icon

Neúspěšná těhotenství. Proč opakovaně dochází ke ztrátě?

13. bře 2025

S přítelem se snažíme přes rok o mimi již 7x těhotná vždy lehce začnu špinit 2x nasazen utrogestan a vždy na ultrazvuku nic . Beru kyselinu listovou na podporu jen nechápou proč :/ proč to vždy odejde.

hennrietta
13. bře 2025

Blízký případ. Jeden známý s jeho ženou měl podobný problém. Jeho žena několikrát otěhotněla, ale nikdy se to neudrželo. Rozvedli se.. Ona je zatím bez dítěte a on s novou partnerkou dítě na první pokus.
Co zkusit kliniku, nějaké komplexní testy?

anpineapple
13. bře 2025

Určitě testy - genetika, imunologie, hematologie. Občas je za tím problém, který je ale snadno řešitelný 😊 navíc když jsou ty potraty takhle stejne, tak je to proste divne a nebude to jen "blba náhoda". Držím pěsti 🙏🏻

veruuu_kubesovic
13. bře 2025

A nějaké větší vyšetření máš za s sebou? Moje ségra několikrát potratila, než přišli na to, co za tím je...
Leidenska mutace, trombofilie, teď má 2 děti, ale musela si celé těhotenství pichat injekce clexane, držím palce ať se vyřeší "příčina" 🍀

ninive211
13. bře 2025

Asi tam bude nějaký fyziologický problém, že tak často dochází k zamlklému ´, biochemickému těhotenství). Je třeba komplexní vyšetření (z krve, genetika...). Jedním z důvodů je třeba práve Leidenská mutace.

levandule_k
14. bře 2025

Navštívila bych nějaké centrum asistované reprodukce. Těch potratů je hodně.

epidermiss
17. bře 2025

Co na to říká gynekolog? Nějaké testy jsou určitě na místě

autor
18. bře 2025

@epidermiss utrogestan a nic jiného neřeší. Ale budu se sama angažovat. Ted potrebuji zase čas na zahojení .

levandule_k
18. bře 2025

Anonymko, dva potraty se berou jako norma, náhoda. Když je jich více, tak už se to řeší dalším vyšetřením. Jak psala výše @anpineapple tohle chce genetické a imunologické testy. Tohle ti udělají v centru asistované reprodukce, žádanku od svého gynekologa tam mít nemusíš. Možná bych změnila i gynekologa.

Tohle musí být extrémně náročné na psychiku.

ponytka
18. bře 2025

Ta klinika je dobrý nápad, tyhle problémy tam řeší běžně. Určitě to má řešení 🙂

journals
18. bře 2025

7 potratů za rok? 😳
To musí být pro tělo samo o sobě obrovská zátěž… těhotenství byla lékařem potvrzena?

kytulenka
21. bře 2025

Já jsem taky byla na klinice už cca po roce a půl snažení, protože jsem měla za sebou už taky pěknou řádku potratů. Zjistili problém v genetice a rovnou nám to pomohli vyřešit. Ve snaze o miminko nás podporovali a celkově na IVF Zlín vzpomínám ráda. A jsem ráda, že jsme tam šli brzy a neodkládali to. Minimálně je dobrý vědět, na čem jste, i když se se špatnými zprávami těžce smiřuje. Držím palce!