Neúspěšná těhotenství. Proč opakovaně dochází ke ztrátě?
S přítelem se snažíme přes rok o mimi již 7x těhotná vždy lehce začnu špinit 2x nasazen utrogestan a vždy na ultrazvuku nic . Beru kyselinu listovou na podporu jen nechápou proč :/ proč to vždy odejde.
Určitě testy - genetika, imunologie, hematologie. Občas je za tím problém, který je ale snadno řešitelný 😊 navíc když jsou ty potraty takhle stejne, tak je to proste divne a nebude to jen "blba náhoda". Držím pěsti 🙏🏻
A nějaké větší vyšetření máš za s sebou? Moje ségra několikrát potratila, než přišli na to, co za tím je...
Leidenska mutace, trombofilie, teď má 2 děti, ale musela si celé těhotenství pichat injekce clexane, držím palce ať se vyřeší "příčina" 🍀
Asi tam bude nějaký fyziologický problém, že tak často dochází k zamlklému ´, biochemickému těhotenství). Je třeba komplexní vyšetření (z krve, genetika...). Jedním z důvodů je třeba práve Leidenská mutace.
Navštívila bych nějaké centrum asistované reprodukce. Těch potratů je hodně.
Co na to říká gynekolog? Nějaké testy jsou určitě na místě
@epidermiss utrogestan a nic jiného neřeší. Ale budu se sama angažovat. Ted potrebuji zase čas na zahojení .
Anonymko, dva potraty se berou jako norma, náhoda. Když je jich více, tak už se to řeší dalším vyšetřením. Jak psala výše @anpineapple tohle chce genetické a imunologické testy. Tohle ti udělají v centru asistované reprodukce, žádanku od svého gynekologa tam mít nemusíš. Možná bych změnila i gynekologa.
Tohle musí být extrémně náročné na psychiku.
Ta klinika je dobrý nápad, tyhle problémy tam řeší běžně. Určitě to má řešení 🙂
7 potratů za rok? 😳
To musí být pro tělo samo o sobě obrovská zátěž… těhotenství byla lékařem potvrzena?
Já jsem taky byla na klinice už cca po roce a půl snažení, protože jsem měla za sebou už taky pěknou řádku potratů. Zjistili problém v genetice a rovnou nám to pomohli vyřešit. Ve snaze o miminko nás podporovali a celkově na IVF Zlín vzpomínám ráda. A jsem ráda, že jsme tam šli brzy a neodkládali to. Minimálně je dobrý vědět, na čem jste, i když se se špatnými zprávami těžce smiřuje. Držím palce!

Blízký případ. Jeden známý s jeho ženou měl podobný problém. Jeho žena několikrát otěhotněla, ale nikdy se to neudrželo. Rozvedli se.. Ona je zatím bez dítěte a on s novou partnerkou dítě na první pokus.
Co zkusit kliniku, nějaké komplexní testy?