Potrat, opakoval se? Povedlo se hned otěhotnět znovu?
Doufala jsem,že do této rubriky nikdy příspěvek nebudu muset dávat,ale bohužel člověk míní.... v sobotu jsme v 7tt přišli o miminko,prý se přestalo vyvíjet a tělo to nějak poznalo,tak jsem se v pátek rozkrvácela a v sobotu si mimi našlo samo cestu ven :( na revizi nemusím, dr. mě dočišťuje hormonálně... Chtěla bych vědet Vaše zkušenosti. Opakovalo se to jestě někdy? Byla zjiště příčina ? (u mě nejspíš pozdní oplodnění vajčka a nějaká genetická chyba), Můžu prý otěhotnět hned po dalších měsíčkách , povedlo se to některé z vás? Moc děkuji za odpovědi
@sunshine125 ahoj Sunshine, tak jak se cítíš? Já už dobře... už mi pomalu končí i to krvácení, začínám mít také chuť na sex, takže se vše vrací do normálu... doufám, že Tobě je také lépe 🙂
@dixxie ahoj,ano uz je lepe. Take uz jen spinim. I kdyz to cloveka porad mrzi,cas to udola.
ahoj holky, jsem tu nová. Samovolný potrat mě potkal v noci z pondělí na úterý. V pondělí ráno jsem cítila, že na mě něco leze a začala jsem trochu špinit, přesto to nebylo nic hrozného, a já šla ještě cvičit, protože mi po celou dobu bylo moc dobře a myslela jsem, že se nic nemůže stát... Večer už jsem krvácela, ale dr. říkal, že srdíčko stále bije a na potrat to nevypadá. V noci jsem měla bolesti a ráno už bylo mimi mrtvé a dr. mě poslal do nemocnice na kyretáž. Rozjela se mi pěkná chřipka se začínajícím zánětem průdušek. Takže to asi spolu souvisí... Mám hypo ŠŽ a pozitivního Leidena. Všechno se hned od začátku hlídalo. Bylo mi dobře, ani náznak nevolnosti, měla jsem spoustu energie. Ale tělo mi to asi vrátilo za to, co jsem mu dřív vyváděla (extrémní sport a nesmyslné diety apod.). Tak teď budu muset přehodnotit... My jsme to s přítelem neplánovali, ale už jsme se začali těšit, byl to 7tt. Tak snad to příště vyjde...
@vladulkaa ahoj,já jsem ted´po revizi 24 hodin...vím jak moc to bolí,ale nadruhou stranu musím říct,že do se do mně ted´dala taková síla,jakou jsem ještě nikdy necítila...je pravda že jsem brečela a brečela,zapálila za andílka svíčku,rozloučila jsem se a nikdy nezapomenu,ale musíme jít dál...nechám ted´chvilku tělo at´se pročistí,koupila jsem si sypaný kontryhel a dám do toho úplně všechno,aby se zadařilo a narodilo se nám zdravé miminko,nebudu čekat 4-6 měsíců,jak někteří doktoři radí,ale půjdu do toho hned a po hlavě po druhé MS,musíme tu bolest vydržet,protože čím víc tý bolesti přežijeme,tím silnější budeme!Věřím že všechny tady to nakonec zvládneme a budeme se těšit z toho nejkrásnějšího a největšího zázraku... 🙂
@sunshine125 mam takhle hned dve deti ze tri. Prvni byla pocatata po prvnim potratu hned po prvni MS, bezproblemove tehotenstvi. Se treti jsem potratila v rijnu a ac v 9.tt, tak jsem domitla revizi a v pohode otehotnela v unoru, ted mam mrnavka 4 mesice. Pred prostredni jsem mela opakove biochemicka tehotenstvi, ale jak se to chytlo, tak zase zdrave miminko. Neztracej nadeji🙂
tak vám jdu nalít optimismus do žil. Potratila jsem v 7-8tt, nejdřív jsem trochu krvácela, týden jsem si poležela v nemocnici a když mě pustili domů, tak ten den jsem večer samovolně potratila. Pak jsem ještě šla projistotu na revizi. V nemocnici mi řekli čekat 4-6 měsíců. Skoro jsem se zhroutila. Moje dr na kontrole řekla, že rozhodně ne, že počkat do první ms, aby dorostla sliznice a šup na to. Podařilo se druhý cyklus a dneska je mu 4 a půl roku. Těhotenství bezproblémové (kromě cukrovky) a v roce 2012 jsem otěhotněla znovu na první pokus a Terezce je rok a půl. Když se mi to tenkrát stalo, tak jsem to nedávala , s přítelem to bylo skoro na rozchod a probrečela jsem moc nocí. Dnes vím, že to náš vztah posílilo a když malej zlobí, připomenu si jak moc jsem ho chtěla a co mě to stálo nervů. Hlavu vzhůru holky, dobře to dopadne a budete mít taky rošťáky. Jo a příčina se nikdy nezjistila, bylo mi řečeno, že se to prostě stává.
ahojky holky, po chvíli odstupu od mého prvního příspěvku musím říct, že jsem úplně v pohodě 🙂 V podstatě jsem se s tím vyrovnala během dvou dní. Asi je to tím, že jsme to fakt neplánovali. Nastoupila jsem teď do nové práce a doléčila si chřipku, takže uvidíme. No, každopádně už jsme pěkně riskovali, tak doufám, že jsme nic neuspěchali, otěhotnět v šestinedělí... 😀 Já myslím, že opravdu nestojí za to se tím stresovat... prostě se to děje. Stalo se to mé matce přede mnou, sestřence, manželce od bratránka i tetě. Masakr. Problém je, když se to opakuje a když je vám třeba už více let. Mně letos bude 30 a mimčo jsem plánovala tak ve 34. Ale s novým přítelem se to (pokud vše dobře půjde a bude vše OK) asi zadaří dřív 😀 (samozřejmě nechci zakřiknout... ale pozitivní přístup musí být 😉 ) Tak hlavu vzhůru!
holky, prosím vás, je tu někdo, kdo otěhotněl cca 14 dní po revizi? Já měla revizi v 7tt (viz výše) a přesně 14 dní po jsme se neuhlídali (vlastně jsme dodrželi jen "šestidenní" 😀 ), ale jen jednou to bylo "až do konce", po těch 14 dnech. Ted se cítím jako před 2 měsíci - bolí mě prsa, zvětšila se mi o číslo, točí se mi hlava...sakryš 😕 Třeba jen přijde menzes... Je to vůbec možné? Je fakt, že jsem neměla žádné komplikace, pila jsem kontryhel a malinu na zahojení, ale nevím... 🤐
ahojky mam dotaz.musela sem jit v 16tt na potrat srdecni vada plodu.pak sme si s pritelem nechali udelat geneticke testy jestli v budoucnu budeme mit spolu zdrave deti a pred tydnem mi doktor rekl ze vysledky jsou v poradku,ale ze necha udelat dalsi testy a pokud budou dobre tak je vse ok a kdyz budou spatne tak budeme muset jit jeste na dalsi testy.co byste delay v mem pripade mam cekat nebo si nechat udelat testy jeste nekde jinde?
tak děvčata , ač nerada obnovuji tuto diskuzi. Dnes jsem se dozveděla,že se naše miminko opět nevyvíjí :( zítra jsem odeslána na revizi. Už jsem v 10tt. Takže u mě se potrat zopakoval,po kontrole po revizi nás odešle na genetiku. Jak je to u Vás? Co ty
@dixxie ?
@sunshine125 ahoj mi cekame na vysledky doktor mi minulou stredu (29.4)rekl ze do 14dni mi da vedet a doufam ze to bude dobre.mysliz ze kdyz to bude dobre mohli bychom se snazit o dalsi nebo si mame dat jeste pauzu?na potratu sem byla na konci ledna.dekuji za odpoved.a tobe drzim pesticky.
@lidka117 ja tez potratila v lednu a v pulce brezna uz jsem byla tehu :( radci se zeptej dr ale za me ano.
@sunshine125 ahoj nepochopila sem odpoved za me ano?jako mame cekat nebo myslis ze se muzeme snazit?
Podle me se klidne muzete zacit snazi,ale urcite se jeste porad s dr
@sunshine125 dekuji,uvidim co nam rekne,pak dam vedet
Ahoj, rok a půl po porodu syna jsem otěhotněla znovu, v 6tt jsem začala krvácet, děloha byla prázdná a dr. mi oználi, že jsem stále těhotná. V nemocnici mi našli druhý plod na vejcovodu, takže jsem musela na laparoskopii, kde mi vzali plod i vejcovod. Po třech měsících jsem hned napoprvé otěhotněla znovu, měli jsme obrovskou radost že to stále jde, ale bohužel od 7tt jsem občasně krvácela, až mi dr v 11tt oznámil, že děloha je opět prázdná. Z důvodu prvního případu mimoděložního těhotenství jsem musela na revizi. To bylo v únoru...a těď? jsem opět těhotná. Opět napoprvé, jsem na začátku, ale psychicky se opět připravuji na nejhorší aby mě to nepoložilo...Ale v koutku duše doufám, že tentokrát to vyjde....
@andrejkakr ahojky drzim vam pesticky pro stesti,ja jeste vysledky nemam doktor na genetice mi je posila uz mesic,vcera sem tam udelala humbuk po telefonu a pani sekretarka mi rekla ze to bude u pana doktora urgovat a do patka mi to posle tak sem zvedava.mej se a drz se.
@lidka117 tak já jsem měla výsledky během 4 týdnů a samozřejmě negativní. Podle mě genetika málo kdy odhlaí příčinu. Někdy příčina může opravdu být jen příroda. V mé prvním případě to bylo štěstí v neštěstí, kdybych totiž nepotratila plod v děloze, nepřišlo by se včas že mám druhý mimo dělohu a třeba jsem tady už nemusela být. Děkuji, snažím se šetřit, ale tentokrát mě teda krutě bolí záda....
Ahojte holky, pridavam svou zkusenost, 25. 5 jsem prodelala v 6tt samovolny potrat na revizi sem nemusela a hned jsem otehotnela ted jsem v 5tt a snad to bude dobre🙂 ma nekdo zkusenost s tak brzkym otehotnenim?
Teda tak to byly fofry.Přímo zkusenost nemám,ale říká se že 3 měsíce po potratu je tělo nejplodnějši. Tak možná se to u vás potvrdilo. Každopádně gratuluju a moc držím palce, opatrujte se a setrete se 🙂
Taky jsem prodělala samovolný potrat v 7 tt,na revizi jsem nemusela,tělo se samo vyčistilo, doktor říkal ze mám tak 2 měsíce počkat a pak se zase snažit,ale nakonec jsem počkala jen jeden měsíc a hned ten další se snažili a zařadilo se.přirozeně, ze jsem ty první týdny mela strach at překlenu ty první tydny a pak jak sel týden za týdnem a vše bylo o.k. tak jsem byla stále klidnějsí a věřila ze ted to už bude dobre, no a mala za par měsíců bude slavit třetí narozeniny 🙂 je to můj největší milacek 😵 Přeji ti pohodové tehu lucisek01 a uzivej si to🙂
ahojte holky tak vysledky mame dobre a tak se muzeme zacit s pritelem snazit,22.7 mame jeste konzultaci s genetikem ohledne vysledku,ale muj gynekolog si je cetl a rikal ze je vse ok .pristi mesic mame svatbu tak se tesimj na nas velky den
Lily21 taky se strasne bojim aby se to neopakovalo ve stredu jdu k mudr tak uvidime, ale beru Utrogestan tak snad pomuze 🙂
@lucisek01 drzim moooooc pesticky,pak napis jak se vám dari,jo a me doktor po potratu doporučil brát i kyselinu listovou ale ne tu obycejnou za cca 50 Kč,ale tu která obsahuje i DHA,někdo neumí tu listovou zpracovat a tak tady s tím DHA mas jistotu ze ta listovka v tobě zůstane tak jak ma ze ji tělo celou nevylouci,je to prospěšné aby se plod správně vyvíjel a taky pro podporu vývoje mozku.tak se taky na to muzes zeptat doktora.mějte se🙂
Lily21 napisu pak jak to dopadlo, ja beru obycejnou a k tomu jeste magnesko, ani nevim presne v jakem tydnu sem podle mudr pred tydnem sem zacinala 4tt ale nevim jak si to vypocitat kdyz sem otehotnela tak brzy po potratu snad tyden po nem..
@lucisek01 No s tím termínem, když jsi mezi potratem a pocetim nemela klasickou menses, to moc neporadim,ja myslim ale ze presnejsi v tvem pripade bude termin, ktery ti urcite rekne doktorka a pak od toho si to uz muzes pocitat sama po dnech,napr. kdyz jsi dneska 5+3, tzn. ze mas ukonceny 5 tt a probíhá zrovna 6 tt, ale zkus jeste zadat do vyhledavace tehotenska kalkulacka a tam se zadava vzdy prvni den posledni menses, takze kdybys napr. mela prvni den posledni menses 25.5., tak jsi dneska 6+0 tzn. ze koncis 6 tt a zitra ti zacina 7 tt, ale to je jen orientacni, protoze tys nemela tu menses, zkus treba tyto stranky:
http://www.maminkam.cz/tehotenska-kalkulacka
A najdes tam aj vzdy kolik asi vazi a meri mimi a co se v danem tt deje v tele a s mimi, apsoň si poctes🙂
no a kdybys potrebovala nejakou radu, klidne mi napis,rada poradim, pokud budu vedet🙂 Muzes mi napsat klidne do zprav.
@sunshine125 ahoj Sunshine, omlouvám se, že odpovídám až teď, nějak jsem si upozornění nevšimla. Moc mě mrzí, že se potrat u tebe opakoval. U mě zatím nic, my se o dítě teď nesnažíme. Moc Ti přeju, aby se ti brzy povedlo otěhotnět a donosit zdravé miminko 🙂.

@dixxie jeden neurol ne...neboj...