Nové těhotenství po interrupci. Jak se nebát pozitivního těhotenského testu?

eliza1984
27. říj 2021

Ahoj, neměla byste některá, která jste si prošla tím, že jste se rozhodla pro interrupci z důvodu těžké vady plodu tip na to, jak se nebát pozitivního těhotenského testu? Nechali jsme proběhnout dvě periody po zákroku, což nám přišlo logické, aby se sliznice nějakým způsobem obnovila a teď jsme to začali zkoušet, bohužel na poprvé se nám nezadařilo, s čímž jsem i počítala. Druhé děťátko bychom si na jednu stranu moc přáli, ale zároveň když jsem si dělala test cítila jsem jakousi paniku, že se toho moc bojím, aby v tom dalším těhotenstvím zase něco nebylo. Mám za sebou potrat v rané fázi s revizí před více lety, pak porod syna a teď interrupci z důvodu těžké vady plodu. Není mi příjemná narkoza, nechtěla bych to brzy zase zažít. Budu ráda za jakoukoliv radu, k psychologovi se mi nechce, myslím, že sama musím najít způsob jak se s tím strachem vypořádat.

levandule_k
27. říj 2021

Psycholog bylo první, co mě napadlo. Když máš zlomenou ruku, tak si to taky neléčíš doma sama, ale jdeš s tím do nemocnice. Když máš nezpracovaný strach, tak jdeš k psychologovi. Někdo je spíš na alternativu typu kineziologie, regresní terapie.

Můžeš chodit do přírody, příroda uklidňuje a tam rozjímat o svých problémech.
Můžeš zkusit číst knížky z oblasti osobního a duchovního rozvoje.
Obrátit se na nějakou organizaci, která pomáhá rodičům, co přišli o dítě. Já znám jen prazdanakolebka.cz
Musíš najít způsob, jak si zpracovat svoje traumata např. psát si deník.

eliza1984
autor
27. říj 2021

@levandule_k děkuji moc za tipy, vyzkouším. Pokud si to sama nezpracuji, tak někoho vyhledám

dasipe
28. říj 2021

Chce to hlavně klid. I třeba pokud se na to necítíš, dej si pauzu, hoď se do pohody, s chlapem si udělejte hezký večery, teď to jde poměrně snadno, když je venku pořád zima a hnusně 😉 jeďte jako rodina na výlet, můžete s malým chodit na kaštany, sbírat listí a dělat podle něj obrázky... Chce to prostě zaměstnat hlavu a počkat na ten moment, kdy ti dojde, že je vše ok a že jsi připravená. Nemusíš nic uspěchat. A pokud bude test pozitivní, užívej, nestresuj se tím co bylo ale těš se na to hezký, co vás jako rodinu čeká 😊❤️

fatrova
5. lis 2021

@eliza1984 ahoj,18.6. jsem mela ZT 8+6,musela jsem na revizi a to 2x( dr.neudelala dobre,navic neodebrala vzorek plodu na genetiku,kterou muj gynekolog vyzadoval), nechala jsem projit 2x mesicky, treti uz neprisly..poznala jsem,ze jsem tehu, pak mi to potvrdil i test-radost,strach zaroven,sla jsem k dr.na uzv jelikoz jsem zacala krvacet,tehu potvrzeno,dnes je to tyden,kdy jsem mela samovolny potrat..hematologie ok,jen vysledky z genetiky mam na hrane citlivosti(pritel ok)zda diky tomu jsem potratila-nevim, ale bojim se dalsiho poz.testu..jak to dopadne,nechces to absolvovat nekolikrat ac se to bohuzel stava a dost casto..jsem psychicky zlomena,brecim..vim,chce to vse cas,ale snazim se zamestnat jinak-cist,prochazky-ted je kouzelny barevny podzim,byt s pritelem... drzim pesticky😊

llulkaa
8. lis 2021

Ahoj, mám za sebou taky dvě smutné zkušenosti. Loni v říjnu samovolný potrat ve 12 tt a letos v srpnu bohužel ukončení ve 14 tt pro DS. Jsem v podobné situaci, že až jestli se budeme snažit o další, tak vím, že ten strach bude děsný. Zažívala jsem to už letos v létě, když jsem otěhotněla po potratu. Na druhou stranu, když tam je i ta touha po miminku, tak se to zvládnout dá, jako že to štěstí z miminka převáží ten stach. 😉 Ještě bych měla napsat, že mám doma už dceru, to je můj držáček. Já byla hodně vyřízená loni, nesla jsem to dost špatně, letos...když už člověk ví, že ne vždy je vše zalité sluncem, jsem to překonala snáze. Ale samozřejmě už to nechci nikdy, nikdy zažít...kéž by... pro nás všechny.

inssomnia
9. lis 2021

@eliza1984 moc mě mrzí, čím si procházíš. Ale opravdu doporučuju pomoc psychoterapeuta. Mně to moc a moc pomohlo už se spoustou věcí. Moc dlouho (víc než patnáct let) jsem se tam bála jít a v naší společnosti pořád přežívá stupidní stigma, že když dojdu k odborníkovi, tak přece přiznám, že jsem blázen. Není to tak. Třeba pomůže i jedno jediné sezení a ten strach bude menší nebo třeba odejde úplně. Když mě bolí záda, jdu k masérovi, když mám strach nebo nemůžu stresem v noci spát, jdu k psychoterapeutce. Je to fajn, je to účinné. Píšu to všude, protože kdyby to někdo řekl mně v ten správný moment, ušetřilo by mi to hodně trápení.