icon

Potrat po 15. tt

silvousek96
7. únor 2017

Hezký den,
Jsem těhotná v 15 tt. Bohužel dítě nechci a nemohu je donosit. Nebudu se tu rozepisovat.
Neví prosím někdo, kde by byli ochotni udělat mi interupci?
Chtěla jsem se pokusit potratit sama doma, ale asi je to vážně riziko. Budu ráda za jakékoliv doporučení kohokoliv.

Jsem z jihomoravského kraje, takže nejlépe Brno a směr jih. Moc všem děkuji.

Případně se omlouvám těm, kteří miminko mít nemohou, neodsuzujte mě... stalo se

Strana
z2
jani76
7. únor 2017

☹ jen bych se chtěla přecejen pokusit přimluvit za babybox, nebo zkrátka dítě donosit a dát náhr. rodičům, moc prosím...

tulikiss
7. únor 2017

@silvousek96 interupci je mozne provest jen do 12tt v pripade genetickeho poskozeni plodu do 24tt

silvousek96
autor
7. únor 2017

@jani76 to právě nechci. Jsem rozhodnuta, tak prosím mě v tom nechte. Chci jen poradit, kde budou ochotni mi to udělat. Děkuji.

ttm
Autor odpověď smazal
tulikiss
7. únor 2017

@silvousek96
nikde vam potrat neprovedou a pokud ho provedete sama hrozi vam vezeni protoze jde o trestny cin

mojkymojky
7. únor 2017

Jak uz bylo napsano, potrat uz vam v 15tt nikde neudelaji. Doma se o tom ani nepokousejte, je to opravdu velke riziko s nejistym vysledkem. Bohuzel uz se stalo, asi vam nezbyde nic jineho, nez miminko donosit a pri porodu dat miminko k adopci.

puresin
7. únor 2017

@silvousek96 Nevim, za jakych okolnosti jso otehotnela, ale to dite za to kazdopadne nemuze. Zbavit se ho legalni cestou uz nemuzes, tak mu dej sanci zit, to je prece fer.

j.a.n.i
7. únor 2017

@silvousek96 Rozhodnuta můžeš být jak chceš a je ti to houby platný... na žádost to lze maximálně do 12tt, takže když dítě nechci, tak se chráním a průběžně kontroluju, zda ochrana neselhala. Pokud to neděláš, tak holt dítě donosíš a pak ho můžeš dát k adopci nebo do babyboxu... nebo za těch zbývajících cca 25 týdnů změníš názor.

trolik
7. únor 2017

Ať už otěhotněla za jakýkoli situaci (i kdyby znásilnění)měla dost času to zjistit a spolkonout tabletku PO a nebo se rozhodnou pro VČASNOU interupci teď už je pozdě.
Hlavně ten tvoreček za to nemůže tak za něj prosím abyste se sama o samovolný potrat nepokoušela.

puresin
7. únor 2017

@silvousek96 Mimochodem, pokusit se o to sama proste nemuze skoncit dobre - na vycisteni bys do nemocnice stejne musela, jinak muzes na zanet klidne umrit. Nemluve o tom, ze zabit plod zase neni tak snadne, takze miris k tomu donosit a porodit nejak postizene dite - poskozene Tebou. V tomhle svetle jsou myslim ty zbyvajici tydny tehotenstvi, a pak adopce nebo babybox, prijatelne.

karlajasmine
7. únor 2017

Dej ho do babyboxu, všechna ostatní rozhodnutí jsou v této situaci strašné.

karlajasmine
7. únor 2017

Anebo odlet do velke britanie, tam jsou legální potraty až do 24tt. Ale bude tě to stát letenku, ubytování, další peníze za cesty a budeš si muset tam najít lékaře, který to provede. A bude tě to stát i svědomí.. To už fakt máš lepší ten babybox.

karlajasmine
7. únor 2017

@silvousek96 a doma v žádném případě, to je nechutný nápad,trestný čin a obrovské riziko.

caseopea
7. únor 2017

Jak už se tu psalo několikrát, už ti ho nikde neudělají, tak možnost je ho donosit a pak dát k adopci, o domácí potrat bych se fakt nepokoušela, může to mít pro tebe vážné následky a pak budeš litovat, vždyť tolik párů chce miminko, tak ho někomu dej, když ho nechceš ☹

elvira
7. únor 2017

Nevím, co chceš poradit - prostě oficiálně ti potrat nikde neudělají, mmch nechápu, že sis uvědomila, že dítě nemůžeš a nechceš donosit až teď... To tě neodsuzuju, ale nechápu.
Mmch - nejlepší a legální cesta je donosit, porodit v porodnici a dítěte se vzdát.
Ty nebudeš postižitelná, nemusíš mít tak velké zdravotní problémy jako po nějakém pokoutně udělaném potratě a jako bonus učiníš šťastnými lidi, kteří děti mít nemohou - takže ideální řešení.
Těhotenství se dá šikovně zamaskovat, takže to zvenčí prakticky nikdo nemusí vědět.

panickatlamicka
7. únor 2017

V anglii do 24.tt ? Ty vado jdu blejt. ☹ vzdyt u nas skoro stejne stara miminka zachranujem v inkubatorech! Svet se v pr*del obraci. ☹ @karlajasmine

ttm
Autor odpověď smazal
panickatlamicka
7. únor 2017

Zakladatelko, dite, ktere nosis, meri zrovna cca 10 cm a vazi asi 100gramu. Pravdepodobne jiz slysi. Je vlastnd velike asi jako kotatko. To bys taky zabila? Nebo radsi dala hodnym lidem, pokud by ses o nej nemohla starat? 96 je rocnik narozeni? to uz bys snad mohla jednat zodpovedne... @silvousek96

tankaka
7. únor 2017

Věřím, že vaše situace je asi těžká, jinak byste to takhle řešit nechtěla. Bývají ale organizace, kteří vás podpoří v tom miminko si nechat, pokud nemáte nikoho z rodiny, kdo by to udělal. Miminko je dar a tak i když je těžké ho někomu předat, myslete na něj. Můžete se třeba obrátit na Klokánek v Brně. Zde příběh, který by vás mohl inspirovat. http://www.fod.cz/anonymni-miminko-martinek
Zde kontakt: http://www.fod.cz/modules/marwel/index.php?arti...

valmaxa
7. únor 2017

@silvousek96 tak na vás už jsem narazila u konkurenčního webu .. mmchdm - tady se asi jiných rad nedočkáte - ale vzhledem k tomu co teda čtu a jak se vyjadřujete - zajděte si za tím psychiatrem, ten vám napíše papír, že nejste schopna těhotenství přijmout a na základě toho vám potrat udělají.

karlajasmine
7. únor 2017

@panickatlamicka Jj me je z toho taky zle, pritom v Anglii taky zachranuji kolikrat i deti ve 22,23tt... a ty stejne stary jsou pripraveni zabit..

panickatlamicka
7. únor 2017

@karlajasmine Ve sve naivite doufam, ze toto je tam sice prapirove povolene, ale neni toho ze strany zen vyuzivano.

panickatlamicka
7. únor 2017

Nerekla bych, zd by potvrzeni od psychiatra bylo indikaci k potratu. Ale nevim, jakou ma zakl dg. @valmaxa

msimankova
7. únor 2017

@silvousek96 doporuceni psychiatra indikaci byt muze do 12tt. Pote pouze pokud je nemocne dite nebo matka nejak ohrozena kvuli srdci apod.

jani76
7. únor 2017

@panickatlamicka Co já vím, tak potvrzení od psychiatra je pouze a jen na žádost o císařs. řez, nikoliv potrat. Každopádně by si za ním měla určitě zaskočit pokecat ☹

valmaxa
7. únor 2017

@jani76 jestli že by těhotenství jakkoli ohrožovalo ženu , to jest i po psychické stránce (mohla by si ublížit.. atp) může se potrat provést i na žádost psychiatra.

jani76
7. únor 2017

@valmaxa To jsem nikdy neslyšela, nečetla, tak díky za informaci .... i když překvapující, aspoň pro mě.

majaaa82
7. únor 2017

Tak predne, pokud se pokusis potratit doma, muzes umrit taky. Za druhe, pokud donosis a miminko zabijes, pujdes sedet nejmin na patnact let. To si uvedom. A ted k veci. Pokud jsi otehotnela s nejakym volem, co mimi nechce, kopni ho do zadku. Pokud jsi otehotnela ze znasilneni, donos a dej dite do babyboxu. V Brne jsou. A pokud jen trollis, tak fakt doufam, ze dostanes k pristim narozeninam rozum.

hapovab
Odpověď byla odstraněná
msimankova
7. únor 2017

@valmaxa těžko diagnostikovat na dálku, ale docela bych chtěla vidět psychiatra, který na základě první návštěvy shledá ženu v tak závažném stavu, aby jí indikoval interrupci... Neútočím, pouze se zamýšlím...

Strana
z2