..a to podotýkam vidím..navbrala jsem 2 kla cisteho tuku a mám osypane celé zada .-) tuk si pry telo ted na chvili podrží že je v obranem reflexu.. .-) takže jsem netehotna a jeste tučná s vředama .-) super .-)

xmele004
10. srp 2016

Kazdej rika neco jineho, ja jsem ted po potratu ve 22tt, v porodnici rikal doktor 6 mesicu, doktorka 3, gynekolozka 2 MS a ted nova gynekolozka rikala, ze ona sama pokud by se citila dobre psychicky by do toho sla po sestinedeli. My nakonec jdeme na genetiku, takze driv nez budeme mit vysledky se snazit nebudeme..takze mame trochu jiny pripad. Ale verim v intuici, kazda zena a jeji telo musi vedet, kdy to zvladne no ...

europa00
autor
10. srp 2016

@xmele004 jj já mám taky po genetice a ta dopadla v pořádku...i hormonální profil..teď ještě zkusím imunologii ale veřímže tam taky na nic nepříjdou...je zvláštní jak se na to t nazory liší....jinak to mě moc mrzi ..upřímně já bych po tak vysokém tydnu těhu počkala určite minimálně půl roku...vím, že je to hrozně težké že na chce zaplnit tu prázdnotu, ale veřím, že se musí dat dokupy tělo i psychika...nikdo ti nezaručí, že se to nemusí povést dříve a nikdo že později...já tehdy pevně veřila že to tntokrat bude skvěle...byla jsem si jista že těhu je ok..a pry taky bylo gneticky ale právě selhala děloha...a ta mě před revizí teda nikdy nezklamala...protože urzžela jsem mimodel..(bohužel) váček ve mě pořád rost...pak udržela mého chlpečka...pak nechtěla za žádnou cenu pustit neprosperující těhu.žádne zakrvácení špinení..nic a já pak musela na revizi...a od te doby je to cele v hajzlu...krvacim po sexu vždy týden před očekávanou menzes..doktorka rikala že mi proste porušily ty cevky, takže když se děloha prokrví před menzes a je tam nějake mechnicke poškození (sex) zakrvácím...a to mě mělo alarmovat..trvá to ještě do těd a už je to 5 mesíců od posledni revize...no a já pak to naše mim kvůli toho neudržela a po sexu potratila....takže ted si dvam pauzu 9 mesíců na zotavení

andysek2512
10. srp 2016

@europa00 to asi fakt záleží doktor co názor... Já byla po revizi, a mě má teta řekla že pockat jednu dvě MS kdxz jsem po první MS otěhotněla a dostala se do nemocnice na kontrolu tam mi dr řekl že sem se asi zbláznila otěhotnět tak brzy🙂 takže to fakt záleží.... Ale určitě bych se řídila tim, jaký je důvod potratu + jak bych se potom cítila.....

marki00
10. srp 2016

To je slozite, kazdy je jiny. Hodne zalezi na duvodu potraceni. Ja mam trombofilni mutaci, takze jsem kvuli tomu potratila 2x. Druhe teh. bylo presne po 3 mesicich. Dalsi teh. budeme zkouset tak za 5 mesicu minimalne a snad uz to dopadne.

europa00
autor
10. srp 2016

@marki00 a kdy tui to zjistili asi az ted po tech 2 nepodařených že..no naštěstí na to je snadná léčba ne stačí lék na ředění krve..tak držím pěsti pak to už určite výjde

marki00
10. srp 2016

@europa00 to se zjistilo uz po tom prvnim, takze hned po zjisteni druheho teh. jsem si zacala pichat injekce a stejne to nepomohlo. Priste si budu pichat injekce jeste pred snazenim, tak snad uz to vyjde.

misfitka
10. srp 2016

Já třeba mám zkušenost takovou, že jsem byla na revizi ve 13.tt a doktoři řekli, že se můžeme začít snažit hned po první MS. Jeden cyklus proběhl, otěhotněla jsem a vše dobře dopadlo. Každý je jiný. Kamarádka třeba potratila hned 3x za sebou. Vždy dodržovali pauzu 3-6 měsíců a nakonec otěhotněla počtvrté hned po první MS a těhotenství naprosto v pořádku

emisekkk
10. srp 2016

@europa00 aha, s tím tukem, je fakt, že já měla v 10 tt zamlklé těhu, něco jsem do té doby nabrala zaboha se toho nemůžu shodit....prostě to břicho

europa00
autor
10. srp 2016

@emisekkk MI DOKTORKA ŘKLA ŽE NEŽ SE MI TŠLO SROVMNÁ TAK ŽE TEN TUK BUDE ZUBY NET DRŽET..PROTOŽE JÁ NORMÁLNĚ VÁŽÍM 50 KG PŘI VÝŠCE 167 CM Ale nedržím diety nic jím hodne..prostě mám takový telo...ale ted mi vylítly 2 kila nhoru během toho půl roku co jsemm řešila tehu potrat tehu poptrat, že ikdyž chodim do fitka tak mi ten tuk nejde dolů...to je fakt známka toho že pro tělo je to prostě záhul a potřebuje čas se dostat do svého režimu...tak čekám .-)

klea81
31. pro 2018

@europa00 moje osobní zkušenost je jiná, po spontánním potratu v 7 tt proběhly 2 ms, před třetí jsem otěhotněla a dítě donosila. Lékař jediné před čím varoval bylo otěhotnět hned po šestinedělí, ale těch maminek co neuposlechly a otěhotněly znám spoustu a všechny tyto rebelky taktéž dítě donosily. Takže pokud je ztracené těhotenství ranné, tak ty 3 měsíce pauzy stačí. Samozřejmě pokud by šlo o ztrátu v pátém měsíci těhotenství, tak se doporučuje pauza delší, většinou 6 měsíců. Dopřej si takovou pauzu, jakou uznáš za vhodné, hlavně musíš jít do dalšího pokusu s vírou v úspěch, ne ustrašená, že zase bude problém.

lilienelli
31. pro 2018

@europa00 nevyčítej si to a dej se dokupy jak na duši, tak na těle... já jsem počkala půl roku na doporučení lékaře a výsledek? otěhotnět neumím, takže tak... drž se.

europa00
autor
2. led 2019

@lilienelli ahoj už to není o tom držet se nedrzet...po všech těch kyretazích jsem mela srostlou 1/3 dělohy...a to mi doktori tvrdili ze mi urcite nemohli nic udelat...potratila jsem kvuli tomu 3 x....vysetrene jsemmela snad vse az na delohu pry jsem blazen a tim to nebude...no a když uz noralni cestou mit deti nemuzu protoze srustu s kazdou kyretazi pribyvalo..ceklaa jsem dvojcatka jedno v deloze potracela druhe mimodel museli vyjmout...tk jsem prisla uz i o vejcovody...takze vysledej je ten ze po dlogem hledni e podporil jeden doktor a poslal na hysteroskopii delohy a to co jsem celou dobu vsem doktorum tvrdila se potvrdilo...deloha byla srosla..na ultrazvuku samozrejme nic poznat neslo ze...takze srusty odstranili...ale ted uz mi zbyva jedine umele oplodneni...a nevim jestli do nej pujdu

lilienelli
2. led 2019

@europa00 to je strašný !!!! kolik Ti je let? ale to umělé zkus, já taky nejsem zrovna fanda umělého, ale když ti to pomůže...

saminomimino
2. led 2019

Blbost,nikdo přesně nevi čím to je že o děti přicházíme,je tam milion faktorů,ale vím o holkách co po revizi otěhotněla v šestinedělí a donosily bezproblému dítě,potrat je z milionu důvodů i třeba se špatného tvaru dělohy,když tělo dovolí vajíčku doputovat do dělohy je zřejmé připraveno na těhotenství,jen tu strasite jiné holky,já měla zamlklemu tehu v 10tt pak revize a 3 měsíc po tom jsem byla těhotné a vše je v pořádku s miminkem,krom hematomu co nás potrápil ale ten jsem měla i v tehu jiném a před ním žádný potrat nebyl,je mi líto co vás potkalo ale že po potratu otehotnis treba za rok vám absolutně nezaručí že zase nepotratite

saminomimino
2. led 2019

Napadlo tě někdy že rvaním do sebe antikoncepce si taky nicis tělo a to pak třeba plody potraci?nikdo neví jak faleko všedahle umělé hormony narušují přirozeně procesy v těle ženy,ale jako vše umělé zřejmě dost,ale děsit tu takovou diskuzi holky je dost nefér,vždy je to 50 x 50

europa00
autor
5. led 2019

@saminomimino nikoho se nesnařím desit... to je proste fakt...a doktori na ten fakt měli upozornit ze tam tohle riziko hrozí a ne tvrdit ze kyretazí nemohou nic poskodit...to je blbost...já mám všechny test za sebou a dokonce i rozbor plodu ktere byly geneticky v poradku...bohuzel se neudrzely ve spleti srustu....asi tak a ano bohuzel kdyz ja jsem zacala brat antikoncepci, coz byla jeste vysocehotmonalni nic se tehdy neresilo nebyl ten trend nikdo me nikdy neinformoval o skodlivosti hormonu...naopak tvrdili ze diky tomu se vyhnete rakovine delohy atd....a mimochodem mam jedno dite a naprosto ukazkove bezproblemove tehotenstvi...priser nastal az kdyz se do me pustili doktori....nerikam ze je to komplet jejich vimna ale mohli me na to upozornit na to riziko a ja bych potom na to vysetreni delohy sla kdyz jeste nebylo pozde a mohl jsem mit dite normalni cestou...

europa00
autor
5. led 2019

@lilienelli taky nejsem jeho fanda spise naopak, hlavne hormonalni stimulace...je to mlyn na rakovinu...ale nastesti u me vse funguje jak ma, takze bych podstoupila nativ, ze sveho vajicka v prirozenem cyklu, bez hormonu...jen bohuzel jsem kvuli ten srustum prisla o vejcovody takze se do me vajícko jinou cestou nedostane .-(

klea81
5. led 2019

@europa00 o riziku informují, před revizi jsem dostala informaci, že je malá pravděpodobnost proriznuti delohy, všude podepisujes informovany souhlas, nechci je hájit, ale každý zásah do těla s sebou riziko nese, proto je dobré si rozmyslet jestli je zákrok fakt nutný

europa00
autor
5. led 2019

@klea81 ano vim ze je tam proriznuti atd to uz jsou velike zasahy...o tm se nebavim ..bohuzel me u zamkleho primo donutili...jsem neveela nemela jsem zkusenost....nikdo necekal jestli odejde samo...nikdo se me na nic neptl a pk jsem zacala potracet..po te první kyretazi tedy...predtim moje deloha to embrijko drzela zuby nehty. i moje predeskle tehu ze ktereho mam syna drzela perfektne.......pak jsem zase hned otehotnela a samovolny potrat cca 6 tyden..kyretaz dle meho nutna nebyla ale nutili me do dalsich kxretazich to uz jsem je prosila aby ne ale rvali po me ze si zpusobim zanet atd..no chovali se hnusne..ze u nas se to dela bezne ze kyretazi mi nic udelat nemohou...ale o srustech ktere po kyretazich mohou nastat se nikdo nebavil..vse delaji naslepo kyretou, nikdy presne nevi jak silnou vrstvu sliznice odstrani atd....kdyz ti proriznou delohu tak to uz je fat masakr....a nejhorsi je ze ja se na to ptala jestli po te kxretazi nemohu mit problemy a proto ten zdravyplod neudruim..ne pry jsem blazen... kdyz mou delohu videl odbornik na hysteroskopii tak mi vse potvrdil..ze to se po k\retazich stava, a ze ano je tam prima souvislost s naslednym casnym potratem..protoze plod neni schopen se spravne zanidovat v tech srustech. tak drzi jakoby na hesl..kdyz to reknu blbe....a myslim ze by to tady melo zaznit.

klea81
5. led 2019

@europa00 mě kyretaz taky vnutili a další těhotenství to neohrozilo, samozřejmě čím víc zásahů tím větší riziko, že se něco pokazí, bohužel své svolení jste jim dala, takže teď těžko to vrátit, asi je to znamení, že si máte vážit toho jednoho dítěte a už svému tělu neublizovat zatvrzelou touhou po dalším dítěti , šla bych do adopce nebo pestounstvi

mishulka26
5. led 2019

@europa00 já nevím, ale v dnešní době už se to kyretou nedělá tak mi říkal doktor když jsem šla na revizi pouze se to odsaje žádné vyskrabavani

klea81
5. led 2019

@mishulka26 v Brně se to před 8 lety dělalo kyretou, musí se odstranit ta děložní sliznice nejde jen o vysátí plodu ven

europa00
autor
6. led 2019

@mishulka26 no mi prave tvrili ze musi ta sliznice pryc...plod byl tak mini ze bys ho okem nenasla takze o nej samotnyasi neslo...nevim...clovek je ve slozite situaci, zdeptany, tam na tebe rvou at na to jdes, nejsi doktor mas strach ze neco podelas poslechnes, kdyz ti tvrdi e se nic stat nemuze..

europa00
autor
6. led 2019

@klea81 nevim na znameni fakt neverim, tehotenstvi jako takove memu telu neublizi...ublizi mu spatny zasah...nemyslim ze mam zatvrzelo touhu kdyby ano pristoupila bych na umele plodneni hormonalni stimulaci abych jak z oblibou rikaji vyprodukovala hodne vajicek..ale tohle za potrebi nemam...vse co bych podstouila by byloz meho prirozeneho cyklu...dle doktora co mi odstranoval srusty a pote za mesic delohu kontroloval tak rikal ze je v naprostem poradku uz...ze sliznice krasne dorusta, coz predtim v tech miste nedelala...ted mam menses fakt jako zamlada...a dle ultazvuku bez jakehokoliv hormonu sliznice pred ovulaci 8.5 mm....dle hormonalniho rofilu se mi vajicka tvori jako 20 holce...vsechny tehu mam na prvni pokus...jenom jsem nevedela ze mam neco v deloze tehdy....necitim se do stareho zeleza naopak se u nas dedila extra plodnost..tedy chytlavost v otehotneni...geneticke vady tam taky nemame abych uvazovala o cizim diteti atd...take jsem zastance ze jsou urcite situace kdy by proste va lide nemeli byt ve spojeni a rozmnozovat se a tahat to pres xxx umelych oplodneni....ale nemyslim ze je to muj pripad..budu verit ze problem v deloze doktor zdrarne odstranil a pak uz to opravdu vule bozi, osudu atd..mxslim ze uz jsem pro zdarny konec ted udelala vse co jsem mohla....

Strana
z2