Potrat. Jak mluvit s přítelem po potratu?

dominikasim
30. lis 2019

Zdravím, potřebuju poradit co mám dělat, když si chci promluvit s přítelem o pocitech po potratu, se on tvrdí že není o čem. Je mi 22 a jsem 5 týden po potratu v 15 TT. , Který jsem podstoupila ze zdravotních důvodů kvůli omezené funkčnosti ledvin. Dítě bylo neplánované - z mé strany chtěné, z přítelové neutrální. Celé šestinedělí mám být doma a jsem, protože byli komplikace od krvácení až po laktaci prsou. A celou dobu jsem na tom fyzicky i psychicky dost blbě . A i přes 3 moje snahy o to aby jsme si promluvili o tom co se stalo ATP..( prostě se chci jen "vyspovídat"). tak mi přítel vždy řekne větu typu, "není se o čem bavit, dítě není smiř se s tim", " jsi měsíc doma a furt jen ležíš a nemluvíš tak uklid ".. A vzhledem k tomu, že kamarádky nemám a rodiče to neví protože se jim to bojím říct , tak nevím jak mám na to reagovat, protože sama teď jsem že všeho zmatená a vlastně se cítím trošku od všeho odstrčeně. Nevíte někdo jak na chlapy v tomto období mluvit? Třeba někde dělám chybu. Nicméně předem děkuji za reakce.

sudylichozrout
30. lis 2019

@dominikasim No, jeho reakce je celkem brutalni, ale na druhou stranu, mozna uz se tesil a ted to sam musi zpracovat. Jsou dve moznosti, bud je to jen hulvat, nebo se s tim taky hodne pere a mluveni o tom by ho naopak jeste vic bolelo. Chlapi jsou vseobecne vic niterni, vse si potrebuji v klifu zchroupat sami, nebyvaji emocne zvanivi jako holky. Osobne vsazim spis na tu druhou moznost. Proste ho to boli a resi si to sam v sobe. Tobe bych asi v tuhle chvili doporucovala, abys ho nechala a nesnazila se to pitvat. Spis zajdi treba za psychologem a pores to s nim. Chapu, ze je to slupka, z zenske duse to musi ven. A uvidis casem, treba ss k tomu za cas sam vrati a bude chtit mluvit.

zelenaesmolda
30. lis 2019

@sudylichozrout
napadlo me uplne presne to stejne,ze bud je to blb nebo se takhle schovava a nechce dat najevo bolest.pevne doufam,ze mas pravdu a jde jenom o drsnackou nalepku protoze jinak je to na rozchod.
na druhou stranu zakladem kazdeho vztahu je komunikace a kdyz s ni neni ochotny v tak tezke chvili komunikovat tak jak to mezi nimi dopadne za par let?zena vzdycky bude potrat prozivat hur a chlap by ji mel byt oporou.

jituli84
30. lis 2019

Po prvním potratu jsem se začala uzavírat, naopak manžel mi byl velkou oporou nenechal mě se užírat, mluvily sme o tom, kolikrát sme jen ležely a jeho samotná blízkost stačila. dělal velkého siláka, kterej si to tam moc nebral, ale až jsem se oklepala tak se docela dost opil a vyplavalo to z něj teda naplno. Chlapi to někdy hold drží v sobě..

dominikasim
autor
30. lis 2019

@sudylichozrout děkuju moc za radu.. ale bohužel to je blb zřejmě , protože mi zrovna oznámil že mám měsíc na to se odstěhovat protože prý pokud nezvládnu uklidit a postarat se o domácnost i v horečkách ( mám zánět ledvin) tak ať jdu . Doufám že ho to přejde nicméně za tím psychologem zajdu , je to dobrý nápad 😉

dominikasim
autor
30. lis 2019

@jituli84 Snad máte pravdu a bude otevřený 🙂

codal
30. lis 2019

@dominikasim souhlasím s holkama výš, že možná se s tim sám neumí srovnat a chlapi prostě o problemech radši nemluví, někde je vytěsňí, vybijí si vztek třeba v posilovně a mluvení o tom jim jen otevírá rány..na druhou stranu to, že tě pošle uklízet, je teda hnusný a těžce neempatický...pochopila bych, kdyby ti řekl, nechci se o tom bavit a třeba tě jen objal, ale tohle je prostě divný.. každopádně pokud si potřebuješ promluvit, tak se nestyď vyhledat psychologa, protože ten tě opravdu poslouchat bude.

zelenaesmolda
30. lis 2019

@dominikasim
ja byt tebou tak nedoufam,ze ho to prejde protoze je to kreten.normalni chlap tohle nikdy nerekne,tim tuplem ne po potratu! nekoho takoveho fakt v zivote nechces a nepotrebujes.

codal
30. lis 2019

@dominikasim tak to bych si rovnou sbalila věci, tohle ti milující partner nikdy neřekne!!! NIKDY!!!.. očividně tě má jen jako služku, to je fakt hnus.. a pokud bys s ním měla miminko, bylo by to ještě horsí, protože, jestli ti byl schopny říct, že máš uklízet i v horečkách a se zánětem močáků, tak by ti asi těžko pomohl, kdybys byla třeba na rizikovém nebo po porodu, kdy bys byla unavená a nestíhala bys dělat servis, který očekává.. je to debil a od takového ruce pryč, nestojí ti za to..

jituli84
30. lis 2019

@dominikasim Tak to je síla teda...vyser se na něj, dělá on doma vubec něco?Potrat je velká zkouška a občas se projeví skutečný charakter...

martaskaaa
30. lis 2019

Tak podle toho co píšeš dál mi připadá, že neutrální postoj určitě neměl a ve finále je rád, že dítě nebude. A teď se tě vlastně honem rychle chce zabavit. Určitě se lidi nerozchází kvůli tomu, že měsíc doma není uklizeno. Je to debil, odejdi od něj... Podpora nulová a ještě tě v horečkách chce hnát uklízet? S takovým tě žádné štěstí nečeká. P.S. hlavně odpočívej, uklidit si může sám!

jade85
30. lis 2019

@dominikasim pryč od něj. Jedna věc je, že o tom není schopný mluvit, to by se dalo pochopit, ale, že tě nedokáže podpořit aspoň beze slov, pečovat o tebe, když je ti zle a naopak tě sráží a vyžaduje péči od tebe, to je hodně špatný a rozhodně to není partner pro život.

dominikasim
autor
30. lis 2019

@jituli84 @codal ano mám horečku 41 tak mi řekl ať si vezmu prášek a jdu něco dělat. Jinak ( od praní , žehlení ATP.. doma normálně dělám) jen prostě dělám když se na to cítím.. ale jinak on nedělá doma nic on pracuje a ja vařím uklízím a starám se vlastně i o opravy

zelenaesmolda
30. lis 2019

@dominikasim
ty nepracujes?

martaskaaa
30. lis 2019

@dominikasim A kolik je jemu? Takový chování je u něj v normě? To je fakt hrozný. Žena po potratu je prostě křehká a on se chová jak pako.

jituli84
30. lis 2019

@dominikasim A ty nepracuješ? Muj ex byl lenora a dokázal jen kritizovat a doma nesáhnul na nic, k tomu jsem chodila do práce , total vyčerpaná jsem to po letech skončila..Muj nynější chlap mi byl snad poslán za odměnu, ikdyž taky má své roupy

sudylichozrout
30. lis 2019

@dominikasim Hm, tak to me mrzi, ze jsem se sekla. Tak az az ti bude lepe, sbal se a skutecne odejdi, tohle je na presusta. At si uklizi sam. A priste si lepe hlidej, koho si pustis k telu.

dominikasim
autor
30. lis 2019

@zelenaesmolda pracuju, mám 2 práce.. Firmu na prodávání italských doplňků a v kanceláři účetnictví..

jituli84
30. lis 2019

@martaskaaa to ste řekla ještě dost slušně--

dominikasim
autor
30. lis 2019

@martaskaaa 27 .. není nikdy takový nebyl a i den potratu mi ráno řekl že na to budeme dva a že to zvládneme ale pak bum a změna

sudylichozrout
30. lis 2019

@dominikasim Tak to ti hodne hraje do karet, nemusis s nim byt kvuli ekonomickym duvodum. Rychle pryc.

dominikasim
autor
30. lis 2019

@jituli84 pracuju jak už jsem tu psala mam 2 zaměstnání v podstatě na 2 plné úvazky.. ale i tak uklízím jen ja

dominikasim
autor
30. lis 2019

@sudylichozrout tak to je možná on se mnou🤔.. platím i jídlo ATP.. nemá čas na to chodit na nakup tak to dělám taky já

sudylichozrout
30. lis 2019

@dominikasim No, ja myslim, ze sis odpovedela sama... Kdyz te k tomu sam vybidl, tak mu jeho prani spln. Najdes lepsiho, jsi mladoucka 🙂

zelenaesmolda
30. lis 2019

@dominikasim
v tom pripade bych si okamzite hledala nove bydleni a hlavne mu nic nerikala.sbal se az ti bude lip a proste odejdi.mohl by ti jeste udelat pekne peklo kdyby zjistil,ze chces fakt odejit.
on si z tebe dela jenom sluzku,nic vic.

isabelafuentes
30. lis 2019

Reakce partnera je hodne neempaticka a necitliva, to by se me asi dotklo hodne a zvazovala bych samotnou existenci naseho vztahu. Je mi lito, cim prochazite a chapu, ze si o tom potrebjete promluvit a dostat to trauma ze sebe. Pokud to nejde rict rodicum, mozna by pomohlo sezeni u psychoterapeuta. Nebo zde na Konikovi jsou skupinky devcat se stejným pribehem, zkuste...

sudylichozrout
30. lis 2019

@dominikasim Ve tvem veku jsem take opustila kluka, co mel podobne manyry. Ja v te dobe akorat promovala, zacinala na volne noze pracovat a on mel pozadavky jak na sluzebnou. Sice vydelaval, ale to bylo vsechno. O mesic pozdeji jsem poznala sveho muze. A je to neuveritelny poklad. Jsme spilu 10 let.

martaskaaa
30. lis 2019

@dominikasim A to jako myslí fakt vážně, že se máš odstěhovat? Těžko říct, co se mu honí hlavou, když o tom nechce mluvit.

dominikasim
autor
30. lis 2019

@zelenaesmolda tak nemusím mu to říkat on mi to sám oznámil před chvílí.. mám na to prý měsíc.. 🤯

jituli84
30. lis 2019

@dominikasim Tak to sme měly hpdně podobnej typ, rychle utíkej..

dominikasim
autor
30. lis 2019

@martaskaaa já upřímně nevím , doufám že ne, už kvuli Vánocům a tak.. ale teď se mnou nemluví a inforuje mě a zatím na tom trva