Potratová pilulka. Je velké riziko neplodnosti?
Je velké riziko neplodnosti po potratove pilulce? Popřípadě jaké jsou příčiny a dokáže je Lekar určit?
Mě ji dr doporučil právě proto, že to je míň riziková než revize. Podstoupila jsem a vše ok 🙂 za půl roku jsem otěhotněla dceru. Teď dokonce čekám neplánovaně třetí. Nebála bych se toho, pokud je zdraví ok 🙂
@juliiiie me druhe tehotenstvi bylo zamlkle a ja se mela rozhodnout zda revize nebo tablety. Zvolila jsem tablety, ktere mi zavedly vaginalne, s tim, ze mely byt setrnejsi. A za me pouze 20 minut silnejsi bolesti bricha, kdy odchazel plod, ale pak uz bez bolesti. Cyklus se mi hned nastartoval hned. Mam ovulaci, cykly 29-31 dnu a snazime se treti mesic. Neplodnosti bych se nebala. Pokud bych se musela znovu rozhodnout (snad uz nebudu muset) tak urcite znovu tablety.
@nikishkaaaa tak to je fajn zprávu, děkuji. Mě totiž trosku děsí to, ze kolegyně z práce toto podstoupila před 3 lety, a teď se již rok snaží a furt nic 🤷🏼♀️ Tak nevím zda by se to dalo k tomu prisuzovat a nechci se ji úplně vyptavat, přece jenom je to citlivé tema...
ale říkala, ze ovulaci a cykly má pravidelne... tak z toho důvodu mě to všechno i zajímá
@juliiiie naprosto chapu, ale naopak by to melo pusobit jako samovolny potrat, takze podle me vliv na plodnost by to opravdu mit nemelo. Nic takoveho nebylo ani v informovanem souhlasu. V tomhle ohledu bych byla v klidu
@juliiiie
Mám za sebou, akorát tablety Cytotec do pusy, a s neplodností bych vůbec nespojovala. Je to uměle navozený potrat a větší rizika představuje spíš špatně provedená kyretáž.
Ohledně kolegyně si myslím, že tam bude jiný problém... ☹
Jinak jsem teď týden "po" a do příštího mensesu dávám pauzu, tak pak dám případně vědět, jestli a kdy se zadařilo, ale jsem pozitivní (co taky zbývá 🙂).

@juliiiie měla jsem 7 měsíců rozhazenou MS. Bylo to tedy dost nepříjemné, zpětne bych se rozhodla pro revizi. Rizika s neplodností bych vyloučila. Je to jen proste chemické vyloučení zárodků z těla.