icon

Potrat nebo si dítě nechat?

mia1998
16. zář 2017

Jsem zoufalá.... Žiji se svým přítelem už dva roky a posledního půl roku jsme se snažili o dítě... Stříkal to do mě NAPLNO JAKO JEDINÝ a neřešili jsme ovulační dny... Prostě jsme si řekli že jednou prostě otěhotním jelikož jsem už toho půl roku posledního nebrala HA... Jenže jsem udělala jednou jedinkrát chybu které teď strašně moc lituji... Přítel měl poslední dobou práci od rána do večera celé týdny vkuse a já se prostě citíla strašně sama i když jsme spolu večer po jeho příchodu spali a dělal se do mě..... Jen jednou jedinkrát jsem se vyspala s klukem nechráněným stykem a zhruba podle ovulačního kalendáře jsem měla den po ovulačním období které mělo být od 21. 8. do 25.8. a my se spolu vyspali 26.8.. neudělal se do mě ale na mě a ještě než se udělal si ho tak půl minuty honil nademnou... Predevčírem jsem zjistila že jsem těhotná podle normálního testu a hned včera 15.9. jsem si letěla pro ten test který určuje týdny... Ukázal že jsem těhotna 2.-3. týdny jelikož to neukáže presně a bylo by to přesně dva týdny tak se velice bojím že jsem otěhotněla s tím druhým... Opravdu toho velice lituji i když me budete odsuzovat ale jsem nešťastná jelikož přítel je strašně šťastný že jsem tehotna a ja se bojim ze to neni s nim a nevim jestli si to miminko mám nechat nebo ne :( škoda že nejde nějak zjistit přesny den kdy jsem otěhotněla... aby mě uklidnilo že s tim druhym to neni... i když mě budete nejspíš odsuzovat... prosím poraďte mi..... 😢

Strana
z3
monkey81
16. zář 2017

@mia1998 jak uz tady nekdo podotkl, nikdo nema pravo te soudit. Bohuzel to nekterym osobam na konikovi je jedno a prijde mi, ze vylozene cekaji, az si na nekom smlsnou... Taky si myslim, ze mimco bude od pritele, ale bude hlavne Tvoje a Ty budes jeho milujici mama.

odula
16. zář 2017

@mia1998 holka pises,ze se posledniho pul roku snazite o dite. A mas vycitky svedomi z toho,zes mela ulet. A to to byl "jenom" ulet. Ted si predstav,ze kvuli spatnemu svedomi z uletu pujdes na potrat. Coz je jeste stokrat horsi zalezitost,moralne mnohem diskutabilnejsi a neporovnatelne vetsi napor na psychiku zeny nez pitomej ulet. Zvlast kdyz miminko chces,jak pises. . A budes muset lhat potratu. Opravdu chces z jednoho pruseru do stokrat vetsiho? Jinak - myslim ze na 99,9 % je miminko pritelovo,rozhodne NECHOD na potrat, to tvymu svedomi URCITE neulevi a situaci to rozhodne nevyresi. A nerikala bych mu vubec nic. Zapomen na to co se stalo,neplas,nestahuj gate kdyz brod je daleko . A tyhle vycitky,se kteryma se budes muset poprat, budiz mementem az se zase jednou budes citit sama.

gita17
16. zář 2017

@mia1998 si hlupa, preco to hovoris kamaratkam?

misa357
16. zář 2017

@mia1998 DOSPĚJ!

demukla
16. zář 2017

👎🙏

vendullka2017
17. zář 2017

@mia1998 ....Mám pocit, že kdybychom se bavili v reálném světě že by tě tady nekteré ženy nejradši ukamenovali jenom proto že jsi prostě udělala chybu. 😀 Chyby děla každý člověk a každý jiné. Máš pravdu že spoustu lidí tuto konkretní chybu udělalo ale život jde dál. Nic si z toho nedělej... otci to rozhodně neříkej pokud si miminko chceš nechat!!Jen by jsi rozvrátila rodinu a rozhodně by jsi zůstala na vše pak sama a bez otce... také si myslím že dítě není milence pokud se do tebe neudělal ale tvého přítele který to do tebe dělal pořád... také bych si ale udělala potají otcovský test až se mimi narodí, ať to prostě víš .... Moc moc ti přeju aby bylo tvého přítele, věřím že si to hodně vyčítáš a že tuto chybu snad už nikdy neuděláš znovu, nestresuj se a neplakej. užívej si těhotenství bude to nádhera. 🙂 Na ostatní zlé nazory se z vysoka vykašli... některé ženy jsou tady samy o sobě totiž dosti zakomplexované místo toho abychom se podporovali se budeme kvuli jedné chybě shazovat?? No dnešní doba prostě... jako by nikdo nikdy neudělal chybu :D haha. přeji krásné těhotenství a hlavně zdravoučké miminko ! a drž se. Vůbec bych tě nehodnotila jen proto že jsi mladá ja jsem taky mladá je mi teprve 20 let a co ? pracuji v mateřské školce a k dětem mám vetší zkušenosti než kterekoliv 30 leté mámy co si pro ně chodí do školky a jak vidím se o ně vubec nestaraji....... čekám miminko a jsem velmi velmi štastná. I když jsem teprve ve 3. - 4. týdnu.. 🙂 Přeji krásné a zdravé miminka všem budoucím maminkám!!!

monkey81
17. zář 2017

@vendullka2017 skvele napsano, je videt, ze vyzralost neni jen o veku... 👍

vendullka2017
17. zář 2017

@monkey81 Děkuju. Taky si myslím jak jsi psala že čekaji jen až si tady na někom smlsnou.... ja bych si z toho nic nedělala na jejím místě... asi kodex chování tady nečetla většina žen... máme k sobě přistupovat s úctou a respektovat se... a hlavně si myslím že pokud nejde o bůh ví co strašného ( jako např. týrání apod...) že bychom se měli podporovat jako mámy a ženy. ❤

bonavoxa
17. zář 2017

Ono to snad kulantněji nejde napsat. 🤐 Věřím, že v ,,reálném" světě by to některé holky řekly stejně, možná i méně opatrně. Protože třeba prožily na vlastní kůži fatální omyly? K čemu kontraproduktivní plácání po ramenou, protože Koník? Uklidňovat se tím, že každý dělá chyby a jsou daleko horší lidi...Jsou, ale v konečném důsledku to neřeší dopad toho konkrétního špatného rozhodnutí. A další, ještě horší úvaha, hned následuje. O co jde? O vztah, rodinu, dítě? Hlavně být sluníčko a v poho. Ta biologická stránka se podle mě přeceňuje.

vendullka2017
17. zář 2017

@bonavoxa Já jsem to myslela např. tak že stačí si představit že tvoje dcera v mém věku třeba např. udělala tuto chybu... bude ji matka shazovat nebo ji podpoří i kdyz ví že udělala chybu a vidí že lituje.... Ja bych svou dceru určitě nějak podpořila a pomohla ji.... stejně se prostě stalo tak zničí rodinu tomu dítěti tím že svou chybu svému muži přizná? Jen jsem nepochopila tvou větu že se ta biologicka stranka přeceňuje... Jestli tim teda myslíš že to její dítě není jejího přítele tak je to možné ale i není....

hofida
17. zář 2017

Nikomu nic neříkej o úletu, dítě si nech, přítel bude určitě dobrý otec a je jedno jestli je i biologicky nebo ne. Trochu už dospěj, takové kraviny v tomhle věku bych nečekala.

maly_kukolar
17. zář 2017

Ahoj, popravde, k teme potratu a nevery sa vyjadrovat nejdem, ale co ti poradim, neroztrubuj to kade tade kamaratkam. Ani.nevies, ako skaredo sa to moze vratit. Myslim, ze sanca ze si otehotnela s milencom je.minimalna ale uz teraz to vie viacero ludi, ako by sa patrilo..

vendullka2017
17. zář 2017

@hofida Souhlasím s vámi.... Já jenom právě nerozumím tomu proč tady některé ženy píšou at už dospěje... myslím že tady nekde i psala že ji je 24 nebo kolik... vždyt to je ještě mládá holka... :D Víte kolik takových kluku jsou nevyzralých a nevylítanych v dnešní době?? A dospějou až někdy ve 30 letech a nekteří dokonce později ale to už je moc.... jo jasne ženy dospivaji drive atak dále atak dále ale to neznamena že uplně všechny... Říká se že někdy člověk musí udělat chybu aby si teprve uvědomil co vlastně má... Asi si ona neuvědomovala co má nevěděla že je těhotná a to jí teď uplně změnilo pohled na vše, čeka rodinu ale souhlasím svámi aby to nikomu neříkala a hlavně ne otci, je to hnusné ale jinak by o rodinu přišla a zustala sama s ditetem a buh vi jak by to teprve bylo potom....

vendullka2017
17. zář 2017

Ale co ženy viděli jste teprve ten hnus ve výměně manželek??? Jak ta 19 letá holka se vubec nestarala o svoji holčičku? ani skoro napit ji nedala a přitom ještě mela 45 leteho manžela nebo tak něco... chudera mala ( dětatko ) To ja bych radsi brala že je lepší jedna nevěra nez takhle ubližovat dítěti.....

bonavoxa
17. zář 2017

@vendullka2017 Mám dceru a nečekám, že bude dokonalá, neudělá chyby a že mě vždy poslechne. Podporu si představuji přesně takhle, že jí řeknu podle nejlepšího vědomí a svědomí, co si myslím a jaká je moje zkušenost, zkusím jí poradit. Nebudu ji soudit, ale milovat stejně jako kdykoli. Jak to pobere, je na ní.
Tou biologií myslím to, že v chodu rodiny to není až zase tak důležité, kdo je otec. Jsou tatínci, co vychovávají ,,cizí" děti lépe než ti, co se podíleli na vzniku.
A k té dospělosti, není to o věku, ale tady třeba o tom černobílém vidění světa...😉

vendullka2017
17. zář 2017

@bonavoxa Ano přesně tak, ja jen jsem tady o pár konverzací výše chtěla naznačit aby ji tady nektere ženy takhle neodsuzovali.... a neukamenovali jen kvuli chybě ktera už se proste stala spíš by meli radit co se tyce miminka a ne co se tyce jeji hlouposti... Od toho jsem si teda myslela že jsou diskuze na koníku... o miminkách... chtěla radu co s miminkem ja myslim si že nechat a neřikat nic... Miminko je velmi dulezite A souhlasim s vami s tou biologii... To je pravda... pokud by ho nemela s cernochem :D

pmedilkova
17. zář 2017

Nechat si miminko a pak se uvidí 😍 Urcite bude vaseho pritele 😉 Hlavne mu nic nerikat.

vendelinka08
17. zář 2017

Tak tedˇ se prosím zeptám těch, co tady píší a radí.... upřímně!!! Co by dělaly na místě autorky? přiznaly byste se k tomu, že jste měly úlet? opravdu by mě to zajímalo.... jestli byste byly tak přímé a v této situaci začaly řešit nevěru.... jestli dokážete vidět za roh a vědět co bude dál!!!! Osobně si myslím, že miminko je opravdu jejího partnera, tudíž, nevím, proč by te´d měla řešit tuto situaci tak, že by se vše s prominutím podělalo? Místo toho, aby byli šťastni, že čekají miminko a a mohou být skvělá rodina?
Můžete mi prosím napsat, jaký by byl váš postoj?????

vendelinka08
17. zář 2017

a plně souhlasím s vendullkou

lorrelai
17. zář 2017

@mia1998 Nečetla jsem všechny příspěvky co tu píšou holky a možná už tady tohle zaznělo, ale, každopádně týkat se to mě-na potrat bych nešla!! Je ošklivé zničit život miminku, které o tom samo nemůže rozhodnout. Taky není fér, partnerovi nic neříct. Podle toho co jsi psala, si myslím, že je dítě stejně jeho! 😉 Nech čas plynout a ono se to ,,vyřeší" Určitě nastane vhodná doba k tomu, aby jsi partnerovi řekla o svém strachu. Určitě si tě bude víc vážit, než kdybys mu to zatajila. Možná to Váš vztah nabourá, ale pokud se milujete-ustojíte to 😉 Hlavně za to nenechávejte trpět to nenarozené. Kdyby se i ukázalo že není partnerovo-nezaslouží si zemřít...V dnešní době je těhotenství malý zázrak-ne každého tohle štěstí potká... Takže přeju hodně štěstíčka a věřte, že bude všecko v pohodě 😉

misa357
17. zář 2017

Podle mě, by byla hloupost, trápit partnera přiznáním. Pokud to nevi, tak ho to nebolí. Ale tim, ze to vykváká nekomu, kdo ví o koho jde, z nej v očích těch dotyčných udělá paroháče a to je prostě svinstvo. Jako by nestačilo, že má kalhotky na lítačku ☹ . Protože nevěra opravdu není chyba, je to zrada! A házet na někoho vlastní zradu jen proto, že on sám není dokonalý, to je fakt ubohý a zbabělý. Takhle uvažují puberťáci, ne dospělí jedinci, kteří chtějí být rodiči a uvědomují si do důsledků, co to vlastně znamená.

demukla
17. zář 2017

@misa357 kalhotky na lítačku 😂👏 , to je dobre řečeno ....!!!!

anetagsxr
17. zář 2017

Teda holka to je prekérní situace. Vůbec nevím jak by mi bylo kdybych si nebyla jistá s kým čekám dítě. Ale pokud se do tebe neudělal tak bych byla v klidu. Já mam ovulaci o týden déle než je to normální, každý to má jinak. I teď jsou na utz kluci o týden a dva menší než dle MS. Čekám dvojčatka. Takže hlavně nedej na nějaké tabulky. Držím palce ať se to vyřeší ale na potrat bych ve 26letech už nešla.

snehurka200
17. zář 2017

Přesně jako moje matka. Taky zahnula "jen jednou" a stejně se na to přišlo podle mojí krevní skupiny... a že to říkáš VŠEM kamarádkám, tak se to ten tvůj nakonec dozví. Samozřejmě nechci nikoho navádět k potratu, ale má matka byla stejně stará jako ty, když mě měla, udělala stejný chyby jako ty, a já z toho měla zkažený dětství a život do dospělosti. Je pro dítě strašně nefér, když se narodí matce, která na to není vůbec připravená, nakonec to odnese to malé.... zvaž to, pravda se stejně ukáže...

demetritis
17. zář 2017

osobne mam zasebou spontalní potrat i zamlklé těhu a i předčasní porod kdy mimnka mi umřeli v rukach a na potrat bych nešla , jsou i jiné varianty jako je anonimní porod , přímá adobce , a sou i matky samoživitelky , a znám pary iky chlap takchle vklidu vychovává cizí díte a další už je jeho zaleží vše na vas , no jinak nevím já bych šla s pravdou ven bud to ustjí a nebo zustanete sama nic mezitím není a čím pozdeji se to dozví tím horší vše bude . jen jedna otzka jste si 100 jista že je milence ne partnera ?

biedronka10
17. zář 2017

👍👏

biedronka10
17. zář 2017

@misa357 ten pleec hore patri tobe, souhlas s tebou.

vendelinka08
17. zář 2017

@demetritis právě že je to spíše partnera... a proto autorka píše že by na potrat nešla a že se na miminko těší, i když má výčitky svědomí. Ale myslím, že budou v pohodě, pokud tady do ní každy nebude rýpat. Když čtu tady ty názory, tak bych si sem pro radu také nikdy nešla....
nevím komu by přiznání jednoho sexu tady mělo pomoci? kdyby měla dlouhodobý poměr atd.... ale tohle? přijde mi to jako před upálením čarodějnic.... najednou tady taková morálka.... já nevím, ale asi kolem sebe mám tedy jen špatné lidi, které v životě chybují a tady na MK jsou pouze dokonalé morální ženy!!! hlavně matky... co se nedopouští chyb... mají doma vše srovnané a nikdy se nemohou dostat do stejné situace... protože to mají jasně nalajnované!!! ty jo... ať žije dokonalý svět s dokonalýmí lidmi!!!! to už nemyslím na tebe demetrisis....

dominikaromanova
17. zář 2017

@mia1998,

to, žes jednou ulítla bych asi tak moc neřešila, stát se může. Je úplně jedno, zda jsi muž nebo žena. Ale co již nepochopím je, že když to uděláš, nepoužiješ ochranu. Přijde mi to dosti nezodpovědné, jak vůči příteli tak i Tobě samotné.
Jen je dosti divné, když zde uvádíš, že muž, cos s ním ulítla, se do Tebe neudělal a najedou máš strach, abys s ním nebyla těhotná ( zní to jak, udělal se do vany, mohu být těhotná?). To asi dosti nejde, že.

Že jsi těhotná, je to nejmenší co se Ti mohlo stát (mohla jsi dopadnout hůře). Rozhodně bych si to být Tebou nechala a příteli nic neříkala. Je strašně malá pravděpodobnost, že to dítě není přítele, a za další, že by dítě potřebovalo transplantaci, kde by se zjišťoval vhodný dárce.

Tvrdíš, že Ti je 26 let, (no nevím, je to jak příběh pubertální holky, bohužel o tom svědčí i vyjadřování) v tomto věku bys již rozum mít měla, protože to, že je přítel v práci, není omluva a ani důvod. Spousta žen má muže stále v práci nebo na cestách, nejsi jediná na světě. Soudit Tě nebudu, ani nechci, je to každého věc a Tys se vytrestala sama (tedy, jestli je to vůbec pravda). Jen si opravdu dej pozor, jak již zde bylo psáno, kde a komu se svěřuješ, nikdy nevíš, kdo Tě zná. Svět je malý a lidé jsou dost zákeřní.

dendasubaristka
17. zář 2017

Bože to je strašný,tvůj partner chodí celé dny do práce aby vydělal co nejvíce peněz a ty se spustis s jinym jeste když s ním plánuješ miminko a rodinu. Toto nechápu,být tebou řeknu mu to,on si tohle nezaslouží mít někoho takoveho. My se s manželem snažíme už rok o dítě nejde nám to a je také hodně v práci a nikdy by mě tohle nenapadlo. A to že ses cítila sama? Pardon ale co to je za hovna. Buď chci být s tím daným člověkem nebo se na to vyprdnu a užívám si. Ještě jak si psala i kdyz je deno denne v praci stejne s tebou spal,za to muzes byt rada ze to neflakal a i tak se snazil po dlouhem dnu v praci.

Strana
z3