Potrat v 17. týdnu. Je další těhotenství v pořádku?
Ahoj holcicky... Vcera jsem se konecne dozvěděla, proc jsem o holcicku přišla. Mela vv srdicka a mela jsem zanet ktery napadl vacek vcetne miminka. Zkousime se znovu snazit o mimi, ale mam strach ze to bude to same. Jeste nevim co výsledky z genetiky. Stalo se vam to taky a dalsi mimi bylo v pořádku?
@martulka88 juj, prozila a prozivas si taky sve. Coz je mi moc lito. Ale zároveň moc drzim palecky, aby vse dopadlo dobre a prcousek byl v poradku. 🌺
@junykessy Neboj se a jděte do toho. Ano, strach tam bude, a né malý. Ale pokud chceš miminko, není jiné možnosti. Nepíše se mi to lehce, však neustále myslím na syna, jak by mu bylo 9 měsíců a co by vše už dělal a uměl. Nevím, proč se to stalo, proč my, proč naše vytoužené první miminko nemůže tady být s námi. Ale zároveň si jen přejeme, aby už to vše bylo za námi a my tu měli malého ďáblíka - oproti prvnímu je hrozně akční. Určitě otěhotníš a budeš se těšit na to další, ikdyž tam bude furt ta obava. Drž se ❤
@martulka88 jenze vis co me trapi nejvíc? Potvrdilo se, ze jsem více méně potratila kvuli akutnimu zanetu. Několikrát jsem sveho ex gyndare upozornovala, ze mam zanet hrudkoveho typu a svědí to. Neudelal mi ster ani ultrazvuk. A vysledky patologie to potvrdily. Premyslim, ze bych na nej podala stiznost. Male uz zivot nevratim, ale muzu tim zachránit jina těhotenství
@junykessy v první rade mi to je líto…..
u nás to bylo takhle…. Spontane jsme čekali dvojacatka holcicky, po 1. Screenu zjištěn u jedné znich teratom na zadečku, po řešení s dr jak v Brně tak i v podoli, nám byla doporučena redukce aby se zachránila aspoň jedna z holčiček. Po redukci jsem do par dni skončila v nemocnici se zánětem v děloze a hrozila mi sepse. Po potratů první mrtvé holcicky mi museli kvůli sepsi vyvolat porod zdravé holcicky… taky v 17tt. Než jsme se z toho oklepali byl rok a půl… pak jsem znovu otěhotněla a čekáme chlapecka a teď už jsem v 34tt a malej je naprosto zdraví….. 💙 proste ten černý Petr na nás vyšel jednou a věřím ze už po druhé nevyjde 🍀🍀🍀
@junykessy Je mi to lito. My jsme prisli o kloucka ve 20tt, uz je to rok a pul. Prestal se v brisku hybat. Nemel vyvojove vady, ale mel ctyrikrat napevno omotany pupecnik kolem krcku. Otehotnela jsem pul roku po vyvolanem porodu. Kupodivu jsem se v tehotenstvi zase tolik nestresovala, dost dlouho jsem si ale to tehotenstvi nepoustela do hlavy a vlastne se odstrihla. Uzivat jsem si ho zacala az po 25tt, kdy bylo po vsech testech a vedela jsem, ze by ho uz dokazali zachranit, kdyby se treba narodil driv. Ale strach byl samozrejme i tak. Je to skoro pul roku, co mame doma duhoveho kloucka, narodil se tmavovlasy s blondatym melirem a nad jednim okem ma rasy svetlonke, nad druhym tmave. Tak si doma rikame, ze v nem mame vlastne i kousek toho naseho maleho andilka tam nahore. 🙂 Urcite se neboj znovu otehotnet, kazde tehotenstvi je jine. Pokud za to mohl zanet, pak to byla vice mene nestastna nahoda a ne genetika, coz je pro dalsi snazeni dulezite.
@junykessy no u nás je to tak ze už sem byla 4 tehotna a zatím žádné dítě, tak doufám ze teď už to dotahnem do konce….. strach bude vždycky už. Já si tohle těhotenství zacla nějak užívat až od 5 měsíce do té doby sem si tolik nedokazala pripoustet ze jsem tehotna…. Nám se nedařilo šli jsme na ivf otěhotněla jsem ale revize v 10-11 tt a pak už vše šlo spontalne ale nikdy nedopadlo….
Moc mě mrzí Vaše ztráta,my jsme přišli o holčičku v 15tt,musela jsem teda na ukončení kvůli VVV, já i partner jsme oba zdraví, prostě jsme si vytáhli černého Petra... teď už máme doma dvouletého raubíře a na cestě má brášku 😊 takže neves hlavu, další těhotenství bude určitě v pořádku 🍀
Ono spousta těhotenství zkonci v 1.trim okolo toho 10tt, kamarádka takto přišla o miminko v 9tt bez zjištění důvodu a teď už má zdravou půl roční holčičku 😊
@vaseli16 to je super a moc Vam gratuluji. Jsou to uz 4mesice,ale vcera se rana opet otevrela po zjisteni vysledku. U me je problem otěhotnět, nevim proc i kdyz mam nepravidelnou menstruaci. Ale ovulace asi nejaka je, kdyz se dvakrat zadarilo. Byla jsem i na konzultaci v CAR, chci vyzkouset vse abych se konecne dockala toho stesti
@martulka88 držím moc palečky, ať to dopadne dobře, a ať jste oba zdraví ♥️
Mrzí mě co máš za sebou a čím si procházíš.
Já byla na vyvolaném porodu v červnu ve 21tt. Důvod nezjištěn s čímž se nějak neumím stále vyrovnat (prý se v 16tt zastavilo srdíčko). Od září se již můžeme snažit. Říjnová ms nepřišla v datu, ale test jsem si nedělala, protože jsem měla strach...asi z případných dvou čárek. Po dvou dnech přišla. Teď jí čekám o víkendu a včera se mi zdál sen, že jsem s manželem v nemocnici a on přichází se snímkem z ultrazvuku a jediné co mě zajímalo, zda je tam srdeční činnost. Takže i přes to, že chci otěhotnět, tak se toho neskutečně bojím. Vím, že je to špatně, ale prostě...je to těžký. Držím nám palce 🍀
@sanyy22 Děkuji, bojujeme ❤
@laraes Budeš se bát, ikdyž budeš těhotná. My se stále bojíme (jak jsem psala jsem 24tt) a ani si neužívám těhotenství, jako u syna - ano, malý (taky chlapeček) mě kope, vím o něm, je akčnější, jak byl první syn v bříšku, ale nedokážu se tolik radovat. Je mi to líto, ale nejde to. Vlastně ani neumím popsat, co se uvnitř mě odehrává - štěstí, strach, smutek, zloba, lítost, láska,... Těch emocí je hodně.
@martulka88 je mi jasné, že se strachu nezbavím a neskutečně mě štve, že pokud se to povede a otěhotním, tak že si to těhotenství neužiju. Je to těžké a mrzí mě, že okolí tomu nerozumí.
@laraes Toto pochopí jen ten člověk, který si tím prošel. Jen mohou říct, je mi to líto a nebo většinou, že se to už nikdy nestane atd... Nakonec si těhotenství užiješ, ikdyž trošku jinak - vím, o čem mluvím.
@junykessy Hned příště ne, ale pak ano a pak zase ano. To půjde, uvidíš ❤️ a věk hoď za hlavu - jsou i starší maminky 🙂
Já jsem potratila třetí dítko,v 19 tt, v 34 letech. Pitva se nedělala,protože jsme malou chtěli domů. Jinak všechna vyšetření dopadla v pořádku. Takže příčina se nezjistila. Ale v tom těhotenství jsem problémy měla, krvácení hned na začátku, pak špinění v 16 tt..něco bylo blbě,ale nevíme co. NT screening byl ukázkový.
Každopádně rok poté se narodil krásný zdravý chlapeček, po novém roce mu budou tři. Pořád spí s námi v posteli,pořád kojím..mám pocit,že si tím jakoby vynahrazuju,že jsem se k němu v těhotenství neupinala, nedokázala jsem se tak bezstarostně těšit, povídat si s ním..pořád jsem se bála,že se něco stane. Ani jméno jsme neměli pořádně promyšlené. Až po porodu jsem se uklidnila a všechno mu vynahradila, vysvětlila..
@mourovatakocka dekuji❤️❤️❤️
Já jsem čerstvě po potratu syna ve 22+5tydnu..zastavil se růst a utlacoval ho myom,který je špatně umístěny. Byl to zázrak,když mi dr řekla,že jsem těhotná. 9 let jsem poslouchala,že je minimální šance.. navíc mi bylo 39 let! Celou dobu jsem měla nějaké problémy,záněty zubu,dutin,ucha...nevím jestli to mohla být taky příčina...teď jsem změnila dr a ten mi optimisticky řekl,že nevidí důvod,proč to nezkusit znovu,že s myomem udelame pořádek a uvidime. Aspoň malá jiskricka naděje! A máte pravdu,okolí nechápe proč to prostě nepřestanu řešit a ziju dal,ale ten smutek a to prázdno v srdci nejde jen tak přejít...proto preju všem kdo to prožívá hlavně hodně sil! A stesti☘ono to vyjde,věřím! ❤
Já jsem přišla o holčičku před 5 lety, v srpnu... Uz jsem měla po termínu porodu... A bohužel.. Přestalo bít srdíčko Viktorce. Přesně po roce jsem otěhotněla a nebudu lhát. To těhotenství bylo peklo, ten strach co byl, my si to ani nemohli užívat. Pořád byly nějaké problémy... Krvácení, mykozy, zástaveni porodu,těhotenská cukrovka... Buď pořád v nemocnici nebo pořád na kontrole. Můj lékař byl ale velmi empaticky, dělal mi kontroly max co 14 dní... Pak i 2x za týden. A teď vedle mi tady odpočívá u pohádky 3,5r syn Matyáš. Zázraky se dějí♥️ drž se 🍀
@lenkalubina to je mi moc moc lito, co Vas potkalo. Hlavne ted pred Vanoci😔😔Moc Vam drzim palecky, aby Vas stesticko potkalo❤️
@junykessy děkuji, vám přeju taky ať to brzy vyjde a jste šťastní ☘

@junykessy Já se podělím o mou zkušenost - loni jsem otěhotněla, mé první těhotenství a celou dobu bylo v pořádku - a to jsem diabetička, crohnařka a 33let. Ale v 38tt se syn přestal hýbat a já ho musela porodit mrtvého - příčina neznámá a to jsem měla v tu dobu Covid, který nemohl za úmrtí - každé 300 těhotenství končí takovým koncem, což jsem byla hrozně překvapená, jak je to časté. Nyní jsem 24tt, od počátku samé problémy - špinění, otoky, časté hypoglykémie, relaps crohna, kontrola v rizikovce každé 2 týdny, riziko preeklampsie a růstové retardace. Hrozně se o malého bojíme (zatím dle screeningů ale vše v pořádku), ale věříme, že to dobře dopadne a v únoru porodím zdravého chlapečka. Drž se a věř, že miminko si k vám najde cestu.🍀