icon

Potrat v 17. týdnu. Je další těhotenství v pořádku?

junykessy
4. lis 2021

Ahoj holcicky... Vcera jsem se konecne dozvěděla, proc jsem o holcicku přišla. Mela vv srdicka a mela jsem zanet ktery napadl vacek vcetne miminka. Zkousime se znovu snazit o mimi, ale mam strach ze to bude to same. Jeste nevim co výsledky z genetiky. Stalo se vam to taky a dalsi mimi bylo v pořádku?

martulka88
4. lis 2021

@junykessy Já se podělím o mou zkušenost - loni jsem otěhotněla, mé první těhotenství a celou dobu bylo v pořádku - a to jsem diabetička, crohnařka a 33let. Ale v 38tt se syn přestal hýbat a já ho musela porodit mrtvého - příčina neznámá a to jsem měla v tu dobu Covid, který nemohl za úmrtí - každé 300 těhotenství končí takovým koncem, což jsem byla hrozně překvapená, jak je to časté. Nyní jsem 24tt, od počátku samé problémy - špinění, otoky, časté hypoglykémie, relaps crohna, kontrola v rizikovce každé 2 týdny, riziko preeklampsie a růstové retardace. Hrozně se o malého bojíme (zatím dle screeningů ale vše v pořádku), ale věříme, že to dobře dopadne a v únoru porodím zdravého chlapečka. Drž se a věř, že miminko si k vám najde cestu.🍀

junykessy
autor
4. lis 2021

@martulka88 juj, prozila a prozivas si taky sve. Coz je mi moc lito. Ale zároveň moc drzim palecky, aby vse dopadlo dobre a prcousek byl v poradku. 🌺

martulka88
4. lis 2021

@junykessy Neboj se a jděte do toho. Ano, strach tam bude, a né malý. Ale pokud chceš miminko, není jiné možnosti. Nepíše se mi to lehce, však neustále myslím na syna, jak by mu bylo 9 měsíců a co by vše už dělal a uměl. Nevím, proč se to stalo, proč my, proč naše vytoužené první miminko nemůže tady být s námi. Ale zároveň si jen přejeme, aby už to vše bylo za námi a my tu měli malého ďáblíka - oproti prvnímu je hrozně akční. Určitě otěhotníš a budeš se těšit na to další, ikdyž tam bude furt ta obava. Drž se ❤

junykessy
autor
4. lis 2021

@martulka88 jenze vis co me trapi nejvíc? Potvrdilo se, ze jsem více méně potratila kvuli akutnimu zanetu. Několikrát jsem sveho ex gyndare upozornovala, ze mam zanet hrudkoveho typu a svědí to. Neudelal mi ster ani ultrazvuk. A vysledky patologie to potvrdily. Premyslim, ze bych na nej podala stiznost. Male uz zivot nevratim, ale muzu tim zachránit jina těhotenství

12misulkq
4. lis 2021

@junykessy v první rade mi to je líto…..
u nás to bylo takhle…. Spontane jsme čekali dvojacatka holcicky, po 1. Screenu zjištěn u jedné znich teratom na zadečku, po řešení s dr jak v Brně tak i v podoli, nám byla doporučena redukce aby se zachránila aspoň jedna z holčiček. Po redukci jsem do par dni skončila v nemocnici se zánětem v děloze a hrozila mi sepse. Po potratů první mrtvé holcicky mi museli kvůli sepsi vyvolat porod zdravé holcicky… taky v 17tt. Než jsme se z toho oklepali byl rok a půl… pak jsem znovu otěhotněla a čekáme chlapecka a teď už jsem v 34tt a malej je naprosto zdraví….. 💙 proste ten černý Petr na nás vyšel jednou a věřím ze už po druhé nevyjde 🍀🍀🍀

mamikry
4. lis 2021

@junykessy Je mi to lito. My jsme prisli o kloucka ve 20tt, uz je to rok a pul. Prestal se v brisku hybat. Nemel vyvojove vady, ale mel ctyrikrat napevno omotany pupecnik kolem krcku. Otehotnela jsem pul roku po vyvolanem porodu. Kupodivu jsem se v tehotenstvi zase tolik nestresovala, dost dlouho jsem si ale to tehotenstvi nepoustela do hlavy a vlastne se odstrihla. Uzivat jsem si ho zacala az po 25tt, kdy bylo po vsech testech a vedela jsem, ze by ho uz dokazali zachranit, kdyby se treba narodil driv. Ale strach byl samozrejme i tak. Je to skoro pul roku, co mame doma duhoveho kloucka, narodil se tmavovlasy s blondatym melirem a nad jednim okem ma rasy svetlonke, nad druhym tmave. Tak si doma rikame, ze v nem mame vlastne i kousek toho naseho maleho andilka tam nahore. 🙂 Urcite se neboj znovu otehotnet, kazde tehotenstvi je jine. Pokud za to mohl zanet, pak to byla vice mene nestastna nahoda a ne genetika, coz je pro dalsi snazeni dulezite.

junykessy
autor
4. lis 2021

@12misulkq dekuji... Ten cerny petr na nas vysel po druhé. Prve 8tt pred 3lety.Ted malicka. Ja se bojim, ze bez lekarske pomoci přirozeně neotehotnim. Uz nejsem nejmladší, je mi 35let

junykessy
autor
4. lis 2021

@mamikry dekuji, ano bohuzel zanet na ktery byl pan doktor ode me upozorneny. Ale nic s tim nedelal a ted se mi to potvrdilo. Achjo, ale je krasne ze Vam to vyslo a mate dva v jednom ❤️

12misulkq
4. lis 2021

@junykessy no u nás je to tak ze už sem byla 4 tehotna a zatím žádné dítě, tak doufám ze teď už to dotahnem do konce….. strach bude vždycky už. Já si tohle těhotenství zacla nějak užívat až od 5 měsíce do té doby sem si tolik nedokazala pripoustet ze jsem tehotna…. Nám se nedařilo šli jsme na ivf otěhotněla jsem ale revize v 10-11 tt a pak už vše šlo spontalne ale nikdy nedopadlo….

vaseli16
4. lis 2021

Moc mě mrzí Vaše ztráta,my jsme přišli o holčičku v 15tt,musela jsem teda na ukončení kvůli VVV, já i partner jsme oba zdraví, prostě jsme si vytáhli černého Petra... teď už máme doma dvouletého raubíře a na cestě má brášku 😊 takže neves hlavu, další těhotenství bude určitě v pořádku 🍀
Ono spousta těhotenství zkonci v 1.trim okolo toho 10tt, kamarádka takto přišla o miminko v 9tt bez zjištění důvodu a teď už má zdravou půl roční holčičku 😊

junykessy
autor
4. lis 2021

@12misulkq to je mi moc lito. Ta nespravedlnost, nekdo ma na prvni stouch a vse v poradku a jini musi bojovat

junykessy
autor
4. lis 2021

@vaseli16 to je super a moc Vam gratuluji. Jsou to uz 4mesice,ale vcera se rana opet otevrela po zjisteni vysledku. U me je problem otěhotnět, nevim proc i kdyz mam nepravidelnou menstruaci. Ale ovulace asi nejaka je, kdyz se dvakrat zadarilo. Byla jsem i na konzultaci v CAR, chci vyzkouset vse abych se konecne dockala toho stesti

sanyy22
4. lis 2021

@martulka88 držím moc palečky, ať to dopadne dobře, a ať jste oba zdraví ♥️

laraes
4. lis 2021

Mrzí mě co máš za sebou a čím si procházíš.
Já byla na vyvolaném porodu v červnu ve 21tt. Důvod nezjištěn s čímž se nějak neumím stále vyrovnat (prý se v 16tt zastavilo srdíčko). Od září se již můžeme snažit. Říjnová ms nepřišla v datu, ale test jsem si nedělala, protože jsem měla strach...asi z případných dvou čárek. Po dvou dnech přišla. Teď jí čekám o víkendu a včera se mi zdál sen, že jsem s manželem v nemocnici a on přichází se snímkem z ultrazvuku a jediné co mě zajímalo, zda je tam srdeční činnost. Takže i přes to, že chci otěhotnět, tak se toho neskutečně bojím. Vím, že je to špatně, ale prostě...je to těžký. Držím nám palce 🍀

junykessy
autor
4. lis 2021

@laraes to me taky moc mrzi a moc ti držím palecky, aby sen byl skutecnosti. A věřím, ze zle v dobre obrátí. Po těch ztratach a bolesti, si to zaslouzime❤️❤️

martulka88
4. lis 2021

@sanyy22 Děkuji, bojujeme ❤

@laraes Budeš se bát, ikdyž budeš těhotná. My se stále bojíme (jak jsem psala jsem 24tt) a ani si neužívám těhotenství, jako u syna - ano, malý (taky chlapeček) mě kope, vím o něm, je akčnější, jak byl první syn v bříšku, ale nedokážu se tolik radovat. Je mi to líto, ale nejde to. Vlastně ani neumím popsat, co se uvnitř mě odehrává - štěstí, strach, smutek, zloba, lítost, láska,... Těch emocí je hodně.

laraes
5. lis 2021

@martulka88 je mi jasné, že se strachu nezbavím a neskutečně mě štve, že pokud se to povede a otěhotním, tak že si to těhotenství neužiju. Je to těžké a mrzí mě, že okolí tomu nerozumí.

martulka88
5. lis 2021

@laraes Toto pochopí jen ten člověk, který si tím prošel. Jen mohou říct, je mi to líto a nebo většinou, že se to už nikdy nestane atd... Nakonec si těhotenství užiješ, ikdyž trošku jinak - vím, o čem mluvím.

mourovatakocka
5. lis 2021

@junykessy Hned příště ne, ale pak ano a pak zase ano. To půjde, uvidíš ❤️ a věk hoď za hlavu - jsou i starší maminky 🙂

andelka
5. lis 2021

Já jsem potratila třetí dítko,v 19 tt, v 34 letech. Pitva se nedělala,protože jsme malou chtěli domů. Jinak všechna vyšetření dopadla v pořádku. Takže příčina se nezjistila. Ale v tom těhotenství jsem problémy měla, krvácení hned na začátku, pak špinění v 16 tt..něco bylo blbě,ale nevíme co. NT screening byl ukázkový.
Každopádně rok poté se narodil krásný zdravý chlapeček, po novém roce mu budou tři. Pořád spí s námi v posteli,pořád kojím..mám pocit,že si tím jakoby vynahrazuju,že jsem se k němu v těhotenství neupinala, nedokázala jsem se tak bezstarostně těšit, povídat si s ním..pořád jsem se bála,že se něco stane. Ani jméno jsme neměli pořádně promyšlené. Až po porodu jsem se uklidnila a všechno mu vynahradila, vysvětlila..

junykessy
autor
5. lis 2021

@mourovatakocka dekuji❤️❤️❤️

lenkalubina
6. lis 2021

Já jsem čerstvě po potratu syna ve 22+5tydnu..zastavil se růst a utlacoval ho myom,který je špatně umístěny. Byl to zázrak,když mi dr řekla,že jsem těhotná. 9 let jsem poslouchala,že je minimální šance.. navíc mi bylo 39 let! Celou dobu jsem měla nějaké problémy,záněty zubu,dutin,ucha...nevím jestli to mohla být taky příčina...teď jsem změnila dr a ten mi optimisticky řekl,že nevidí důvod,proč to nezkusit znovu,že s myomem udelame pořádek a uvidime. Aspoň malá jiskricka naděje! A máte pravdu,okolí nechápe proč to prostě nepřestanu řešit a ziju dal,ale ten smutek a to prázdno v srdci nejde jen tak přejít...proto preju všem kdo to prožívá hlavně hodně sil! A stesti☘ono to vyjde,věřím! ❤

megi89
6. lis 2021

Já jsem přišla o holčičku před 5 lety, v srpnu... Uz jsem měla po termínu porodu... A bohužel.. Přestalo bít srdíčko Viktorce. Přesně po roce jsem otěhotněla a nebudu lhát. To těhotenství bylo peklo, ten strach co byl, my si to ani nemohli užívat. Pořád byly nějaké problémy... Krvácení, mykozy, zástaveni porodu,těhotenská cukrovka... Buď pořád v nemocnici nebo pořád na kontrole. Můj lékař byl ale velmi empaticky, dělal mi kontroly max co 14 dní... Pak i 2x za týden. A teď vedle mi tady odpočívá u pohádky 3,5r syn Matyáš. Zázraky se dějí♥️ drž se 🍀

junykessy
autor
6. lis 2021

@lenkalubina to je mi moc moc lito, co Vas potkalo. Hlavne ted pred Vanoci😔😔Moc Vam drzim palecky, aby Vas stesticko potkalo❤️

junykessy
autor
6. lis 2021

@megi89 dekuji moc, i za Vase slova. Ja to nevzdam, jen je mi to vsechno hrozne lito. Cekali jsme na malickou 8let,ale asi to tak melo byt a prijde duhové mimi❤️

lenkalubina
6. lis 2021

@junykessy děkuji, vám přeju taky ať to brzy vyjde a jste šťastní ☘