Potrat po IVF

mahaenauk
6. dub 2016

Dneska jsme meli ultrazvuk ve 12. tydnu a uz nenasli tlukot. Plod prestal rust na konci 9. tydne, i kdyz jsme v 7. tydnu mely krasnou srdecni aktivitu a prdola by dokonce o dva dny napred. Bylo to nase prvni IVF, rikala jsem si, jake mame neuveritelne stesti. Po trech nadhernych mesicich prisla poradna rana do bricha. Zadne priznaky, prave naopak, uz tyden v tehotenskych dzinach ... a na potrat po vikendu. Jak se tohle da zvladnout??

marki00
6. dub 2016

Je mi to lito, takove veci by se nemely stavat. Je to tezke, cas to trochu otupi, ale nikdy nezapomenes. Ten prvni tyden po zakroku byl nejhorsi, porad jsem jen brecela. Ted po mesici je to lepsi, hlavne si rikam, ze se brzy budeme moct snazit znovu.

lenusaak
1. kvě 2016

Ahojky holky. ja jsem také po IVF, měla jsem dve embryjka k transferu. Prvni se ani nechytlo, a druhý pokus nám vyšel. Ohromná radost, štestí. První ultrazvuk na konci 6tt v pořadku. Dalši ultrazvuk o tyden dýl už špatný. Plod se nevyviji, je zamlklé těhu ...dozvedela jsem se to ted v pátek ☹ jeste mam mít za pár dní kontrolní ultrazvuk, prý se ale dost možná rozjede potrat. Jsem doma, mám zvýšený teploty a divný pocit ☹ poslali mě domu čekat co se bude dál dít. Strašně se bojím toho co mě čeka , ať už potrat doma nebo revize vubec celkově mi je zle ze slova potrat . .. Už to chci mít za sebou a pak už bude líp. Celé IVF bude muset začit znovu..co vše si musíme vytrpět, aby jsme byly maminkami. Na druhou stranu si řikam, že je lepši kdyz to brouček vyřešil sám než řešit dýl otázku - potratit či porodit postižené dítě? Alespoň na chvili nas navštívili a na par týdnů nás udělali šťastnýma. Musíme doufat v lepší zítřky, i když to tak teď tááák moc bolí ☹

alinka1234
2. kvě 2016

Na jednu stranu je to hrozné, na tu druhou alespoň víte že máte šanci otěhotnět a příště už to určitě vyjde a vše bude v pořádku, někdo nemá ani tuto možnost aby věděl zda se vůbec alespoň na chvilku u něho embrio udrží.

mermaids
21. lis 2021

@mahaenauk
@mahaenauk Mám podobnou zkušenost , podstoupila jsem první IVF které bylo úspěšné , HCG krásné , první UZ taky (krásně jsme viděli srdíčko). Poté jsem šla za týden na kontrolu ke své gynekoložce která bohužel konstatovala že srdíčko nevidí a že mám ject do nemocnice aby to potvrdili. Tam samozřejmě stejná zpráva takže jsem byla zdrcená . Moje gynekoložka mi doporučila potratovou tabletu.... Jelikož je prý šetrnější než kyretáž 😞 souhlasila jsem a teď je to třetí den po a sama se divím že prostě nic necítím. Občas se mi chce brečet ale jinak jsem jak opařená že tomu nějak nemůžu uvěřit....