Potrat dvojčátek 22.tt. Co dál?
Ani nevím, jak začít. Napisu svůj příběh.. mám úžasného pritele, moc se milujeme, velmi brzy na začátku vztahu jsme se zacali snažit o rodinu, mám endometriozu 4.stupně a jen jeden vajecnik a vejcovod, spoustu srůstu. Ale my věřili..2 roky to neslo, tak jsme sli do IVF. První skončilo mimodelozni a já byla v haji, ale dali jsme si chvilku pauzu a sli do druhého, to se vůbec nechytilo. Byli jsme ze všech těch léku, injekci, testu a vseho tak unaveny, ze jsme si řekli, ze si dáme pauzu.. zazrali se do prace, mě povysili, přítel si nasel lepsi, bylo nám proste fajn.. pak přišel diky korone o praci a najednou jsme řešili jen peníze.. čtyři měsíce neměl praci, ale vlastně to asi pomohlo, poprvé jsem nemyslela na miminko a ono se povedlo, prirozene. Cekala jsem dvojcatka, radost neskutecna! Ani jsem nevěřila, ze bych kdy mohla byt tak šťastná.. strach byl ohromný, ale užívali jsme si to strašně, pořad jsme byli venku, tehotenstvi bylo ukázkové, mazlila jsem je, oba screeningy naprosto ok, čekáme zdravou holcicku i chlapečka! No zkratka nikdy nám nebylo lepe, přítel byl z toho úplně hotovej, pořad mi pomáhal se vsim, libal brisko a mluvili jsme na ne, každý večer jsme jim rikali jak jim dekujeme ze přišli a jak je milujeme.. a pak to prislo. 21+5 jsem se vzbudila v jedenact s hroznyma bolestma zad.. říkám si tyvole to rozchodis, jenom další problém v tehotenstvi, do teď ti nic nebylo tak asi zacinaj ty bolesti co se vsude píše.. trvalo patnáct minut než mi doslo, ze je něco vážně špatně, ze tohle nejsou zarazeny prdy. Přítel mi zavolal sanitku, protože měl v sobě pivo a tak přijeli,za deset minut jsem byla v nemocnici. Celou cestu sanitkou jsem je prosila ať ještě zůstanou, ze ještě neee a říkala jim, jak je miluju.. přijali mě, zavolali doktora, já hrozny kontrakce, slysela jsem doktora jak říká co zas za hysterku a pak přišel, žádný pozdrav nic proste a ať si teda lehnu a já se modlila!! Modlila abych opravdu byla jen hystericka, aby mě serval co tam dělám a já jela domu! Lehla jsem si a on úplně suše rekl’ tohle nezastavíme, potracite’ a pak se podíval, ze ještě zijou, ale ze je to stejně jedno.. co vám budu, křičela jsem na nej jako smyslu zbavená, ze to není pravda, ať něco kurva udělá, ze je přece někde za dva týdny už zachraňují! Řekl ze jsem blazen, ze tohle zachránit nejde, ze je proste konec a pak řekl sestrám, ať mě odvedou někam kde porodim.. sestra byla mila, dala mi mobil a já to zavolala příteli.. prijel do deseti minut a pak nasledovaly snad nejhorsi čtyři hodiny mého života. Odmítla jsem něco na bolest a tak jsem se čtyři hodiny svijela v krecich, plakala, přítel plakal a proste.. nechtěla jsem věřit tomu co se děje, pořad jsem jen říkala ať mě někdo vzbudi, ze tohle není reálný.. praskla voda a já začala rodit, bolest pro mě naprosto neuvěřitelná, myslela jsem, ze mě vevnitr něco trhá na kusy.. pak to druhy za pět minut.. rodila mě mila doktorka, ale ten idiotskej kreten sedel vedle na vane( doktor) a ťukal do mobilu, vůbec nechápu co tam dělal a teď zpětne bych ho asi vyhodila, ale v tu chvíli jsem nevěřila proste nicemu co se děje.. videla jsem chlapecka na dvě vteřiny než ho přendali, při holcicce mi přítel držel hlavu ať se nedivam, byl tam se mnou.. pak mě uspali, pritele vyhodili, a já se vzbudila na pokoji, sama, prázdná.. další hystericky záchvat.. dali mi něco na uklidnění a já usnula.. spala jsem tri hodiny a rano jsem odesla domu, nikdo se se mnou nehádal.. je to tyden a já od te doby nechci zit. Oni byli muj smysl, muj život, to co jsme si spolu planovali! Pořad nekontrovatelne placu i přes to ze mám lexaurin, rvu, kricim a proste to opravdu nedavam, chtela bych jit za nema, abych se o ne mohla starat.. přítel je se mnou doma, nese to lepe než já, říká, ze mu taky chybi, ale ze ho víc boli mě takhle vidět.. a já teď proste nevím co dal? Dá se to prezit? Nic mě nebavi, nezajima, nechci jist spat nic.. co mám delat? Dekuju každému, kdo si tenhle vyčerpávají text přečte a vyjádří se.. ještě dodatečné info, psychiatrovi chodim, v pátek jdu i k psychologovi a naše lásky pohrbime..
Nene, ještě nám nerekli co se stalo.. je to des.. snad nám ti naši andílci brzo seslou miminko, které tu s námi už zůstane❤️
A ještě k těm lidem- někteří fakt nechápou vůbec, mě nejvíc štvou reci jak jsem mladá a udelam si jiný.. haha jasne, hrozne jednoduchý a hlavně už mi nikdy nenahradí tyhle dva..
@lenicka98 přesně ,nám to taky říkají ....u nás to teda není tak jednoduché jak jsem psala výše...a také mě to štve ....oni neví jaké to je modlit se roky o těhotenství a pak když konečně přijde a je zdravé najednou tohle :(
Ano modlíme se za to ať to co nejdříve půjde ...zítra mě čeká první kontrola po porodu/operaci jsme tak nervózní jak to dole vypadá ...měla jsem být na kontrole do 3dnu po operaci protože byla dlouhá ale můj doktor měl dovolenou takže ve finále čekám na kontrolu 3tydny hrozně se bojím jak to vypadá ,🥺
@lenicka98
@isabellacheerful holky moje zlatý, jsem ráda, že neztrácíte naději. Kamarádka potratila (?!) v 5.měsíci, přestala ji vyživovat placenta. A teď má doma dokonce 3 další dětičky. Držím vám palce, ať to máte jako ona. Nesnažte se místo po dětech zacelit, zapomenout na bolest ze ztráty. Stane se vaší součástí. A i když tomu nechcete věřit, něco vám to dá.
A lidi to s tím věkem mysli tak, že máte výhodu je vám 20+ a ne třeba ke 40.ale říkají to teda dost neomaleně 😞 držte se, jste strašně statečné
@nazka pěkně napsané děkuji 🖤🥺😥🙏
@isabellacheerful spoustu lidi to nechápe😒 nemysli to ani špatně, to já vím, ale poslouchat se to leckdy nedá.. mě čeká až za dva dny, tak ať ti to zítra dobre dopadne🙂
@lenicka98 děkuju no já jsem nervózní protože operace trvala dlouho a měla jsme jít na kontrolu za 3dny a už je to 3tydny a nikdo mě neviděl jsem hrozně nervózní hlavně se chci zeptat na tisíc věci snad to zvládnu vůbec mluvit zítra
..taky držím palce a já sem dám vědět zítra 🥺🖤
@isabellacheerful Napiš si seznam otázek, já bych určitě polovinu zapomněla.
@levandule_k napíšu ,dělala jsem to tak i v těhotenske pořádně ...děkuju 🥺😥
@isabellacheerful tak jak jsi dopadla u doktora?😊
@lenicka98 Ahoj,akorát jsme přijeli ....
Pitva kluků ještě není ,bude tak za měsíc ale prý si myslí že tam stejně nic nenajdou ....taky neví proč se to stalo ale řekl že je možnost že jsem měla už velkou dělohu a tělo si mysleli že musí kluci ven vysvětloval to tam víc....ale že pravý důvod asi nezjistíme každopádně že za to nemůžu protože ikdybych v nemocnici zůstala tak mi dají jen magnesium a že by to nestihly protože kontrakce a prasknutí vody byly strašné rychlí ....a že si myslí že příští těhotenství bude v pořádku ....děloha opět nepracuje jako před otěhotněním nevypadá to ani že bych měla dostat menses ..ale pry počkáme ještě 4tydny a když pořád nic dostanu zase léky jaký jsem měla na menses ...a pak po 3mesicich to znamená v listopadu dostanu léky na ovulaci které jsem měla kdyz se podařili kluci ...(,, vtipné" je že minulý rok jsem léky na ovulaci dostala taky v listopadu u jiné lékařky a druhý cyklus se podařili kluci (lednový cyklus nepočítám protože tam byly nějaké potize) )takže druhý cyklus se podařili kluci v únoru ....takže nějak mi to připomíná hodně minulý rok...moc bych si přála abych otěhotněla ale dříve 🥺🙏 nechci čekat tak dlouho na léky 🥺🖤🙏
Každopádně mám teď zánět po operaci ale asi nic vážného stěry mi nedělal jen mi napsal macmiror ....
Achjo holky držte nám palce já se z toho všeho zblázním 🥺🖤🙏
@lenicka98 moc smutný pribeh je mi tl moc líto tohle by neměla prožívat zadna zena držet se snad bolest richle přejde 🥺😥
@isabellacheerful ahoj, no prý málokdy opravdu najdou důvod.. chapu te, ze nechceš cekat tak dlouho:( achjo, moc ti (nám vsem) preju, aby už stesti prislo i k nám, však po tomhle vsem už si snad zaslouzime byt opravdu šťastné..
@leonadominik32 to mate pravdu, tohle by se opravdu nemělo dít nikomu❤️ Dekuju za podporu
@lenicka98 i já nám to všem přeju moc,kdy ty máš vlastně kontrolu nebo jsi už měla ????
Ať máme krásný šťastný zdraví dětičky 🖤🥺🙏
@isabellacheerful zítra, tak jsem taky zvědavá, napisu jak jsem dopadla🙂
@lenicka98 moc držím palce ,určitě dej vědět jak to vypadá . A kdy vám dá svolení se opět snažit 🙏
My se můžeme snažit po těch 3cyklech ale léky které potřebuju aby se zadařilo dostaneme až v listopadu tak to je stejně jedno kdy začneme 🙏🖤
@isabellacheerful ahoj, tak už to mám taky za sebou, naštěstí vše dobry, výsledky z pitvy taky ještě nebyly, ale rikal, ze po první menstruaci se muzeme začít snažit🌸
@lenicka98 cooo ty jo to se máte ...moc držím palce .po ty první bych se ještě bála četly jsme o tom a když to je ve vyšším stádiu těhotenství tak můžou být komplikace v novým těhotenství v prvním trimestru .ale nechci strašit jen že jsme to četly když jsme hledali kdy se budeme moct tak snažit....my stejně dostaneme léky až v listopadu tak ukdybysme se snažili třeba od teď asi je to jedno ....moc držím palce dej mi vědět až budeš mít dvě čárky .taky budu dávat vědět co a jak postupně ....a říkal že se to připravuje už na menses ? Jen vyzvídání jestli mám naději že by se mi dala sama dohromady děloha říkali že se to někdy stává že nefunguje děloha a po těhotenství se sama vzpamatuje. . .a pitvu mi dej taky vědět ....🙏🖤 A půjdeš do práce ?
@isabellacheerful no sice rikal, ale stejně pockame, taky bych z toho měla strach.. no listopad je za dlouho, ale třeba se to pak povede hned, bůhví jak dlouho se teď budeme zase snažit.. nejdřív se chci i psychicky trosku srovnat, furt beru lexaurin.. jojo rikal, ze to dostanu asi tak za čtrnáct dni podle ultrazvuku..no mě dokonce rikal, já mám totiž endometriozu a jen jeden vajecnik a vejcovod a rikal, ze to tehotenstvi mi pomohlo a ty ložiska endo už jsou mnohem menší a i cysta zmizela.. tak snad,boze snad se povede🙏🏼Určitě si dáme výsledky vedet.. ❤️ A do prace se určitě zatim nechystám, měla jsem ji docela náročnou a teď bych to určitě ještě nezvládla, naštěstí s tím doktor nema žádný problém.. a ty?
@lenicka98 to je moc dobře ,no doufám že se nám oběma povede hned protože je to vážné vše moc těžké ...ještě když máme výbavu pro kluky doma a pod námi sousedka miminko 🥺🖤 moc to všem přeju ale tak to bolí .. kamarádky mají všechny nechtěně a my co bysme si to tak přáli....
No to máš teda pěkně těžké bože ....to mi je líto ale Naděje umírá poslední já mám zas dělohu jako žena po menopauze prostě nic nedělá ....
No mě to chtěl ukončit hned včera a to jsem necelé 3tydny po porodu ....mám taky fyzicky náročnou práci a taky psychicky ...vše si dělám v práci sama i to těžké i to přemýšlení ...mám takovou manuální kancelář se dá říct ...takže já to nezvládnu navíc je nás tam hodně a samé ženy já to nedám ....tak jsem dnes volala praktické jedí by si nevzala nemocenskou k sobě protože to bych nedělá jít dneska už do práce přece 🥺🖤 je to chlap no řekl že mi v práci bude líp ale on neví jaký to je ....
A odkud jsi jestli se můžu zeptat ?
@isabellacheerful napsala jsem sz😊
@lenicka98 nemáte vůbec zač ❤preju hodně sily 🙌
Je mi to moc líto 😔 svět je opravdu nespravedlivý.. ale jak zde píšou ostatní, pomůže čas… Ta bolest nebude menší, jenom každým dnem bude o něco “lépe”. Člověk si to opravdu musí odžít.
V květnu jsem přišla při porodu o chlapečka 39+2. Příčina se nezjistila… celý těhotenství bylo nekomplikované a krásné.
Život najednou nemá smysl, koukám se na jeho urnu a nechápu proč.
Přesto máme ale naději. Ta naděje je světlo ve tmě. Snažím se koukat na budoucnost, žít přítomností a nechat minulost za sebou. Náš chlapeček už vždycky bude naší součástí.
Vy se držte. Určitě bude lépe a další miminko si k vám najde cestu ❤️
@chasing_rabbits je mi to moc líto .
Ale krásně jste to napsala.....musíme se podpořit a držet při sobě ....🖤🖤🖤🖤
@chasing_rabbits Ach ne, my jsme byly spolu v kvetnovkach, ze. To je mi opravdu moc lito. My jsme o chlapecka prisli pred rokem, ta bolest je nezmerna, ale clovek se s ni casem nauci zit. Je skvele, ze se snazis divat pred sebe. Moc drzim palce, at se ti/vam podari to prekonat.
@mamikry ano byla jsem tam 😔 děkuji… o další miminko se kvůli císaři můžeme pokoušet až konec roku… tak snad nám už štěstí bude přát.
@lenicka98 Aspoň je fajn, že endometrióza je menší. Na netu jsem narazila na příběh ženy, která měla šílenou endometriózu, jednou málem nepřežila, když začala krvácet a lékaři jí chtěli vyvolávat umělý přechod. Na dítě kvůli srůstům a cystám ať zapomene, ale pak změnila přístup k sobě, stravu atd. a dnes neví, co to je a má dvě děti, otěhotněla bez pomoci lékařů. Tady posílám její příběh.
https://www.youtube.com/watch?v=jauoxA5WoqMTuším, že jsi psala, že používáš nějaké bylinky, pozor na kontryhel, ten je na spoustu ženských potíží, ale při endometrióze není úplně vhodný, protože podporuje nárůst děložní sliznice, a to není úplně žádoucí.

@levandule_k to je pravda plno lidí mi řeklo že se z toho vyspime 🥺
Každopádně uvidíme ,věřím stále a bojujeme dál ..moc bojujeme o nový miminko snad nám ho kluci pošlou co nejdříve a nebudeme zase muset čekat tolik let ....uvidíme co nám řekne zítra i doktor na kontrole děkuju 🖤🥺